As irgi ana savaite perziurejau svogunelius. As sodinu ir tuos zirniukus, jie kazkiek paauga per sezona, pernai tiesa pirmasyk juos susodinau, bet matosi, kad paaugo.
QUOTE(natariuxi @ 2013 02 27, 00:25)
As irgi ana savaite perziurejau svogunelius. As sodinu ir tuos zirniukus, jie kazkiek paauga per sezona, pernai tiesa pirmasyk juos susodinau, bet matosi, kad paaugo.
Tai žinoma, kad užauga, bet aš tai juos išmetu

As tai sukisu i zeme, lai auga. Pakanka, idomu, poros sezonu zirniukams uzaugti iki jie galetu zydeti?

Sveikos,
esu visiskai zalia sodinikystej, darzininkystej. Bet vat grazinti kiema norisi. Maciau maximoj par
davineja kardeliu svogunelius, tik vat kaip turi atrodyti sveikas tas svogunelis? kad nenusipirkciau - siuksliu
esu visiskai zalia sodinikystej, darzininkystej. Bet vat grazinti kiema norisi. Maciau maximoj par
davineja kardeliu svogunelius, tik vat kaip turi atrodyti sveikas tas svogunelis? kad nenusipirkciau - siuksliu

laba. sveikai turetu atrodyti, t.y. kietas, be jokiu demiu, pelesiu ir tt. as nusipirkus juos dar i darzoviu skyriu saldytuve kisu, nes anksti jiem budintis. beja, as taip visus kardeliu gumbus laikau, nes kitur laikyt galimybiu ner. super laikosi
pas mane kardelių gumbai sudėti į kartoninę dėžutę ir įdėta į medinį virtuvinį kampą- kolkas laikosi idealiai.
O kada juos traukt lauk? ar jie ir tamsoj pradės želt atėjus laikui?
O kada juos traukt lauk? ar jie ir tamsoj pradės želt atėjus laikui?
QUOTE(Vilhelmina @ 2013 03 02, 13:40)
laba. sveikai turetu atrodyti, t.y. kietas, be jokiu demiu, pelesiu ir tt. as nusipirkus juos dar i darzoviu skyriu saldytuve kisu, nes anksti jiem budintis. beja, as taip visus kardeliu gumbus laikau, nes kitur laikyt galimybiu ner. super laikosi
Tai jei pas mane kai kurie su dėmėm, mest iškart juos?

na neaisku, kokios ten demes. bet as pries sodinima juos butinai apdorociau kokiais nors fungicidais ar bent kalio permanganatu ir gal net sodinciau kur toleliau nuo kitu.
QUOTE(Ambro @ 2013 03 09, 20:06)
Tai jei pas mane kai kurie su dėmėm, mest iškart juos?
Jei tai dėmės tokios, kaip lako lašeliai, toje vietoje sukietėjimai, susiklijavę lukštai, tai čia rauplės - užkrečiama liga, ir plinta per dirvožemį, žiemojimo vietoje vienos nuo kitų. Tokių geriau nesodint, sunaikint (tik ne į kompostą).
Dar kartais būna tokių paviršinių parudavimų, ir matyti smulkių vabaliukų - tripsų, tai čia būtų jie pasidarbavę. Jie čiulpia svogūnėlio sultis, gali ir visai pražudyti augalą, tokiais atvejais reikia juos išnaikinti prieš sodinant.
Dar kardeliai serga ir fuzarioze, puviniu.
Daugiau paskaityti galima čia.
Sveikos, na aš tai "didžioji sodininkė"
, tik kad mano sodas bute ant palangės..,. Pirma prisipirkau gumbų, po to pasiskaitau
. Ar yra kokia galimybė šias gražuoles namie ant palangės auginti ir sulaukti žiedų?

QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 03 16, 15:36)
Sveikos, na aš tai "didžioji sodininkė"
, tik kad mano sodas bute ant palangės..,. Pirma prisipirkau gumbų, po to pasiskaitau
. Ar yra kokia galimybė šias gražuoles namie ant palangės auginti ir sulaukti žiedų?

Ant palangės nelabai, bet balkone, pasodinus į gilesnį vazoną, tręšiant, žiedų sulauktumėt.
QUOTE(jediara @ 2013 03 16, 17:00)
Ant palangės nelabai, bet balkone, pasodinus į gilesnį vazoną, tręšiant, žiedų sulauktumėt.
ačiū labai, buvau jau nusivylusi, bet vėl tapau pakylėta

Mano balkonai pietų pusėj, kažin nebus per karšta, ar teks jas pastoviai pernešioti?