Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečių statybos rudeniop

Mergina, pas jus visi slaitai po 12 ar tik kazkuris? gal galit to cerpininko (kuris kokybiskai dengia pati stoga, stogdengys) kontaktus i az pametet?
aciu

Papildyta:
QUOTE(Domogintare @ 2011 09 02, 16:32)
Mes uzsidejom cerpe prie 16 laipsniu, sia ziema buvo stogui tikras isbandymas ir jis ji islaike, o pripustyta buvo lygiai tiek pat kiek ir pas kaimyna ant skardos, dejom viena tyvek plevele, buvom sutare su vienu stogdengiu, kuris visa gyvenima deda cerpe ir jis buvo tik uz cerpe, zmogus pats nekeicia sau stogo, kol negales uzsideti cerpes  ax.gif

dekui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AnaDeizy: 02 rugsėjo 2011 - 18:59
QUOTE(AnaDeizy @ 2011 09 02, 19:57)
Mergina, pas jus visi slaitai po 12 ar tik kazkuris? gal galit to cerpininko (kuris kokybiskai dengia pati stoga, stogdengys) kontaktus i az pametet?
aciu
Papildyta:
dekui

na cerpiniu stogu aplamai daug nera lietuvoj. Kas liecia mediena tai jei ji bus dziovinta kaip priklauso ilinkiu neturi buti, aisku dar nuo konstrukciniu sprendimu priklauso.
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2011 09 02, 19:57)
aciu
Papildyta:
dekui

Abu slaitai namo. Stogdengiai dare ir pacia stogo konstrukcija, kad nebutu ilinkiu ant kiekvieno slaito yra detos metalizuotos sijos, be to sutankintos gegnes. Grys mb paimsiu kontaktus, o cerpe pirkom moline, nelskamp, pacios cerpes lapai dideles, monier 4 ar 5 cerpeles i viena musu cerpe tilpo.
Papildyta:
QUOTE(LokysL @ 2011 09 03, 10:02)
na cerpiniu stogu aplamai daug nera lietuvoj. Kas liecia mediena tai jei ji bus dziovinta kaip priklauso ilinkiu neturi buti, aisku dar nuo konstrukciniu sprendimu priklauso.

Nera daug nes zmones mano kad cerpes labai brangios, maniau taip ir as pati,todel planavom deti skarda, bet pradejus dometis,deretis pamaciau kad cerpes kaina tokia pat kaip skardos,lyginau su ruukki skarda. Brangiau man stogas lyginant su skarda isejo apie 2-3tukst.lt ir to viskas per darbo kastus ir pora siju,tai cia ne tie pinigai.
Atsakyti
Čerpės vs skarda - čia tik grožio supratimas, kiekvienam savo. Bet konstrukciniu požiūriu čerpės tik lišnas stogo svoris, rimtesnė konstrukcija, bet jei gražu - ne tokios aukos suaukojamos dėl grožio biggrin.gif
Kas dėl ruki tai kainos ten oho, jie palaiko kainų lygį. Manau radom ir gražesnę ir pigesnę skardą.
Atsakyti
Jo, bet su skarda girdejau labai pavojinga nesuklyst:
- labai preciziski turi buti stogdengiai, t.y. jokiu ibrezimu, neduok dieve...
- na ir pati skarda turi buti atitinkamai padengta.

Cia man tas stogdengys deste, kad kai skarda yra gera, viskas tvarkoj, kazkokia degaline jie uzdenge pries 25 metus ir viskas po siai dienai thumbup.gif. Taciau problema su skarda atsiranda, kada zmones pradeda pigintis ir kitaisko gamintojo pavaro, sutaupydami koki viena kita tukstanteli. Tada ir dazai po poros metu pasikeicia ir visa kita....

As tai siaip uz cerpes, nes grozio prasme minusu tikrai nematau (lyginant su skarda), ilgaamziskumas irgi tik +. Neramina tik mano zemi nuolydziai, ar neisivelsiu i kazkokias problemas.

