Įkraunama...
Įkraunama...

Dizaineriai, maketuotojai ir pan...

QUOTE(Dzhine @ 2007 03 28, 09:16)
Tai negi siais laikais niekas nedirba su InDesign'u  wub.gif  ir Iliustratoriumi?  wub.gif

Taigi planuoja valdžia įsigyti, kad galėtumėme mokytis, bet kol kas ši programa nėra labai reikalinga, užtenka corelio, photo shopo ir pagem makerio. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Shyna @ 2007 03 28, 09:19)
Na tai tuomet viskas aišku. Aš Kaune, čia galimybės pasirinkimo kitos, jau nekalbu apie kokį Vilnių...

O mažame miestelyje gal ir išlaidos kitos... Čia niekaip išgyvent neišeitų už tokius pinigus.. Vien už butą moku 1000 paskolos ir dar geri 300 mokesčių, automobilis atsieina 500 kas mėnesį - viešasis transportas nepigiau, nes gyvenu užmiestyje.

Na taigi tiesa. Tiesa, dideliam mieste daugiau išlaidų, bet su mano atlyginimu tai netgi čia nelabai pragyvensi. gerai kad vyras apie 2000 į rankas gauna, nes visai būtų ne kas. Mes irgi paskolą mokam, tai aš juokauju, kad dirbu tik paskolai ir vaistams... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cacukas @ 2007 03 28, 08:25)
Taigi planuoja valdžia įsigyti, kad galėtumėme mokytis, bet kol kas ši programa nėra labai reikalinga, užtenka corelio, photo shopo ir pagem makerio.  mirksiukas.gif

tas uztenkalabai salyginis dalykas. kai pirma karta atsidariau indesigna ir pradejau aiskintas, kas prie ko, per pirmas penkias minutes pamirsau pagemakery smile.gif prisimndavau nebent palyginimui, kuo anas prastesnis 4u.gif bet suprantu, kai ateini idarba, dazniausiai pasirinkimo neturi. reikia su tuo dirbti, ta ir dirbi.
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2007 03 28, 09:52)
tas uztenkalabai salyginis dalykas. kai pirma karta atsidariau indesigna ir pradejau aiskintas, kas prie ko, per pirmas penkias minutes pamirsau pagemakery smile.gif prisimndavau nebent palyginimui, kuo anas prastesnis 4u.gif  bet suprantu, kai ateini idarba, dazniausiai pasirinkimo neturi. reikia su tuo dirbti, ta ir dirbi.

Esu girdėjusi, kad iliustratorius labai skiriasi nuo pagemakerio, ir tektų visą programą išmokti, bet kiek girdėjau, kad tai patogesnė programa. g.gif
Aš tai labai norėčiau išmokti su ja dirbti... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2007 03 28, 09:52)
tas uztenkalabai salyginis dalykas. kai pirma karta atsidariau indesigna ir pradejau aiskintas, kas prie ko, per pirmas penkias minutes pamirsau pagemakery smile.gif prisimndavau nebent palyginimui, kuo anas prastesnis 4u.gif  bet suprantu, kai ateini idarba, dazniausiai pasirinkimo neturi. reikia su tuo dirbti, ta ir dirbi.

Man page makerio kaip ir uztenka. Ismokau gerai ir greitai dirbti tai prie kitos pereit reiktu laiko. Nes paskui pradeda viskas maisytis, tuo labiau kad pas mane viskas dirbama sparciaisiais klavisais.
Atsakyti
QUOTE(Aile @ 2007 03 28, 10:29)
Man page makerio kaip ir uztenka. Ismokau gerai ir greitai dirbti tai prie kitos pereit reiktu laiko. Nes paskui pradeda viskas maisytis, tuo labiau kad pas mane viskas dirbama sparciaisiais klavisais.

