Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

ir kokiu priemoniu uzpirkai?
Atsakyti
QUOTE(linaule @ 2012 04 02, 16:06)
ir kokiu priemoniu uzpirkai?

Dar niekur nebuvau... sad.gif Sunus miega, po miego begsim... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2012 04 02, 07:45)
Jei laukėt tiek, tai geriausiai palaukit kol truputį atšils ir išsipurkšit lauke, balkone ar iš viso geriausia namie, bet prieš išvažiuojant. Kenks ir šuniui, kenkia net akvariumams, reikėtų uždengti. Šunį būtinai reikia išvesti, gali ir mirtinai baigtis, jeigu jis pvz. iš tų, kur linkęs laižyti grindis, bet ir kvėpavimo keliais patekę nuodai kenkia. Kiek skaičiau kaip daro bute žiemą, jeigu negali kitur išvažiuot - tai kambario duris į kitus kambarius dengia celofanu, kad kuo mažiaus sklistų kvapas. Aš pati purškaiu ir purkščiau tik prieš išvažiuojant arba lauke (paskui galima tą augalą ir parsinešt, kai nusivarva), svarbu kad purškimo smarvė lauke liktų. Nežinau kuo ten purkšti susiruošėt, bet dalis preparatų dvokia smarkiai.
Purškiau ne nuo erkių, kartojau po savaitės.
"Žalią Schultz purkštuvą" - jeigu čia turėta galvoje su gatavu skysčiu nuo ligų ir kenkėjų ar nuo kenkėjų - tai man įdomi išbandžiusių sanpaulijoms forumiečių nuomonė smile.gif. Man tai tik sanpaulijas pribaigia gerai, jeigu į skrotelės vidų papurški...

Supratau, ačiū. Taip, teko laukti ilgai, toks jau dabartiniu momentu tas man gyvenimas.. Na jeigu per tiek laiko neužsilenkė, tai palauks kokią savaitėlę tada maudynių balkone. Ačiū nuoširdžiai. Taip, nusipirkau tą gatavą purkštuvą. bandysiu netaikyti į skroteles. Nors kitą vertus, skroteles erkės ir gadina, kaip ir logiška būtų ten purkšti... Sudegins, tai sudegins. Neturiu iš ko rinktis. Neemazalis jų neveikia, o irgi tik sudegino man augaliukus.
Atsakyti
QUOTE(Irine @ 2012 04 03, 01:35)
Nors kitą vertus, skroteles erkės ir gadina, kaip ir logiška būtų ten purkšti... Sudegins, tai sudegins. Neturiu iš ko rinktis. Neemazalis jų neveikia, o irgi tik sudegino man augaliukus.

tai va, kad nėr iš ko rinktis. Lieka tik mėginti kačių šampūną arba ieškoti kas gali atvežti rimtų chemikalų prieš erkes iš ne ES šalių (Rusijoje, Baltarusijoje galima rasti to, ko pas mus anksčiau taip pat buvo, aišku tada saugumo instrukcijų dar griežčiau reikia laikytis). Gal kokių nedidelių miestelių gėlių/sėklų krautuvėlėse yra užsilikę, bet pvz. Vilniuje neradau nieko.

Kai man buvo susivaidenę, kad ir pas mane erkės, buvau atsisiuntusi iš Vokietijos purškalą nuo erkių:
http://www.ebay.de/i...=item27b46b5049
gerai, kad patarė iš toli purkšti (degina ne chamikalas, o slėgiu pažeidžiama), pirmos apipurkštos liko dryžuotos, truputį nudegė, o kitoms nieko, atitaikiau atstumą. Tik galiausiai išsiaiškinau, kad nebuvo pas mane jokių ten nematomų erkių, tai kaip naikina negaliu pasakyt smile.gif. Paprastas, pažįstamas, voratinklines nuo fikusų tai išnaikino tobulai, beje miltuotuosius skydamarius irgi gerai ėmė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 03 balandžio 2012 - 06:15
Norejau paklausti patarimo, ka darau netaip. Pernai sanpaulijos zydejo kaip isprotejusios: ir ilgai ir daug ziedu buvo, o siais metais,...lapai irgi labai grazus, bet zydet net nesiruosia...kas joms? kodel jos nenori ziedu deti?
Atsakyti
QUOTE(Rudojilape @ 2012 04 03, 09:44)
Norejau paklausti patarimo, ka darau netaip. Pernai sanpaulijos zydejo kaip isprotejusios: ir ilgai ir daug ziedu buvo, o siais metais,...lapai irgi labai grazus, bet zydet net nesiruosia...kas joms? kodel jos nenori ziedu deti?

