Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(nute2 @ 2011 08 28, 17:49)
Aš sulčių neužvirinu,tik pakaitinu iki 87 laipsnių (kaip ir visas kitas sultis) ir išpilstau į paruoštus stiklainius.Nededu nei druskos nei cukraus.Kam?Puikiausiai laikosi be nieko.Pakaitintus pomidorus trinu per "duršlioką",tai sultys tirštos su visom sėklytėm.

nu aš nemėgstu terliotis nei su termometrais gaminant, nei vėliau irnesakyk.gif . Vistiek tų sulčių nesūdytų negersi, o druska karštame skystyje tirpsta geriau nei šaltame
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 28 rugpjūčio 2011 - 18:15
O gal žinote konservavimą su želatina, bet kad nereikėtų kaitinti stiklainių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 08 28, 20:34)
O gal žinote konservavimą su želatina, bet kad nereikėtų kaitinti stiklainių 4u.gif

o tai įmanoma? užpilti žalius pomidorus ir tikėtis kad laikysis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 28 rugpjūčio 2011 - 19:57
QUOTE(cezi @ 2011 08 28, 21:57)
o tai įmanoma? užpilti žalius pomidorus ir tikėtis kad laikysis?

Agurkus du kartus užpilu marinatu ir laikosi, norėtųsi kažko panašaus ir pomidorams, ypač su želatina blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 08 28, 19:17)
na na lauksime patobilinto reeptele koncervavimo skiltyje, na del black princo ciut paspaudus lieka duobute, jis turintis daugiau sulciu pomidoras


Ačiū Georgiana už pasidalijimą patirtimi. Juodasis princas-kažkuo užburiantis magiškas pavadinimas, žiūrėsim ar jis prigis mūsų šeimoje. g.gif
Patobulintas receptas įdėtas į konservavimo skiltį, čia įdėjau tik nuorodą.

http://www.supermama...8#entry49280451
Atsakyti
Idomu, kaip Ex daro pomidoru sultis? smile.gif Tokie kiekiai smile.gif Bet recepto niekaip neradau, gal pasidalintumet...
Atsakyti
sveikos,
as sultis darau arba su sulciaspaude,arba pomidorus sudedu i puoda,uzdengiu dangti,truputi paverdu,atausinu ir pertrinu per sieteli,abiem atvejais nelieka nei seklu,nei odeliu,tada pagal skoni dedu druskos,pipiru,koki lauro lapa ir pakaitinu,bet neuzvirinu
ir pomidoru padaza darau taip-imu pomidorus,paprikas,svogunus,viska dedu i puoda(pomidoru nelupu ir nepjaustau,o paprikas ir svogunus stambiai) ir paverdu kokia valanda neuzdengus,tada sublenderiuoju ir pertrinu per sieteli(atsiskiria seklos ir odeles),dedu cukru ,druska,acta pagal skoni ir prieskonius kokie patinka,man labai tinka juodi pipirai,kalendra,cinamonas,bazilikas ir cesnako ispaudziu ir dar kelias minutes paverdu,jei nori tirstesnio padazo reiketu ilgiau pavirt,as idedu pries pabaiga siek tiek krakmolo
Atsakyti
Nekaitinu stiklainių aš,du kartus užpilu marinatu ,o trečią kartą jau su želatina ir laikosi.
Atsakyti
jediara, man patiko sis receptas, gavosi gerai snd apziurejau, vakar dariau viskas sustinge, kliau i koncervavimo temike o orginala imetu cia:
Darau dar paprasčiau, supjaustau griežinėlias pomidorus, svogūnus.Dedu kelis pipirus, pomidorus, svogūnus, tada pilu šaukštą į puslitrinį stiklainiuką sausos želatinos tokiau vėl pomidorus, užpilu marinatu 1l vandens 1 š druskos, 1 š. cukraus ir 2 šaukštai acto ,statau į puodą ir pakaitinu apie 20 min.Užsuku , apverčiu aukštyn kojom, sudeda ant rytojaus į šaldytvą, labai greit suistingsta ir gabenu į rūsį,Daug metų taip darau ir viskas gerai. (Autore p.Zita) 4u.gif
Ausrinesmama nera uz ka, ismeginkite, beje kaip dariau su zalatina maisiau raudonus, geltonus ir princo pomidoru puseles, sakyciau grazus derinukas isejo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2011 08 29, 08:36)
Nekaitinu stiklainių aš,du kartus užpilu marinatu ,o trečią kartą jau su želatina ir laikosi.

bigsmile.gif To man ir reikia thumbup.gif Gal parašytumėte receptuką 4u.gif
Atsakyti
Štai koks pas mane pomidoras..ir ne didžiausias.Šiemet daug nerealių pomidorų.

user posted image

Atsakyti
jetau koks grožis thumbup.gif , o kokia čia veislė?

p.s. Regila esate puiki pomidorų augintoja smile.gif
Atsakyti