Tai sparciaisiais klavisais ir InDesigne galima dirbt... mirksiukas.gif o pas mumi moke su InDesignu, kaip tik jau jis paplito ir jau moke, o su PageMakeriu net nebandziau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cacukas @ 2007 03 28, 09:24)
Esu girdėjusi, kad iliustratorius labai skiriasi nuo pagemakerio, ir tektų visą programą išmokti, bet kiek girdėjau, kad tai patogesnė programa.  g.gif
Aš tai labai norėčiau išmokti su ja dirbti...  rolleyes.gif

tikriausiai supainiojai mirksiukas.gif nes Iliustrator'ius yra ADobo produktas konkurencijgas Coreliui, o InDesign'as... na, jis PageMaker'io tobulesnis brolis smile.gif
na, o spartieji klavisai, kaip visuose adobo produktuose yra panasus. Beje, Pagemakeryje spartieji klavisai tikrai palengvindavo gyvenima smile.gif

Ligrafi, patariu pasimokyti paciai, nes niekada negali iznoti, i kokia bala ikrisi wink.gif
Atsakyti
Man tai pagemakeriu visai patiko dirbti - kai isidarbinau maketuotoja pirma kart ji pamaciau. Bet paskui prasidirbus labai gerai - klaviatura viskas atliekama daug greiciau nei narsant po meniu punktus su pelyte. o InDesign tai naujesne Pagemakerio versija, tik pavadinimas pakeistas - aisku jis tobulesnis, panasiai kaip lyginant 12 Coreli su kokiu 8-tu.

Dabar daug dirbu su Photoshopu - sis man ne naujiena jau daugybe metu, dar labai patiko dizainint su Macromedia Fireworks - patogiau delioti WEB'us nei ant photoshopo, na ir Corelis zinoma, kai tik prireikia vektorikos.
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2007 03 28, 11:18)
tikriausiai supainiojai  mirksiukas.gif  nes Iliustrator'ius yra ADobo produktas konkurencijgas Coreliui, o InDesign'as... na, jis PageMaker'io tobulesnis brolis smile.gif

Tai taip. Tikrai labai norėtųsi bent pabandyti šią programą. Gal man tada pagemakeris visai nepatiks..? ax.gif
Atsakyti
Gal galite pagelbėti... Mokinuosi dabar pati su InDesignu dirbti.. Page Maker yra klavišų kombinaciją Ctrl - , kuri sutraukia tekstą, o Indesigne tokios nerandu klavišo kombinacijos, tik per meniu... Gal yra kokia kita klavišų kombinacija, kuri daro tą patį?
Atsakyti
QUOTE(Guoda @ 2007 03 28, 13:06)
Gal galite pagelbėti... Mokinuosi dabar pati su InDesignu dirbti.. Page Maker yra klavišų kombinaciją Ctrl - , kuri sutraukia tekstą, o Indesigne tokios nerandu klavišo kombinacijos, tik per meniu... Gal yra kokia kita klavišų kombinacija, kuri daro tą patį?

Manau čia rasi savo atsakymą. Cituoju InDesign'o help'a:
„To create or redefine a shortcut
Choose Edit > Keyboard Shortcuts.“
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2007 03 28, 11:18)
Ligrafi, patariu pasimokyti paciai, nes niekada negali iznoti, i kokia bala ikrisi wink.gif

mirksiukas.gif gal ir geras patarimas, bet kiek grupioku sake, kad jei moki InDesign'u tai PageMaker labai greit ismoksi jei prireiks ax.gif

O vakar pakviete net i du pokalbius, viena po kito, tylejo, klausykit, kelias savaites, o jau kai prireike tai jau visiem is karto lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ot beda as turiu, ar ne tik as, kiek skambina niekad anegaliu normaliai suprast is kur skambina, o klaust antra karta nedrystu, tai net dazniausiai negaliu pasisniukstinet aapie ta firmele i kuria einu pokalbiui schmoll.gif
o antra kur paskambino, tai apskritai kazkur vaziuot uz Vilniaus 9 km, tai man biski fantazija atsoko, bet galvoju nu reik pamegint, tai dar skambins sugalvoje kaip mane ten nugabent tongue.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Niu ir kur visos dingusios...uzsivertusios darbais? g.gif biggrin.gif As taip pat, tik nepagal reikala lotuliukas.gif
Bet zinokit ka vakar suzinojau, kad laimejau ale vienoj firmelej konkursa, kur dovanoja fotika ir ale autorine darbo sutarti, bet kolkas niekas su manim nesusieke g.gif ka jus apie tai mastot, ka tai gali reiksti? rolleyes.gif ar gali apgaudinet viesai lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti