Įkraunama...
Įkraunama...

Dizaineriai, maketuotojai ir pan...

QUOTE(bezelea @ 2009 05 05, 11:56)

tinkamas hihihi.gif tik reikia ji teisingai padaryt
Smagu cia pas jumi hihihi.gif

tinkamas, jei darai sh, nors kai kam gal nera skirtumo cool.gif
Atsakyti
QUOTE(sleepy hat @ 2009 05 05, 13:08)
tinkamas, jei darai sh, nors kai kam gal nera skirtumo  cool.gif

Nu is Mattono ar kt turbut perki tiff formate hihihi.gif
Papildyta:
QUOTE(Nestta @ 2009 05 05, 13:04)
kame čia smagumas? smile.gif

Smagu yra tai, kad Corel Draw yra skirtas vektorinei grafikai. O ne paveiksliukams, ne jpg ir ne tifams daryti. Taip pat ta programa sunkiai dirba su tekstais ir nera skirta maketavimui. Aisku ja patobulino - pridejo pribombasu visokiu kuriais zmones naudojasi, o paskiau nebeiseina ju pateikti spaudai. Na bet kokiu atveju vizitinems jis tinka ar kokiam lengvam bukleteliui - be pribombasu. O jei jau norite visokiu efektu ir grazumynu - tai siulyciau Photoshopa. O veliau jau pasigilinsit i kitas Adobe programas - pagal pageidavima. Corielio atitikmuo - Adobe Iliustrator. Sita programa gal sunkiau valdyti - bet ismokus - neprasausit.
Visa beda, kad pas mus Lietuvoj corielis dar placiai naudojamas (nors jau sekmingai isgrudamas) mazose firmelese ar tose kur ploteriuojama ir apklijuojami langai, masinos ir spaustuvese kur pakuotes daro. IMHO va taip va
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bezelea: 06 gegužės 2009 - 11:03
QUOTE(bezelea @ 2009 05 06, 11:59)
1. Smagu yra tai, kad Corel Draw yra skirtas vektorinei grafikai. O ne paveiksliukams, ne jpg ir ne tifams daryti.
2. O jei jau norite visokiu efektu ir grazumynu - tai siulyciau Photoshopa. O veliau jau pasigilinsit i kitas Adobe programas - pagal pageidavima. Corielio atitikmuo -  Adobe Iliustrator. Sita programa gal sunkiau valdyti - bet ismokus - neprasausit.

1. tai va būtų dar smagiau, jei užuot tik hihihi.gif pasidalintumėt žiniom apie maketavimą mirksiukas.gif
2. žinau, studijuoju ir dirbu leidybos ir poligrafijos srity 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nestta: 06 gegužės 2009 - 13:09
Kaip sakant, kuo giliau i miska, tuo daugiau medziu... doh.gif
Atrodo, taip noretusi ismokti maketuoti, susidraugauti su maketavimo programomis, pamatyti "visa virtuve" is arti, bet telieka pasvajoti... biggrin.gif Taip dziaugiaus savarankiskai patobulinus Corelio igudzius, o pasirodo, jis beveik niekam tikes... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Jautuke @ 2009 05 06, 17:47)
1. Atrodo, taip noretusi ismokti maketuoti, susidraugauti su maketavimo programomis, pamatyti "visa virtuve" is arti, bet telieka pasvajoti... biggrin.gif
2. Taip dziaugiaus savarankiskai patobulinus Corelio igudzius, o pasirodo, jis beveik niekam tikes...  unsure.gif

