Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

Užburianti wub.gif (bet būdama nuotaka tokios puokštės nesirinkčiau)
Atsakyti
ausrazs, liktai netekėjus lotuliukas.gif , atneša jaunikis tokią puokštę ir ką tu unsure.gif , tik turbūt floristė pasiūlytų kitą spalvą biggrin.gif
Atsakyti
Aaaa, yra tokia tradicija, kad jaunikis atneša puokštę blush2.gif Šito nelabai žinojau, nes abu kartus puokštes sau komponavau pati - niekuo nepasitikėjau lotuliukas.gif
Atsakyti
Žydi mėlynos
user posted image
РС-Морская Стихия (С. Репкина)

user posted image
Atsakyti
Sveikos, sanpaulietės,

turiu tokią senovinę sanpauliją- baltais žiedais be jokių "pribonbasų". Tai va, kol dirbau-laikiau darbe prie kompo. Atrodė kaip išprotėjusi- žiedai kaip blynai, lapų kupstas , nemeluojanta apie 30 cm skersmens ir žydėjo be partraukų... Parsivežiau namo ir.. liūdo liūdo mano gėlytė, kol šiandien nusprendžiau persodint. Ir ką randu... O gi, šaknų kaip ir nerasta.. Išdalinau kerais, ir stipriau atrodančius sukišau į vazonėlius. Kaip manot, ar yra šansų, kad prigis mano senoji, ar reikia skambinti bendradarbėm (juk visos iš lapelių bent po vieną užsiaugino), kad man naujų padaugintų?
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2011 12 16, 12:26)
Sveikos, sanpaulietės,

turiu tokią senovinę sanpauliją- baltais žiedais be jokių "pribonbasų". Tai va, kol dirbau-laikiau darbe prie kompo. Atrodė kaip išprotėjusi- žiedai kaip blynai, lapų kupstas , nemeluojanta  apie 30 cm skersmens ir žydėjo be partraukų... Parsivežiau namo ir.. liūdo liūdo mano gėlytė, kol šiandien nusprendžiau persodint. Ir ką randu... O gi, šaknų kaip ir nerasta.. Išdalinau kerais, ir stipriau atrodančius sukišau į vazonėlius. Kaip manot, ar yra šansų, kad prigis mano senoji, ar reikia skambinti bendradarbėm (juk visos iš lapelių bent po vieną užsiaugino), kad man naujų padaugintų?

Sveiki, profesionalės atsakys tiksliau, aš tik iš patirties žinau, kad kerukai be šaknų sunkiai prigyja, bet pabandyti visuomet galima (ką ir padarėte). Gal galima pabandyti „šiltnamį“ padaryti, patyrusios mamytės temoje ankščiau patarinėjo. Nenusiminkit, ta sanpaulija yra labai paplitusi, aš irgi turiu kelias. Jeigu Jums nepavyktų, mielai dovanosiu lapelių, tuoj kelis pamerksiu. Sėkmės Jums. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vasarema @ 2011 12 16, 13:42)
Sveiki, profesionalės atsakys tiksliau, aš tik iš patirties žinau, kad kerukai be šaknų sunkiai prigyja, bet pabandyti visuomet galima (ką ir padarėte). Gal galima pabandyti „šiltnamį“ padaryti, patyrusios mamytės temoje ankščiau patarinėjo. Nenusiminkit, ta sanpaulija yra labai paplitusi, aš irgi turiu kelias. Jeigu Jums nepavyktų, mielai dovanosiu lapelių, tuoj kelis pamerksiu. Sėkmės Jums. 4u.gif

