Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

QUOTE(dzūkė @ 2012 03 23, 21:05)
Nostalgija biggrin.gif , beveik prieš du metus parodoje  Raudondvaryje, net nesitiki, kad taip žydėjo. Visgi, daug ką reiškia turėt augalų kiekį proto ribose  , bet kaip tas ribas pajaust

Prisimenu šias gražias gėlytes iš parodos.
Proto ribas sureguliuoja pačios gėlės,bent aš taip manau.Kai gėlių priežiūra atima vis daugiau laiko,tenka daryti atranką.Sunku,žinoma,apsispręsti ką pasilikti,o su kuo atsisveikinti.Man kažkodėl brangiausios ir mieliausios senos veislės.Labai skeptiškai žiūriu į RS,LE,EK serijas,nors jose irgi yra labai gražių,bet kažkodėl jos ne prie širdies.
Atsakyti
user posted image
user posted image
Visos cia su skambiais pavadinimais... O si - yahoo.gif - mano pramoninuke... blush-anim-cl.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietus @ 2012 03 29, 21:51)
Man kažkodėl brangiausios ir mieliausios senos veislės.Labai skeptiškai žiūriu į RS,LE,EK serijas,nors jose irgi yra labai gražių,bet kažkodėl jos ne prie širdies.

drinks_cheers.gif ir man taip pat, gal todel kad (na bent is mano patirtes) te visi RS,LE,EK labai grazus internete, o gyvenime lb.daznai nera tokie ispudingi,uztat senos veisles,labai retai sportoja,labai gerai perduoda savo veisles pozimius ir nors kartais nebuna tokie ispudingi kaip nauji, bet turi kazkokio savo zavesio
Atsakyti
Merginos, aš vis su savo erkėm...

Nusipirkau žalią Schultz purkštuvą. Rašo, kad tinkamas vartoti namuose, bet reikia muvėti pirštinėmis ir kauke. Gal kas nors pasidalinsite, kas naudojot, kaip tai darėte? Ar galiu purkšti kambariuose? Ar saugu? Turiu vaiką ir šunį. Galiu purkšti naktį, kai vaikas ir mes visi miegame kitam kambary, bet šuo lieka. Ar ir jį išvesti tai nakčiai? Ant pakuotės nėra apie tai nieko parašyta..

Ir dar, kas purškėt juo, ar kartojote po 3 dienų?

Labai ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Irine @ 2012 04 02, 02:43)
Merginos, aš vis su savo erkėm...

Nusipirkau žalią Schultz purkštuvą. Rašo, kad tinkamas vartoti namuose, bet reikia muvėti pirštinėmis ir kauke. Gal kas nors pasidalinsite, kas naudojot, kaip tai darėte? Ar galiu purkšti kambariuose? Ar saugu? Turiu vaiką ir šunį. Galiu purkšti naktį, kai vaikas ir mes visi miegame kitam kambary, bet šuo lieka. Ar ir jį išvesti tai nakčiai? Ant pakuotės nėra apie tai nieko parašyta..

Ir dar, kas purškėt juo, ar kartojote po 3 dienų?

Labai ačiū už atsakymus  4u.gif

Jei laukėt tiek, tai geriausiai palaukit kol truputį atšils ir išsipurkšit lauke, balkone ar iš viso geriausia namie, bet prieš išvažiuojant. Kenks ir šuniui, kenkia net akvariumams, reikėtų uždengti. Šunį būtinai reikia išvesti, gali ir mirtinai baigtis, jeigu jis pvz. iš tų, kur linkęs laižyti grindis, bet ir kvėpavimo keliais patekę nuodai kenkia. Kiek skaičiau kaip daro bute žiemą, jeigu negali kitur išvažiuot - tai kambario duris į kitus kambarius dengia celofanu, kad kuo mažiaus sklistų kvapas. Aš pati purškaiu ir purkščiau tik prieš išvažiuojant arba lauke (paskui galima tą augalą ir parsinešt, kai nusivarva), svarbu kad purškimo smarvė lauke liktų. Nežinau kuo ten purkšti susiruošėt, bet dalis preparatų dvokia smarkiai.
Purškiau ne nuo erkių, kartojau po savaitės.

