Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 77 tema

draugą nelaimėje pažinsi!
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 09 09, 19:28)
Helianta, o aš šiandien nešiau Tau dar vieną knygą...  unsure.gif

Atsiprašau blush2.gif
Planavau dalyvauti, kol dar nebuvote paskyrę dienos/laiko. O info apie tai, kad meetinatės penktadienį, tik vakar ir pamačiau.
Vakar iš darbo išėjau gerokai po 18val tiktai, tai jau į meetą nesuspėjau, reikėjo namo skubėti.
Atsakyti
Bus dar tų meet`ų. irnesakyk.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
QUOTE(Brūkšniukas @ 2011 09 09, 14:49)
beje, kaip jūs renkatės knygas? kaip nusprendžiat ką dabar skaitysit? g.gif

Einu į biblioteką, gaunu krūvą knygų ir skaitau iš eilės. Būna, kad nežinau, ko noriu, tada skaitau Tolkieną arba Frajų, arba Seneką biggrin.gif Arba dar ką nors iš savo mylimiausių knygų lentynos.
Beje, noriu paklausti, o jūs turite mylimiausių knygų lentynėlę? Spėju, kad taip biggrin.gif O ji labai marga? Na, gal pas kažką tokioje lentynoje tik klasika, kaip pas mano vieną draugę. Arba maišalynė, kaip mano lentynoje: Seneka ir Frajus, Vonnegutas, Remarkas, Fowles, R. Bachas ir Tolkienas, Joanne Harris. Pasipasakokite biggrin.gif
Na, ir labai trumpai apie perskaitytas knygas, nes... kaip tai daug knygų surijau ax.gif
Dominique Sylvain "Samurajaus duktė" - įdomus, neįprastas detektyvas. Būtinai ieškosiu "Troškimų skersgatvio", nes smalsu, kaip susipažino pagrindinės veikėjos.
Charlaine Harris „Gyvi ir mirę“ - ką čia pasakyti thumbup.gif , noriu dar biggrin.gif
Rick Riordan "Persis Džeksonas ir Olimpo dievai. Monstrų jūra" - man patiko. lauksiu tęsinių.
Sophie Kinsella "Trečio dešimtmečio panelė" - gerai, kad iš pat pradžių supratau, kad knygoje bus vaiduoklis... kitaip būčiau nusivylusi. Smagi knygutė, bet Maniakė labiau patiko.
Peter James "Miręs gyventi" - šiame detektyve buvo įdomiau skaityti apie Rojaus Greiso asmeninio gyvenimo peripetijas negu pačią detektyvinę liniją, nes... labai greitai supratau, kas ir kodėl žudė. O Rojus man patinka biggrin.gif
Donna Leon "Acqua Alta" - va ir man pakliuvo į rankas Leon. Per daug nesužavėjo. Vis dėlto A. Camilleri su komisaru Montalbanu ir Sicilija artimesnė mano dūšiai negi Leon su komisaru Brunečiu ir Venecija ax.gif
Sjuzena Liujis "Manija" - pigus ir šlykštus meilės + detektyvo mišinys. Nerekomenduoju.
Diane Chamberlain “Dingusi duktė” - panašu, panašu į Picoult, bet... gal švelniau, lengviau, paprasčiau. Istorija apie gyvenimą mele, apie pasikeitimus. Patiko.
Francine Rivers "Atperkanti meilė" - ko gero, viena iš ryškiausių paskutiniu metu skaitytų knygų. Patiks tiems, kuriuos sužavėjo "Trobelė", nors "Atperkanti meilė" tikrai daug dinamiškesnė knyga nei "Trobelė". Net nežinau, ką parašyti... Erzino ji mane baisiai, netikėjau pagrindinio veikėjo Maiklo meile ir kartu pykau ant Saros (Eindžel), kuri neatsivėrė ir nepasitikėjo... Knygos pabaigoje... apsiverkiau... Kaip tikintį žmogų mane ši knyga sukrėtė ir privertė susimąstyti... Nuostabi meilės istorija. Norėčiau girdėti Dievo balsą...
Papildyta:
QUOTE(zis @ 2011 09 06, 19:37)
Labos 4u.gif
Vakar baigiau skaityti "Troli". Be jokios abejones, tai geriausia siais metais mano skaityta knyga. Mitologija, tamsioji zmogaus puse meistriskai susipyna i viena istorijos srauta. Puikiai papasakota istorija, tik va pabaiga labai intriguojanti.. rolleyes.gif Labiau megstu konkrecias pabaigas, bet sioje knygoje paskutine mintis labai puikiai nutyleta. Desimt balu thumbup.gif

