Įkraunama...
Įkraunama...

Dizaineriai, maketuotojai ir pan...

QUOTE(tuktuk @ 2010 01 22, 21:19)
Čia ,taip supratau, ne tik nep, bet ir man taikyta buvo. Atėjau pasikonsultuoti, net nenumanydama,kad tai nuodėmė bigsmile.gif Merginos gražiai viską paaiškino. Bet kažkodėl jums tai užkliuvo. Jei tema būtų pavadinta- "Tik profesionalams. Kitokiem - draudžiama", tai suprasčiau kodėl reiškiat nepasitenkinimą, bet dabar.. rolleyes.gif Kitą kartą nebedrumsiu ramybės.

Dar kartą dėkui, merginos, už patarimus ir sėkmės darbuose mirksiukas.gif
Jums netaikiau ir neįsižeiskit. Aš pati pirmą kartą šioje temoje parašiau, bet būtent todėl, kad nesupratau - ar jau dirbančių, ar tik besimokančių tema.

Suprantu klausimus "kaip padaryti tą, ar aną", bet nežinoti, kas tai yra užlaidos... Kaip gali dirbti dizaineriu. doh.gif

Konsultuokitės, konsultuokitės, eisiu pasiieškosiu kur ne tik mokomasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 22 sausio 2010 - 22:55
QUOTE(mititėja @ 2010 01 22, 22:51)
Jums netaikiau ir neįsižeiskit. Aš pati pirmą kartą šioje temoje parašiau, bet būtent ir nesupratau - ar jau dirbančių, ar tik besimokančių tema.
Konsultuokitės, konsultuokitės, eisiu pasiieškosiu kur ne tik mokomasi.

Esate pilna pagiezos ir pavydo. Nesijaudink, nedirbu, ir siuo metu darbo neieskau. Ir is taves nesiruosiu atimti. Mano specialybe labai susijusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 22 sausio 2010 - 23:21
QUOTE(nep @ 2010 01 22, 22:59)
Esate pilna pagiezos ir pavydo.
Aš tai vadinu nebijojimu sakyti tai, kas akivaizdu. Tiesą pasakius, labai būdingas SM'o manevras - akaltint pavydu, pagiežingumu ir pykčiu, kai nėra kitų argumentų.
QUOTE(nep @ 2010 01 22, 22:59)
Nesijaudink, nedirbu, ir siuo metu darbo neieskau. Ir is taves nesiruosiu atimti. Mano specialybe labai susijusi.
Iš šios žinutės pasirodė, kad ieškot darbo, ir kad anksčiau jo ieškojot (na, kad šitoje darbo rinkoje esate ne naujokė):
QUOTE(nep @ 2010 01 20, 11:15)
Pastebejau, kad pries pora men dar budavo darbu pasiulymu dizaineriams, maketuotojams internete, na, vienas, kitas. Dabar visi kazkur dingo  unsure.gif

QUOTE(nep @ 2010 01 16, 10:53)
Manau visai nieko ideja. Kad sioje vietoje galima butu rasyti apie sia sriti. Man karta sake, o jus man tinkat, kai padariau kelis darbus, menesi ar daugiau dariau, stengiausi, nekele ragelio ilgai, nerase, nors as rasiau, klausiau. Poto atsiprasome, jusu darbai labai originalus, bet mum reikia kitokiu, kad demesi labiau patrauktu.....Taip ir likau. Na gerai, netikau, na ir kas tokio. Bet taip ilgai tylet kol siunciau pavyzdzius, vis naujus galvojau, tai jau  doh.gif  doh.gif  doh.gif kaip negrzu. O as galvojau durne, kad siaip tyli. Gal kur isvykes atostogu, juk vasara. Cia buvo viena garsi saldainiu imone.  rolleyes.gif  hihihi.gif

Todėl ir paklausiau. Nes susidaryta nuomonė staiga suskersavo, perskaičius, kad nežinot, kas tai yra užlaidos. Paruošimas spaudai (arba gamybai) - labai svarbi dizainerio darbo dalis, ir dažnai apie profesionalumą sprendžiama būtent iš šių sugebėjimų. Menininkų yra kur kas daugiau nei profesionalių dizainerių.

Bet aš čia jau tikrai į pievas važiuoju. Sorry.
Ačiū už dėmesį. Linkiu toliau maloniai dalintis profesine patirtimi. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 22 sausio 2010 - 23:10
QUOTE(mititėja @ 2010 01 22, 23:04)
Aš tai vadinu nebijojimu sakyti tai, kas akivaizdu. Tiesą pasakius, labai būdingas SM'o manevras - akaltint pavydu, pagiežingumu ir pykčiu, kai nėra kitų argumentų.  Iš šios žinutės pasirodė, kad ieškot darbo, ir kad anksčiau jo ieškojot (na, kad šitoje darbo rinkoje esate ne naujokė):
Todėl ir paklausiau. Nes susidaryta nuomonė staiga suskersavo, perskaičius, kad nežinot, kas tai yra užlaidos. Paruošimas spaudai (arba gamybai) - labai svarbi dizainerio darbo dalis, ir dažnai apie profesionalumą sprendžiama būtent iš šių sugebėjimų. Menininkų yra kur kas daugiau nei profesionalių dizainerių.