"Žalią Schultz purkštuvą" - jeigu čia turėta galvoje su gatavu skysčiu nuo ligų ir kenkėjų ar nuo kenkėjų - tai man įdomi išbandžiusių sanpaulijoms forumiečių nuomonė smile.gif. Man tai tik sanpaulijas pribaigia gerai, jeigu į skrotelės vidų papurški...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 02 balandžio 2012 - 06:00
Nuo erkių išbandžiau (ir tikrai pasiteisino) purkšti katėms skirtu šampūnu nuo erkių. Maždaug šaukštas šampūno į 0,75l purkštuką. Purškiau 2 (kai kurias 3) kartus maždaug savaitės intervalu. Pirmą purškimą labai sąžiningai: kiekvieną lapą iš abiejų pusių, ypač gausiai - centrą, kur mėgstamiausi erkėms lapeliai.
Sanpaulijų viduriukai atsileido, lapai nesusisuka, gėlės sužydėjo ax.gif . Ir aš, ir katinas iki šiol gyvi lotuliukas.gif
Atsakyti
Mergaites gal kur uzmatete foto su sanpauliju ligomis.Mano vienos pradeda riestis lapuku galiukai,po to tie galiukai dziusta ir tas tesiasi iki paties kotelio. Niekaip nesuprantu,kas joms darosi,nes perlaistyt neperlaistau.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Aš pas jus naujokė cool.gif
Norėčiau paklausti - jeigu tarkim į lovelį susodinsiu baltą ir mėlyną sanpaulijas - ar jos man nesusikryžmins? Tarkim paliks žiedai mėlyni su baltais pakraščiukais arba balti su mėlynais ir t.t.?
Ačiū už atsakymą.
Beje, gal kas norėtų parduoti sanpaulijų lapelių? g.gif Norėčiau praplėsti kolekciją. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimmuse @ 2012 04 02, 09:19)
Nuo erkių išbandžiau (ir tikrai pasiteisino) purkšti katėms skirtu šampūnu nuo erkių. Maždaug šaukštas šampūno į 0,75l purkštuką. Purškiau 2 (kai kurias 3) kartus maždaug savaitės intervalu. Pirmą purškimą labai sąžiningai: kiekvieną lapą iš abiejų pusių, ypač gausiai - centrą, kur mėgstamiausi erkėms lapeliai.
Sanpaulijų viduriukai atsileido, lapai nesusisuka, gėlės sužydėjo  ax.gif . Ir aš, ir katinas iki šiol gyvi  lotuliukas.gif

Mergaites, padekite....
Pas mane stai taip pradejo suktis sanpaulikiu lapai:
user posted image
Cia tos vadinamos erkutes?... sad.gif
Atsakyti
user posted image ,user posted image,user posted image tik neina isgaut tinkamos spalvos o toks grazus jis sad.gif
centra nufotkink xxsxx.\,gal per daug saules
Atsakyti
Pačių erkių plika akimi matyti negalim - jos pernelyg mažos. Bet kadangi minta augalo sultimis (ypač mėgsta jaunus lapelius) tai šie tampa deformuoti. Pirma mano pažintis su jom buvo tokia:
user posted image
Tiesa, nereiktų pamiršti, kad kai kurių veislių lapai visad gali būti užsirietę, pvz. Барышня (Б.М. и Т.Н. Макуни) visad tokia
user posted image
Bet jeigu iki tol buvę plokšti lapai pradeda riestis, tampa kieti, o centras pasidaro kietas, lapeliai maži, deformuoti, išryškėja plaukeliai (nes maži lapeliai nebeauga) arba išvis išnyksta - tai jau erkių požymis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 02 balandžio 2012 - 14:19
QUOTE(Rimmuse @ 2012 04 02, 15:17)
Pačių erkių plika akimi matyti negalim - jos pernelyg mažos. Bet kadangi minta augalo sultimis (ypač mėgsta jaunus lapelius) tai šie tampa deformuoti.
Bet jeigu iki tol buvę plokšti lapai pradeda riestis, tampa kieti, o centras pasidaro kietas, lapeliai maži, deformuoti, išryškėja plaukeliai (nes maži lapeliai nebeauga) arba išvis išnyksta - tai jau erkių požymis

Paziurejau lapelius ir viduryje.. Pradejo riestis... sad.gif
Geliukai sukrove ziedukus, tai bijau, kad taip ir nesulauksiu... Begsiu siandien priemoniu ieskoti pirkti... sad.gif
Atsakyti