Įkraunama...
Įkraunama...

Kalafiorai

Sriuba iš kalafiorų:
kalafiorus suskaldyti į žiedynus, labai trumpai apvirti, išgriebti iš vandens, sultinį pasilikti.
Tada į tuščią puodą dėti didelį gabalą sviesto, jį tirpinti ir po truputį maiįyti su miltais (nžn tiksliai kiek, per nereikia persistnegti, nes po to kose gausis smile.gif ). Po truputį tą sviesto ir miltų košytę atskiedinėti kalafiorų nuoviru, kol gaunasi patinkantistirštumas. Tada sudėti prieskonius, kalafiorus ir pelėsinį sūrį (mįlynąjį), supjaustytą gabaliukais. Pavirti, kol sūris lengvai pasileidžia.
Prie tokios sriubos aš dar orkaitėj paskrudinu bandelių su sviestu, būna super essen.gif
Atsakyti
Man kalafiorai labai skanu apvirti trumpai,tuomet užpilu ištirpintu sviestu ,arba gaima uždėti gabaliukų sviesto ir užtarkuoti sūrio ir į orkaitę .
kol sūris išsilydo.
Dar skanu apvirti kalafijorai su apvirtomis morkytėmis iškepti su omletu.
Aišku į visus čia paminėtus patiekalus dedu daug krapų,petražolių, mairūno,pipiriuko,dar jaituriu būtinai įdedu aitriosios paprikos.
Atsakyti
ipilu i puoda vandens, imetu kubeli sultinio, apverdu jam supjautyta kalafiora ir pora griezineliais supjaustau,verdu kol suminksteja. tada i ikaitinta keptuve dedu butinai sviesto(su aliejum ne taip skania gaunas),pakepinu kumpio ar kokios rukytos desrikes, susddu kalfiora su porais, isplaku kokius 4 -5 kiausinius,iberiu druskytes pipiriuku ir i keptuve, jau iskepus uzberiu jei turiu krapu ar svoguno laisku.. smile.gif

arba dar apverdu kalafiora supjaustyta, kai sumiksteja sudedu viska i skara gerai istepu ja sviestuku,tada uztarkuoju fermentinio surio,man skanu kai kuo daugiau, turputi uztepu majonezo, paprieskoniuoju, padruskinu, pabarstau saulegrazomis ir i orkaite, tol kol suris issilydys... ax.gif
Atsakyti
o mes su kalafioru kepam omleta (kaip tik siandien pietums gaminsiu smile.gif ):
kalafiora isverdu ir susmulkinu norimo dydzio gabaleliais. tada zalias ar virtas bulves supjaustom kubeliais ir pakepam su svogunu laiskais ir 2-3 cesnako skiltelemis. pabarstome prieskoniais, beriame i keptuve kalafioro gabalelius, paprikos kubelius, kumpio, desreliu ar desros (ko turime, bet skaniau su rukyta mesyte), galu gale pilame kiausiniu plakini (kiausiniai+pipirai+druskyte+pienas). labai skanu bigsmile.gif
siaip dar kartu su kalafioru dedu ir sparagines pupeles isvirtas ir pasmulkintas, tai gaunasi pasakiski pietus ar vakariene thumbup.gif (kolkas ju dar nera kaime darze smile.gif )
Papildyta:
pamirsau pamineti kad cia ir krapai,petrazoles bei kiti megiami zalumynai labai tinka smile.gif
prie omleto galima pasigaminti darzoviu salotu,jeigu norisi smile.gif
Atsakyti
nu kruutai jus cia receptuku pateiket, nezinojau, kad galima taip skaniai kalafiorus paruosti smile.gif
Atsakyti
Man tai skanios tokios salotytes:
kalafioras
pomidoras
agurkas
paprika
saulegrazu branduoliu
majonezas

As kalafiora pamirkau pasudytame vandenyje, darzoves susmulkinu, uzdedu majonezo, pipiriuku, dar galima kokiu zalumynu ir niam niam essen.gif
Atsakyti
salotos:

