Įkraunama...
Įkraunama...

Ką manote apie teisių pirkimą?

QUOTE(visgi @ 2011 08 16, 02:15)

p.s suprantama juk, kad toki kilometraza pravaziavus, ne tik igudziai jau bus ''automatiskai'' ivaldyti, bet ir ivairios kliutys, zaibiska reakcija isvystyta, jau nekalbu apie sezono orus; pliksala, puga, ir kas tik nori (ikalnes, ziedai).

Turedama beveik 9 metu vairuotojo staza galiu pasakyti kad net zmogus pravaziaves 10 000 km gali nemoketi vairuoti. Kaip pvz. galiu papasakoti apie daug metu vairuojancia moteri, kuri kasdien vaziuoja i darba ir vairuoti absoliuciai nemoka. Man su ja vaziuot tiesiog baisu, automobilio gabaritu nejaucia, vairavimo maniera tiesiog klaiki. Kur nereikia velkasi 40, kur reikia vaziuoja 70, i posukius ilekineja kaip pamisele o pamaciusi siek tiek arciau salia saves kita auto, tiesiog sustoja. doh.gif Mano nuomone kuo ilgiau vairuoji tuo daugiau igiji reikiamos patirties, bet deje zmogiskasis faktorius neleidzia ne vienam pasaulio vairuotojui buti tobulam.Daug ka lemia musu instinktai, deje kartais jokie mokymai ir patirtys neleidzia ju uzgosti. O kaip jum tokia statistika - ka tik gaves vairuojo pazymejima vairuotojas pirmus vairavimo metus daro maziau pazeidimu nei patyres 10 metu keliu vilkas. Taip yra tiesiog todel kad nepatyres yra atsargesnis.Kazkada senai mano tetis man pasake labai gera dalyka - neuztenka to kad pati gerai vairuoji , niekada nepamirsk kad aplink tave kelyje jura tu kurie to daryt nemoka. Manau visada atsiras atveju ir situaciju kuriom ne busyme pasiruosusios, dalyje tokiu situaciju pades patirtis, o dalyje ne ir butent tada ir igijama patirtis. Bet kas nevairuoja tas ir nesimoko.
Gristant prie temos noriu pridurti kad mane liudina ne tik teisiu pirkimas bet ir teisetas isdavimas ju bet kam. Manau Lt teises gauti legaliai yra totaliai per lengva.
Atsakyti
QUOTE(Renata_Bo @ 2011 08 16, 17:51)
pvz. galiu papasakoti apie daug metu vairuojancia moteri, kuri kasdien vaziuoja i darba ir vairuoti absoliuciai nemoka. Man su ja vaziuot tiesiog baisu, automobilio gabaritu nejaucia, vairavimo maniera tiesiog klaiki. Kur nereikia velkasi 40, kur reikia vaziuoja 70, i posukius ilekineja kaip pamisele o pamaciusi siek tiek arciau salia saves kita auto, tiesiog sustoja. doh.gif
Kazkada senai mano tetis man pasake labai gera dalyka - neuztenka to kad pati gerai vairuoji , niekada nepamirsk kad aplink tave kelyje jura tu kurie to daryt nemoka. Manau visada atsiras atveju ir situaciju kuriom ne busyme pasiruosusios, dalyje tokiu

Sutinku. Kaip sakoma, isimciu visur yra , taip matyt ir cia. Bet kazkaip vistiek keista, jei jau daug metu vairuoja ir daro tokius ''fintus'' tai hm g.gif Kazi ji pati gerai/normaliai jauciasi taip vairuodama? Net neitaria kad kiti bijo su ja drauge vaziuoti?
Nenoreciau tokios neprognozuojamos nei kely sutikti nei juo labiau salia sedeti ir drauge vaziuoti. Na kaip bebutu, bet kelyje kai vairuoji- iskart matosi itartini/neprognozuojami/neadekvatus va tokie soferiai, ar gi ne? Todel visad irgi mintyse turiu tai ka sake jums jusu tevukas- kelyje esi ne vienas, ir nieks is musu nezino koks likimas. Kaip pvz ir pestysis- gali saligatviu eiti, gali per pereja zygiuoti, bet jei jau bus lemta tai ir ant saligatvio gali gala gauti. Kiek tokiu atveju buve...
O tas 10'000 tukst.km reik tiketis bent jau sioks toks pradziai lasas toje juroje ir tik i gera smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo visgi: 16 rugpjūčio 2011 - 19:52
QUOTE(Aurinija @ 2011 08 16, 17:20)
Aš manau, kad čia yra tokia situacija, kai žmonės pereidavo tas dešimt pamokų ir eidavo iškart laikyt teisių. Nes mano supratimu, tai praktiškai nelabai įmanoma taip greitai pasiruošt, nebent jau turi talentą vairuot. Aš tai laabai daug papildomai važinėjausi su šeimos nariais, tai antra tiek kiek su instruktoriumi tikrai pravažiavau, net daugiau, manu.