Bet aš čia jau tikrai į pievas važiuoju. Sorry.
Ačiū už dėmesį. Linkiu toliau maloniai dalintis profesine patirtimi.  biggrin.gif

Gerbiu tavo profesionaluma dizaino srityje. didis.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 22 sausio 2010 - 23:18
QUOTE(nep @ 2010 01 22, 23:16)
Zinai, kazkaip nenoriu su tavimi gincytis. O man ir negalima jaudintis siuo metu.
Tai ir nesiginčyk. O juo labiau nesijaudink - būta čia ko.
QUOTE(nep @ 2010 01 22, 23:16)
Gerbiu tavo profesionaluma dizaino srityje.  didis.gif  lotuliukas.gif
Kas tau sakė, kad aš dizainerė? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2010 01 22, 12:38)
Sakykit, o tos "uzlaidos" paprastai tariant yra laukeliai, parastes, kurias gali su liniuoste atmatuot  blush2.gif ?

Gal galite kas nors parasyti? Aciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 22 sausio 2010 - 23:25
QUOTE(nep @ 2010 01 22, 23:24)
Gal galite kas nors parasyti? Aciu.

nžnau ką turite omenyje "su liniuote atmatuoti", bet užlaidos yra štai toks dalykas (bandysiu ūkiškai paaiškinti) smile.gif tarkime jūsų plakato formatas 20x30 cm, tai kai jį maketuojate, užsiduodate 21x31 cm formatą, kadangi iš visų pusių paliekate po 0,5 cm užlaidas, t.y. sumaketuojate foną būtent 21x31 cm formatu. o kai plakatas yra atspausdinamas, tai jis yra apipjaunamas iš visų 4 pusių, t.y. nupjaunamos tos 0,5 cm, kurie ir vadinami užlaidomis smile.gif

pabandysiu paieškoti vaizdinės medžiagos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Grafee` @ 2010 01 22, 23:30)
nžnau ką turite omenyje "su liniuote atmatuoti", bet užlaidos yra štai toks dalykas (bandysiu ūkiškai paaiškinti) smile.gif tarkime jūsų plakato formatas 20x30 cm, tai kai jį maketuojate, užsiduodate 21x31 cm formatą, kadangi iš visų pusių paliekate po 0,5 cm užlaidas, t.y. sumaketuojate foną būtent 21x31 cm formatu. o kai plakatas yra atspausdinamas, tai jis yra apipjaunamas iš visų 4 pusių, t.y. nupjaunamos tos 0,5 cm, kurie ir vadinami užlaidomis smile.gif

pabandysiu paieškoti vaizdinės medžiagos smile.gif

aciu 4u.gif labai labai aciu.
Su liniuote, turejau omenyje "ruler tool"
Atsakyti
štai čia gan aiškiai viskas parodyta apie užlaidas smile.gif
Atsakyti
Susiduriau su tokia viena dabar tai vadinu beda, nes kai nespeji darbo - atrodo pasaulio galas...
Stai kur kliutis. Visalaika dirbdavau Windows 2000, ir programu instaliavime niekad nebuvo kazkokiu kliuciu. Lengvai surandi ir Photoshopa ir Coreli, ar dar kokia kita programa. Bet si karta pas mane instaliuota Windows2007 ir ka jus manote, turejau keleta disku su InDesignu ir ne viena versija negaliu instaliuot, nei CS, nei CS2, nei CS3, nei CS4, nes visos jos yra skirtos ne Windows2007...
Tai gal kazkas irgi turi Windows2007 ir naudojasi InDesign'u.
Aciu
Atsakyti
maniau kad kitus menkinančios piktos bobos jau seniai persikėlė į delfius g.gif

Papildyta:
QUOTE(nep @ 2010 01 23, 00:33)
aciu  4u.gif labai labai aciu.
Su liniuote, turejau omenyje "ruler tool"

nors aš neprofesionalė, kartais kad lengviau būtų tam naudoju ir liniuotę mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(edna @ 2010 01 23, 13:28)
maniau kad kitus menkinančios piktos bobos jau seniai persikėlė į delfius  g.gif
Tamstelės replika ypač menkinanti, pikta ir pagiežinga. Tai kodėl iki šiol ne delfy? g.gif
Atsakyti