Dėkui
Ot tai...
Bet kai žinodama aš ją atskirai padėjau
QUOTE(nojura @ 2011 08 22, 14:38)
Bet kai žinodama aš ją atskirai padėjau
Kad atskirai, tai labai gerai. Bet manau būtų labai sveika ir kitą kolekcijos dalį profilaktiškai nupurkšti - gali būti, kad ant kitų augalų užkratas jau yra, tik jo dar nesimato.
Zydi "Rubinovaja svad'ba"

Ir "Zima ulybajetsa"

Ir "Zima ulybajetsa"

Radau skelbimuose, kad parduoda sanpauliją "Kimberly". Bet bandydama surasti foto, kaip turėtų atrodyti, nieko nerandu. Čia bus augintojos klaida?
QUOTE(simre @ 2011 08 25, 09:54)
Radau skelbimuose, kad parduoda sanpauliją "Kimberly". Bet bandydama surasti foto, kaip turėtų atrodyti, nieko nerandu. Čia bus augintojos klaida?
Va cia paziurekit

Kimberly
Skaitinėju šį tą apie vaikučių atskyrimą nuo lapo. Ir RS radau tea tokį sakinį:
"Prie lapo rekomenduojama tresti tik viena karta."
Tai kaip suprantu, reikia vieną kartą patręšti vaikučius dar augančius prie lapo?
Visada galvojau, kad tik atskyrus nuo lapo po kokių 2-3 sav. reikia pradėti tręšti, o anksčiau (net ir prie lapo) - ne. Tai kaip iš tiesų yra? Ar jus tręšiate vaikučius auginančius lapelius?
"Prie lapo rekomenduojama tresti tik viena karta."
Tai kaip suprantu, reikia vieną kartą patręšti vaikučius dar augančius prie lapo?

QUOTE(por-for @ 2011 08 25, 23:31)
Skaitinėju šį tą apie vaikučių atskyrimą nuo lapo.
Ar jus tręšiate vaikučius auginančius lapelius?
Ar jus tręšiate vaikučius auginančius lapelius?

Žiūrint kuo. Jeigu grynai azoto trąšom arba kompleksinėmis su daug azoto, skirtom auginti žaliai masei - tai kategoriškai ne, man nepriimtina pūsti masę imuniteto sąskaita (nors tarp rekomendacijų galima rasti tokių pasiūlymų). Augalai greičiau augs, bet sumažės atsparumas ligoms ir kenkėjams.
Jeigu labai silpnu kompleksiniu sanpaulijų arba kaktusų trąšų tirpalu - taip, tokiu palieju. Per pusę ar dar daugiau skiedžiu tirpalą, likusį po streptokarpų ir atskirtų jau nemažų sanpauliukų laistymo

Iš tiesų tai nemanau esant būtina tręšti neatskirtus vaikučius (nebent auginat su visais vaikais substrate be maisto medžiagų (pvz. kiminuose ar durpėse be NPK, skaičiau, kad yra tokių)). Tada tikrai tręščiau, bet aš auginu dirvožemyje, net ne grynose durpėse, o su lapinės žemės nedidele priemaiša, o tai jau savaime suprantama turi maisto medžiagų.
Šiaip klausimas tręšti ar ne - labai filosofinis

Gal kvailas klausimas, bet kodėl reikia atskirti nuo lapo vaikučius? Ir kaip tai teisingai padaryti gal kas gali trumpai paaiškinti naujokei?Ačiū

QUOTE(*DonAngel* @ 2011 08 26, 08:50)
Gal kvailas klausimas, bet kodėl reikia atskirti nuo lapo vaikučius? Ir kaip tai teisingai padaryti gal kas gali trumpai paaiškinti naujokei?Ačiū 

Dar neseniai susidomėjau sanpaulijomis, bet kiek teko skaityti, tai laikoma, kad taisyklinga skrotelė turi būti be visokių pažastinių ūglių, vaikų t.y. skrotelės formą iškraipančių pasišiaušėlių. Tai negalioja treiliariams, nes jų prigimtis yra pasišiaušėliška.
Aišku, kai augini tik dėl savęs, nedomina parodos ir pan., tai skrotelės forma turbūt nelabai svarbi. Bet kuriuo atveju manau, kad turėti gražų augalą visiems maloniau - juk dauguma augintojų atsikrato nušepusiais, išsikraipiusiais augalais (pvz. plikom dracenom, kurios tik viršūnėj turi lapų).
Be to, turbūt ir patiems lapo vaikams išskirstytiems augti geriau. O kaip tai padaryti nepaaiškinsiu, nes dar pati to nedariau - maniškiai dar tik gimt pradėjo. O šiaip aš skaitau visas iš eilės senas temas apie sanpaulijų priežiūrą (dabar jau 16 pradėjus), ten randu atsakymų į daugumą iškylančių klausimų.
Laba diena, gal kas žino kokios veislės mano gėlytės. Kažkada gavau lapukus iš vienos mamytės, be jokių pavadinimų.

QUOTE(*DonAngel* @ 2011 08 26, 08:50)
kodėl reikia atskirti nuo lapo vaikučius? Ir kaip tai teisingai padaryti gal kas gali trumpai paaiškinti naujokei?
Atsakymas labai paprastas: todėl, kad kiekvienas vaikutis - tai atskiras jaunas augalas, jis turi augti atskirai, jam reikia tam tikros erdvės. Atskiriama atsargiai(geriausia - kai žemė sausa) atidalinant vaikučio šaknis nuo kitų vaikučių ir lapo išleistų šaknų.
Beje, treilerius taip pat reikia atskyrinėti nuo lapo.