Kai as ta pati parasiau vienoje temoje,tai mae visos uzsipuole biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurinija @ 2011 08 16, 18:20)

Aš manau, kad čia yra tokia situacija, kai žmonės pereidavo tas dešimt pamokų ir eidavo iškart laikyt teisių. Nes mano supratimu, tai praktiškai nelabai įmanoma taip greitai pasiruošt, nebent jau turi talentą vairuot. Aš tai laabai daug papildomai važinėjausi su šeimos nariais, tai antra tiek kiek su instruktoriumi tikrai pravažiavau, net daugiau, manu.

Deja visi 3 eme papildomas pamokas. Mano anita pries 2 metus, mamyte ir mano MB pries 4 metus turejo tik 10 pamoku, jokiu papildomu iskyrus anitos ( jinai eme 2 val aiksteleje parkingui) neeme jokiu papildomu vairavimu, egzaminus islaike is pirmo karto. Na vyras tikrai gimes kaip sakot vairuot, bet mama su anita..... tai vat ir darau tokia isvada kad oj ant kiek per lengva tuos teises gauti, na nebent cia kazkoks neitiketina sekme juos lydejo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kitokia28 @ 2011 08 16, 20:48)
Kai as ta pati parasiau vienoje temoje,tai mae visos uzsipuole biggrin.gif

Na, tai bent vieną bendramintę turi drinks_cheers.gif biggrin.gif

QUOTE(Renata_Bo @ 2011 08 16, 22:21)
Deja visi 3 eme papildomas pamokas. Mano anita pries 2 metus, mamyte ir mano MB pries 4 metus turejo tik 10 pamoku, jokiu papildomu iskyrus anitos ( jinai eme 2 val aiksteleje parkingui) neeme jokiu papildomu vairavimu, egzaminus islaike is pirmo karto. Na vyras tikrai gimes kaip sakot vairuot, bet mama su anita..... tai vat ir darau tokia isvada kad oj ant kiek per lengva tuos teises gauti, na nebent cia kazkoks neitiketina sekme juos lydejo. smile.gif

Na, tada jau nežinau. Gal pas jus ten visi talentingi vairuotojai biggrin.gif o šiaip, manau, kad sėkmės faktorius ir svarbus. Mano instruktorius sakė, kad kai kurie per antrą pamoką važiuoja žymiai geriau, nei kiti per dešimtą, nors visi atėję be patirties. Tai gal imlūs žmonės aplink jus smile.gif
Atsakyti
Teisiu pirkima vertinu neigiamai ax.gif
Atsakyti
Na, kad jas galima nusipirkti, tai čia jau visiems aišku, tik viena, ką pastebėjau, tai skirtinguose miestuose, skirtinga ir kaina.
Jeigu nepasisektų pačiai išsilaikyti, po daug bandymų, tikriausiai pirkčiau, įsitikinus, kad suprantu ir moku vairuoti ir už savo veiksmus prisiimu atsakomybę, o ne imuosi kaltinti aplink visus kitus, tik ne save.
Atsakyti
Iš principo net neturėtų būti keliamas klausimas " ką manote apie pirktas teises?". Tokių dalykų iš vis neturėtų būti.
Atsakyti
Ir aš manau, kad teoriją galima išlaikyti be jokių pažinčių. Pati mokausi teoriją šiuo metu ir nemanau, kad teoriją išlaikyti reikia super duper pastangų. O praktikai, man irgi atrodo, kad reikia tų privalomų pamokų. O juk prireikia ir papildomų. O turint teises, turbūt vis tiek anksčiau ar vėliau kils noras sėsti už vairo. O kaip tai atrodys, jei žinių bus nulis??? Ir nesuprantu, ką reiškia ,,Realiai man reikia tik tureti pazymas, kad egzaminai islaikyti.''? Kaip aš suprantu: pažyma, kad egzaminai išlaikyti yra teisės?
O norint vairavimą išsilaikyti iš pirmo karto turbūt reikia ieškoti pažinčių? huh.gif Gandų, kad galima sumokėti į kišenę ir išsilaikyti, girdėjau, bet nepažįstu nė vieno tokio.
Atsakyti
o man nusisvilpt i tai, kas kaip moka, tas taip soka smile.gif kai kitur viskas eina per kysius, tai viskas ciki, visi tyli, o jau teisiu pirkimas tai...oooh kaip baisu..ir nereikia cia lialia, kad nusiperka, vairuot nemoka, avarijas daro..parodykit nors viena, kuris tik gaves teises (nesvarbu, pats islaikes, ar nusipirkes) moka vairuot! vairuot ismokstama tik vazinejant. Ir 20 ar 50 valandu tai tikrai ne tas laikas per kuri ismokstama vairuot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo `bamba: 25 rugpjūčio 2011 - 13:26
QUOTE(sauletai @ 2011 08 23, 22:35)
Iš principo net neturėtų būti keliamas klausimas " ką manote apie pirktas teises?". Tokių dalykų iš vis neturėtų būti.

Matot, daug ko is esmes ir is principo neturetu buti- nei teisiu pirkimo, nei sedimo uz vairo neblaiviam, nei vaiku palikimas globos namuose, nei prievartos ir t.t. ir begale pavyzdziu, bet deja deja...yra kaip yra (na as cia taip abstrakciai, bet tikiuosi pagavot mano minti ka turejau omeny) smile.gif
Atsakyti
tureciau atliekama pusanto tukstantelio tai pirkciau lotuliukas.gif
Atsakyti