Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuva ar užsienis (prie jūros)

QUOTE(flight @ 2011 08 11, 18:38)
Subjektyvi, o ko dėl jums taip svarbu, kad kažkam vis dar patinka Neringa, kad kažkas nepaisant visų "neadekvatumų", sugeba pailsėti ir dar už pakankamai protingą kainą?

Ne man sakėte, bet. Aš manau niekas nesiginčija dėl to, kad Neringa žavi, kad tai labai fainas Lietuvos kampelis. Tai tiesa.
Kalba eina apie tai, kad jūs bandote įrodyti, kad jūsų atostogos puikios ir jūs labai jomis džiaugiatės visi, kai nuo antradienio taip ir neišgirdau nieko apie jūrą, vien pasakojimai marios, kavinė, švyturys, muziejus, o kur jūra? Argi ne dėl jos vasarą žmonės važiuoja į Nidą. Išbūti vos ne savaitę (neaiškūs orai dar savaitgalį) ir į ją na tik pažiūrėti, manau tikrai tai nėra didžiosios daugumos lietuvių atostogų tikslas, manau vienetai tik taip džiaugiasi per atostogas prie jūros nebuvę prie tos jūros. Ir Nidos, kad ir kokia ji graži būtų, visas žavėsys būtent dėl to nublanksta, būtent į tai reikėtų reguoti, tiems kas nuomoja butus, man sakykim nesuprantamas dalykas mokėti 300 litų Nidoje (kažkas čia rašė), kai dabar toks oras. Aišku, kol kažkas mokės, tol kažkas tiek prašys. Bet manau čia tik laiko klausimas , tuoj viskas baigsis, mūsų vaikai paprasčiausiai jau nevažiuos, nes dabar dar daug kas iš senų laikų nostalgijos važiuoja.
Bendradarbė du kartus šiemet , du atskirus savaitgalius bandė ,,pagauti '' orą, abu kartus net neužsidėjo maudymuko. Taupo dabar kelionei kitai vasarai kažkur į šiltus kraštus, sesuo nuvažiavo savaitei, išbuvo tris dienas, nes tapo beprasmiška sėdėti , kai merkė lietus ir pūtė vėjas, grįžo. tokios šios vasaros aktualijos.
Atsakyti
Aimeja smile.gif Tas ir yra, kad kaip ir rašiau, soti užsienio vasaros šiluma ir karščiais (ir ten buvus, ir ten) flight tiesiog mėgaujasi egzotika, nulytu šaltu LT pajūriu, vaikšto po muziejus ir vargo nemato. Bepigu. Juk soti šiluma negali užjausti jos neragavusiųjų smile.gif Keliauja į svečias šalis. Nes žino, kad "šūds" gaunasi su tom atostogom, kai vaikai negali nei maudytis, nei sušilti padoriai, o kainuoja tai kainuoja..
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 08 12, 11:20)
Keliauja į svečias šalis.

thumbup.gif Jo man kilo klausimas jai, o tai ko ji visdelto keliauja ten kur šilta, ir net ne vieną kartą, kodėl neužtenka tokių puikių vienų atostogų, kaip dabar šios, jai ir jos šeimai. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2011 08 12, 10:42)
Bendradarbė du kartus šiemet , du atskirus savaitgalius bandė ,,pagauti '' orą, abu kartus net neužsidėjo maudymuko.

kam kaip pasitaiko, mes buvom du ilgus savaitgalius, visas dienas buvom prie juros
mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vile999 @ 2011 08 12, 11:43)
kam kaip pasitaiko, mes buvom du ilgus savaitgalius, visas dienas buvom prie juros
mirksiukas.gif

Maudėtės? Tada tikrai, puiku thumbup.gif bet kaip ir pati sakot, kaip kam pasitaiko, loterija.
Atsakyti
Aš tai kiekvienais metais Nidoje praleidžiu savaitę ar 10 dienų, nu tai iš 7 dienų viena būna labai bloga, bet šiaip visada liuks, 4 asmenų šeimai kambarėlis privačiam name 100 litų dienai, dar 1000 valgiui ir pramogoms, nu tai, sakyčiau, pora tūkstantėlių reikia, bet mes, matyt, mažų poreikių, nes kitiems ir 5000 reikia. Gal benzino tik nepriskaičiavau.
Atsakyti
QUOTE(Aivita @ 2011 08 12, 11:47)
Aš tai kiekvienais metais Nidoje praleidžiu savaitę ar 10 dienų, nu tai iš 7 dienų viena būna labai bloga, bet šiaip visada liuks, 4 asmenų šeimai kambarėlis privačiam name 100 litų dienai, dar 1000 valgiui ir pramogoms, nu tai, sakyčiau, pora tūkstantėlių reikia, bet mes, matyt, mažų poreikių, nes kitiems ir 5000 reikia. Gal benzino tik nepriskaičiavau.

Na mums karta pavyko pagauti toki ora kai is 7 dienu viena buvo liuks, o kitos ax.gif lietus lietus lietus... Ir ta liuksine diena buvo musu paskutine atostogu diena... Nuo siol sutrumpinom savo atostogas ir bunam trumpiau kad butu galimybe pora kart nuvaziuoti prie juros, kad nors kiek daugiau sansu pagauti gera ora butu biggrin.gif
del pragyvenimo na mes 5 asmenu seima Palangoje tiesa praejusia savaite itilpom i 1000 Lt. 5 paros, kelione, maitinimas namie. Tiesa, gavom butuka atskira be kitu zmoniu, su visais patogumais. Nidoje jei butume pasirinke atostogas i tiek nebutume tilpe, nes kiek skambinausi kainos buvo 5 virs 170 Lt. neskaitant kitur rastu butuku uz 250-300 ax.gif Mat buvo noras vaikus i sita gamtos kampeli nuvezti, bet matyt geriausia pasidaryti trumpute kelione nei ilgas atostogas cia, nes kad ir kaip bebutu atostogos cia brangesnes...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knielita: 12 rugpjūčio 2011 - 12:08
QUOTE(knielita @ 2011 08 12, 13:05)
del pragyvenimo na mes 5 asmenu seima Palangoje tiesa praejusia savaite itilpom i 1000 Lt. 5 paros, kelione, maitinimas namie.

Nidoje jei butume pasirinke atostogas i tiek nebutume tilpe,

Kas kaip supranta atostogas. smile.gif
kai laukiausi nestuke.gif (pries keliolika metu) ir trejeta menesiu gyvenau Palangoje, poilsio namuose, gretimame kambaryje isikure seima su keturiais mazais vaikais. Padejau paziureti vaikus, kol tevai tempe visa manta is masinos. Didziausia dali sudare...maisto produktai ir pusgaminiai. O, kaip supratau, kad nereiktu atvykimo diena daryti pietu, ta mama buvo atsivezusi milziniska puoda su bulvem ir kotletukais. Taip ir budavo. Virtuveje ji kasdien praleisdavo ne maziau 3-4 valandu, kai vyras tuo metu ,,ganydavo" vaikus kieme. Iki pietu iki juros jie nenueidavo, tik po vaiku pietu miego.
Tai buvo tikrai ne atostogos, o gyvenamosios vietos pakeitimas trumpam laikui. Na, bent jau mamai, kuri nedirbo ir augino vaikus smile.gif

Beje, Nidos kainos man buvo visai neidomios, kol gaudavo nakvyne kambariuky be patogumu ir su bendrais WC bei virtuve uz 70-100 litu nemenkai seimai. Bet kai dabar reikia suploti uz nakvyne beveik triskart tiek, noro didelio nebelieka. schmoll.gif

Jei laikysim pramoga pasivazinejima dviraciais, tai patylesiu, kiek ju nuoma net vienai valandai gali kainuoti 4-6 zmonems cool.gif O jei dar kasdien doh.gif Visa kita irgi kainuoja - o ir pati esu rasiusi, kad kiaura diena lyjant net normalaus ir nepigaus baseino reiktu su ziburiu paieskoti.

Todel ir rasau, kad viskas priklauso nuo to, kaip kas laisvalaiki ri atostogas supranta. Vienam uzteks pasimaitinti ir pamiegoti namuose, kitam gi reiks visa diena praleisti lauke, namo griztant tik permiegoti. Na, vien kiek kainuoja dviraciu nuoma 4-6 asmenims bent vienai valandai, nekalbant apie ka kita. Kad ir tai, jog lyjant mokamo baseino tektu paieskoti su ziburiu cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo charite: 12 rugpjūčio 2011 - 12:23
QUOTE(charite @ 2011 08 12, 12:13)
Kas kaip supranta atostogas.  smile.gif
kai laukiausi  nestuke.gif (pries keliolika metu) ir trejeta menesiu gyvenau Palangoje, poilsio namuose, gretimame kambaryje isikure seima su keturiais mazais vaikais. Padejau paziureti vaikus, kol tevai tempe visa manta is masinos. Didziausia dali sudare...maisto produktai ir pusgaminiai. O, kaip supratau, kad nereiktu atvykimo diena daryti pietu, ta mama buvo atsivezusi milziniska puoda su bulvem ir kotletukais. Taip ir budavo. Virtuveje ji kasdien praleisdavo ne maziau 3-4 valandu, kai vyras tuo metu ,,ganydavo" vaikus kieme. Iki pietu iki juros jie nenueidavo, tik po vaiku pietu miego.
Tai buvo tikrai ne atostogos, o gyvenamosios vietos pakeitimas trumpam laikui. Na, bent jau mamai, kuri nedirbo ir augino vaikus  smile.gif

