Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 77 tema

QUOTE(Brūkšniukas @ 2011 09 09, 13:49)
beje, kaip jūs renkatės knygas? kaip nusprendžiat ką dabar skaitysit? g.gif

Pasižiūriu į viršutinę lentyną, kur sukrautos visos neskaitytos knygos biggrin.gif.
Ir kuo sunkiau skaitau kokią knygą, tuo dažniau žiūriu į lentyną, laukiu kada pagaliau baigsis "kankynė" ir bandau išsirinkt kokią labiau įtraukiančią, kvapą užimančią knygą biggrin.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo caralaite: 09 rugsėjo 2011 - 19:53
QUOTE(Brūkšniukas @ 2011 09 09, 13:49)
"Pakaitiniu būdu": vieną naują, kitą seną, trečią belenkokią. lotuliukas.gif
Va taip va! user posted image Jokios kančios, vienas malonumas! good.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2011 09 09, 12:49)

Pagal nuotaika rolleyes.gif Ir pas mane nera jokios logikos - kartais pvz norisi lengvos knygos, kai liudna ir nuotaikos ner, kartais kaip tik prie sunkesniu traukia. Kai nuotaika gera ir all is well with the world, pasirinkti buna lengviau biggrin.gif O kartais rymau prie savo knygu lentynos ir isvis nezinau, ka rinktis - tada uzsimerkiu ir traukiu pirma pasitaikiusia ax.gif

Dabar skaitau kiek savotiska knyga - Sarah Waters "Fingersmith" (Ilgapirste). Apie jauna mergaite is Londono vagiu seimos, netiketai gavusia kambarines vieta apleistame dvare gudzioje pietu Anglijos provincijoje. Mat vagises pazistamas zavus apgavikas ketina suvedzioti kita jauna (ir turtinga) mergaite, o kambarine idarbinta vagise uz pagalba gaus dali savo seimininkes pinigu, kai jie atiteks naujai iskeptam vyrui. Taip prasideda si istorija, o kaip ji baigsis, jau nebedristu nei speti... cool.gif Skaitydama pirmaji trecdali (kai dar nezinojau, kad knyga "islips" is iprastu zanro remu), galvojau, kad si knyga patiktu daugeliui sios temos dalyviu. Dabar jau galvoju, kad tikrai ne visoms. Bet man kol kas patinka labai. Beje, knyga buvo nominuota tiek Man Booker, tiek Orange premijoms. Siek tiek keista - man rodos, siu dvieju premiju nominaciju sarasai dazniausiai nesikerta... g.gif

QUOTE(sim2002simas @ 2011 09 07, 11:37)
ir vis dar klausau "Taikos ir karo"

Jau kelinta karta pamini "Taika ir kara" - kas cia per daiktas? g.gif Perkrikstyta "Karas ir taika", ar tiesiog kazkas pasiskolino nemirtingo sedevro pavadinima kitai knygai? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 09 rugsėjo 2011 - 22:14
QUOTE(Jurzole @ 2011 09 09, 22:14)

Jau kelinta karta pamini "Taika ir kara" - kas cia per daiktas?  g.gif Perkrikstyta "Karas ir taika", ar tiesiog kazkas pasiskolino nemirtingo sedevro pavadinima kitai knygai? mirksiukas.gif

tiesiog nekarta girdejau pasakyma "taika ir karas", todel ir susipainiojau..
Atsakyti
QUOTE(sim2002simas @ 2011 09 09, 22:30)
tiesiog nekarta girdejau pasakyma "taika ir karas", todel ir susipainiojau..

Aisku 4u.gif Maniau jau, gal kas nauja knyga parase... mirksiukas.gif

Beje, "Vilku svelnumo" gerbejos, ar zinote, kad Stef Penney pagaliau isleido antraja knyga? "The Invisible Ones" (Nematomieji) - apie pradingusia cigonu mergaite. Uzmaciau knygyne, buciau gal ir pirkusi, jei butu mazesnio formato. Bet atsiliepimai priestaringi - kai kas sako, kad vel is naujo gromuliuojamos pirmosios knygos temos... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 09 rugsėjo 2011 - 22:54
QUOTE(Jurzole @ 2011 09 09, 21:14)
Dabar skaitau kiek savotiska knyga - Sarah Waters "Fingersmith" (Ilgapirste). Apie jauna mergaite is Londono vagiu seimos, netiketai gavusia kambarines vieta apleistame dvare gudzioje pietu Anglijos provincijoje. Mat vagises pazistamas zavus apgavikas ketina suvedzioti kita jauna (ir turtinga) mergaite, o kambarine idarbinta vagise uz pagalba gaus dali savo seimininkes pinigu, kai jie atiteks naujai iskeptam vyrui. Taip prasideda si istorija, o kaip ji baigsis, jau nebedristu nei speti... cool.gif Skaitydama pirmaji trecdali (kai dar nezinojau, kad knyga "islips" is iprastu zanro remu), galvojau, kad si knyga patiktu daugeliui sios temos dalyviu. Dabar jau galvoju, kad tikrai ne visoms. Bet man kol kas patinka labai. Beje, knyga buvo nominuota tiek Man Booker, tiek Orange premijoms. Siek tiek keista - man rodos, siu dvieju premiju nominaciju sarasai dazniausiai nesikerta...  g.gif

Bus labai įdomu sužinoti galutinį tavo verdiktą. Esu skaičiusi jos "Tipping the velvet" tai man labai patiko.

O pati perskaičiau pusę Howard Jacobson "The Finkler Question" (Finklerio klausimas) ir neįžvelgiu jokių deimančiukų už ką jam praeitais metais buvo suteikta Booker premija. Kol kas knyga labai net vidutinė.
Atsakyti
smile.gif Mielosios gal galite parekomenduoti keletą knygelių sentimentaliai, tačiau kritiško proto "senutei". Tik neaprašinėkite turinio ...labai prašau. Ačiū
Atsakyti
Na, yra krūva meilės, svajonių romanų. Jei vis gi senutė labai kritiška, tai dar yra kalnas klasikos. Charlotte Brontë - idealus pasirinkimas - sentimentalu, bet ne lėkšta.
Atsakyti
kažkada metų nesąmonės titulą suteikiau Dusevičiaus "Perkūno kariui"

pasirodė jos tęsinys yahoo.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2011 09 10, 09:30)
kažkada metų nesąmonės titulą suteikiau Dusevičiaus "Perkūno kariui"

pasirodė jos tęsinys  yahoo.gif
Džiūgauji dėl kitų nelaimių? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 09 10, 09:36)
Džiūgauji dėl kitų nelaimių?  biggrin.gif

mano patirtis rodo, kad kiekviena knyginė nelaimė turi savo gerbėjų biggrin.gif