QUOTE(LokysL @ 2011 08 30, 09:34)
Bet vat pasakykit kuo skiriasi laminatas nuo mediniu jei net profesionalai neatskiria ir peliete ir is toli ziuredami laminato nuo mediniu? koks butu esminis skirtumas? tiek tos tiek tos ekologiskumo neturi, gal medines siek tiek daugiau ekologiskesnes bet cia tikrai neesminis skirtumas, lieka tiktai isitikinimas kad medines yra gerai.
Ankstesniam name, kuris įrenginėtas taupant, buvo medžio pjuvenų plokštė ant lagių, kurią tiesiog nudažėm grindų dažais. Nors siūlė sudėti laminatą "dėl vaizdo". Bet aš tikrai nematau prasmės vieną drožlių ir klijų gaminį (plokštę) dar papildomai padengti kitu dulkių ir klijų gaminiu (laminatu) "dėl vaizdo".
Įrengdami dabar galėjom sau leisti sumokėti daugiau, todėl yra alyvuotas masyvo parketas. Ir vaizdas, ir palietus skirtumą pamatys bet kuris mėgėjas, nereikia profesionalo

Bet man "vaizdas" dar ne viskas. Jausmas žiemą po vonios prisėdus savu pliku užpakaliu ant alyvuoto parketo prieš besikūrenantį židinį ir pasirėmus nugara į ant to pačio parketo drybsančio vyro paslaugiai "sumeistruotą" atlošą iš sulenktų kojų - čia yra ta gyvenimo dalis ir tas skritumas, dėl kurios aš statau namą. O kai dar užmatę, kad tėvai vėl "tinginiauja" atbėga vaikai ir pasistumdę sukrinta šalia ir sudeda galvas tėvui ant pilvo bei visi leidžiamės į "diskusijas apie nieką" - man nereikia "esminių skirtumų" ir pagrindimų, kodėl pas mane kampe "prišniaukšta" nuo malkų, kambaryje vos juntamas dūmo kvapas, o ant grindų suraižytas alyvuotas parketas, o ne praktiškas elektrinis židinio "vaizduoklis", aukščiausios klasės laminatas, TV per visą sieną ir sofkutė prieš jį. Ir jei kada nors ateityje prie to paties židinio anūkai sugalvos skaldyti riešutus, aš sava ranka plaktukėliu be jokių problemų išmušiu duobutę parkete patogiai riešutui įstatyti ir po atskirą kiekvienam anūkui. Kaip kažkada senelis naujai pakeistose grindyse troboje tokias išmušė man ir broliui. Tai va, esminis skirtumas - laminate niekaip nepadarysi anūkui patogios duobutės riešutams daužyti plaktukėliu