kaži ar gerai į kompostą dėti... juk ligos neišsidezinfekuoja... o taip kasmet kompostą nešant vėl atgal parsitysti galima...
Na ka vakar radau pradejusi juoduotiu Corazon, o pirmieji kritoMArisa. Sakykit jei viena radau, tai kitus geriau skint ir gelbet, ar jau viskas, visi pajuoduos ? Ar prinoksat jei visai zalius pasdedi? Bandziau skint ir det i dezes, perdedant laikrasciais, bet gal veltui? Neturiu zalio supratimo

QUOTE(Aušrytė @ 2011 08 30, 11:21)
Nebloga rūšis

[quote=Aušrytė,2011 08 30, 09:21]
Pasirodau..
O rūšis, tai "močiutės raudoni dideli"
O kiek tokių ar mazesnių ant krūmo auga ar tik vienas
Pasirodau..

O rūšis, tai "močiutės raudoni dideli"


O kiek tokių ar mazesnių ant krūmo auga ar tik vienas

QUOTE(Karosė @ 2011 08 30, 11:11)
Mažesni sveria po 600-800g ir ant krūmo auga po 6-7.
QUOTE(Aušrytė @ 2011 08 30, 09:21)
įspūdingas pomidoriukas

Papildyta:
QUOTE(ievakata @ 2011 08 30, 08:53)
Na ka vakar radau pradejusi juoduotiu Corazon, o pirmieji kritoMArisa. Sakykit jei viena radau, tai kitus geriau skint ir gelbet, ar jau viskas, visi pajuoduos ? Ar prinoksat jei visai zalius pasdedi? Bandziau skint ir det i dezes, perdedant laikrasciais, bet gal veltui? Neturiu zalio supratimo 

Dažniausiai pradėjus juoduot, pajuoduoja ir nuskinti

Papildyta:
QUOTE(plateliai @ 2011 08 30, 07:48)
Labutis
vakar viriau keciupa tik reikejo det daugiau krakmolo nei nurodyta recepte.Kazi ar nebutu galima krakmolo pakeist i E440 penktina
,atrodo kad tai ne chemija

vakar viriau keciupa tik reikejo det daugiau krakmolo nei nurodyta recepte.Kazi ar nebutu galima krakmolo pakeist i E440 penktina


mintis įdomi, bet nelabai įsivaizduoju, ar tiktų pomidorams

O aš atradau būdą kečupui virti, kai nereik krakmolo. Kaime ant krosnies. Na, ne krosnis jau ten, o šildymo katilas su kaitlentėm. Ant jo puikiai kečupas išverda - tirštas toks gaunasi, sublenderiavus vientisa masė, krakmolo kaip ir nebereikia, ir per sietelį trint nereikia. Nesuprantu kodėl, bet tikrai skiriasi nuo virto ant dujinės viryklės - o atrodo, ir ten, ir ten ant liepsnos verda. Kelis kartus viriau - gavosi taip pat puikiai. Vaikis įvertino kaip vieną skaniausių ragautų kečupų. Gaila tik, kad pomidorai baigiasi..
QUOTE(saintlina @ 2011 08 30, 11:59)
mintis įdomi, bet nelabai įsivaizduoju, ar tiktų pomidorams

O aš atradau būdą kečupui virti, kai nereik krakmolo. Kaime ant krosnies. Na, ne krosnis jau ten, o šildymo katilas su kaitlentėm. Ant jo puikiai kečupas išverda - tirštas toks gaunasi, sublenderiavus vientisa masė, krakmolo kaip ir nebereikia, ir per sietelį trint nereikia. Nesuprantu kodėl, bet tikrai skiriasi nuo virto ant dujinės viryklės - o atrodo, ir ten, ir ten ant liepsnos verda. Kelis kartus viriau - gavosi taip pat puikiai. Vaikis įvertino kaip vieną skaniausių ragautų kečupų. Gaila tik, kad pomidorai baigiasi..
pabandysiu snd,paziuresim kas gausis

Kopustai irgi skaniau išsitušina keturias valandas ant plytos pastoveje
Pas kaimynka



QUOTE(amarrile @ 2011 08 30, 14:50)
Kopustai irgi skaniau išsitušina keturias valandas ant plytos pastoveje
Pas kaimynka 



primenat vaikyste,pas mama duonkepe krosnis ir joje berods spiziniam puode kopustus tusindavo,apsivalgymas
QUOTE(Lady Dy @ 2011 08 30, 08:47)
Čia mano pomedorynas...
Jis vis dar toooooks grazutis




QUOTE(plateliai @ 2011 08 30, 08:48)
...Kazi ar nebutu galima krakmolo pakeist i E440 penktina ,atrodo kad tai ne chemija ...
Bet gi cia ne tik pektinas, o misinys su pektinu, tai kazin ar be chemijos...

kaip smagu kad dalinates mintimis, o as nesipuikuodama sakau simtas balu nes suedziau o ne suvalgiau puslitruka daryta pries kelias dienas ir nuo dusios sakau vuolia
interneto platybems is stai cia
Darau dar paprasčiau, supjaustau griežinėlias pomidorus, svogūnus.Dedu kelis pipirus, pomidorus, svogūnus, tada pilu šaukštą į puslitrinį stiklainiuką sausos želatinos tokiau vėl pomidorus, užpilu marinatu 1l vandens 1 š druskos, 1 š. cukraus ir 2 šaukštai acto ,statau į puodą ir pakaitinu apie 20 min.Užsuku , apverčiu aukštyn kojom, sudeda ant rytojaus į šaldytvą, labai greit suistingsta ir gabenu į rūsį,Daug metų taip darau ir viskas gerai.

Darau dar paprasčiau, supjaustau griežinėlias pomidorus, svogūnus.Dedu kelis pipirus, pomidorus, svogūnus, tada pilu šaukštą į puslitrinį stiklainiuką sausos želatinos tokiau vėl pomidorus, užpilu marinatu 1l vandens 1 š druskos, 1 š. cukraus ir 2 šaukštai acto ,statau į puodą ir pakaitinu apie 20 min.Užsuku , apverčiu aukštyn kojom, sudeda ant rytojaus į šaldytvą, labai greit suistingsta ir gabenu į rūsį,Daug metų taip darau ir viskas gerai.