Nustebinai mane g.gif Lyg ir panašūs mūsų skoniai. tai kodėl manęs nesužavėjusios knygos tau atrodo geriausios g.gif Kalbu apie Šešėlių verpėją ir Trolį...
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2011 09 06, 21:16)
O as siandien bibliotekoje uztikau Perez-Reverte 'Pietu karaliene'  thumbup.gif  Kadangi iki siol neprisiruosiau nusipirkt, tai puiki proga bus ivertint.

Lauksiu tavo atsiliepimo. 4u.gif Zis mane su Troliu nustebino, tai nebenustebsiu, jeigu Pietų karalienė tau nepatiks, nors... dar neseniai būčiau galvą davusi, kad patiks. g.gif

QUOTE(agnuzeb @ 2011 09 07, 21:58)
Ok, tai tada iskart si savaitgali ir isimesiu sia knyga ;-) O kalvadoso degustacija jau greitai gales ivykti  biggrin.gif Nuo sekmadienio jau atsikraustau i Vilniu  biggrin.gif Jei jau buvau pamirsusi musu gurmaniska diskusija biggrin.gif Tik dar viena gurmane kazkur dingusi is akiracio  biggrin.gif

Ir aš noriu kalvadoso biggrin.gif Tik dar nežinau, kas tas yr... Cheresą jau ragavau ax.gif Būtinai reikės susitikimą daryti biggrin.gif Sėkmingo kraustymosi 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mergaitės 4u.gif
gal galite truputuką pagelbėti- perskaičiau Balzako knygą "Шагреневая кожа" man labai patiko, noriu parekomenduoti draugei, o kaip lietuviškai vadintųsi knyga žalio supratimo neturiu verysad.gif gal jūs žinosit kartais... būčiau labai jums dėkinga ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Saule_S @ 2011 09 10, 14:19)
Sveikos mergaitės  4u.gif
gal galite truputuką pagelbėti- perskaičiau Balzako knygą "Шагреневая кожа" man labai patiko, noriu parekomenduoti draugei, o kaip lietuviškai vadintųsi knyga žalio supratimo neturiu  verysad.gif  gal jūs žinosit kartais... būčiau labai jums dėkinga  ax.gif

"Šagrenės oda" mirksiukas.gif

Diskutuojat apie knygų pasirinkimą. Man pasirinkimas priklauso nuo nuotaikos, rekomendacijų ir intuicijos, kai ranka pati išsitiesia prie knygos. Kai protiškai pavargsti - labai tinka "Svajonių romanai", biggrin.gif kai norisi atsipalaiduoti - įvairūs detektyvai, o kai kažko norisi, bet nežinai ko - tada labai tinka rimtos knygos, su pamąstymais.
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2011 09 10, 14:00)
"Šagrenės oda"  mirksiukas.gif

aciu aciu aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Net nežinau kur klausti tokio klausimo... Gal kas nors bandė užsisakinėti knygas iš http://freedeliverybookstore.com ? Rašo tai labai gražiai, net nesitiki:

Internet bookstore Bookdepository provides free delivery worldwide – no additional costs! Price you see on the website will be the price you will pay for the book! Even if you buy the cheapest book, it will be delivered for free. No order limits! Comparing to Amazon.com book store, Bookdepository takes no delivery, packing or any other hidden costs from the customer.

Rašo, kad ir į Lietuvą pristato nemokamai... Kur čia apgaulė slypi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FruitSalad: 10 rugsėjo 2011 - 16:58
QUOTE(SOFIJA5 @ 2011 09 10, 13:46)
Donna Leon "Acqua Alta" - va ir man pakliuvo į rankas Leon. Per daug nesužavėjo. Vis dėlto A. Camilleri su komisaru Montalbanu ir Sicilija artimesnė mano dūšiai negi Leon su komisaru Brunečiu ir Venecija  ax.gif

Vokiečiai iš Leon knygų serijos padarė serialą. Detektyvinė linija gal gali būt ir geresnė kartais (nors buvo ir gerų, man tarp kitko "Aqua alta" ypač patiko), bet jei kas serga Venecijos ilgesiu, tai nieko geresnio už tą serialą būt negali, beveik visas veiksmas vyksta mieste biggrin.gif.
QUOTE(SOFIJA5 @ 2011 09 10, 13:46)
Francine Rivers "Atperkanti meilė" - ko gero, viena iš ryškiausių paskutiniu metu skaitytų knygų.
<...>
Norėčiau girdėti Dievo balsą...