Papasakokite daugiau. Ar persodinote? Ar pakeitėte vietą, trąšas?
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2012 04 03, 07:56)
tai va, kad nėr iš ko rinktis. Lieka tik mėginti kačių šampūną arba ieškoti kas gali atvežti rimtų chemikalų prieš erkes iš ne ES šalių (Rusijoje, Baltarusijoje galima rasti to, ko pas mus anksčiau taip pat buvo, aišku tada saugumo instrukcijų dar griežčiau reikia laikytis). Gal kokių nedidelių miestelių gėlių/sėklų krautuvėlėse yra užsilikę, bet pvz. Vilniuje neradau nieko.

Kai man buvo susivaidenę, kad ir pas mane erkės, buvau atsisiuntusi iš Vokietijos purškalą nuo erkių:
http://www.ebay.de/i...=item27b46b5049
gerai, kad patarė iš toli purkšti (degina ne chamikalas, o slėgiu pažeidžiama), pirmos apipurkštos liko dryžuotos, truputį nudegė, o kitoms nieko, atitaikiau atstumą. Tik galiausiai išsiaiškinau, kad nebuvo pas mane jokių ten nematomų erkių, tai kaip naikina negaliu pasakyt smile.gif. Paprastas, pažįstamas, voratinklines nuo fikusų tai išnaikino tobulai, beje miltuotuosius skydamarius irgi gerai ėmė.

Ačiū jums dar kartą. Likau apmąstymuose, ar bandyti tą purškalą, ar ieškoti to šampūno (tie patys rusai rimti augintojai rašo, kad jis neveiksmingas). Bėda. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Irine @ 2012 04 04, 02:23)
Likau apmąstymuose, ar bandyti tą purškalą, ar ieškoti to šampūno (tie patys rusai rimti augintojai rašo, kad jis neveiksmingas). Bėda. smile.gif

Bėda tai neabejotinai, kai nėra iš ko rinktis smile.gif. Gali būti, kad prie šampūno pripranta ir nebenaikina, gali būti skirtingų šampūnų. Nebandžiau, negaliu komentuoti. Va viena, ką tikrai nuoširdžiai galiu patarti - tai nusipirkti kelis kartus didinančią lupą ir apžiūrėti lapus. Pamatysit erkių arba jų pėdsakų - bus daug lengvesnis sprendimas. Bent aš nieko nepamačiau ir nustojo vaidentis - lapeliai išsitiesė kai pastačiau augalus po lempa. Sukėliau pavasarį vėl ant palangės - ir vėl viduriukai veliasi. Tik dabar jau nepanikuoju smile.gif
Atsakyti
rusma, o tai nuo ko tie viduriukai sukėsi?

mano irgi kai kurioms viduriai tokie tankūs, pasiraičiusiais lapais, kad net žiedai neišlenda. Bet nepanašu, kad erkės, nes jau būtų seniai sugraužusios, o dabar auga tos gėlės...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 04 balandžio 2012 - 07:24
QUOTE(Kerpena @ 2012 04 04, 08:24)
rusma, o tai nuo ko tie viduriukai sukėsi?

nuo dirbtinio apšvietimo susitvarkė, tai manau, kad šviesos trūko. Kitas variantas - nustojau tręšti atėjus rudeniui (gal pertręšus buvau g.gif ). Bet jeigu susitvarkė - reiškia tikrai ne erkės.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2012 04 04, 08:44)
nuo dirbtinio apšvietimo susitvarkė, tai manau, kad šviesos trūko.

Skrotelės viduriukas tankėja tuomet, kai šviesos per daug - atrodo, kad lapukas lipa ant lapuko. Jeigu susitvarkė po dirbtine šviesa, gali būti, kad ji buvo mažesnio intensyvumo nei natūrali. Aš esu pastebėjusi tokį efektą, todėl šviesiuoju sezonu kai kurias sanpaulijas laikau ne ant palangės, o ant stovo šalia lango - ten šviesos truputį mažiau. Dar pastebėjau, kad skirtingų veislių sanpaulijos į šviesos kiekį reaguoja kiek skirtingai.
Bet skrotelės tankėjimo priežasčių gali būti ir kitų.
Atsakyti
O ka pasakytumet apie lapo galiuko rudavima ir dziuvima,kuris eina link kotelio? Prasideda nuo didesniu apatiniu lapu ir pamazu visiems eile ateina. g.gif
Atsakyti