Įkraunama...
Įkraunama...

Kontaktiniai lęšiai, 6-ta tema

Man sausas oras patalpose, visokie kondicionieriai irgi yra didžiausia kančia akims. doh.gif Apskritai jos pas mane jautrios viskam - vėjui, saulei, sniegui... Nešioju hidrogelinius lęšius SofLens 59, nes padariau išvadą, kad man silikoniniai netinka (kiek jų išbandžiau, tai visi pernelyg vargino akis). SofLens, kur dabar nešioju, irgi ne stebuklas, bet vis mažiau diskmforto suteikia. O šiaip aš su lęšiais ilgai neišbūnu bet kokiu atveju - dirbtinės ašaros padeda labai trumpam, tad po pusdienio lęšius iškeičiu į akinius. Nors jie irgi nervuoja (ypač trukdo sportuojant, tad jeigu tik yra galimybė, sportui vėl įsidedu lęšius), bet bent jau akys geriau jaučiasi. Dabar mano didžiausia svajonė pasidaryti regos korekciją lazeriu, nes neįsivaizduoju savęs taip nugyvenant visą likusį gyvenimą... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Hassel @ 2012 03 24, 12:03)
Man sausas oras patalpose, visokie kondicionieriai irgi yra didžiausia kančia akims.  doh.gif Apskritai jos pas mane jautrios viskam - vėjui, saulei, sniegui... Nešioju hidrogelinius lęšius SofLens 59, nes padariau išvadą, kad man silikoniniai netinka (kiek jų išbandžiau, tai visi pernelyg vargino akis). SofLens, kur dabar nešioju, irgi ne stebuklas, bet vis mažiau diskmforto suteikia. O šiaip aš su lęšiais ilgai neišbūnu bet kokiu atveju - dirbtinės ašaros padeda labai trumpam, tad po pusdienio lęšius iškeičiu į akinius. Nors jie irgi nervuoja (ypač trukdo sportuojant, tad jeigu tik yra galimybė, sportui vėl įsidedu lęšius), bet bent jau akys geriau jaučiasi. Dabar mano didžiausia svajonė pasidaryti regos korekciją lazeriu, nes neįsivaizduoju savęs taip nugyvenant visą likusį gyvenimą...  unsure.gif

Regos korekcija ir mano svajone wub.gif
Atsakyti
Patarkite prašau.
Regejimas mano - 1.25, nors tikrinausi seniai, gal ir didesnis, nes jaučiu pati, kad blogai matau.
Akinių kasdien nenešioju, tik vairuojant. Akys nusilpo dar mokyklos laikais, gydytojai išrašius akinius , aišku jų nenešiojau, tada regėjimas buvo - 0,75. Bet tai buvo prieš 20 metų. Kasdieninis darbas su kompiuteriu, aišku dabar savo padarė, bet vistik akinių neužsidedu.
Dabar galvoju apie lešius, nes reikia kartais savaitėmis ryte vairuoti, sėdėti paskaitose per dieną, o vakare vėlai, vėl parvairuoti namo 80 km. Bet dabar paskaičius supratau, kad čia taip paprastai tų lešių, ko gero negali pirkti, reikia eiti pas gydytojus, tikrintis, nes reikia žinoti kokius juos pirkti. galvoju, gal dar man kankintis būtinybei esant su akiniais , ar gali lešiai netikti, arba susipninti regėjimą, kad paskui reikės juos pastoviai nešioti ?
Atsakyti
QUOTE(lorkutė @ 2012 03 24, 22:10)
Patarkite prašau.
Regejimas mano - 1.25, nors tikrinausi seniai, gal ir didesnis, nes jaučiu pati, kad blogai matau.
Akinių kasdien nenešioju, tik vairuojant. Akys nusilpo dar mokyklos laikais, gydytojai išrašius akinius , aišku jų nenešiojau, tada regėjimas buvo - 0,75. Bet tai buvo prieš 20 metų. Kasdieninis darbas su kompiuteriu, aišku dabar savo padarė, bet vistik akinių neužsidedu.
Dabar galvoju apie lešius, nes reikia kartais savaitėmis ryte vairuoti, sėdėti paskaitose per dieną, o vakare vėlai, vėl parvairuoti namo 80 km. Bet dabar paskaičius supratau, kad čia taip paprastai tų lešių, ko gero  negali pirkti, reikia eiti pas gydytojus, tikrintis, nes reikia žinoti kokius juos pirkti. galvoju, gal dar man kankintis būtinybei esant su akiniais , ar gali lešiai netikti, arba susipninti regėjimą, kad paskui reikės juos pastoviai nešioti ?

