Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Ačiū, Mamadonata, už šaunų fotoreportažą thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Nu siandien siltnami nuravejau ko gero paskutini karta g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamadonata @ 2011 08 16, 17:23)
Mano šių metu atradimai:

1 vieta.  first.gif
German Orange Strawberry - aukštaūgiai, vidutinio vėlyvumo, oranžiniai,  laaabai derlingi, daug pomidorų ant krūmo,  dideli, mėsingi, skanūs, saldūs su rugštele.

user posted image
user posted image
user posted image

2 vieta  second.gif

Santa F1 - aukštaūgiai, prie ankstyvesnių, oranžiniai,  laaabai derlingi, labai daug pomidoriuku slyvos formos kabo ant krūmo. Tvirti, bet nekieti. Labai aromatingi, man primena mandarinus, saldūs, sakyčiau, labai privataus skonio, nei vienas pomidoras, neturi tiek daug skonio kaip šitie, labai labai skanūs. Kas šitus paragavo, patvirtino, kad pralenkia ir sweet million

user posted image
3 vieta  third.gif

Orange Russian - aukštaūgiai, vidutinio vėlyvumo, derlingi, skanūs, visai nesijaučia rūgštumo, yra didelių ir mažesnių, čia vienas didesnių.
user posted image
Pomidorai, kuriuos auginsiu ir kitamet:

Delfinai, Marfa - tvirti, derlingi, labai tinka ilgam laikymui ir konservavimui.
Tolstoj - tvirti, derlingi, tinka konservavimui.
Tigerella - labai derlingi, labai ankstyvi, nedideli, kekiniai, skanūs, nekieti, turi saldumo. Šiuos auginsiu kaip ankstyvuosius, Polfast kitamet neauginsiu, nes Tigerella vertingesni.
Ananasas - dideli, geltoni, saldūs, skanūs.
Sweet Million ir Black Cherry - labai skanūs vyšniniai

wub.gif wou...tikrai dėkui...kaip gražu ir vaizdinga, vertinga patirtis thumbup.gif
Papildyta:
4u.gif mielos augintojos , turbūt esat auginę Polfast , Polset ir Polbig biggrin.gif Ar jie kažkuom tai skiriasi realiai biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, ar priimsite į savo būrį? ax.gif
Pasidalinsiu savo įspudžiais, šiais antrais pomidoriavimo metais sodinau:
DELFINE - labai patiko
FANTASIO - labai patiko
CRISTAL - labai patiko
COLIBRI - labai patiko
CHERROLA - irgi nieko, vaikas tik juos ir valgė
TIGERELLA - visai nepatiko, vos tik paraudonoja iš karto trukinėja (daugiau jų tikrai nesodinsiu)
POKUSA - visai nieko, nuo CHERROLOS skiriasi skuoniu, labiau saldesni.

Manau kitais metais sodinsiu tuos pačius ( išskyrus TIGERELLA), bet dar norėčiau CORAZON ir visu čia išgirtu SWEET MILLION ir BLACK CHERRY.
Atsakyti
QUOTE(linagele @ 2011 08 15, 21:29)
ar galima isimtas seklytes pamirkyti neskiestose alijosiaus sultyse?

Šito nežinau, nes apie tai nebuvo jokios informacijos. Alijošius pakankamai tirštas, tai jei mirkyčiau, tikrai perpus skiesčiau virintu vandeniu.
Atsakyti
ziuriu kaip kam irgi nesimiega:0 labas rytas; Ex vakar dariau pagal tave recepta su zaliais pomidorais, morkom, svogunais, o ten tikrai nereikia acto? ar laikysis per ziema , nes rusys pas mane po namu nera saltas na temperatura kaip kambari, gal tada saldytuve laikyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo georgiana: 17 rugpjūčio 2011 - 05:17
QUOTE(georgiana @ 2011 08 17, 06:16)
o ten tikrai nereikia acto? ar laikysis per ziema , nes rusys pas mane po namu nera saltas na temperatura kaip kambari, gal tada saldytuve laikyti?

