Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(lolita1960 @ 2011 08 25, 12:33)
nu ir vėl yra skint ,noksta kas dieną ,net nebesugalvoju ką bedaryt ,reiktų kokia tyrę ,bet stiklainiai baigias,nes agurkų daug turėjau ,juos vakavau visokių "skonių",tai sultims" susigadijo"buteliai nuo sulčių.


jau mano sandeliuka sveciai Maximos baze vadina, tai bandau isivaizduot, kokio dydzio angarai pas jumis turi but.. Su rodyklem, kuriom kryptim stelazai su agurkais, pomidorais, paprikom, sultim ir t.t., ir t.t, ir t.t...

O sitie buteliai ir man labai puikiai susigadijo -kecupus i juos pyliau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(AusrinesMama @ 2011 08 25, 13:22)
Stiklainiai ne problema šiais laikais, by tik yra ką į juos kišt  lotuliukas.gif
Pabandykit dar šį receptėlį, laabai skanu  thumbup.gif

"Štai jums Uncle bens iš Uralo darbštuolių lobyno:
1 litras pomidorų sulčių,
1 šaukštas druskos,
1 stiklinė cukraus,
0,5 stiklinės acto (9 %),
1 stiklinė aliejaus.
Viską užvirti
po to į šį marinatą dedam:
2 kilogramus cukinijų arba aguročių arba moliūgų kubeliais,
3 vidutinius svogūnus kubeliais,
5 paprikas juostelėmis,
1 kilogramą pomidorų plonomis skiltelėmis.
Dar karštus supilti į paruoštus stiklainius ir užsukti.
P.S. Išvardintas daržoves eilės tvarka dėti į puodą kas 10 minučių.
Skanaus!"
O gal galima fotoreportažą iš šiltnamio? Labai norėtųsi pasigrožėti  lotuliukas.gif


Dėkui už receptuką ,kažką panašaus esu pernai darius,tai skanu buvo

Dėl foto reportažo ,tai kad jau daug išskinta ,tai jau nieko gero nebėra,galėsiu pafotkint,ai tiesa baigia nokti violetiniai apvalkale pomidorai dar neragauti ,tai net nžn.kas ten per čiūdas bus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lolita1960: 25 rugpjūčio 2011 - 14:37
Dėkoju AušrinėsMamai už puikų receptuką ,labai skani mišrainė gavos,gal reiks dar kartą virt...
čia dar foto iš mano šiltnamio
user posted image- čia dar kas liko
user posted image-"PURPLE" TOMATILLO
user posted image-ALIKANTE
user posted image-SUN SUGARY
user posted image -KOSTROMA
Atsakyti
QUOTE(lolita1960 @ 2011 08 26, 01:51)
Dėkoju AušrinėsMamai už puikų receptuką ,labai skani mišrainė gavos,gal reiks dar kartą virt...

Šis receptas darbščių rusaičių, atkeliavęs iš Google.ru bet džiaugiuosi, kad patiko. Aš taip pat šiandien gaminsiu, nes turiu visas sudedamas dalis.
Foto reportažas thumbup.gif kad ir apskinti, bet vis tiek šakos lūžta nuo vaisių, tai kaip ten turėjo atrodyt iki apskynimo doh.gif
O aš šiandien taip pat laiminga kaip slyva lotuliukas.gif - gavau estiškąją siuntą. Veislių sąrašą jau skelbiau anksčiau. Tai dabar dar reiktų Green zebra susimedžiot (pati gerai nežinau ko mane taip traukia ši veislė). Tiesa, labai reikia kokių nors geltoniukų, bo iš atsiustų nei vieno tokio ir dar palikti vietos užpulsiančiam pomidoriniam virusui (o gal tiksliau psichozei). lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Na labas rytelis, kur darbstuoleles prapuole, manes snd laukia pomidorai zelatinoje:)
praeitais metais dariau pagal si recepteli
Pomidorai želatinoje

2 litrams vandens želė reikės:

5 šaukštų želatinos,

4 šaukštų cukraus,

4 šaukštų druskos,

1 šaukšto acto.

Želatiną užpilame vandeniu ir palaukiame, kol išbrinks. Tada sudedame druską, cukrų, įpilame acto ir kaitiname, bet neužviriname.S luoksniuojame: svogūnai - pomidorai - svogūnai - pomidorai - svogūnai. Stiklainiukus sudedame į puodą ir užpilame marinatu. Pripilame vandens ir kaitiname 15 minučių. Tada išimame ir užsukame. Cia recepta buvau emus is Delfio konkurso koncervavimo smile.gif
Ir paivairinimui 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Zinau, kad jau daug rasyta apie pomidoru sultis, bet vistiek smile.gif ...Kaip jus darot? Kazkuri mamyte raso kad uzverda ir po to dar stiklainius kaitina, ar taip butina? Ir ar trinat per sieteli, ar su visom seklytem paliekat? Kokius prieskonius dedat? Is anksto aciu atsakiusioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2011 08 28, 13:47)
Zinau, kad jau daug rasyta apie pomidoru sultis, bet vistiek smile.gif ...Kaip jus darot? Kazkuri mamyte raso kad uzverda ir po to dar stiklainius kaitina, ar taip butina? Ir ar trinat per sieteli, ar su visom seklytem paliekat? Kokius prieskonius dedat? Is anksto aciu atsakiusioms  4u.gif

