Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 77 tema

QUOTE(Aimma @ 2011 08 20, 19:34)
Labas  4u.gif
Nors bet kokios dievo paieškos man atrodo nesąmonė (čia prisiminiau sceną, kur kažkoks skandinavas bandė papasakoti senam tėvui, koks gėris yra Indijoje atrasti vidinę ramybę, o tas žiūrėjo nustebęs ir sakė, kad jis ir taip ramus), bet pasakojimas toks gyvas, pilnas saviironijos, sąmojingų palyginimų, įdomių faktų, kad skaityti vienas malonumas.
Apie K. Sabaliauskaitės ,,Silva rerum II" neseniai diskutavot. Man ji ne tik atradimas, bet ir reiškinys.
Tai tiek.

Sutinku. Kam ieškot, Jis visuomet vietoje ir Jo prireikia tik prieš mirtį. biggrin.gif Manau, žmonės dažniausiai ieško prieglobsčio, o ne Dievo. Kai supranti, kad nebeturi daugiau į ką įsikabinti, tuomet ir patiki, kabiniesi į paskutinę viltį.

Matyt, būsiu ta atskalūnė, kuri paskutinė šioje temoje Sabaliauskaitę skaitys. Varčiau neseniai, nuo pirmų sakinių užkabino, bet dar palauksiu. Jaučiu autorei kažkokį neįvardijamą priešiškumą. Man keista, kad galima parašyti tokią knygą, kuri patiktų beveik visiems. g.gif

Beje, apturėjau labai panašų atvejį kaip ir Caralaitė. Mano atsiliepimą įdėjo į A. Užkalnio knygelės "Kelionių istorijos" antrą leidimą. Na ir ką, ogi nieko. Pasitarnavau leidyklos marketingui kaip Supermamos.lt atstovė Darbinga. biggrin.gif
Atsakyti
http://mail.ru/kb/

gal kam pravers ax.gif

sis yra apgyvendintas favorituose.

bet dazniausiai naudoju translit. tiesiog ji nusikeliau i apatine programu juosta. ir kai reik, cia pat paspaudziu, surasau, copy-paste ir gatava.

QUOTE(Jurzole @ 2011 08 24, 10:20)
pribloske Severianinas - kaip visada (sugalvok gi tu man "по аллее олуненной вы проходите морево"...), nostalgija sukele Bloko "Девушка пела в церковном хоре" - kazkada ....

Pas Severianina apstu panasiu idomiu zodziu "dariniu", net nezinau kaip ir tiksliai issireiksti ax.gif

Tarkim,

Когда придет корабль
Вы оделись вечером кисейно
И в саду стоите у бассейна,
Наблюдая, как лунеет мрамор
И проток дрожит на нем муаром.
Корабли оякорили бухты:
Привезли тропические фрукты,
Привезли узорчатые ткани,
Привезли мечты об океане.
А когда придет бразильский крейсер,
Лейтенант расскажет Вам про гейзер.
И сравнит... но это так интимно!..
Напевая нечто вроде гимна.
Он расскажет о лазори Ганга,
О проказах злых орангутанга,
О циничном африканском танце
И о вечном летуне — «Голландце».
Он покажет Вам альбом Камчатки,
Где еще культура не в зачатке,
Намекнет о нежной дружбе с гейшей,
Умолчав о близости дальнейшей...
За моря мечтой своей зареяв,
Распустив павлиньево свой веер,
Вы к нему прижметесь в теплой дрожи,
Полюбив его еще дороже...

....

bet, man, grazu biggrin.gif

dar viena imesiu:

Лесофея

Она читает зимой Евангелье,
Она мечтает о вешнем ангеле.
Душой поэта и аполлонца
Все ожидает литавров солнца!

Умом ребенок, душою женщина,
Всегда капризна, всегда изменчива,
Она тоскует о предвесеньи,
О незабудках, о росной сени...