1. tai tik įgūdžių lavinimas ir padės išmokti 4u.gif aukščiau nosiuką mirksiukas.gif yra geros literatūros, kuri labai padeda darant praktinius dalykus smile.gif
2. nėra corelis niekam tikęs schmoll.gif paprasčiausiai maketavime kiekviena programa skirta tam tikram darbui smile.gif
corelis kaip ir iliustratorius skirtas vektoriniai grafikai;
pagemaker ir indesign skirti dirbti maketuojant puslapius knygų, katalogų ir pan.
nuotraukos yra apdorojamos su photoshop'u.
kaip ir mes, pvz. sriubos nevalgome su šakute, nes tam yra šaukštas smile.gif taip ir maketavimo virtuvėje yra tam tikros programos dirbti su atskirais objektais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nestta @ 2009 05 06, 17:57)
1. tai tik įgūdžių lavinimas ir padės išmokti 4u.gif  aukščiau nosiuką mirksiukas.gif  yra geros literatūros, kuri labai padeda darant praktinius dalykus smile.gif
2. nėra corelis niekam tikęs schmoll.gif  paprasčiausiai maketavime kiekviena programa skirta tam tikram darbui smile.gif
corelis kaip ir iliustratorius skirtas vektoriniai grafikai;
pagemaker ir indesign skirti dirbti maketuojant puslapius knygų, katalogų ir pan.
nuotraukos yra apdorojamos su photoshop'u.
kaip ir mes, pvz. sriubos nevalgome su šakute, nes tam yra šaukštas smile.gif  taip ir maketavimo virtuvėje yra tam tikros programos dirbti su atskirais objektais mirksiukas.gif

Aciukas, uz konkretuma bigsmile.gif
Mano darbo vizija orientuojasi i maketavima, bet kartais taip pradedu abejoti savo gebejimais. Nesu maketuotoja, nedirbu su reklama, esu dizainere su diplomu, kuri nori siek tiek pakeisti profili. O juk, kai pagalvoju, normaliai temoku dirbti su coreliu. Kaip minejai, naudojuos literatura ir tobuleju. Nors jau senokai nebereikia man Corelio mokomosios knygos biggrin.gif
Photoshopa esu naudojus labai minimaliai, man jis panasus kazkuo i corel photo-paint. g.gif

O Tu pati esi maketuotoja? uzsiimi tuo? mirksiukas.gif

Mane labiausiai neramina vienas dalykas... Atrodo zinau, kokioje srityje noreciau tobulet (maketavimas, reklama). Bet mano zinios nera iki galo profesionalios, ir galvoju, kaip man save vertinti... Tarkim, pamatau skelbima, kuris atitinka mano darbo vizija, ir viduje sukirba kazkas... Bet, ta pacia akimirka imu save stabdyti, nes abejoju, ar reklamos agenturose kas nors uzsiimtu naujoku mokymais unsure.gif Turbut sioje srityje visi daugiau vertina techninius dalykus g.gif (kurybiskumas savaime suprantamas)
Atsakyti
QUOTE(Jautuke @ 2009 05 06, 17:31)
Aciukas, uz konkretuma bigsmile.gif
Mano darbo vizija orientuojasi i maketavima, bet kartais taip pradedu abejoti savo gebejimais. Nesu maketuotoja, nedirbu su reklama, esu dizainere su diplomu, kuri nori siek tiek pakeisti profili.
Mane labiausiai neramina vienas dalykas... Atrodo zinau, kokioje srityje noreciau tobulet (maketavimas, reklama). Bet mano zinios nera iki galo profesionalios, ir galvoju, kaip man save vertinti... Tarkim, pamatau skelbima, kuris atitinka mano darbo vizija, ir viduje sukirba kazkas... Bet, ta pacia akimirka imu save stabdyti, nes abejoju, ar reklamos agenturose kas nors uzsiimtu naujoku mokymais  unsure.gif  Turbut sioje srityje visi daugiau vertina techninius dalykus g.gif (kurybiskumas savaime suprantamas)

tai siaip gi buna dizaineriai, kurie atlieka idomuji kurybini darba, ir yra maketuotojai, kuria igyvendina..  aisku, yra ir dizaineriai-maketuotojai, kurie daro viska  biggrin.gif
nereik sumalt visu i viena katila. reklamos agenturoj blatnoj tave vertins uz kurybiskuma, o kokiam laikrasty ziures kaip greit sugebesi sumaketuot puslapius ir t,t.
koks pas tave tas diplomas?
o kodel tu is dizaineres nori tapti maketuotoja? dizaineriai juk daugiau uzdirba biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sleepy hat: 06 gegužės 2009 - 19:18
QUOTE(Jautuke @ 2009 05 06, 18:31)
O Tu pati esi maketuotoja? uzsiimi tuo?  mirksiukas.gif