Jei i sultis desi pomidoru cielu,tai butina kaitinti,jei nedesi-nežinau,nes aš naudojuosi proga marinuoti pomidorus savo sultyse. Pamastymai....jei detusi papildomai acto,jei kam priimtina rugštumas,tai gal ir laikytusi užpilinejant mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2011 08 28, 13:47)
Zinau, kad jau daug rasyta apie pomidoru sultis, bet vistiek smile.gif ...Kaip jus darot? Kazkuri mamyte raso kad uzverda ir po to dar stiklainius kaitina, ar taip butina? Ir ar trinat per sieteli, ar su visom seklytem paliekat? Kokius prieskonius dedat? Is anksto aciu atsakiusioms  4u.gif

jei darai vien sultis atsigėrimui, tai geriau pertrint per sietą (gerti tokias daug smagiau, nors ir su sėklom nenuodinga biggrin.gif ), pasūryt, pacukrint ir verdančias supilt į stiklainius.

jei darai pomidorus savose sultyse, tai pertrint per sietą nebūtina, bet užpylus ant pomidorų stiklainius reikia pasterizuot, nes šiap žali pomidorai nestovės.

ir vienu ir kitu atveju odeles nulupu
Atsakyti
manieji jau i pabaiga liko "black prince", truputi jie turi tokio netrasportabilumo, kas tuoj jau minksta, na is esmes jie vieninteliai nesusirgo ir ju symet daugiausiai, maisiau geltonus, raudonus ir juos su zelatina koncervuojant, taip , kad ziema paaiskes ju skonis, beje seklikiu turesiu, kas noresit klustelsit, vis tiek temuke seku, tai manau uzmacius ir pati pasiulysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2011 08 28, 12:47)
Zinau, kad jau daug rasyta apie pomidoru sultis, bet vistiek smile.gif ...Kaip jus darot? Kazkuri mamyte raso kad uzverda ir po to dar stiklainius kaitina, ar taip butina? Ir ar trinat per sieteli, ar su visom seklytem paliekat? Kokius prieskonius dedat? Is anksto aciu atsakiusioms  4u.gif


Aš sulčių neužvirinu,tik pakaitinu iki 87 laipsnių (kaip ir visas kitas sultis) ir išpilstau į paruoštus stiklainius.Nededu nei druskos nei cukraus.Kam?Puikiausiai laikosi be nieko.Pakaitintus pomidorus trinu per "duršlioką",tai sultys tirštos su visom sėklytėm.



Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 08 28, 16:14)
manieji jau i pabaiga liko "black prince", truputi jie turi tokio netrasportabilumo, kas tuoj jau minksta,

O kaip galėtumėte apibūdinti Black prince skonį? Nepretenduoju į sėklų gavėjas , bo jau iš Estijos Black prince parsisiunčiau, tik šiaip jūsų nuomonė įdomi.
Beje viriau dar kartą savo išreklamuotąjį Uncle bens ir leidau sau jį patobulinti (kadangi verdu jį jau ne pirmus metus). Kaip papildomą ingredientą, įdėjau tris nemažus ananasinius obuolius (smulkiai supjaustytus), skonis dar fantastiškesnis thumbup.gif
O kai liko kokie trys-keturi šaukštai padažo, supyliau jį į troškinamas vištienos kepenėles, nu čia irgi thumbup.gif Dabar galėsiu praplėsti šio padažo panaudojimo galimybes.
Atsakyti
QUOTE(AusrinesMama @ 2011 08 28, 17:49)
O kaip galėtumėte apibūdinti Black prince skonį? Nepretenduoju į sėklų gavėjas , bo jau iš Estijos Black prince parsisiunčiau, tik šiaip jūsų nuomonė įdomi.
Beje viriau dar kartą savo išreklamuotąjį Uncle bens ir leidau sau jį patobulinti (kadangi verdu jį jau ne pirmus metus). Kaip papildomą ingredientą, įdėjau tris nemažus ananasinius obuolius (smulkiai supjaustytus), skonis dar fantastiškesnis  thumbup.gif
O kai liko kokie trys-keturi šaukštai padažo, supyliau jį į troškinamas vištienos kepenėles, nu čia irgi  thumbup.gif  Dabar galėsiu praplėsti šio padažo panaudojimo galimybes.

na na lauksime patobilinto reeptele koncervavimo skiltyje, na del black princo ciut paspaudus lieka duobute, jis turintis daugiau sulciu pomidoras, nzn kodel pirmi metai ji auginau baisuliniai pomidorai uzaugo ir kitus maras apemes o si ne, skonis jo na tarkime jei MB pjaustui su grietine ir svogunu taciau kaip pasakyti man asmeniskai truksta skonio ir gaivos jame ax.gif o is teigiamos puses minejei labai labai dideli patys pomidoro vaisiai ir dar yra pasispalvinusiu ir atsparus marui,nzn ar padejau 4u.gif
beje as Uncle Bensa praeita karta dariau su ananasu koncervuotui, ui kaip skanu wub.gif
user posted image
ankstesne nuotrauka dabar ju dydis dvigubas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo georgiana: 28 rugpjūčio 2011 - 17:19