И часто в ложе, на пестрой опере,
Когда ей сердце мечты отропили,
Она кусает платок, бледнея, —
Дэмимонденка и лесофея!..

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 24 rugpjūčio 2011 - 16:37
QUOTE(Darbinga @ 2011 08 24, 16:29)
Beje, apturėjau labai panašų atvejį kaip ir Caralaitė. Mano atsiliepimą įdėjo į A. Užkalnio knygelės "Kelionių istorijos" antrą leidimą.  Na ir ką, ogi nieko. Pasitarnavau leidyklos marketingui kaip Supermamos.lt atstovė Darbinga.  biggrin.gif

Bet negi tai nepaglostė savimeilės blush2.gif Asmeniškai man tavo situacija, kai sužinojau netgi paskatino rašyti atsiliepimus. Juk nekasdien leidyklai "užkliūna" (teigiama prasme) tavo žodžiai, verti spausdinti knygoje ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Diane Chamberlain "Prieš audrą".
Įtraukianti ir prikaustanti istoriją, kurią lengva ir įdomu skaityti. Tiesiog nepastebi kaip verčiasi puslapiai.
ai vienos šeimos istorija - tragedija, kurioje parodomi susiklostę santykiai tarp tėvų ir vaikų, kurioje tėvų klaidos pakeičia ar net sugriauna vaikų gyvenimus.
Tai pasakojimas apie opiausios šeimos problemos - alkoholizmo - pasekmes.
Apie mokėjimą suprasti, pastebėti, užjausti, mylėti, atsiduoti.
Apie mokėjimą pripažinti savo klaidas ir kaltes ir bandymą viską atitaisyti.
Apie sugebėjimą paleisti praeiti, atsitiesti ir gyventi toliau.
Savo turiniu, rašymo stiliumi, pateikimu ir netgi tematika labai primena Jodi Picoult knygas. Dauguma aprašomų vietų egzistuoja ne tik knygoje, bet ir realybėje. Autorė vaizdingai piešia salos gamtą, vandenyną ir salos gyventojų kasdienybę.
Pati pradžia man pasirodė labai pabiri, neaiški, buvo sunku susigaudyti ir susieti vieną su kitu, bet po maždaug pirmojo šimto puslapių situacija pasitaisė ir istorija įtraukė.
Taip pat buvo vienas dalykas, kuris man nepatiko ir labai erzino. Kuomet yra keliami labai rimti kaltinimai vaikui (kai net gresia įkalinimas iki gyvos galvos) turint tik menkus įrodymus, o pats tyrimas vyksta labai vangiai.
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2011 08 22, 20:20)
Man kazkaip tas gyvenimas isvis neatrodo sviesus, ir imdama knyga apie kaima tikiuosi daugiausiai purvo, nykumo, tamsos (ypac dvasines) su retais Vaizgantiskais pragiedruliais.

J. Baltušio kūrinius esu jau skaičiusi drinks_cheers.gif

Man šiaip knygos apie 'bet kokį' kaimą patinka..tiek šviesų, tiek niūrų ax.gif Aš turbūt iš tos mažumos, kuri dievino ir dievina visus lietuvių rašytojus klasikus rašančius apie kaimą (Žemaitę irgi cool.gif )

Bet paskutiniu metu nelabai ką randu paskaityti apie kaimo gyvenimą, tad jei bus kokių rekomendacijų, tai labai jų laukiu 4u.gif Man nebūtina, kad autorius būtų parašęs daug knygų ir garsus, galbūt yra nežinomų 'perliukų' sugebančių šauniai perteikti kaimo gyvenime dvasią ir kaimo žmonių pasaulėžiūrą ax.gif

QUOTE(prieplauka @ 2011 08 22, 20:42)
jei turi galimybe, tai paskaityk naujausia Romualdo Granausko "Trys vienatves".