labai greit teks gynti maketuotojos diplomą smile.gif dirbu leidybos ir poligrafijos srity mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sleepy hat @ 2009 05 06, 20:16)
tai siaip gi buna dizaineriai, kurie atlieka idomuji kurybini darba, ir yra maketuotojai, kuria igyvendina..  aisku, yra ir dizaineriai-maketuotojai, kurie daro viska  biggrin.gif
nereik sumalt visu i viena katila. reklamos agenturoj blatnoj tave vertins uz kurybiskuma, o kokiam laikrasty ziures kaip greit sugebesi sumaketuot puslapius ir t,t.
koks pas tave tas diplomas?
o kodel tu is dizaineres nori tapti maketuotoja? dizaineriai juk daugiau uzdirba  biggrin.gif

Na, va cia gal ir teisybe pasakei yra dizaineriai, yra maketuotojai, ir yra dizaineriai-maketuotojai biggrin.gif bet kazkodel esu linkusi manyti, kad daugumoj is darbuotojo norima, kad jis butu kuo universalesnis g.gif cia netgi toks kaip bajeris, siunciau i viena reklamos agentura cv, jie man paskambino ir paskui paaiskeja, kad jiems isvis reikia dizainerio-maketuotojo-vadybininko lotuliukas.gif net issigandau, paciai noras atsoko, nes juk nepersiplesi, kad visur tinkamai atliktum pareigas blink.gif
O as siaip aisku labiau noreciau kurti idejas, negu atlikti technini darba. Bet velgi, negaliu saves kelti per aukstai, kol pakankamai patirties nera, kad is busimu darbdaviu galeciau reikalauti man palankiu pareigu biggrin.gif Tai uzsiimu siokia tokia "chaltura", kad nenuproteciau be darbo ir tiek unsure.gif
O turiu dailininko bakalaura. O spesialybe- Taikomoji daile ir verslas. Dar konkreciau- aprangos dizainas plius verslo pagrindai.
Zodziu, ne karta isitikinau, kad neturint investiciju ir paciam atliekant visa juodaji darbeli, ne velnio neprasimusi. Aisku, visur dar reikia ir dideles drasos rizikuoti. Bet dideliu aukstumu ir nereikia, tiesiog dirbo, kuris butu prie sirdies. O dabar niekas nenori moket uz ta unikalu ranku darba, tad dingsta ir upas dirbti. Bet nesigailiu, kad esu susijusi su menu nes nuo penktos klases zinojau, kuria kryptimi judeti, turbut vidinis balsas kuzdejo biggrin.gif tik va, kai pasiekiau tiksla, pamaciau labai ziauria realybe, kur meno zmogui sunku save realizuoti. Kazkodel nesiekiu buti drabuziu dizainere (nes greiciau tureciau tapti siuveja, nei dizainere). Ir apmasciusi viska, nutariau, kad reiktu tobulinti save grafinio dizaino kurimo srityje g.gif

QUOTE(Nestta @ 2009 05 06, 20:32)
labai greit teks gynti maketuotojos diplomą smile.gif  dirbu leidybos ir poligrafijos srity mirksiukas.gif

na, va kaip saunu, ir studijuoji ir dirbi thumbup.gif kaip cia taip suspeji? bigsmile.gif

