QUOTE(Brūkšniukas @ 2011 09 09, 12:49)
beje, kaip jūs renkatės knygas? kaip nusprendžiat ką dabar skaitysit?
Pagal nuotaika

Ir pas mane nera jokios logikos - kartais pvz norisi lengvos knygos, kai liudna ir nuotaikos ner, kartais kaip tik prie sunkesniu traukia. Kai nuotaika gera ir
all is well with the world, pasirinkti buna lengviau

O kartais rymau prie savo knygu lentynos ir isvis nezinau, ka rinktis - tada uzsimerkiu ir traukiu pirma pasitaikiusia
Dabar skaitau kiek savotiska knyga -
Sarah Waters "Fingersmith" (Ilgapirste). Apie jauna mergaite is Londono vagiu seimos, netiketai gavusia kambarines vieta apleistame dvare gudzioje pietu Anglijos provincijoje. Mat vagises pazistamas zavus apgavikas ketina suvedzioti kita jauna (ir turtinga) mergaite, o kambarine idarbinta vagise uz pagalba gaus dali savo seimininkes pinigu, kai jie atiteks naujai iskeptam vyrui. Taip prasideda si istorija, o kaip ji baigsis, jau nebedristu nei speti...

Skaitydama pirmaji trecdali (kai dar nezinojau, kad knyga "islips" is iprastu zanro remu), galvojau, kad si knyga patiktu daugeliui sios temos dalyviu. Dabar jau galvoju, kad tikrai ne visoms. Bet man kol kas patinka labai. Beje, knyga buvo nominuota tiek Man Booker, tiek Orange premijoms. Siek tiek keista - man rodos, siu dvieju premiju nominaciju sarasai dazniausiai nesikerta...
QUOTE(sim2002simas @ 2011 09 07, 11:37)
ir vis dar klausau "Taikos ir karo"
Jau kelinta karta pamini "Taika ir kara" - kas cia per daiktas?

Perkrikstyta "Karas ir taika", ar tiesiog kazkas pasiskolino nemirtingo sedevro pavadinima kitai knygai?