Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(georgiana @ 2011 08 29, 09:32)
jediara, man patiko sis receptas, gavosi gerai snd apziurejau, vakar dariau viskas sustinge, kliau i koncervavimo temike o orginala imetu cia:

Ačiū, bet neturiu galimybės kaitinti verysad.gif , todėl ieškau kaip galima nuo to "išsisukti" blush2.gif ir skanių pomidorų turėti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 08 29, 08:32)
bigsmile.gif To man ir reikia thumbup.gif  Gal parašytumėte receptuką  4u.gif

Kad labai paprasta,kadangi esu padori tinginė tai stengiuosi kuo mažiau prie tokių dalykų sugaišt laiko.Stiklainius išplaunu su visų keikiamu feiriu ar kitokiu plovikliu,perlieju verdančiu vandeniu ,sudedu ką jau dedu įjuos: pomedorus ,agurkus ,svogūnus.Tik jei darau su želatina tai nededu jokių lapų,viską verdu marinate,dedu tik pipirus ir lauro lapus,į patį stiklainiuką,po valgomą šaukštą cukraus ir druskos,acto pilu 30 gramų.Pirmus du kartus užpilu tik su marinatu,o trečią kartą tenka pasiterlioti.Nedideliame kiekyje išsitirpinu želatiną ,tada jau seikėju kiek yra jos dadedu cukraus, druskos,acto pagal jos kiekį ir dapilu marinato,viską užvirinu ir užpilu ant pomedorų,užsuku dangteliais ir vėl eilinį sykį po kaldra,dar ten perkaista ir į rūsį.Pas mane jis nėra labai vėsus,bet viskas laikosi tfu tfu tfu.Želatinos paskaičiuoju 1 litrui vandens ne mažiau 5 valgomi šaukštai.Kitos deda ir daugiau.čia tiesiog pačios ieškom kaip mums skaniau.Nors aš apie skonį pasakyt nieko negaliu hihihi.gif nes pomedorų nevalgau hihihi.gif darau sūnui,jam patinka su želatina.
Pasitaisau ne 5,o bent 7 šaukštus reik dėt želatinos blush-anim-cl.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lady Dy: 29 rugpjūčio 2011 - 08:32
Čia Armonika. Šiemet daug nerealių pomidorų. Nuo lapkričio galėsit visus pamatyti, norinčios ir sėklų įsigyti. Čia viskas nuo veislės priklauso ir tik kažkiek nuo auginimo. Šiemet daug pas mane sunkiasvorių. Raudoni, balti, geltoni, oranžiniai, juodi. Formos, svoriai skirtingi.
Papildyta:
Man labai patinkantis receptas toks. Pom į karštą vandenį, šaltą. Nulupti. Supjaustyti į kelias dalis ir sudėti į puodą. Virti iki suminkštėja. Įdėti druskos, galima česnako. Sukrėsti į stiklainius. Tinka prie mėsos, nes tai ir sultys ir mėsa viename.
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2011 08 29, 10:07)
Kad labai paprasta

Labai Jums dėkoju, būtinai pabandysiu thumbup.gif Panašiai dariau, bet želatinos dėjau tik 2 šaukštus 1 L doh.gif , todėl sustingo tik šaldytuve, o išėmus išsileisdavo blush2.gif Dabar jau negailėsiu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Lady Dy @ 2011 08 29, 10:07)
Nors aš apie skonį pasakyt nieko negaliu hihihi.gif nes pomedorų nevalgau hihihi.gif darau sūnui,jam patinka su želatina.

Daug prarandate biggrin.gif essen.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 08 28, 21:25)
Agurkus du kartus užpilu marinatu ir laikosi, norėtųsi kažko panašaus ir pomidorams, ypač su želatina  blush2.gif

kai marinuoju agurkus dažniausiai tuo pačiu ir pomidorus tvarkau tai pilu tą patį marinatą... vieną kartą užpilu pomidorus su svogūnais jau prikištus ir palaikau o kitą kartą sudedu prieskonius ir užpylus jau užsuku bei po kaldra... laikosi gerai.
Norint galima prieš antrą užpylimą prieš tai ištirpinus želatiną supilti į marinatą ir užpilti pomidorus.
Atsakyti
Regila labai lauksiu lapkričio ir tikrai norėsiu sėklų 4u.gif
labai ačiū už atsakymą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazojira: 29 rugpjūčio 2011 - 08:28
Ačiū, merginos 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 08 28, 22:25)
Agurkus du kartus užpilu marinatu ir laikosi, norėtųsi kažko panašaus ir pomidorams, ypač su želatina  blush2.gif

tai ir paradyk tapatį su savo mėgstamu marinatu. Ir mum pasakysi ar laikosi per žiemą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 08 29, 12:28)
tai ir paradyk tapatį su savo mėgstamu marinatu. Ir mum pasakysi ar laikosi per žiemą mirksiukas.gif

Būtinai parašysiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2011 08 29, 09:07)
Pasitaisau ne 5,o bent 7 šaukštus reik dėt želatinos blush-anim-cl.gif

o kas dėl želatinos, tai čia visgi priklauso nuo firmos, keletą metų vis darydavau ir man nestengo nei šaldytuve nei kambarį, nors marinato likutis (neužpiltas ant pomidorų) sustengdavo puikiai kambario temperatūros. Vis maniau gal pirktiniuose pomidoruose nuo chemijos kažkas išsiskiria, bet kad pirmas reisas šiemet ir su savais taip gavosi. tai paskui sūnų nusiunčiau nupirkti "paaaačios brangiausios želatinos" ir ką jūs manot - tas pats receptas, o stingsta puikiai. Taigi nepataupykit šitoj vietoj mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 08 29, 12:38)
Taigi nepataupykit šitoj vietoj mirksiukas.gif

Supratau 4u.gif
Atsakyti
dejau klingu zelatina, o pirma karta kai kaitinau tai Dr. Otker lapelius tokius kai sukisau vandenin nesupratau kas ir kaip nes ten vos iskaitomai parasyta, tai pavariau dvigubai lotuliukas.gif lapu pirma karta, na o antra kaip minejau karta dariau su Klingu zelatina, kur tik dejau zelatina i stiklainius tai nezinau, na bet labai tikiuosi kaip gausis; beje snd apziurejau, kad pomidorai kaime pas mus nepinga 2.20 Lt. uz kg vadinas nera pigus symet g.gif
Atsakyti