QUOTE(Dolitlė @ 2011 08 22, 21:06)
Prisijungiu prie pagyrų naujajai R. Granausko knygai "Trys vienatvės". thumbup.gif  Tikrai puikiai subalansuotas šilumos, jaukumo ir humoro nestokojantis autobiografinis pasakojimas apie sovietmetį

Esu labai sugundyta - būtinai skaitysiu bigsmile.gif

QUOTE(zis @ 2011 08 24, 01:36)
Optimiste 4u.gif

Faktas kaip blynas biggrin.gif

QUOTE(Darbinga @ 2011 08 24, 16:29)
Sutinku. Kam ieškot, Jis visuomet vietoje ir Jo  prireikia  tik prieš  mirtį.  biggrin.gif Manau,  žmonės dažniausiai ieško prieglobsčio, o ne Dievo.

Šiaip prisiminiau vieną sceną iš nesenai žiūrėto filmo "New in Town" smile.gif Vieno mažo miestelio gyventoja atvykusiai karjeristei užduoda 'asmeninį klausimą': ar jūs jau atradote Jėzų Kristų? O pastaroji jai atsako "Aš nežinojau, kad jis buvo pasimetęs" biggrin.gif Nors man pačiai kartais nejauku juokauti religine tematika, bet po šio filmo epizodo kvatojausi balsu doh.gif lotuliukas.gif

Nors aš tikinti ir einu į pamaldas (esu 'praktikuojanti'), tad Dievu tikiu bet kokiom aplinkybėm..ne tik varge, bet ir džiaugsme.
Atsakyti
QUOTE(gintarelia @ 2011 08 24, 11:48)
Paraleliai įklimpau ir į Evelyn Waugh "Sugrįžimas į Braidshedą". Nutariau, kad knygas pirksiu tik tada, kai nuspręsiu čia ir dabar jas skaityti, tai taip ir padariau. Patiriu skaitymo malonumą. Vis iškyla asociacija su "Šeštadieniu", bet tai todėl, kad pradedama karo vaizdais, o pasakojama apie anglų dvaro (Braidshedo) gyvenimą, rutuliojama vienos šeimos istorija. Pasakojimas lėtas, liūdnokas, bet stilingas ir nenuspėjamas.
Klopedijai ačiū už autoriaus užrodymą. Pati tikrai nebūčiau atradusi.

AŠ irgi radau panašumų su Atpirkimu biggrin.gif
QUOTE(Darbinga @ 2011 08 24, 15:29)
Jaučiu autorei kažkokį neįvardijamą priešiškumą.

Aš tai galiu įvardint. Jos visi straipsniai tiesiog neskanūs, ne kiek turiniu, kiek tonu, arogancija, netolerancija, snobiškumu. Nešneku apie jos erudiciją, žinias. Tiesiog kai kurios asmeninės savybės erzina, o gal čia aš iš pavydo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2011 08 23, 23:54)
ta prasme? ar atsiliepimas viešas buvo? biggrin.gif  slaptų nerašau - ir nepageltonintas buvo. Tiesiog tą pačią dieną urmu aštuonias perskaitytas knygas aprašiau, tai gal ir praslydo tau pro akis mirksiukas.gif

4u.gif Galvojau, gal savo nuomonę apie Trolį tiesiog Dolitlei į ausį pašnibždėjai ax.gif Bet radau jau tavo atsiliepimą. Tiesiog akis už Firmino užkliuvo, o Trolį... kažkaip neįsidėmėjau 4u.gif
QUOTE(zis @ 2011 08 24, 02:36)
Sofija 4u.gif Persis Dzeksonas ir olimpo dievai neseniai rode kinoteatre, bet kaip visada filmas knygai neprilygsta. Pati turiu tik antra dali, gal kada nors pasidalinsim 4u.gif Suke skaiciau lietuviskai, nes jau isejo nauja dalis. Ateityje galkaip nors irgi perduosiu tau paskaityti 4u.gif

