QUOTE(lorkutė @ 2012 03 24, 22:10)
Patarkite prašau.
Regejimas mano - 1.25, nors tikrinausi seniai, gal ir didesnis, nes jaučiu pati, kad blogai matau.
Akinių kasdien nenešioju, tik vairuojant. Akys nusilpo dar mokyklos laikais, gydytojai išrašius akinius , aišku jų nenešiojau, tada regėjimas buvo - 0,75. Bet tai buvo prieš 20 metų. Kasdieninis darbas su kompiuteriu, aišku dabar savo padarė, bet vistik akinių neužsidedu.
Dabar galvoju apie lešius, nes reikia kartais savaitėmis ryte vairuoti, sėdėti paskaitose per dieną, o vakare vėlai, vėl parvairuoti namo 80 km. Bet dabar paskaičius supratau, kad čia taip paprastai tų lešių, ko gero negali pirkti, reikia eiti pas gydytojus, tikrintis, nes reikia žinoti kokius juos pirkti. galvoju, gal dar man kankintis būtinybei esant su akiniais , ar gali lešiai netikti, arba susipninti regėjimą, kad paskui reikės juos pastoviai nešioti ?
As sakyciau, kad butina apsilankyt pas akiu gydytoja, nes tik jis mokes parinkti tinkamus lesius, ivertins akiu bukle (juk lesius gali nesioti ne kiekvienas zmogus), parinks tinkama kreive ir diametra.
Mano asmenine nuomone be akiniu jus visvien neissiversit, nes abejoju kad akys gerai jausis budami su lesiais nuo ankstyvaus ryto iki velyvaus vakaro, tuo labiau kad gali tekti sedeti patalpose, kur dregmes kiekis labai mazas.
Papildyta:
QUOTE(Javute @ 2012 03 24, 21:01)
Regos korekcija ir mano svajone
Apie regos korekcija galvojau ir as. Jau buvai rimtai nusiteikusi daryti, bet pasikonsultavus su daugybe gydytoju (tiek Lietuvoje tiek uzsienyje) vis delto priejom nuomones, kad minusu daugiau nei pliusu.
Kaip vienas is gydytoju pasake "as su akiniais, ir daugybe gydytoju su akiniais, vienetai pasidare lazerine akiu korekcija, tai matyt yra tam priezastis"