Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

Keliam temą į viršų
user posted image
Ma's Prince Froggie (O.Robinson) - žydi jau mėnesį

user posted image
ЕК-Подарок на рождество (E. Коршунова) žiedų vis daugėja wub.gif
Atsakyti
Labukas, sanpaulijų augintojos 4u.gif

gavau dovanų sanpaulijytę mažytę, matyt miniukė bus. Skaitau dabar temutes apie sanpaulijas, bet neradau kol kas atsakymo į savo klausimus, nutariau jūsų paklausti, gal kuriai nesunku bus atsakyti-

1. kaip liejamos šios gėlytės-ar į vazonėlį ar į lėkštelę? aš lieju į lėkštelę... nelabai lyg gerai jai.
2. Ar reiktų persodinti gėlytę nusipirkus iš parduotuvės? Mano gėlytė labai supyko pas mane namuoise-nunyko visas žiedynas... norėtųsi man ją išgelbėt.
3. Gal ant palangės jai nelabai patinka, gal joms smagiau kur ant stalo g.gif palangė pietvakarių.
4. Skaitau skaitau-kas tie kiminai, kam jie gėlei reikalingi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fėja*: 17 balandžio 2012 - 08:14
QUOTE(Fėja* @ 2012 04 17, 08:14)
Labukas, sanpaulijų augintojos 4u.gif

gavau dovanų sanpaulijytę mažytę, matyt miniukė bus. Skaitau dabar temutes apie sanpaulijas, bet neradau kol kas atsakymo į savo klausimus, nutariau jūsų paklausti, gal kuriai nesunku bus atsakyti-

1. kaip liejamos šios gėlytės-ar į vazonėlį ar į lėkštelę? aš lieju į lėkštelę... nelabai lyg gerai jai.
2. Ar reiktų persodinti gėlytę nusipirkus iš parduotuvės? Mano gėlytė labai supyko pas mane namuoise-nunyko visas žiedynas... norėtųsi man ją išgelbėt.
3. Gal ant palangės jai nelabai patinka, gal joms smagiau kur ant stalo g.gif palangė pietvakarių.

Neatsakysiu į visus jūsų klausimus, bet siūlau laistyti tik į lekštutę, po pusvalandžio likusį vandenį išpilti, nelaistyti šaltu vandeniu, vandeniu tiesiai iš krano. Ji jau gavo streso, gal nepersodinkit, jeigu yra vietos, žemių dapilkit. Tiesioginė pietų saulė nėra gerai, skaičiau, kad sanpaulija yra šiaurinės palangės augalas, bet pas mane geriau auga rytinėse ir vakarinėse. Ant stalo pastatau, kai žydi, žiūrint, kur tas stalas, jei ne prie lango - man nepražysta.
Atsakyti
niekad "nelaistau" į lėkštutę, tik žiūriu, kad centrinių lapelių nesupilt.
Atsakyti
QUOTE(Rimmuse @ 2012 04 16, 22:05)
Keliam temą į viršų
ЕК-Подарок на рождество (E. Коршунова) žiedų vis daugėja  wub.gif

GROZIS wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Fėja* @ 2012 04 17, 08:14)

Lieti galima ir taip, ir taip, bet vanduo neturėtų patekti ant augalo (o ypač į viduriuką). Neturėtų būti nuolat šlapia, nes linkusios supūti
Gal žiedai tiesiog peržydėjo? O jei dar neprasiskleidę nunyko - tikrai bandyčiau persodinti, pažiūrėti kaip atrodo šaknys. Gal kartais parduotuvėje buvo perlietos ir supuvo?
Sanpaulijos mėgsta šviesą, bet nemėgsta tiesioginių saulės spindulių
Kiminai - augalai šiek tiek panašūs į samanas. Bandžiau, man nelabai patiko. Sugeria drėgmę, turi dezinfekuojančių savybių, žemes padaro puresnes (kas naudoja gal pataisys, jei suklydau). Kiti naudoja lapų šaknydinimui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 17 balandžio 2012 - 16:37
Aš lieju tik iš viršaus, nes iš lėkštutės kol iki viršaus sudrėgsta žemė, ji labai pažliunga. O šaknys paviršinės.

Rimmuse, gražuuuu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2012 04 17, 20:23)
Rimmuse, gražuuuu wub.gif

Ačiū 4u.gif

QUOTE(dzūkė @ 2012 04 17, 20:23)
Aš lieju tik iš viršaus, nes iš lėkštutės kol iki viršaus sudrėgsta žemė, ji labai pažliunga. O šaknys paviršinės.

Bet liejant iš apačios ir formuojasi ne tokios paviršinės šaknys - augalas stengiasi pasiekti vandenį.
Atsakyti
Labukas, mergaitės!
Labai reikia Moroznaja Višnia. Gal kuri turite parduoti Kaune žydinčią? Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Rimmuse @ 2012 04 17, 21:50)

Bet liejant iš apačios ir formuojasi ne tokios paviršinės šaknys - augalas stengiasi pasiekti vandenį.

Žodžiu, kiekvienas atranda savo. Man geriau "paviršinės" šaknys biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 18 balandžio 2012 - 15:17
Rimmuse, ačiū už grožį akims wub.gif Подарок на рождество aš turiu vaikutį, tai laukiu nesulaukiu jo užaugimo ax.gif
Atsakyti
Vat tokios sanpaulytes iš mažučiukų kleckiukų per žiemą užaugo (rusiškos selekcijos pavadinimus rašau irgi lotyniškai, nes kažkaip durnai kompas netpažįsta, jei kirilica juos užrašau (tiksliau nuotraukų peržiūrėjimo programa nerodo nuotraukų) ax.gif

Skorpion

user posted image

LE Karol Arthur

user posted image

RS Čary

user posted image

Sparkleberry ir LE Parižskije tajny

user posted image

Rodeo Roper ir bevardė margalapė miniukė

user posted image

Margalapės man nuostabios vien savo lapų margumu, o jis toks skirtingas skirtingų veislių thumbup.gif Beveik pumpurus sukrovusios, bet dar reikia savaitėlę palaukt ir pasirodys visu grožiu wub.gif
Atsakyti