
dar galima jį žalia į gaivias salotas ar apvirta į misrainę su majonezu det.aš iš jo dar verdu pertrintą daržovių sriubą

ŽIEDINIAI KOPŪSTAI TEŠLOJE
1,5 kg. žiedinių kopūstų supjaustyti nedideliais gabaliukais ir įdėti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti 10-15 min.
Paruošti tešla: atskirai suplakti 3 kiaušinių baltimus su druska, trinius gerai išmaišyti su druska ( galima įdėti Vegetos), įpilti pieno. Vėl gerai išmaišyti, įdėti miltus, kad tešla būtų maždaug grietinės tirštumo, įdėti išplaktus baltimus. Žiedinių kopūstų gabaliukus pamerkti į tešla ir kepti keptuvei alejuje.
isbandziau si receptuka - pirstus galima apsilaizyt
dar i padaziuka pamirkem
1,5 kg. žiedinių kopūstų supjaustyti nedideliais gabaliukais ir įdėti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti 10-15 min.
Paruošti tešla: atskirai suplakti 3 kiaušinių baltimus su druska, trinius gerai išmaišyti su druska ( galima įdėti Vegetos), įpilti pieno. Vėl gerai išmaišyti, įdėti miltus, kad tešla būtų maždaug grietinės tirštumo, įdėti išplaktus baltimus. Žiedinių kopūstų gabaliukus pamerkti į tešla ir kepti keptuvei alejuje.
isbandziau si receptuka - pirstus galima apsilaizyt


o man si misrainyte su ziediniais kopustais labai patiko paragavus pas drauge,tai ir jums atnesu paragauti 
Ziedinis kopustas,morka,kepintos saulegrazos,megstamas majonezas,druskyte ir bazilikas
Ziedinius kopustus nuplikom verdanciu vandeniu,suskirstom ziedinukais mazais,morka sutarkuoja ir sudedam kepintas saulegrazas >Tada paprieskoniuojam,padruskinam,sumaisom su majonezu.Skanaus...
Man labai patiko


Ziedinis kopustas,morka,kepintos saulegrazos,megstamas majonezas,druskyte ir bazilikas

Ziedinius kopustus nuplikom verdanciu vandeniu,suskirstom ziedinukais mazais,morka sutarkuoja ir sudedam kepintas saulegrazas >Tada paprieskoniuojam,padruskinam,sumaisom su majonezu.Skanaus...
Man labai patiko


QUOTE(Meilytė @ 2009 09 28, 14:10)
Is drauges suzinojau super recepta...Nedideli kalafijora apvirti 2 min., pasidaryti farso (koks kam patinka, as darau kaip kotletams), tada isemus kalafojora prikisti farsu, ten kur lenda
, tada i orkaite kol farsas iskeps, paruduos kalafijoras, as apie 40 min kepu. Nu kaip skanu, tai ne tas zodis...ir lengva!

Vakar gaminau-tikrai skanu

QUOTE(mickute7 @ 2010 06 16, 22:50)
As ir tokias darau, tik vietoj saulegrazu razinas dedu
nu man tai labai skanu, prie kokios vistienos liuks eina 


aš irgi panašiai darau: susmulkinti kalafiorai, tarkuotos morkos, česnako ispaudžiu kartais, dar dedu džiovintų pjaustytų slyvų, razinų ir neriebus majonezas. Gaunasi labai pikantiškos, tinka prie paukštienos
Ziediniu kopustu apkepas su pomidoru padazu
1 žiedinio kopūsto galva (apie 750 g),
2 valg. šaukšt. sviesto,
1 riekelė baltos duonos,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio,
tarkuota 1 citrinos žievelė,
400 g pomidorų,
½ arbat. šaukšt. čiobrelių,
žiupsnelis smulkintų krapų lapelių,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Kopūstą nuvalyti ir suskirstyti žiedynais ir gerai nuplauti Sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti apie 5 min. Kepimo formą ištepti ½ arbat. šaukšt. aliejaus ir išdėlioti apvirtą ir nuvarvintą kopūstą. Duonos riekelę sutrupinti , sumaišyti su sūriu, citrinos žievele ir pabarstyti kopūstus. Ant viršaus išdėlioti smulkiais gabaliukais susmulkintą sviestą ir kepti 200° karštumo orkaitėje 12 min.
Padažui blanširuoti pomidorus, nulupti odelę, padaryti iš jų piurė ir pertrinti ją per sietelį. Virti 10 min. Pagardinti čiobreliais, druska ir pipirais. Sumaišyti su likusiu sviestu ir krapais. Patiekti su apkepu.Skanaus
Papildyta:
ŽIEDINIU KOPŪSTŲ MIŠRAINĖ
Žiedini kopusta suskirstom ziedynais ir uzpilam karstu vandeniu ir palaikom, tada dedam kubeliais supjaustyta ir pakepinta duona, iberiam saulegrazu, isspaudziam cesnaka ir viska sumaisom su majonezu.
1 žiedinio kopūsto galva (apie 750 g),
2 valg. šaukšt. sviesto,
1 riekelė baltos duonos,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio,
tarkuota 1 citrinos žievelė,
400 g pomidorų,
½ arbat. šaukšt. čiobrelių,
žiupsnelis smulkintų krapų lapelių,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Kopūstą nuvalyti ir suskirstyti žiedynais ir gerai nuplauti Sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti apie 5 min. Kepimo formą ištepti ½ arbat. šaukšt. aliejaus ir išdėlioti apvirtą ir nuvarvintą kopūstą. Duonos riekelę sutrupinti , sumaišyti su sūriu, citrinos žievele ir pabarstyti kopūstus. Ant viršaus išdėlioti smulkiais gabaliukais susmulkintą sviestą ir kepti 200° karštumo orkaitėje 12 min.
Padažui blanširuoti pomidorus, nulupti odelę, padaryti iš jų piurė ir pertrinti ją per sietelį. Virti 10 min. Pagardinti čiobreliais, druska ir pipirais. Sumaišyti su likusiu sviestu ir krapais. Patiekti su apkepu.Skanaus