P.S. Beje, cia tokia minti pagavau ir idomu butu suzinoti faktus, nuomone apie atlyginimus, uzdarbius ir pan... Tarkim, gaunat kazkokia "chaltura". Kaip jus ivertinat savo darba? Na mazdaug, primetat kiek valandu sugaistate, ar kaip g.gif Nes tarkim, dabar siek tiek uzsiimu nesudetingu paveiksliuku kurimu vaikiskiems drabuzeliams. Visokie meskiukai, kiskiukai ir pan... Vienai figurai sugaistu 1-2 val, su pazaidimais biggrin.gif aisku paskui buna siokiu tokiu korekciju pagal uzsakovu pageidavimus. Bet pagal save, uz kiek Jusu manymu reiktu "parduoti" tokius dalykelius? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jautuke: 06 gegužės 2009 - 20:37
QUOTE(Jautuke @ 2009 05 06, 20:21)
Na, va cia gal ir teisybe pasakei yra dizaineriai, yra maketuotojai, ir yra dizaineriai-maketuotojai  biggrin.gif  bet kazkodel esu linkusi manyti, kad daugumoj is darbuotojo norima, kad jis butu kuo universalesnis  g.gif cia netgi toks kaip bajeris, siunciau i viena reklamos agentura cv, jie man paskambino ir paskui paaiskeja, kad jiems isvis reikia dizainerio-maketuotojo-vadybininko  lotuliukas.gif net issigandau, paciai noras atsoko, nes juk nepersiplesi, kad visur tinkamai atliktum pareigas  blink.gif
O as siaip aisku labiau noreciau kurti idejas, negu atlikti technini darba. Bet velgi, negaliu saves kelti per aukstai, kol pakankamai patirties nera, kad is busimu darbdaviu galeciau reikalauti man palankiu pareigu  biggrin.gif  Tai uzsiimu siokia tokia "chaltura", kad nenuproteciau be darbo ir tiek  unsure.gif
O turiu dailininko bakalaura. O spesialybe- Taikomoji daile ir verslas. Dar konkreciau- aprangos dizainas plius verslo pagrindai.
Zodziu, ne karta isitikinau, kad neturint investiciju ir paciam atliekant visa juodaji darbeli, ne velnio neprasimusi. Aisku, visur dar reikia ir dideles drasos rizikuoti. Bet dideliu aukstumu ir nereikia, tiesiog dirbo, kuris butu prie sirdies. O dabar niekas nenori moket uz ta unikalu ranku darba, tad dingsta ir upas dirbti. Bet nesigailiu, kad esu susijusi su menu nes nuo penktos klases zinojau, kuria kryptimi judeti, turbut vidinis balsas kuzdejo  biggrin.gif tik va, kai pasiekiau tiksla, pamaciau labai ziauria realybe, kur meno zmogui sunku save realizuoti. Kazkodel nesiekiu buti drabuziu dizainere (nes greiciau tureciau tapti siuveja, nei dizainere). Ir apmasciusi viska, nutariau, kad reiktu tobulinti save grafinio dizaino kurimo srityje g.gif
P.S. Beje, cia tokia minti pagavau ir idomu butu suzinoti faktus, nuomone apie atlyginimus, uzdarbius ir pan... Tarkim, gaunat kazkokia "chaltura". Kaip jus ivertinat savo darba? Na mazdaug, primetat kiek valandu sugaistate, ar kaip  g.gif Nes tarkim, dabar siek tiek uzsiimu nesudetingu paveiksliuku kurimu vaikiskiems drabuzeliams. Visokie meskiukai, kiskiukai ir pan... Vienai figurai sugaistu 1-2 val, su pazaidimais biggrin.gif aisku paskui buna siokiu tokiu korekciju pagal uzsakovu pageidavimus. Bet pagal save, uz kiek Jusu manymu reiktu "parduoti" tokius dalykelius?  g.gif

zinai, kazin ar i ta sriti tada bandai lyst.. ji jau dabar perpildyta, o kasmet dar vos ne po simtas nauju dizaineriu atsiranda.. dabar, siaip bjaurus laikai, daug kur maciau, kad nori ne tik dizainerio, bet ir vadybininko, arba spaudejo ir t.t. visi taupo verysad.gif uzsakovai tokie priedurniai ateina kartais, kad "isdulkina" atsiprasau uz termina kaip tik ismano, ir pamirsti viska apie tai kas yra grazu ir teisinga, bele gautu jie ko nori ir atsiknistu... mane tas labai neigiamai veikia, jau vis dazniau tingiu ginti savo nuomone ir amzinas tiesas, kaip ir vyresnieji kolegos, vis tiek poto atlekia projektu vadovai parekaut kodel nedarau ko nori durnas uzsakovas doh.gif ai, ko jie isvis pas mus eina, jeigu patys viska zino biggrin.gif tai va.. pagalvok dar, juk galetum rasti kokia nisa neuzpildyta, kaip kad rubeliu paisymas ir t.t.