Aš nuo dievo jaučiuos nutolus, bet teko ir man skaityt knygą, po kurios pagalvojau kad jei man taip atsitiktų, tai aš tikrai likčiau su tais, kurie tiki. Andreas Eschbach "Skaitmeninis Jėzus". Tiesiog geras detektyvas, buvo gausiai lyginamas su "Da Vinčio kodu", nors tų panašumų nėra daug, o šita (SJ) daug protingesnė.
QUOTE(FruitSalad @ 2011 09 10, 17:43)
Gal kas nors bandė užsisakinėti knygas iš http://freedeliverybookstore.com ?
Rašo, kad ir į Lietuvą pristato nemokamai... Kur čia apgaulė slypi?

Apie šituos konkrečiai nežinau, bet tarkim http://www.bookdepository.co.uk/ neparduoda knygų po 1 pensą, taigi savo siuntimo išlaidas matyt padengia. Pati neužsisakinėjau, bet kiek skaičiau atsiliepimų - su jais (britų puslapis) nebūna problemų, ką užsakai, tą gauni.
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 09 10, 18:13)
Apie šituos konkrečiai nežinau, bet tarkim http://www.bookdepository.co.uk/ neparduoda knygų po 1 pensą, taigi savo siuntimo išlaidas matyt padengia. Pati neužsisakinėjau, bet kiek skaičiau atsiliepimų - su jais (britų puslapis) nebūna problemų, ką užsakai, tą gauni.

Ačiū, visgi turbūt reikės bandyt siųstis.
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 09 10, 19:13)
1.Vokiečiai iš Leon knygų serijos padarė serialą. Detektyvinė linija gal gali būt ir geresnė kartais (nors buvo ir gerų, man tarp kitko "Aqua alta" ypač patiko), bet jei kas serga Venecijos ilgesiu, tai nieko geresnio už tą serialą būt negali, beveik visas veiksmas vyksta mieste biggrin.gif.

2.Aš nuo dievo jaučiuos nutolus, bet teko ir man skaityt knygą, po kurios pagalvojau kad jei man taip atsitiktų, tai aš tikrai likčiau su tais, kurie tiki. Andreas Eschbach "Skaitmeninis Jėzus". Tiesiog geras detektyvas, buvo gausiai lyginamas su "Da Vinčio kodu", nors tų panašumų nėra daug, o šita (SJ) daug protingesnė.

1. Nebuvau aš Venecijoje, nei Sicilijoje, bet... o Camilleri knygos man tiesiog... skanesnės ax.gif
2. O "Trobelės" neskaitei?
"Skaitmeninį Jėzų" esu skaičiusi ir man patiko, bet mano religinių g.gif na tikėjimo jausmų nei A. Eschbachas, bei Braunas, nei Gail Sidonie Sobat “Marijos Knyga” neužkabino - priėmiau jas, kaip... fantaziją, meną. O "Trobelė" ir "Atperkanti meilė" - užkabino. Beje, kai kurios vietos žiauriai erzino, norėjosi ginčytis, žodžiu, nelikau abejinga. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2011 09 10, 20:08)
O "Trobelės" neskaitei?
"Skaitmeninį Jėzų" esu skaičiusi ir man patiko, bet mano religinių  g.gif na tikėjimo jausmų nei A. Eschbachas, bei Braunas, nei Gail Sidonie Sobat “Marijos Knyga” neužkabino - priėmiau jas, kaip... fantaziją, meną. O "Trobelė" ir "Atperkanti meilė" - užkabino. Beje, kai kurios vietos žiauriai erzino, norėjosi ginčytis, žodžiu, nelikau abejinga.  ax.gif

O man "Trobele" kazkoks nesusipratimas. Net neatsimenu ar rasiau apie ja atsiliepima. Pradzia uzkabino, bet toliau.... Nu net nezinau kaip pavadinti. Kai prasidejo tas kalbejimas su dievais, tai jau galvojau, kad mesiu knyga i sona, bet visgi siaip ne taip iveikiau. Nesupratau kodel autorius taip keistai atvaizdavo dieva ir paskritai as sios knygos nesupratau biggrin.gif
Atsakyti