Kalafiorų apkepėliai
1 vid. kalafioras, 200 g virtos ir sumaltos vištienos ar jautienos, 1 stiklinė pieno, 50 g sauso pyrago, 1 kiaušinis, 2 kiaušiniai ir džiūvėsėlių apvoliojimui, druskos, pipirų, cukraus, aliejaus.
Kalafiorą nuplauname. Įdedame į verdantį pasūdytą vandenį, išverdame, nusausiname ir smulkiai supjaustome. Mėsą sumaišome su kalafiorais, piene išplaktu kiaušiniu, sumaltu pyragu ir prieskoniais. Iš gautos masės padaryti volelius (apie 3 cm skersmens) ir supjaustyti 6-10 cm ilgio gabalėliais. Juos apvolioti miltuose, po to išplaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose. Kepame gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių ir baigiame kepti ant mažos ugnies. Valgome su įvairiais padažais, šviežių daržovių salotomis arba kaip priedą prie sultinių.