QUOTE(Vilienė @ 2011 09 03, 10:44)
Čerpės vs skarda - čia tik grožio supratimas, kiekvienam savo. Bet konstrukciniu požiūriu čerpės tik lišnas stogo svoris, rimtesnė konstrukcija, bet jei gražu - ne tokios aukos suaukojamos dėl grožio biggrin.gif
Kas dėl ruki tai kainos ten oho, jie palaiko kainų lygį. Manau radom ir gražesnę ir pigesnę skardą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AnaDeizy: 03 rugsėjo 2011 - 10:57
QUOTE(AnaDeizy @ 2011 09 03, 11:56)
Jo, bet su skarda girdejau labai pavojinga nesuklyst:
- labai preciziski turi buti stogdengiai, t.y. jokiu ibrezimu, neduok dieve...
- na ir pati skarda turi buti atitinkamai padengta.

Skarda ir jos padengimas nėra jau tokie trapūs, bet aišku kruopštumas privalomas. Dabartiniam name pruszynskio skarda jau dešimt metų - kol kas viskas kaip vakar klota. Ne veltui gamintojai švaistosi pažadais "garantija 40metų" 4u.gif
Atsakyti
Na ne tik grožio klausimas, skarda įkaista ir to karščio nesulaiko, viskas keliauja į namą, su čerpe nieko panašaus, skardos pokšėjimą nuo perkaitimo taip pat ne kartą girdėjau pati. Skarda lyjant lietui barba, o geram lietui lyjant visas namas švokščia. Visi mano įspūdžiai apie ruukki skardą, kuri sudėta tėvų name.
Aišku kai kam čia ne minusai, bet man rudenį per gerą lietų labai gerai miegasi, todėl papildomų trukdžių kaip kad lietaus barbesys į stogą nesinorėjo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2011 09 03, 12:55)
skarda įkaista ir to karščio nesulaiko, viskas keliauja į namą, su čerpe nieko panašaus, skardos pokšėjimą nuo perkaitimo taip pat ne kartą girdėjau pati. Skarda lyjant lietui barba, o geram lietui lyjant visas namas švokščia.

Kad skarda yra laidesnė šilumai - faktas neabejotinas. Bet patalpų perkaitimas tai ne dangos, bet šilumos izoliacijos kaltė 4u.gif O geresnis laidumas šilumai turi pliusą žiemą - kai reik atsikratyti sniego apkrovos smile.gif lopinėliui atviros skardos pagavus saulę jis sparčiai didėja, paviršius šyla ir tampa slidus.
Dėl švokštimo manau čerpės turės savotišką garsą, gal tik krapnojant geriau izoliuos garsą - vis tik svoris lyginant su skarda daugiau nei solidus. O žmonės prie judrių geležinkelių gyvena, pripranta ir net nepastebi kada traukiniai pravažiuoja, analogiškai mes - pabundam ryte ir randam balas, ką naktį lijo??? biggrin.gif Daugiau problemų kyla su skardinėm palangėm, kurios guli ant kieto betoninio pagrindo nei su stogu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 03 rugsėjo 2011 - 12:22
Man lietaus barbenimas netgi malonus smile.gif

bet kuriuo atveju, malonumo patirti nepavyks, nes palepe nesildoma ir negyvenama, tad net ir skardos atveju, nemanau, kad girdesis vieno auksto ne palepinej daly lietaus barbenimas.

QUOTE(Vilienė @ 2011 09 03, 12:21)
Kad skarda yra laidesnė šilumai - faktas neabejotinas. Bet patalpų perkaitimas tai ne dangos, bet šilumos izoliacijos kaltė 4u.gif  O geresnis laidumas šilumai turi pliusą žiemą - kai reik atsikratyti sniego apkrovos smile.gif  lopinėliui atviros skardos pagavus saulę jis sparčiai didėja, paviršius šyla ir tampa slidus.

Mergina, paziurejau Jusu namo foto albume. Jusu stogas gal 12 laipsniu, bet tai - dvislaitis stogas, su niekuo nesijungiantis.

Mano atveju, du keturslaiciai stogai, kurie tarpusavyje susijungia, gaunasi tam tikra "kisene" sniego kaupimuisi... Gal cia skirtingi atvejai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AnaDeizy: 03 rugsėjo 2011 - 12:40
QUOTE(AnaDeizy @ 2011 09 03, 13:27)
Man lietaus barbenimas netgi malonus smile.gif

bet kuriuo atveju, malonumo patirti nepavyks, nes palepe nesildoma ir negyvenama, tad net ir skardos atveju, nemanau, kad girdesis vieno auksto ne palepinej daly lietaus barbenimas.
Mergina, paziurejau Jusu namo foto albume. Jusu stogas gal 12 laipsniu, bet tai - dvislaitis stogas, su niekuo nesijungiantis.

