Aš abu nėštumus vairavau iki paskutinės dienos ir gimdyt važiavau pati. Nematau didelio skirtumo tarp to, kad tu vairuoji ir to, kas sėdi šalia. Man didesnis stresas, kai sėdžiu šalia, tada aš nekontroliuoju situacijos, o kai pati vairuoju, tai pati ir situacija valdau (aišku kiek priklauso nuo manęs) Autobusais nėščia iš vis negalėčiau važiuoti, kai įlipa kas nors, kuris dušo namie neturi, tai turi lipti sekančioj stotelėj ir tikėtis, kad kitam autobuse tokių neatsiras.
O savo ir vaikelio gyvybe rizikuoji visur. Gatvėje gali eiti ir partrenks automobilis, šaligatviu - gali plyta ant galvos nukristi ir t.t. Jeigu jau bus lemta likimo, tai nepadės tai, kad pati nevairuosi.
Siandien gatveje maciau tokia situacija : jauna, zavi veikli (a la Cosmopolitan
) vairuojanti mamyte sedi uz vairo, o matosi vos keliu savaiciu kudikelis kad ir lopselyje ar keduteje bet ant priekines sedynes
. Na nezinau... aisku labai patogu...ir vairuoji ir vaikas ranka pasiekiamas, bet.... tai pavojingiausia vieta visame automobilyje. Net liaudyje vadinama "uosvienes"
arba "mirtininko" vieta. Aisku dabar sakysite kad kai motina vairuoja tai ji atsako uz savo veiksmus, bet ji neatsako uz kitu eismo dalyviu veiksmus. Visokiu gi ereliu gatvemis vazineja... beja, minetoji mamyte taip drasiai su kudikiu ant priekines sedynes ivaziavo i nereguliuojama sankryza su sugedusiu sviesoforu piko metu
.
Aisku kartais buna kad neturi kitos iseities kaip tik sesti ir vaziuoti, bet gal geriau nors pirmaisiais kudikio metais tegul tuo pasirupina tevelis kad mamyte galetu su kudikiu sedeti ant galines sedynes.

Aisku kartais buna kad neturi kitos iseities kaip tik sesti ir vaziuoti, bet gal geriau nors pirmaisiais kudikio metais tegul tuo pasirupina tevelis kad mamyte galetu su kudikiu sedeti ant galines sedynes.
Na mano nuomone pavojinga ir ant galines sedynes sedeti. Nezinai is kurios puses toks erelis i tave iskris.
Bet tai nera taip baisu, kaip kad kai kurios mamytes savo vaikucius vyresnius negu triju metu vezioja ant galines sedynes be automobiliniu keduciu.
Atsiprasau, kad ne i tema rasau. Juk tema apie nescias uz vairo.
Bet tai nera taip baisu, kaip kad kai kurios mamytes savo vaikucius vyresnius negu triju metu vezioja ant galines sedynes be automobiliniu keduciu.
Atsiprasau, kad ne i tema rasau. Juk tema apie nescias uz vairo.
as irgi iki paskutines nestumo dienos vairavau
apie 2 savaites iki gimdymo nebevairavau, nes per pilva nejo pasiekti pedalų, vairas spaudė

Dar vis vairuoju

Net iki paskutines nestumo dienos vairavau, tik gimdyti vyras nuveze, nes jau kazkaip nesaugu butu su saremiais pedalus spaudyti
Tikrai sutinku su kitomis mamytemis, kad autobuse gali buti taip pat nesaugu, o be to dar ir nepatogu, jei islipsi sustumdyta ir prisikvepavus nekokio atobusuose tvyrancio oro, gali ir bloga pasidaryti, nebent tuomet pesciomis vaikscioti
O del keduciu ant priekines sedynes, tai mano super kedute irgi tik taip ir tvirtinasi, nes nusukta i sedynes atlosa, tai kitaip jei pritvirtinciau ant galines sedynes, tiesiog nebematyciau vaiko
O kedute tikrai gera - Peg-perego, nors dabar jau pirksime didesne ir vaika keduteje sodinsime ant galines sedynes

as ir vairavau ilgai ilagai.
QUOTE(SUPER HERA @ 2007 06 25, 22:07)
kelyje nuolatos patiriamas stresas,nuovargis kenkia kūdykiui,plius,kam rizikuoti dviem gyvybėm?
miesčionkom visai bepigu-autikai,troleibusai kas kelios minutės,kam dar rizikuoti.o kitu atveju,tik jei verkiant kur reikia,jei niekas pavežti negali.asmeniškai tik su vienu,paskutiniu nėštumu vairavau.iki5mėn.toliau nerizikavau.o laikytis teises nėščiai-nesamonė,jokiu būdu nedaryčiau to. 

Asmeniskai as kelyje, vairuodama, pailsiu. Nepatiriu jokio streso, baimes ar pan dalyku.
Didesnis stresas man yra sedeti keleivio sedyneje - tuomet jauciuos bejege, neturiu nei stabdzio, nei gazo, nei vairo. Tad vyras, jei vaziuojam viena masina, leidzia vairuot man

Turbut, jei atsisakyciau masinos ir vazinet tektu iki darbo ar siaip miesto mikriuku, tikrai labiau rizikuociau nestumu nei vairuodama pati...

O sededama namie ir nevazinedama niekur ir laukdama kol kas nors kur nors paves, isproteciau.
Planuoju vairuot iki paskutiniu dienelio, o gimdyt, jei bus labai dazni ir dideli saremiai, prasysiu, kad kas nuvestu.
Beje, mano masiniukas senas, neturi vairo stiprintuvo, taciau ir cia nematau dideles problemos - tiesiog nedarau staigiu judesiu parkuodamasi

vairavau iki paskutines dienos ir jokio streso del to nepatyriau
kaip tik man nesciai bunant vaziavimas su trulu didesni stresa keldavo...

Vairavau iki pat nestumo pabaigos. O kai vaziavau i ligonine pagal nustatyta gimdymo termina padariau avarija
Gerai, kad dar saremiu nebuvo ir dedes policininkai buvo supratingi ilgai nekankino. Tik bauda gavau 120 Lt

Aš irgi vairavau iki pat nėštumo galo ir jokio streso nejaučiau