kalafijoras, graikiniu riesutu sauja, majonezo, galima sus silke/ vistienos krutinele/ krabu lazdelemis, daug zalumynu...
apskritai kalafijoras labai skanus ir vienas...
Atsakyti
As kartais darau astru patiekala is kalafijoru:
450g. bulviu
450g. kalafijoru
1 svogunas
imbiero saknis
1 astrusis zalias pipiriukas
60ml.zasies tauku(galima aliejaus)
5ml.kmynu seklu
2,5ml. druskos ir pipiru misinio
Nulupti bulves,supjaustyti dideliais kubeliais.Pavirti pasudytame vandenyje 5 min.,nusausinti.
Tuo tarpu,atskirti kalafijoru "ziedus" vienas nuo kito,nulupti ir smulkiai supjaustyti svoguna ir imbiera.Galiausiai,supjaustyti astruji pipira ,isimant seklas.
Islydyti zasies taukus(alieju)dideleje keptuveje,sudeti svoguna ir imbiera ir pakepinti ant vidutines ugnies,kol svogunai pagels,bet neapdegs.Sudeti čili pipira ir prieskonius,kepti visalaika pamaisant apie 2 min.
Sudeti bulves ir kalafijorus,pamaisant viska,padruskinti ir papipirinti ir ipilti 45 ml.vandens.Uzdengti dangciu ir kepti apie 10 min ant silnos ugnies(kol bulves ir kalafijorai suminkstes)Kepimo metu patikrinti ar uztektinai vandens(jei reikia-jo dapilti slakeli).Neperkepti darzoviu,kad nesukristu.Patiekti su ryziais ar kt. ir jei norite,su mesa,
Atsakyti
Dar,merginos,atsiminiau viena patiekala.Ji galima ir viena valgyti ,ir su bulviu kose,ir su mesa.U niversalus,vienu zodziu.Tik nezinau,gal kas ji jau yra aprases,tada atsiprasau uz pasikartojima:
Apkepas


1 nemazas kalafijoras
2 morkos
1 saukstas sviesto
3 kiausiniai
1 stikline dziuveseliu
1/2-2/3 stiklines pieno
2 saukstai grietines
druskos pagal skoni
2 saukstai tarkuoto olandisko surio1-1,5 stiklines grietines padažo

Kalafijora isvirti pasudytame vandenyje,isgriebus palikti ,kad nuvarvetu vanduo,ir sukapoti.Dubenyje issukti sviesta(kai tingiu-pakaitinu),sudeti istrintus su druska kiausinio trynius,kalafijorus,piene suvilgytus dziuveselius,virtas tarkuotas morkas,grietine,ismaisyti ir po to sudetiisplaktus kiausinio baltymus.Paruosta mase sudeti i sviestu istepta ir dziuveseliais isbarstyta forma,apibarstyti tarkuotu olandisku suriu,uzdeti sviesto gabaliuku ir iskepti orkaiteje.Mandriau duodant i stala apkepa isversti i negilia lekste ir apipilti sviestu su dziuveseliais(1) arba atskirai paduoti grietines(2) ar olandiska padaza(3)

1-1 saukstas sviesto
1 saukstas pyrago dziuvesiu
citrinos rugsties
Dziuveselius pakepinti su trupuciu sviesto iki auksines spalvos,po to supilti likusi tirpyta (nupiltą nuo padugniu ir kazeino) sviesta ir prideti s
citrinos rugsties arba sunkos
2-1 saukstas miltu
1 saukstas sviesto
1-1,5 stiklines mesos,zuvies ar darzoviu sultinio
0,5-1 stiklines grietines
druskos
I si padaza dar galima ideti tryniu,cukraus ir citrinos rugsties.Kad padazas sutirstetu,sudejus kiausinius reikia pakaitinti
3-2 saukstai sviesto
2 tryniai
1-1,5 sauksto vandens
0,5 citrinos sunkos ar rugsties(pagal skoni)
Trynius sudeti i emaliuota puoda,prideti vandens,smulkiai supjaustyto sviesto gabaliukuir,maisant medine mentele,pamazu kaitinti,kol sutirstesir sviestas susijungssu tryniais(vientisa mase).Po truputi supilti likusi lydyta sviesta,prideti citrinos rugsties ir druskos.Tik saugokites perkaitinimo,nes tada sviestas atsiskiria nuo tryniu.
Atsakyti
QUOTE(jurvite @ 2008 03 15, 18:40)
Salotos:
Žiedinį kopūstą susmulkinti žiedynais,
agurką supjasutyti plonomis riekutėmis,
porą supjaustyti irgi plonai,
kumpelį supjaustyti kubeliais.
Viską išmaišyti su majonezu ir užbarstyti šiek tiek pipirų.

as darau:
Žiedinį kopūstą susmulkinti žiedynais,
agurką supjasutyti plonomis riekutėmis
kumpelį supjaustyti kubeliais
raudonaja paprika kubeliais
ideti konservuotu kukuruzu
Viską išmaišyti su majonezu ir užbarstyti šiek tiek pipirų.

l.megstu patroskint kalafiora su farsu ir pomidorais,paprikom,cukinijom
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo due drops: 05 rugpjūčio 2009 - 03:42
sunku net issirinkt is visu receptu 4u.gif

parasysiu dar viena - labai lengvas taciau maniskiu megstamas smile.gif

- susmulkintas ziedinis kopustas (bet ne per smulkiai)
- kepintos saulegrazos (pagal nuoziura)
- ir majonezas (naudoju hellmann's )

viskas!

rodos sito recepto nebuvo tongue.gif
Atsakyti
anaa tavo receptelis sudomino bandysiu bigsmile.gif

Mums skanios sios;kalafioras,morkos,krabu lazdeles,majonezas 4u.gif
Atsakyti