Ačiū už palaikymą... pasivaikštinėjau po šią temą, na kad išsilydžiau, tai turbūt ir sakyti nereikia, bet kilo vienas klausimėlis: ar man vaidenasi- ar čia tik jaunais augaliukais giriatės? Mano buvo 6-ar 7 metų. Kažkaip prisirišu prie augaliukų. dabar turiu keletą "jauniklių" ir senučiukę "mini". Neturiu skaitmeninio fotoaparato- negaliu parodyti., bet Kalėdų senelis žadėjo tokį atnešti per šias Kalėdas, tai jau pleškinsiu viską iš eilės... Ir pasirodysim..
Atsakyti
Iškilo man toks klausimukas, tai prašyčiau patarimo blush2.gif Prieš keturias savaites pamerkiau Ma's Corsage sanpaulijos lapuką ir jis iki šiol be šaknyčių doh.gif Gražučiukas, šviežučiukas, kaip ką tik nuskintas, be šaknytės anei vienos doh.gif O jei aš į vandenį įšaknydinimo hormono įpilčiau aš nepakenkčiau?
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 12 17, 14:03)
Iškilo man toks klausimukas, tai prašyčiau patarimo blush2.gif  Prieš keturias savaites pamerkiau Ma's Corsage sanpaulijos lapuką ir jis iki šiol be šaknyčių doh.gif Gražučiukas, šviežučiukas, kaip ką tik nuskintas, be šaknytės anei vienos doh.gif  O jei aš į vandenį įšaknydinimo hormono įpilčiau aš nepakenkčiau?

As nesenai pasodinau 4 lapukus i zeme be saknu... Ir taip isauga.... ax.gif
Tik laiko reikia...
Atsakyti
QUOTE(xxsxx @ 2011 12 17, 15:19)
As nesenai pasodinau 4 lapukus i zeme be saknu... Ir taip isauga....  ax.gif
Tik laiko reikia...

Vieną lapuką pasodinau, tai po kurio laiko vyto, vyto ir nuvyto - pagalvojau, kad labai netinkamas laikas dauginimui, o aš neturiu nei papildomo apšvietimo, nei papildomo pašildymo. taigi nusprendžiau, kad pirma vandeny išdaiginsiu šaknytes, o po to sodinsiu. Lpukas puikiai atrodo, tik kad užsispyrėliškai šaknų nematyt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2011 12 16, 15:20)
ar man vaidenasi- ar čia tik jaunais augaliukais giriatės? Mano buvo 6-ar 7 metų.

Niekas nenustatinėjo tokios taisyklės, kad galima girtis tik jaunais augalais. Kam kokie augaliukai gražūs, tokiais ir giriasi. O senesnes sanpaulijas vertėtų atnaujinti - būtų geresnės išvaizdos, geriau žydėtų.

QUOTE(mumrikas @ 2011 12 17, 15:03)
Prieš keturias savaites pamerkiau Ma's Corsage sanpaulijos lapuką ir jis iki šiol be šaknyčių doh.gif  O jei aš į vandenį įšaknydinimo hormono įpilčiau aš nepakenkčiau?

QUOTE(mumrikas @ 2011 12 17, 15:30)
kad labai netinkamas laikas dauginimui, o aš neturiu nei papildomo apšvietimo, nei papildomo pašildymo.

Taip dabar tikrai nelabai tinkamas laikas šaknydinti. Geromis sąlygomis lapeliai šaknis išleidžia per 2-2,5 savaitės. Mano kolegė užsispyrė įšaknydinti rudenį, nors bandžiau atkalbėti. Nunešiau kelių veislių lapukų spalį, iki šiol be šaknų. Sakiau jai, kad dabar ant palangės lapeliams vandenyje per šalta. Nepatikėjo, įpylė į vandenį šaknų augimo stimuliatoriaus, bet rezultato kol kas - jokio. Patys lapeliai atrodo gražiai.
Gali būti, kad ir jūsų lapeliai sėkmingai, nesupuvę, sulauks geresnių laikų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 12 17, 15:46)
Sakiau jai, kad dabar ant palangės lapeliams vandenyje per šalta. Nepatikėjo, įpylė į vandenį šaknų augimo stimuliatoriaus, bet rezultato kol kas - jokio. Patys lapeliai atrodo gražiai.
Gali būti, kad ir jūsų lapeliai sėkmingai, nesupuvę, sulauks geresnių laikų smile.gif

Aham , vadinasi kantrybė - lieka laukt su viltimi, kad niekur tos šaknys nesidės ir turės vieną dieną pasirodyt g.gif O ant palangės pas mane nėr labai šalta - pagal termometrą 21C g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 17 gruodžio 2011 - 15:06