Įkraunama...
Įkraunama...

Kalafiorai

dar galima jį žalia į gaivias salotas ar apvirta į misrainę su majonezu det.aš iš jo dar verdu pertrintą daržovių sriubą smile.gif
Atsakyti
ŽIEDINIAI KOPŪSTAI TEŠLOJE
1,5 kg. žiedinių kopūstų supjaustyti nedideliais gabaliukais ir įdėti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti 10-15 min.
Paruošti tešla: atskirai suplakti 3 kiaušinių baltimus su druska, trinius gerai išmaišyti su druska ( galima įdėti Vegetos), įpilti pieno. Vėl gerai išmaišyti, įdėti miltus, kad tešla būtų maždaug grietinės tirštumo, įdėti išplaktus baltimus. Žiedinių kopūstų gabaliukus pamerkti į tešla ir kepti keptuvei alejuje.

isbandziau si receptuka - pirstus galima apsilaizyt 4u.gif dar i padaziuka pamirkem thumbup.gif
Atsakyti
o man si misrainyte su ziediniais kopustais labai patiko paragavus pas drauge,tai ir jums atnesu paragauti smile.gif

Ziedinis kopustas,morka,kepintos saulegrazos,megstamas majonezas,druskyte ir bazilikas smile.gif
Ziedinius kopustus nuplikom verdanciu vandeniu,suskirstom ziedinukais mazais,morka sutarkuoja ir sudedam kepintas saulegrazas >Tada paprieskoniuojam,padruskinam,sumaisom su majonezu.Skanaus...
Man labai patiko smile.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Meilytė @ 2009 09 28, 14:10)
Is drauges suzinojau super recepta...Nedideli kalafijora apvirti 2 min., pasidaryti farso (koks kam patinka, as darau kaip kotletams), tada isemus kalafojora prikisti farsu, ten kur lenda smile.gif, tada i orkaite kol farsas iskeps, paruduos kalafijoras, as apie 40 min kepu. Nu kaip skanu, tai ne tas zodis...ir lengva!

Vakar gaminau-tikrai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2010 06 16, 22:50)
As ir tokias darau, tik vietoj saulegrazu razinas dedu  thumbup.gif  nu  man tai labai skanu, prie kokios vistienos liuks eina  thumbup.gif


aš irgi panašiai darau: susmulkinti kalafiorai, tarkuotos morkos, česnako ispaudžiu kartais, dar dedu džiovintų pjaustytų slyvų, razinų ir neriebus majonezas. Gaunasi labai pikantiškos, tinka prie paukštienos
Atsakyti
Ziediniu kopustu apkepas su pomidoru padazu

1 žiedinio kopūsto galva (apie 750 g),
2 valg. šaukšt. sviesto,
1 riekelė baltos duonos,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio,
tarkuota 1 citrinos žievelė,
400 g pomidorų,
½ arbat. šaukšt. čiobrelių,
žiupsnelis smulkintų krapų lapelių,
druskos ir pipirų pagal skonį.

Kopūstą nuvalyti ir suskirstyti žiedynais ir gerai nuplauti Sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti apie 5 min. Kepimo formą ištepti ½ arbat. šaukšt. aliejaus ir išdėlioti apvirtą ir nuvarvintą kopūstą. Duonos riekelę sutrupinti , sumaišyti su sūriu, citrinos žievele ir pabarstyti kopūstus. Ant viršaus išdėlioti smulkiais gabaliukais susmulkintą sviestą ir kepti 200° karštumo orkaitėje 12 min.
Padažui blanširuoti pomidorus, nulupti odelę, padaryti iš jų piurė ir pertrinti ją per sietelį. Virti 10 min. Pagardinti čiobreliais, druska ir pipirais. Sumaišyti su likusiu sviestu ir krapais. Patiekti su apkepu.Skanaus thumbup.gif

Papildyta:
ŽIEDINIU KOPŪSTŲ MIŠRAINĖ

Žiedini kopusta suskirstom ziedynais ir uzpilam karstu vandeniu ir palaikom, tada dedam kubeliais supjaustyta ir pakepinta duona, iberiam saulegrazu, isspaudziam cesnaka ir viska sumaisom su majonezu.