Papildyta:
ŽIEDINIU KOPŪSTŲ MIŠRAINĖ
Žiedini kopusta suskirstom ziedynais ir uzpilam karstu vandeniu ir palaikom, tada dedam kubeliais supjaustyta ir pakepinta duona, iberiam saulegrazu, isspaudziam cesnaka ir viska sumaisom su majonezu.
nezinau gal jau kas rase toki receptuka...tai jei kartosiuos atsiprasau.
as kai turiu kalafijoru darau labai paprasta receptuka, bet man tai labai skanu....
apverdu kalafijora, isskaidau ji i mazesnes daleles, ir apkepu padruskinus keptuveje su dziuveseliais.... ir valgau, kartais su juoda duona kartais be jos. taip pat ir sparagines pupeles ruosiu.liuks
o viena karta laukiant sveciu darem tokias kalafijoru salotas:
isvirem kalafijora, susmulkinom i mazesnes daleles, sutarkavome svieziu morku, graikisku riesutu dejome, razinu ir viska su majonezu permaiseme. buvo skanu, tik cia jau daugiau produktu reikia. tik prie tokiu saldziu salotu, reikia derinti jau kitus patiekalus....
p.s.visko is akies dejau.

as kai turiu kalafijoru darau labai paprasta receptuka, bet man tai labai skanu....


o viena karta laukiant sveciu darem tokias kalafijoru salotas:
isvirem kalafijora, susmulkinom i mazesnes daleles, sutarkavome svieziu morku, graikisku riesutu dejome, razinu ir viska su majonezu permaiseme. buvo skanu, tik cia jau daugiau produktu reikia. tik prie tokiu saldziu salotu, reikia derinti jau kitus patiekalus....
p.s.visko is akies dejau.
QUOTE(ewacka @ 2010 06 20, 11:46)
nezinau gal jau kas rase toki receptuka...tai jei kartosiuos atsiprasau.
as kai turiu kalafijoru darau labai paprasta receptuka, bet man tai labai skanu....
apverdu kalafijora, isskaidau ji i mazesnes daleles, ir apkepu padruskinus keptuveje su dziuveseliais.... ir valgau, kartais su juoda duona kartais be jos. taip pat ir sparagines pupeles ruosiu.liuks

as kai turiu kalafijoru darau labai paprasta receptuka, bet man tai labai skanu....


Mes nuo vaikystės darom labai panašiai, tik apvirtus kalafiorus pakepinam svieste (būtinai tik tikrame svieste, be jo skonis nebe tas). Tada pilam ant jų šiek tiek džiuvėsėlių, pakepinam, kai paskrunda - pridedam grietinės. Kai išsileidžia, susimaišo - iš karto į lėkštes. Dar grietinės padažiukui ir niam-niam Kaip ir jūs taip pat ir šparagines pupeeles darau
Taip valgydami apie kalorijas stengiamės negalvoti



Pasidalinsiu ir as savo receptuku. Reikes: kalafijoro, svogūno, pienisku desreliu, sviesto, grietines. Kalafijora issiverdu pasudytame vandenyje. Keptuveje issitirpinu sviesta dedu pjaustytas pieniskas desreles ir svoguna viska apsiketu, sudedu isvirusius kalafijorus pabarstau prieskoniais viska atsargiai permaisau truputi pakepinu ir sudedu grietine. Prie sio patiekalo visada verdu bulvių.
klafijorei kepti orkaiteje
apverdam kalafijorus, sudedam i skarda uzpilame surio padazu( daromas pakepinami miltai ipilama vandent kai sitirsteja idedame fermentinio tarkuoto surio) ir virsu apibarstome fermentikiu suriu, kepame orkaitej kol suris pagelsta ir isilydo, valgoma su virtom bulvem labai tinka prie lasisos patiekalu
apverdam kalafijorus, sudedam i skarda uzpilame surio padazu( daromas pakepinami miltai ipilama vandent kai sitirsteja idedame fermentinio tarkuoto surio) ir virsu apibarstome fermentikiu suriu, kepame orkaitej kol suris pagelsta ir isilydo, valgoma su virtom bulvem labai tinka prie lasisos patiekalu
Kalafijoru salotos
Kalafijora susmulkinti mazais ziedyneliais nuplikyti karstu vandeniu, i kalafijora pripjaustyti krabu lazdeliu, krapu ir majonezo
gaunasi lb skanios gaivios salotos
Kalafijora susmulkinti mazais ziedyneliais nuplikyti karstu vandeniu, i kalafijora pripjaustyti krabu lazdeliu, krapu ir majonezo


Man pačios skaniausios žiedinių kopūstų salotos yra vasarą kai būna šviežių tikrų pomidorų
O darau labai paprastai, kopūstą mirkau sūdytame vandenyje, kad visi gyviai išlystų, tada supjaustau smulkiais žiedynukais ir išplaunu, pripjaustau pomidorų ir sumaišau su majonezu su krapais (jei tokio neturiu, dedu bet koki). Labai gaivios ir labai skanios salotos, dar galima šviežio svogūno smulkiai smulkiai pripjaustyti, bet man ir be jo labai skanu

