Įkraunama...
Įkraunama...

Dizaineriai, maketuotojai ir pan...

QUOTE(Nestta @ 2008 06 18, 12:04)
va aš ir prisibijau tokių dalykų.. vis galvoju jau rimtai kibt į maketuotojos darbą, bet šmėsteli mintis: o jei dar neturėdama didelės patirties ką pridirbsiu ir nepastebėsiu, o darbą kokį jau atspausdins g.gif  doh.gif  gi dyrikas užsiklyktų pamatęs blink.gif

Na man labai pasisekė, kad visi darbuotojai labai draugiški buvo... Ir šiaip klaidos matės vos mažytę dalį atspaudus, tai tekdavo tada stabdyt spausdinimą ir iš naujo... laiko irgi susigaišdavo. Na bet sunku buvo todėl, kad nebuvo kas apmoko, niekas neišmanė nieko, taip kad visi atlaidūs buvo ir padėjo suktis iš padėties. O jei yra kas apmokytų su spausdintuvu elgtis, tai neturėtų būt blogai.
Atsakyti
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2008 06 18, 12:07)
O jei yra kas apmokytų su spausdintuvu elgtis, tai neturėtų būt blogai.

tai kad darbe jau nebe spausdintuvai stovi, o tikros spaudos mašinos, kurias stabdyti dėl maketavimo broko, o jėj kokie nuostoliai būtų doh.gif mane labiausiai baugina, kad galiu ką nors blogai dėl rezoliucijos, spalvų nustatyti maketavimo eigoj unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nestta: 18 birželio 2008 - 11:17
QUOTE(Nestta @ 2008 06 18, 12:11)
tai kad darbe jau nebe spausdintuvai stovi, o tikros spaudos mašinos, kurias stabdyti dėl maketavimo broko, o jėj kokie nuostoliai būtų doh.gif  mane labiausiai baugina, kad galiu ką nors blogai dėl rezoliucijos, spalvų nustatyti maketavimo eigoj unsure.gif

Rezoliucijos ir spalvų atveju suklysti ne taip lengva - reikalavimai dažniausiai būna standartiniai ir iš anksto apibrėžti. man sunkiausia buvo orientacijas, kraštus sureguliuot. Ir šiaip pasirinkt kurią programą naudot, kad siuntimas į spausdintuvą kuo greičiau praeitų ir būtų galima naują darbą siųsti (nes ten reikėjo specialių nustatymų, kai kada siuntimas vietoj 40 min trukdavo 3 val...)
Atsakyti
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2008 06 18, 12:20)
Rezoliucijos ir spalvų atveju suklysti ne taip lengva - reikalavimai dažniausiai būna standartiniai ir iš anksto apibrėžti. man sunkiausia buvo orientacijas, kraštus sureguliuot. Ir šiaip pasirinkt kurią programą naudot, kad siuntimas į spausdintuvą kuo greičiau praeitų ir būtų galima naują darbą siųsti (nes ten reikėjo specialių nustatymų, kai kada siuntimas vietoj 40 min trukdavo 3 val...)

kai įpratimo nėra, tai ir tos baimės didelės.. kartą pamiršau vietoj 72 dpi nustatyti spaudai 300 dpi doh.gif bet čia per paskaitas buvo, tai ne taip baisu. o jei realiam darbe? doh.gif

tai tu maketuotoja ne spaustuvėj dirbai? kad vis kalbi apie spausdintuvą? smile.gif
Atsakyti
o gal kns ar nebūtinai kns yra maketuotojų, kurios galėtų pasidalinti sava patirtim ir pamokyti maketavimo subtilybių, kokių esminių patarimų pasakyti pradedančiajai? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Nestta @ 2008 06 18, 12:25)
kai įpratimo nėra, tai ir tos baimės didelės.. kartą pamiršau vietoj 72 dpi nustatyti spaudai 300 dpi doh.gif  bet čia per paskaitas buvo, tai ne taip baisu. o jei realiam darbe? doh.gif

tai tu maketuotoja ne spaustuvėj dirbai? kad vis kalbi apie spausdintuvą? smile.gif

ne, ne spaustuvė buvo. ten paprasti dideli spausdintuvai, spausti plakatams, brėžiniams ir pan. Kartais būdavo užsakymų ir labiau spaustuviniams leidiniams, bet daugiausia mes dirbom su verslais, kuriems įvairias prezentacijas, seminarus daryt reikėjo, tai va tą medžiagą reikėjo daryti, naujienlaiškius visokius, reklaminius dalykus.
Tiesą, vieną laikraštį studentišką teko maketuoti keletą numerių, bet spausdinimas buvo outsourcinamas.
Atsakyti
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2008 06 18, 12:55)
1. ne, ne spaustuvė buvo. ten paprasti dideli spausdintuvai, spausti plakatams, brėžiniams ir pan.
2. Tiesą, vieną laikraštį studentišką teko maketuoti keletą numerių, bet spausdinimas buvo outsourcinamas.

1. aaa.. niu aišku smile.gif
2. tai kaip reklamos agentūros.. pačios maketuoja, o spausdina kokie subrangovai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nestta @ 2008 06 18, 14:33)
tai kaip reklamos agentūros.. pačios maketuoja, o spausdina kokie subrangovai smile.gif

jo, labai panašiai wink.gif
Atsakyti
Man reikai makeyuotojos knygai padaryti. darbas Vilniuje. Gal domina?

QUOTE(Nestta @ 2008 06 11, 18:02)
nors tavo darbo pobūdis pasikeitė, bet tai gal gali iš to darbo pasiimti kokį užsakymėlį ir pati daryti? ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Ona2008 @ 2008 06 19, 16:58)
Man reikai makeyuotojos knygai padaryti. darbas Vilniuje. Gal domina?

doh.gif kodėl viskas vln visada? unsure.gif
Atsakyti
Sveikos.. ax.gif as ir neseniai isirasiau i dizaineriu-maketuotoju buri. Bet zinokit, katik baigiau, ir iskart puoliau i nevilti. Koks taip sakant biesas mane trake pasirinkti sita spec? doh.gif man dabar ji atrodo tokia sudetinga, nors atrodo ir praktikos kelis men turejau , bet vistiek. O kaip jums, patinka jusu darbas? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(meta2007 @ 2008 06 25, 22:50)
1. Sveikos..  ax.gif as ir neseniai isirasiau i dizaineriu-maketuotoju buri.
2. man dabar ji atrodo tokia sudetinga, nors atrodo ir praktikos kelis men turejau , bet vistiek. O kaip jums, patinka jusu darbas?  rolleyes.gif

1. sveika prisijungus 4u.gif
2. niu man ir yra keletas niuansų, kurie atrodo sunkūs, bet man įdomus toks darbas ir va dėl to laaaabai noriu kuo daugiau visokių subtilybių sužinoti ax.gif

o kur studijavai? aš kitais metais baiginėsiu šią specialybę, nors su leidyba jau 8 metelius esu kartu ax.gif
Atsakyti