Atsakyti
nezinau gal jau kas rase toki receptuka...tai jei kartosiuos atsiprasau. smile.gif
as kai turiu kalafijoru darau labai paprasta receptuka, bet man tai labai skanu.... thumbup.gif apverdu kalafijora, isskaidau ji i mazesnes daleles, ir apkepu padruskinus keptuveje su dziuveseliais.... ir valgau, kartais su juoda duona kartais be jos. taip pat ir sparagines pupeles ruosiu.liuks thumbup.gif

o viena karta laukiant sveciu darem tokias kalafijoru salotas:
isvirem kalafijora, susmulkinom i mazesnes daleles, sutarkavome svieziu morku, graikisku riesutu dejome, razinu ir viska su majonezu permaiseme. buvo skanu, tik cia jau daugiau produktu reikia. tik prie tokiu saldziu salotu, reikia derinti jau kitus patiekalus....
p.s.visko is akies dejau.
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2010 06 20, 11:46)
nezinau gal jau kas rase toki receptuka...tai jei kartosiuos atsiprasau. smile.gif
as kai turiu kalafijoru darau labai paprasta receptuka, bet man tai labai skanu.... thumbup.gif apverdu kalafijora, isskaidau ji i mazesnes daleles, ir apkepu padruskinus keptuveje su dziuveseliais.... ir valgau, kartais su juoda duona kartais be jos. taip pat ir sparagines pupeles ruosiu.liuks thumbup.gif



Mes nuo vaikystės darom labai panašiai, tik apvirtus kalafiorus pakepinam svieste (būtinai tik tikrame svieste, be jo skonis nebe tas). Tada pilam ant jų šiek tiek džiuvėsėlių, pakepinam, kai paskrunda - pridedam grietinės. Kai išsileidžia, susimaišo - iš karto į lėkštes. Dar grietinės padažiukui ir niam-niam Kaip ir jūs taip pat ir šparagines pupeeles darau
Taip valgydami apie kalorijas stengiamės negalvoti doh.gif lotuliukas.gif Na, bet ne kasdien, toli gražu blush2.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu ir as savo receptuku. Reikes: kalafijoro, svogūno, pienisku desreliu, sviesto, grietines. Kalafijora issiverdu pasudytame vandenyje. Keptuveje issitirpinu sviesta dedu pjaustytas pieniskas desreles ir svoguna viska apsiketu, sudedu isvirusius kalafijorus pabarstau prieskoniais viska atsargiai permaisau truputi pakepinu ir sudedu grietine. Prie sio patiekalo visada verdu bulvių.
Atsakyti
klafijorei kepti orkaiteje

apverdam kalafijorus, sudedam i skarda uzpilame surio padazu( daromas pakepinami miltai ipilama vandent kai sitirsteja idedame fermentinio tarkuoto surio) ir virsu apibarstome fermentikiu suriu, kepame orkaitej kol suris pagelsta ir isilydo, valgoma su virtom bulvem labai tinka prie lasisos patiekalu
Atsakyti
Kalafijoru salotos
Kalafijora susmulkinti mazais ziedyneliais nuplikyti karstu vandeniu, i kalafijora pripjaustyti krabu lazdeliu, krapu ir majonezo smile.gif gaunasi lb skanios gaivios salotos thumbup.gif
Atsakyti
Man pačios skaniausios žiedinių kopūstų salotos yra vasarą kai būna šviežių tikrų pomidorų biggrin.gif O darau labai paprastai, kopūstą mirkau sūdytame vandenyje, kad visi gyviai išlystų, tada supjaustau smulkiais žiedynukais ir išplaunu, pripjaustau pomidorų ir sumaišau su majonezu su krapais (jei tokio neturiu, dedu bet koki). Labai gaivios ir labai skanios salotos, dar galima šviežio svogūno smulkiai smulkiai pripjaustyti, bet man ir be jo labai skanu smile.gif
Atsakyti