QUOTE(sleepy hat @ 2009 05 06, 20:16)
tai siaip gi buna dizaineriai, kurie atlieka idomuji kurybini darba, ir yra maketuotojai, kuria igyvendina.. aisku, yra ir dizaineriai-maketuotojai, kurie daro viska
nereik sumalt visu i viena katila. reklamos agenturoj blatnoj tave vertins uz kurybiskuma, o kokiam laikrasty ziures kaip greit sugebesi sumaketuot puslapius ir t,t.
koks pas tave tas diplomas?
o kodel tu is dizaineres nori tapti maketuotoja? dizaineriai juk daugiau uzdirba
Na, va cia gal ir teisybe pasakei yra dizaineriai, yra maketuotojai, ir yra dizaineriai-maketuotojai

bet kazkodel esu linkusi manyti, kad daugumoj is darbuotojo norima, kad jis butu kuo universalesnis

cia netgi toks kaip bajeris, siunciau i viena reklamos agentura cv, jie man paskambino ir paskui paaiskeja, kad jiems isvis reikia dizainerio-maketuotojo-vadybininko

net issigandau, paciai noras atsoko, nes juk nepersiplesi, kad visur tinkamai atliktum pareigas

O as siaip aisku labiau noreciau kurti idejas, negu atlikti technini darba. Bet velgi, negaliu saves kelti per aukstai, kol pakankamai patirties nera, kad is busimu darbdaviu galeciau reikalauti man palankiu pareigu

Tai uzsiimu siokia tokia "chaltura", kad nenuproteciau be darbo ir tiek

O turiu dailininko bakalaura. O spesialybe- Taikomoji daile ir verslas. Dar konkreciau- aprangos dizainas plius verslo pagrindai.
Zodziu, ne karta isitikinau, kad neturint investiciju ir paciam atliekant visa juodaji darbeli, ne velnio neprasimusi. Aisku, visur dar reikia ir dideles drasos rizikuoti. Bet dideliu aukstumu ir nereikia, tiesiog dirbo, kuris butu prie sirdies. O dabar niekas nenori moket uz ta unikalu ranku darba, tad dingsta ir upas dirbti. Bet nesigailiu, kad esu susijusi su menu nes nuo penktos klases zinojau, kuria kryptimi judeti, turbut vidinis balsas kuzdejo

tik va, kai pasiekiau tiksla, pamaciau labai ziauria realybe, kur meno zmogui sunku save realizuoti. Kazkodel nesiekiu buti drabuziu dizainere (nes greiciau tureciau tapti siuveja, nei dizainere). Ir apmasciusi viska, nutariau, kad reiktu tobulinti save grafinio dizaino kurimo srityje
QUOTE(Nestta @ 2009 05 06, 20:32)
labai greit teks gynti maketuotojos diplomą

dirbu leidybos ir poligrafijos srity
na, va kaip saunu, ir studijuoji ir dirbi

kaip cia taip suspeji?
P.S. Beje, cia tokia minti pagavau ir idomu butu suzinoti faktus, nuomone apie atlyginimus, uzdarbius ir pan... Tarkim, gaunat kazkokia "chaltura". Kaip jus ivertinat savo darba? Na mazdaug, primetat kiek valandu sugaistate, ar kaip

Nes tarkim, dabar siek tiek uzsiimu nesudetingu paveiksliuku kurimu vaikiskiems drabuzeliams. Visokie meskiukai, kiskiukai ir pan... Vienai figurai sugaistu 1-2 val, su pazaidimais

aisku paskui buna siokiu tokiu korekciju pagal uzsakovu pageidavimus. Bet pagal save, uz kiek Jusu manymu reiktu "parduoti" tokius dalykelius?