Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

Nelabai galiu atsakyti į visus šiuos klausimus. Galėjau rinktis tik tokio pločio stelažą, kuris tilptų nedidelėje laisvoje erdvėje, todėl nesvarsčiau, nei koks geresnis, nei koks patogesnis. Norėčiau, kad galima būtų užsipliekti stelažą per dvi sienas biggrin.gif Kokio aukščio lentynos - čia irgi kiekvieno pasirinkimas, o augalams svarbiausia atstumas nuo lempų iki lapų. Kadangi mano lentynų aukštis 40 cm, miniukes auginu ant ko nors pakėlusi, o standartams toks aukštis tinkamas. Idealu būtų reguliuojamo aukščio lentynos.
Stelažą užsisakinėjau tik pradėjusi auginti gesnerijinius - dėl to, kad augalai galėčiau peržiemoti šilčiau nei ant palangių. Vasarą naudoti tik vieną lentyną su apšvietimu arba apskritai be to apsieinu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 04 lapkričio 2011 - 08:56
prašau jūsų patarimo, nes kaip pradedanti sanpaulijų augintoja esu visiškai "žalia" šioje srityje, o taip norisi viską padaryt maksimaliai gerai blush2.gif

Prisiskaičiau visko ir visur, kad net galva apsisuko, prisipirkau perlito, vermikulito, turiu nurūgštintų durpių, labai purios žemės iš kompostinės ir dabar niekaip nebeatsirenku kokiomis dalimis viską maišyt - gal galėtumėt patarti kaip jūs darot ax.gif Ar galiu naudot savo kompostinę žemę, ar reikia būtinai pirktinės (visos kitos spdintos maniškėje kompostinėje ir super auga) . Laukiu atvykstant gėliukų, tai noriu tinkamai pasiruošt jų sutiktuvėm blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 04 lapkričio 2011 - 09:54
kuo giliau į mišką, tuo daugiau partizanų biggrin.gif Vat tokį straipsniuką radau, kur lyg ir labai tiksliai surašyta kiek ir ko dėt - ar tokiu principu jūs savo augaliukams ruošiat (suprantu, kad kiekviena atranda savo idealiausią formulę, bet kol ieškosiu bijau pakenkt augaliukams blush2.gif ) ?

http://www.sugardas....gronomy_lt.html

Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 11 04, 10:42)
kuo giliau į mišką, tuo daugiau partizanų biggrin.gif Vat tokį straipsniuką radau, kur lyg ir labai tiksliai surašyta kiek ir ko dėt - ar tokiu principu jūs savo augaliukams ruošiat (suprantu, kad kiekviena atranda savo idealiausią formulę, bet kol ieškosiu bijau pakenkt augaliukams blush2.gif ) ?

Nėra jos jau tokios lepios schmoll.gif . Jokios idealios formulės niekada neieškojau. Augindavau įvairiuose pirktinėse žemėse. Pavasarį įsigijus pirmas veislines paskaitinėjau internete. Nusprendžiau tik tiek, kad reikalinga puri žemė. Rezultatas: auginu pirktiniame durpių mišinyje, į mažus vazonėlius įmaišau vermikulito. Tik visada dedu nemažą sluoksnį drenažo, nes neturiu įpročio nupilinėti vandens likučių blush2.gif (juos nebent katinas išlaka - kažkodėl jam labai patinka). Išvadas galima daryti pagal nuotraukas lotuliukas.gif
Atsakyti
Rimmuse, ačiūūūūūūūūūūūūūūūūūū wub.gif Čia visada kaip pradedantis naujokas bandau iššokt aukščiau bambos blush2.gif Kažkodėl išsigandau, kad mandresnės, veislinės labai lepios, tai sakau iš kart griebsiu jautį už ragų. Jei jau nereikia jų ypatingai popint, tada atsipalaiduoju ir bandau augint kaip gausis, o rezultatus pamatysiu ir tikiuosi bent vidutinius ax.gif

Apie jūsų grožybes tai tik svajoju - kaskart pamačius sunku užsičiaupt blink.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 11 04, 09:53)
Nelabai galiu atsakyti į visus šiuos klausimus.  Galėjau rinktis tik tokio pločio stelažą, kuris tilptų nedidelėje laisvoje erdvėje,

ausrazs, o koks pas jus gylis? Kokį darytumėt, jeigu būtų vietos? Na šitas klausimas mane labiausiai kankina - jei nusiperku standartinę lentyną ir ją perdarinėju, tai jos plotis 35, Sugardo brėžinys - platesnės, apie 50... Na kaip ir sanpaulininkų brėžinys sanpaulijų spintai turėtų būti patogus, o aš mėginu įsivaizduoti kaip pasikuisti tokio gylio lentynoje visko neišvarčius ir ar ten "anas kraštas" matosi bigsmile.gif ?
Atsakyti
Koks gylis tiksliai nepasakysiu, neprisimenu, gal 30-35 cm (grįšiu namo - pamatuosiu). Taip, ko gero labai gilios lentynos nėra patogios, priimtinos tik tuo atveju, kai, kai nesant kitų galimybių, siekiama sutalpinti kuo daugiau augalų. Jei būtų vietos, gylį daryčiau tokį kaip dabar, tik platesnes lentynas. Dabar jos, man atrodo, yra apie 80-90 cm pločio, nes naudoju 60 cm ilgio lempas. Yra 4 lentynos, o stelažo apačioje uždara spintelė įvairiems reikmenims susidėti. Bet jau galvoju meistro prašyti išimti dureles ir privesti elektrą, kad turėčiau ir penktą lentyną... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 04 lapkričio 2011 - 13:24
Aš prie lubų priveržiau lempas ir ant spintos sukroviau vaikučius hihihi.gif
Dabar tik sulenkiamas kopėčias beliko įsigyt hihihi.gif, nes vis tenka staliuką atsitemt, kai reikia paliet hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 04 lapkričio 2011 - 14:33
lotuliukas.gif oi, dzūke, seniai taip juokiausi, bandau įsivaizduot laistymo procesą lotuliukas.gif bet užtai vaikiukai šviesiai ir svarbiausia - saugiai auga thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2011 11 04, 15:31)
Aš prie lubų priveržiau lempas ir ant spintos sukroviau  vaikučius hihihi.gif

Čia irgi idėja super thumbup.gif . Man vyras siūlė gėles ant sekcijos viršaus kraut, sakiau eik sau - kam, jei nematysim. O vaikučiai būtų neblogai, pas mane pačią garbingiausią vietą užima būtent prieauglis, ant pačių saulėčiausių, šviesiausių palangių dabar gyvena...
Papildyta:
O čia gimdykla, arba kaip maniškis sako "pakaruokliai". Paskutiniu metu lapus šaknydinu pakabintus smile.gif, atidaromi laistyt kartą per mėnesį, apžiūriu dažniau. Lentynėlė ant palangės stovi, šiemet antrą vaikučių derlių augina.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2011 11 04, 15:04)
O čia gimdykla, arba kaip maniškis sako "pakaruokliai".

Aha, o aš visai pamiršau, kad irgi buvau porą "pakaruoklių" pakabinus doh.gif Lipau vaškuolę laistyt (tarp jos lapų buvo) - užmačiau. Vienas supuvęs, o kitas -ilgeliausias šaknis užsiauginęs biggrin.gif
Atsakyti
Apie sanpaulijas - helovyno tematika lotuliukas.gif Reikės kitais metais taip namus išpuošt lotuliukas.gif
O jei rimtai - puiki idėja, net nebūčiau aš taip sumąsčius, reikės pabandyt, ačiū thumbup.gif
Atsakyti