o chalturkes, man ir amzina beda del pinigu.. siaip tai man didziausias lemejas buna ar darbas idomus, jeigu taip, tai imu mazai, nes man darbas buna malonumas, o jeigu reik daryt kokia visai nemiela nesamone, imu daug, su viltim, kad gal bus perdaug jiem ir pabegs biggrin.gif bet kazkaip retai taip buna, gal vis tiek per pigiai sakau.. nu jei tik valanda sugaisti, tai gal koks 50lt ir gerai, vis tik reik ziuret, kad ir uzsakovam kaina tiktu
Atsakyti
QUOTE(Jautuke @ 2009 05 06, 21:21)
na, va kaip saunu, ir studijuoji ir dirbi  thumbup.gif  kaip cia taip suspeji?  bigsmile.gif

leidybos ir poligrafijos srity sukuosi jau beveik 9 metelius. studijuoju neakivaizdiniu, jau baiginėju. stojau tik savo įdomumui. nes praktinė patirtis atėjo anksčiau už teoriją smile.gif įdomumo dėliai pabandžiau ir mokslus šios srities smile.gif
Atsakyti
Jautuke, jus zmogutis mokantis dirbti ir kurybiskas. Ne visi dizaineriai tokie jau geri, daugelis tik siaip maketuotojai, ar maketuotojai - dizaineriai ir tt. Variaciju yra visokiu lotuliukas.gif. Kompas, programos - tera tik irankis. Viskas yra va cia doh.gif. Jus darote visokius meskiukus rubeliams - o ka tai blogai? Mano nuomone thumbup.gif .
Ateina vasara - o jus matet kiek kainuoja grazus vaikuciu drabuzeliai? Paziurekit, pabandykit nusipirkt kokias kelias bliuskeles ir prisiukit tuos papuosalus - pabandykit parduot - gal internete (cia pvz.), gal paskiau gautumete uzsakymu - pvz - mergyciu krikstynom - papuosti sukneles. O dar viena ideja pakisiu - uzsiimkite uzuolaidu dekoravimu - bliamba kokius 5 metus nemaciau graziu uzuolaidu. O kodel paprastas uzuolaidas ar markizes nepadekoravus meskuciais - vaikams, saulytem, aguonom ar drugeliais. Ir paieskokite dizaineriu kurie kuria interjerus mirksiukas.gif. Mazu kam prireiks.
O ziema - pirstinaites, salikeliai ir ne tik vaikiski. IMHO.

O jei jau norite mokytis programu - tai pradekite nuo Adobe produktu. Anksciau jau vardinau. Corelis - jis ne maketavimui - tai logams, vizitkems - paprastiems darbeliams. Gal pazaidimui smile.gif
Geru dizaineriu irgi truksta. Bet jie ne visiems reikalingi.

Pvz. parduotuveje Elle (Akropolis)- veza rubus is Prancuzijos - bet yra ir keli rubeliai parduodami ir kazkokios dizaineres is cia. Tiesiog graziai pasiuti ir nesiojami kasdien. Tai reiskia galima susitart. As Klaipedoj seniai pirkau tokiu graziu bliuskeliu - apdaila ranku darbo - pries 4 metus ju kaina buvo po 350, vien del ranku darbo geliu ir koteliu issiuvinetu - zodziu super glamuras, ko tikrai truksta (siaip as nesu ispindejus kokia fyfa besirengianti su roziniuotom skraistem, bet ten buvo pritrenkiantys dalykeliai - nuo kuriu alpau ir pakeiciau nuomone apie geles ant rubu). Ruda bliuska su zydrom gelytem ant dzinsu - nu vien zo - Paryzius.
Manau galima tiek dalykeliu pridaryt ir turet savo pirkejus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bezelea: 07 gegužės 2009 - 16:22