Per daug nenusimanau sia tema, bet lesiu tikrai nereikes nesioti pastoviai, jei kury laika pries tai juos panesiosi smile.gif Jei zinai savo minusa ar pliusa, gali uzsisakyti internetu, bet manau visiems suprantama, kad geriausia jog pasitikrintum pas gydytoja ir jis israsys specialu recepta lesiams. Arba eik tiesiai y parduotuve, kur iskarto patikrina, iskarto gali ysigyti ir iskarto pamokina kaip ysideti/issimti lesius. Manau butu geriausia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lorkutė @ 2012 03 24, 22:10)
Patarkite prašau.
Dabar galvoju apie lešius, nes reikia kartais savaitėmis ryte vairuoti, sėdėti paskaitose per dieną, o vakare vėlai, vėl parvairuoti namo 80 km. Bet dabar paskaičius supratau, kad čia taip paprastai tų lešių, ko gero  negali pirkti, reikia eiti pas gydytojus, tikrintis, nes reikia žinoti kokius juos pirkti. galvoju, gal dar man kankintis būtinybei esant su akiniais , ar gali lešiai netikti, arba susipninti regėjimą, kad paskui reikės juos pastoviai nešioti ?

As sakyciau, kad butina apsilankyt pas akiu gydytoja, nes tik jis mokes parinkti tinkamus lesius, ivertins akiu bukle (juk lesius gali nesioti ne kiekvienas zmogus), parinks tinkama kreive ir diametra.
Mano asmenine nuomone be akiniu jus visvien neissiversit, nes abejoju kad akys gerai jausis budami su lesiais nuo ankstyvaus ryto iki velyvaus vakaro, tuo labiau kad gali tekti sedeti patalpose, kur dregmes kiekis labai mazas.
Papildyta:
QUOTE(Javute @ 2012 03 24, 21:01)
Regos korekcija ir mano svajone  wub.gif

Apie regos korekcija galvojau ir as. Jau buvai rimtai nusiteikusi daryti, bet pasikonsultavus su daugybe gydytoju (tiek Lietuvoje tiek uzsienyje) vis delto priejom nuomones, kad minusu daugiau nei pliusu.
Kaip vienas is gydytoju pasake "as su akiniais, ir daugybe gydytoju su akiniais, vienetai pasidare lazerine akiu korekcija, tai matyt yra tam priezastis" smile.gif
Atsakyti
Ačiū už atsakymus, kreipsiuos į gydytoją 4u.gif
Atsakyti
Mano regėjimas -16;-14, nešioju Biofinity lešius. Advanse, arba Oasys labai greit suplėšydavau, nors ir jie akims tiko.
Atsakyti
QUOTE(lorkutė @ 2012 03 24, 21:10)
...taip paprastai tų lešių, ko gero  negali pirkti, reikia eiti pas gydytojus, tikrintis, nes reikia žinoti kokius juos pirkti....

aš lęšius nusipirkau visiškai spontaniškai, savo regėjimą žinojau, užėjau į optiką ir nusipirkau pirmus kuriuos man pasiūlė blush2.gif , o po to taip sakant "eksperimento būdu" renkuosi man labiausiai tinkančius, bet čia gal kiek ir laukinis lęšių pirkimo būdas doh.gif ir tikrai nepatariu taip daryti, tik noriu pasakyti, kad eee.....iš principo įmanoma ir taip blush2.gif

QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2012 03 25, 10:06)
**As sakyciau, kad butina apsilankyt pas akiu gydytoja, nes tik jis mokes parinkti tinkamus lesius, ivertins akiu bukle (juk lesius gali nesioti ne kiekvienas zmogus), parinks tinkama kreive ir diametra.
Mano asmenine nuomone be akiniu jus visvien neissiversit, nes abejoju kad akys gerai jausis budami su lesiais nuo ankstyvaus ryto iki velyvaus vakaro, tuo labiau kad gali tekti sedeti patalpose, kur dregmes kiekis labai mazas.

****Kaip vienas is gydytoju pasake "as su akiniais, ir daugybe gydytoju su akiniais, vienetai pasidare lazerine akiu korekcija, tai matyt yra tam priezastis"  smile.gif

**tai tikrai gerokai civilizuotesnis požiūris drinks_cheers.gif
****pritariu visu 100 proc drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(bad_cat @ 2012 03 23, 13:46)
kokius lęšius nešiojat? nešiodavau iki šiol Ciba Vision Air Optix (night and day, night and day aqua, arba tiesiog paprastus aqua).

as nesioju tik siuos, nes man jokie kiti netinka, del BC ir diametro, tik sitie 4u.gif jei juos isimtu is prekybos, nezinau ka daryciau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*Arvilė* @ 2012 03 29, 13:53)
as nesioju tik siuos, nes man jokie kiti netinka, del BC ir diametro, tik sitie 4u.gif jei juos isimtu is prekybos, nezinau ka daryciau unsure.gif

Man irgi visiškai analogiškai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Irma POOH @ 2012 03 29, 18:11)
Man irgi visiškai analogiškai  4u.gif

kai pagalvoji, kiek pinigu ismeciau isbandydama kitus doh.gif nes norejosi ir spalvotus pabandyt, bet deja, po keliu valandu pradedavo persteti akys doh.gif
Atsakyti
o kokiom kainom ir kur perkat?
Atsakyti