Mano atveju, du keturslaiciai stogai, kurie tarpusavyje susijungia, gaunasi tam tikra "kisene" sniego kaupimuisi... Gal cia skirtingi atvejai?

dvislaitis stogas paprastesnis nei keturslaitis, darant keturslaiti sudetingiau matmenis ishsigaudyti kad viskas lygiai but, ir ishramstymas sudetingesnis nei dvislaicio, pati stogo danga irgi gaunasi brangesne del papildomu nuozulniu kraigu, isbrangsta del vientiniu elementu ir uzbaigiamuju elementu. Del tu kiseniu kur susikerta du stogai , visur yra akcentuojama kad ten pavojinga vieta ir darant stoga reikia labai atkreipti demesi i ten. Bet jei stogdengys yra tai dares tai uztektu parodyti instrukcija ir trumpai paaiskinti kas ir kaip turi buti. Yra du variantai arba viska galima padaryti blogai arba gerai: priklauso nuo sogdengiu. Del falciu ant cerpiu, tai beabejo 2 falcai geriau nei vienas, nes daugiau labirintu uzkertanciu kelia sniegui ir lietui, bet jei gerai sudeta tai tos cerpes gan gerai priglunda viena prie kitos. Ir beje plevele tam ir dedama kad apsaugoti nuo isores veiksniu ir tuo paciu isgarinti dregme is vidaus.
Atsakyti
Mergina, sveikinu su langiukais smile.gif šilčiausius rinkotės? ir kaip montavot?
Kristinka, ten tas grindis kur užrodei, tai šaiaip jau reiktų grindis liejant nusprendus būti, nes jei kur nors plytkos san mazguose sugalvosi dėt tai jau aukščiai gali skirti ar ne? ir gal žinai kokios kainos tų grindų?
Aš tai vat dabar grindims pagrindą lygiu ir pamatavau kad ne mažiau 30cm visam sumuštiniui palikta bus... 20cm šiltinimo 8cm betono ir dangai 2cm. daugoka dangai ar ne? jei laminatas 10mm tai ar paklotas ar klijai 2cm nesigaus. kaži neverta dar kokį 1-2cm smėlio užpilt... sudėtinga žinoma būtų, bet gal verta... nes visteik gi neužsipila taip tiksliai kaip norėtųsi. o 30cm nusimatuoti man dabar palyginti lengva. Nes naudoju 10cm lentą ir smėlio viršus gaunasi iki pamatoi viršaus 10cm. Tai nebent lentą 8cm pločio rasčiau biggrin.gif Va pasipasakojau. paprotinkit kas nors smile.gif

Papildyta:
Ai tiesa - aš už čerpinį betoninį ar keraminį, nesvarbu smile.gif taip skardos nenorėjau kad net bitumą susidėjau biggrin.gif dėl jau išvardintų priežąsčių. barškėjimas ir nuo saulės ir nuo lietaus, stodengių dabojimo kad neliptų ant dangos su kerzais ir dėl čerpių ilgaamžiškumo. ir šiaip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2011 09 03, 23:05)
Mergina, sveikinu su langiukais smile.gif šilčiausius rinkotės? ir kaip montavot?

Rinkomės, rinkomės, rinkomės... dėrėjomės, dėrėjomės, dėrėjomės iki pasiutimo ir susiderėjom galu gale su rudupiu, nors ilgą laiką derybose pirmavo kitas medinių langų gamintojas...Langai mediniai, 3 stiklai du selektyvai, profilis tas platesnis šiltesnis, paketų šilumos laidumo koeficientas 0,7 davė sertifikatą, kad mol tikrai taip yra, tai jei yra tai manau kad labai neblogai smile.gif Labai patenkinti langiukų apkaustais, kokybė akivaizdi. Spalvos irgi pavyko. Įdėsiu į albumą kai lauko apdailą padarys smile.gif
Ir šiaip jau į namus darosi panašiau langiukus sudėjus smile.gif Laukiam dabar garažo vartų ir durų durelių smile.gif
O montavo...čia iš jūsų ilgų ir didelių diskusijų apie langų montavimą pusės nesupratau, o kitos pusės kurią supratau neprisimenu, tai žodžių išnešė langiukus 3 cm į priekį, dabar tuos išneštus cm apdirbs pir ir polisterolu, ką daugiau pasakyt šiuo klausimu nežinau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergina05: 03 rugsėjo 2011 - 23:14