Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

QUOTE(rusma @ 2011 11 04, 14:10)
ausrazs, o koks pas jus gylis?

40 cm
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2011 11 04, 08:29)
Klausimas turinčioms stelažus su dirbtiniu apšvietimu:
kokie jūsų manymu yra idealūs/patogūs išmatavimai, ypač gylis (35 cm ar 50 patogiau?) ir vienos lentynos aukštis (kiek minimaliai? 30 cm? 35? ar reikia 40?). Kad būtų patogu žiūrėti, prižiūrėti, lempas tinkamu atstumu pakabinti. Ilgis irgi įdomu... Standartus ketinu auginti.

Ir apskritai - stelažas su dirbtiniu apšvietimu pas jus atsirado todėl, kad trūko vietos ar todėl, kad augalai geriau jame auga?

Mano kvietkai gyvena nedideliam 4 lentynų stelaže gylis 40cm.ilgis 130cm. aukštis 40cm.jei reiktų darytis naują rinkčiausi kitokius išmatavimus sanpaulijoms užtektų 35cm aukščio ir norėčiau 50cm. gylio tuomet laisvai tilptų 3 eilės,o dabar kažkaip nepatogiai grūdamės doh.gif strepsams aišku reiktų aukšstesnių 45 ar net 50cm.O lentynos atsirado todėl,kad vyras negalėjo pakęst apkrautų palangių lotuliukas.gif o ir man kažkaip estetiškiau atrodo rolleyes.gif ir labai patinka,tai,kaip,kad ausraz minėjo dėl kambario apšvietimo,praktiškai nuo lentynų šviesu ir papildomo kambario apšvietimo beveik nebenaudojam. 4u.gif
Atsakyti
ačiū Alyvuogė+ ir ausraz, labai padėjot taškus susidėlioti 4u.gif
Atsakyti
Maniškės, kažkaip neprisiruošiu šįkart nufotografuot, tai kai kas jau ir nužydėjo...

Čia mano turbūt viena iš didžiausių draugių "Rodeo Roper"
user posted image

Paprasta, bet tvirtas augaliukas
user posted image

O čia sakiau nerodysiu, bet... turėjo būt "Bob Serbin". ph34r.gif
user posted image

Pirmas žydėjimas. Dar yra kotelių su neprasiskleidusiais pumpurėliais, kai kurie lyg tamsesni atrodo, tai žiūrėsim kas bus toliau... g.gif

Dar pirmąkart skleidžiasi EK - skorobei...Tai irgi kol kas atsargiai žiūriu, nors pumpurėlių nemažai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 06 lapkričio 2011 - 10:27
Ir maniškės vis dar žydi:
LIL GLIMPSE O'SPRING dabar įgavo rausvumo (kurio neturėtų būti)
user posted image
nenusilstanti miniukė ORCHARD'S BUMBBLE MAGNET
user posted image
TRAIL ALONG
user posted image
Pirmasis JAN-KATIUŠA žiedelis: pusiau mini, o žiedų dydis - kaip standarto
user posted image
LE-ARISTOKRATKA
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 06 lapkričio 2011 - 14:25
Kiek gražių žiedų wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Čia http://www.fialki.ru/node/7181 radau vienos gėlininkės patirties aprašymą, kad sanpaulijoms nelabai naudingas toks drenažas kaip keramzitas. Gal jūs turite kokių nors pastebėjimų iš savo praktikos?
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 11 09, 10:48)
Čia http://www.fialki.ru/node/7181 radau vienos gėlininkės patirties aprašymą, kad sanpaulijoms nelabai naudingas toks drenažas kaip keramzitas. Gal jūs turite kokių nors pastebėjimų iš savo praktikos?

Aš jai pritarčiau. Keramzito nebenaudoju seniai, nes nemačiau tam prasmės. Tikslas - kad vandens perteklius išbėgtų iš vazonėlio. Vadinas turi būti laidus substratas, geros skylutės ir vazonėlis pakeltas. Kiminai vietoj keramzito greičiausiai atlieka drėgmės reguliatoriaus vaidmenį - sugeria perteklių ir atiduoda, kai vandens augalui pritrūksta. Taip išvengiama drėgmės svyravimų. Gal yra ir daugiau svarbių dalykų, kad ir terpės ph...
Labai gerai auga ant kiminų pakelti strepsai, tik bėda, kad šaknys sulenda lauk per vazono skylutes ir ten kiminuose apsigyvena, persodinant nukenčia šiek tiek. Sanpaulijų nebandžiau pakelt ant aukšto kiminų sluoksnio, o va strepsai mano keli taip pakelti - vazonas mažesnis, dėkliukas gerokai didesnis, visi tarpai užkišti kiminais ir ant dugno po vazonėliu sluoksnis, nei perliejau, nei perdžiūvo. Bet kiminų "sueina" tokiam reikalui daug biggrin.gif . Gavosi man taip tiesiog atsitiktinai - reikėjo ant kažko pakelt 9 cm skersmens vazoniukus, nes dėklai per dideli buvo, o maži dėkliukai bent Vilniuje tai tik su žiburiu randami ir tai retkarčiais sad.gif...
Atsakyti
Mano Le-Aristokratkos vaikas pražydo. O aš, nedorėlė, tiek nereikalingų vaikiukų esu palikusi, pilnas vazonėlis. Draskysiu artimiausiomis dienomis. Gal kas Vilniuje norėtų gauti dovanų išrautų skrotelių- lapelių ir pabandyti auginti, nors, žinoma, ne laikas... 4u.gif
Atsakyti
Atskiri LITTLE CABOOSE augalai pražydo skirtingai
user posted imageuser posted image
Teisingas - tamsesnės spalvos žiedas
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 11 12, 11:32)
Atskiri LITTLE CABOOSE augalai pražydo skirtingai

O man abu labai gražūs wub.gif
Atsakyti
Ačiū smile.gif Jau ir "šviesiojo" žiedai tamsėja.
Dar keletas rudeninių žiedų
PETITE BLARNEY
user posted image
NESS PINK CONFETTI
user posted image
Atsakyti