O tai aš neparašiau? blink.gif blink.gif kaip aš čia taip žioplai..
Reikia acto 300g. Bet jei neįdėjai, tragedijos nėr, gali tą pačią mišrainę dar kartą užvirti, tik dapilk acto. Išmaišyk, užvirk, pavirk pora minučių, supilk vėl į stiklainius ir užsuk.

P.S. Bet prisiminiau, kad mano mama tai tikrai nededa acto (jai per rūgštu), pomidorai turi pakankamai rūgšties. Ir ji spintelėje stiklainiukus laiko, nes rūsio nėra. Laikosi puikiai, jau ne pirmi metai taip konservuoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 17 rugpjūčio 2011 - 07:12
QUOTE(Ex @ 2011 08 17, 08:01)
O tai aš neparašiau? blink.gif  blink.gif kaip aš čia taip žioplai..
Reikia acto 300g. Bet jei neįdėjai, tragedijos nėr, gali tą pačią mišrainę dar kartą užvirti, tik dapilk acto. Išmaišyk, užvirk, pavirk pora minučių, supilk vėl į stiklainius ir užsuk.

P.S. Bet prisiminiau, kad mano mama tai tikrai nededa acto (jai per rūgštu), pomidorai turi pakankamai rūgšties. Ir ji spintelėje stiklainiukus laiko, nes rūsio nėra. Laikosi puikiai, jau ne pirmi metai taip konservuoja.

Aciu
Atsakyti
QUOTE(Usuri @ 2011 08 16, 22:53)

TIGERELLA - visai nepatiko, vos tik paraudonoja iš karto trukinėja (daugiau jų tikrai nesodinsiu)

Manau kitais metais sodinsiu tuos pačius ( išskyrus TIGERELLA), bet dar norėčiau CORAZON ir visu čia išgirtu SWEET MILLION ir BLACK CHERRY.

Nu va kaip skirtingai, pas mane Tigerella netrukinejo, butinai ir kitamet sodinsiu, nes labai ankstyvi ir derlingi. Jei ateidavau į šiltnamį ir nuo kitų krūmų dar nebūdavo ką skinti, ant šitų visada būdavo. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mamadonata @ 2011 08 17, 08:47)
Nu va kaip skirtingai, pas mane Tigerella netrukinejo, butinai ir kitamet sodinsiu, nes labai ankstyvi ir derlingi. Jei ateidavau į šiltnamį ir nuo kitų krūmų dar nebūdavo ką skinti, ant šitų visada būdavo.  ax.gif

Kad derlingi tai taip, labai jų daug buvo, bet man net skonis nelabai patiko. Vat eilinį kartą įsitikinų kad žmonių skoniai skiriasi.

Vakare pabandysiu įkelti nuotraukas visų savo augintiniu.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 08 17, 08:01)
O tai aš neparašiau? blink.gif  blink.gif kaip aš čia taip žioplai..

As i visas misraines ir lecius su pomidorais niekada nededu acto,nes jie turi pakankamai rugsties ir gerai laikosi virtuves spintelese,niekada nera "pavede" per daugeli metu.As ir su svogunais darau,taippat gerai laikosi,nors kai kam ne.Tiesiog reikia viska steriliai paruosti. Ex,tai tikrai daug uzderejo Jabloku,jei uzteko ir sultims,as turejau 2 augalus,jau viska suvalgiau,nes virsunese nudziuvo ziedai.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2011 08 17, 08:58)
As i visas misraines ir lecius su pomidorais niekada nededu acto...

Ex,tai tikrai daug uzderejo Jabloku,jei uzteko ir sultims,as turejau 2 augalus,jau viska suvalgiau,nes virsunese nudziuvo ziedai.

Na štai, mano mama irgi sako kam ten to acto, jei ir taip rūgštybė nuo pomidorų. Nu bet aš mėgstu rūgščiau, nors tu ką.. Nors į lečus aš irgi acto nepilu, nes ne tik pomidorų, bet ir kaukazinių slyvaičių pridedu, tai rūgštybė pakankama...

Žinai, Jablokai gerai dera ir dabar, viršūnėse pomidoriukai kyburiuoja. Penkis daigus turiu, tai tikrai labai gana. Žalių sulčių nedaug dariau, dėl spalvų įvairovės tik, šitie pomidorai man į salotas labai gerai sueina, labai skanūs smile.gif
Atsakyti