Įkraunama...
Įkraunama...

Kardeliai V tema

jus gelytes nuostabios wub.gif
o maniskiu siemet nebus,,,nespeja prasiskleist ir jau aprudave ziedai,lapai kaip ir nieko,,taip gaila negaliu,,o kiek nauju papirkus buvau,,kas cia mus uzpuole g.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2013 08 09, 20:00)
jus gelytes nuostabios  wub.gif
o maniskiu siemet nebus,,,nespeja prasiskleist ir jau aprudave ziedai,lapai kaip ir nieko,,taip gaila negaliu,,o kiek nauju papirkus buvau,,kas cia mus uzpuole  g.gif  verysad.gif

Tripsai
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2013 08 10, 00:40)

aciukas,,bet kaip ir nepastebejau jokio gyvio,,na reiks geriau apziuret...eisiu pirkt purskalo ir bandysiu gelbet svogunelius,,kazi pasiseks? nes tikrai labai gaila tiek turejau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2013 08 10, 07:45)
aciukas,,bet kaip ir nepastebejau jokio gyvio,,na reiks geriau apziuret...eisiu pirkt purskalo ir bandysiu gelbet svogunelius,,kazi pasiseks? nes tikrai labai gaila tiek turejau verysad.gif

Gerai patyrynėkit augalą, praskleiskit lapus, neprasiskleidusį žiedą, ir pamatysit 0,8-1 mm dydžio vabaliukus. Tai jie pasidarbavo, kai buvo kaitra (karštį jie labai mėgsta, greit dauginasi). Man taip buvo vienais metais atsitikę vienam lauke (o aš auginu po 500-600 vnt. ir jau kokie 15 metų). Svogūnėliai irgi bus "apčiulpti", bet išgyvens. O jau rudenį nukasus reikia nuplauti, pamirkyti insekticide (pvz. decis), dar kokiame nors fungicide nuo rauplių ir gerai išdžiovinti. Turėtų būti viskas gerai. Šiaip, aš kiekvienais metais taip darau profilaktiškai: yra tripsų ar nėra. Šįmet net pupelės ir agurkai buvo apnikti tripsų, tai didelė tikimybė, kad nukeliaus ir iki kardelių. Sėkmės !
Atsakyti
aciu,sivita,,meginsiu gelbet
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2013 08 10, 12:35)
Gerai patyrynėkit augalą, praskleiskit lapus, neprasiskleidusį žiedą, ir pamatysit 0,8-1 mm dydžio vabaliukus. Tai jie pasidarbavo, kai buvo kaitra (karštį jie labai mėgsta, greit dauginasi). Man taip buvo vienais metais atsitikę vienam lauke (o aš auginu po 500-600 vnt. ir jau kokie 15 metų). Svogūnėliai irgi bus "apčiulpti", bet išgyvens. O jau rudenį nukasus reikia nuplauti, pamirkyti insekticide (pvz. decis), dar kokiame nors fungicide nuo rauplių ir gerai išdžiovinti. Turėtų būti viskas gerai. Šiaip, aš kiekvienais metais taip darau profilaktiškai: yra tripsų ar nėra. Šįmet net pupelės ir agurkai buvo apnikti tripsų, tai didelė tikimybė, kad nukeliaus ir iki kardelių. Sėkmės !

gal žinot, ar kalio permanganato tirpalas užmuša tripsus? Žadu jame mirkyti svogūnėlius.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 08 10, 12:58)
gal žinot, ar kalio permanganato tirpalas užmuša tripsus? Žadu jame mirkyti svogūnėlius.

Nukasus mirkyti ? Aš žinau, kad kalio permanganatas tinka labiau nuo ligų ir pavasarį prieš sodinimą. Man patikimiau su chemikalais ir ramiau, kad jų nebus visą žiemą. Kai daugelis skundžiasi, kad svogūnėliai išdžiūvo, tai tripsai padarė savo juodą darbą - iščiulpė sultis.
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2013 08 10, 15:08)
Nukasus mirkyti ? Aš žinau, kad kalio permanganatas tinka labiau nuo ligų ir pavasarį prieš sodinimą. Man patikimiau su chemikalais ir ramiau, kad jų nebus visą žiemą. Kai daugelis skundžiasi, kad svogūnėliai išdžiūvo, tai tripsai padarė savo juodą darbą - iščiulpė sultis.

aha, jeigu nukasus pamirkyčiau, sakau, gal sunaikintų tripsus... rolleyes.gif
Atsakyti
Kaip gražu pas visas bigsmile.gif
Atsakyti
O mano iš šiemet pasodintų kardelių kai kurie nesudygo visai, kitų lapai parudavo ir nukrito, kaip supratau ir maniškius tripsai apniko. g.gif
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2013 08 10, 17:46)
O mano  iš šiemet pasodintų kardelių kai kurie  nesudygo visai, kitų lapai parudavo ir nukrito, kaip supratau ir maniškius tripsai apniko. g.gif

Jei parudavo ir nukrito, gali būti, kad nupuvo prie kaklelio. Čia jau gali būti grybinės ligos požymiai. Būtina taikyti sėjomainą, į tą pačią vietą sodinti tik po trejų metų.
Atsakyti
as siemet pirma kart auginu , tai dziaugsmas kad isdygo biggrin.gif

va koks
user posted image
labai aukstas tik, nesitikejau, virs metro ugis
Atsakyti