Filmą apie Persį ir žaibo vagį ir aš mačiau kino teatre, seniai kai tik pasirodė. Su dukryte ėjome. O knygą skaičiau neseniai, bet tik pirmą dalį. Norėčiau antrosios 4u.gif Ir Sukės labai labai labai norėčiau 4u.gif
O dėl Frajau tai jau kaip ir išsiaiškinome, paskutinioji lietuvių kalba Saldieji Gravio sapnai. O aš jau be proto laukiu tęsinio verysad.gif
QUOTE(Brūkšniukas @ 2011 08 24, 13:02)
tai aš gal vienintelė, kuriai "Trolis" patiko? biggrin.gif

QUOTE(giluze @ 2011 08 24, 14:57)
Ir aš su tavim.  mirksiukas.gif Man labai patiko.  4u.gif

Gerai, prisipažįstu, Heliantos atsiliepimą apie Trolį pražiopsojau, o jūsų? g.gif Irgi pražiopsojau verysad.gif

Mane užpuolė citatų manija 4u.gif
-Vaike, ar šitam sąvartyne yra ko nors išgerti?-paklausė jis pagaliau.
-Tuoj atnešiu vandens.
-Sakiau "išgerti", o ne "praustis"

mirksiukas.gif
Kruopštus planavimas garantuoja saugią ir greitą kelionę.
Ulisas
Krizių metu pats svarbiausias dalykas - nepamesti galvos.
M. Antuanetė
Atkakliai įveikiant visas kliūtis ir visus trukdymus, neabejotinai galima pasiekti pasirinktą tikslą ar vietą.
K. Kolumbas

Užėjau aš netyčia šiandien į Pegasą ir nusipirkau Robert Asprin keistą leidimą. Nežinoma leidykla Festart. Vadinasi "Dar vienas puikus mitas“ ir „Mitologizavimai“. Eridano vertimas gal ir geresnis. Seniai jau skaičiau. Bet vis tiek džiaugiuosi, kaip saldainį gavusi.
Tas, kuris mėgsta posakį: "paprasta, kaip atimti iš kūdikio ledinuką" - niekada nėra bandęs atimti iš kūdikio ledinuko.
R. Hudas

Žodžiu, mėgaujuosi biggrin.gif

P.S. Vilnietės, gal jau labai laikas susitikimą daryti? Ką manote?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SOFIJA5: 24 rugpjūčio 2011 - 20:35
Sveikos mergičkos, pasiklydėlė atlėkė į temą ieškoti atsiliepimų, nes nebežinau ką skaityti biggrin.gif Arba išranki patapau arba atbukau nuo skaitymo ax.gif
QUOTE(SOFIJA5 @ 2011 08 24, 20:34)

Jau seniai laikas blush2.gif galiu betkur ir betkada (Vilniuje) rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2011 08 24, 22:34)

Busiu Vln nuo rytojaus iki antradienio ankstaus ryto 4u.gif Jei nepasididziuotumet gal galetumem sekmadieni susimeetinti, labai visu pasiilgau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexia @ 2011 08 24, 20:30)
AŠ irgi radau panašumų su Atpirkimu  biggrin.gif

Atsiprašau, supainiojau. Jau rašant kirbėjo, kad kažkas ne visai taip, bet tinginys laimėjo ir per daug nesigilinau.
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2011 08 24, 21:34)
Krizių metu pats svarbiausias dalykas - nepamesti galvos.
M. Antuanetė

thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexia @ 2011 08 24, 19:30)
Aš tai galiu įvardint. Jos visi straipsniai tiesiog neskanūs, ne kiek turiniu, kiek tonu, arogancija, netolerancija, snobiškumu. Nešneku apie jos erudiciją, žinias. Tiesiog kai kurios asmeninės savybės erzina, o gal čia aš iš pavydo  biggrin.gif

Ypač man „patiko“ jos snobiškumas straipsnyje apie Vilnių ir Užkalnį doh.gif Tiesiog prisiprašė ji neigiamų skaitytojų komentarų doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo groovy: 25 rugpjūčio 2011 - 09:49