Na as negaliu pasigirti pomegiu sukiotis virtuveje ir ypac atostogu metu, tad musu maitinimas buvo tai kas nusipirkta is maximos (belieka ikist i mikrobange) biggrin.gif arba isvirti kiausiniai, manu kose, ar pieniska sriuba 4u.gif Veztis maisto produktus ir gaminti kai lauke saule man tai anokios atostogos ax.gif Virtuveje praleisdavau min. laiko nes beveik istisas dienas buvom prie juros. Tik i kavines nejom, bet tai ir taupumo sumetimais, ir aplamai vengiam pietu tose istaigose, ypac po keliu giliai istrigusiu pietu, po kuriu kankinomes ne viena diena mes su vyru ax.gif
Tikrai nesigailiu kad nepavyko nuvykti i Nida, nusprendem kad kitas atostogas praleisim Palangoje, o i Nida, Pervalka, Preila uzsuksim pasizvalgyti biggrin.gif Taip ir vaikams parodysim ta gamtos grozi ir pailsesim prie juros ilgeliau ir pigiau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knielita: 12 rugpjūčio 2011 - 12:24
Charite, na taip blogu oru tikrai galima daugiau nuveikti Palanggoje 4u.gif Bunant dviese tai nera gal taip svarbu, bet su vaikais praleisti laika atvykus butuke anoks malonumas. Atvaziavus nesinori tusciai praleisti dienu, tad tada jau imi mastyt ka butu galima nuveikti su vaikais. Nors siais metais nuskilo wub.gif Pramogu neprireike, mat visas dienas lepinomes prie juros, bet kai prisimenu tiek atostogu kai pralydavo daugiau nei puse atostogu laiko doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2011 08 12, 11:37)
thumbup.gif Jo man kilo klausimas jai, o tai ko ji visdelto  keliauja ten kur šilta, ir net ne vieną kartą, kodėl neužtenka tokių puikių vienų atostogų, kaip dabar šios, jai ir jos šeimai. g.gif

Kažkas atostogauja per metus vieną kartą vienoje vietoje, kažkas bando sutilpt į kelias vietas ar šalis - kiekvienam pagal norus, galimybes beigi prioritetus. Mano profesija tokia, kad atostogos ilgos, ir aš jas išnaudoju, kol galiu - nepavydėkit. Bet, nesu linkusi suabsoliutinti miūsų lietuviško pajiūrio neigiamų niuansų ir pervertinti užsienių. Man patinka ir šilti kraštai (savaip), ir mūsų Neringa - irgi savaip, aš ją myliu, man gražu, man gera ten būti, net lietuje. Ir visi įrodinėjimai, visi svetimi adekvatu- neadekvatu negali pakeisti ar įtakoti mano asmeninių prioritetų ir vidinio pojūčio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 13 rugpjūčio 2011 - 00:37
QUOTE(charite @ 2011 08 12, 08:35)
Va del sios priezasties jau imu gailetis, pasirinkusi Nida rugpjuciui, o ne uz 6500 Lt su viskuo iskaiciuotu Turkija spalio pradziai - buciau ir vasara prasitesus, ir galvos nesukus del maisto gaminimo ar pramogu vaikams  verysad.gif
Nidiskes i mano du kartus uzduota klausima taip ir neatsake. Matyt visiskai nezino savo regiono arba negeba nieko pasiulyt  cool.gif

mes praeita spali uz 4100lt du suauge ir 5 metu vaikas 10 naktu ilsejomes 5 v ekonominiame viesbutyje su AI+ thumbup.gif aisku keliavome,bet net ir su auto nuoma,ekskursijomis itilpome pilnai ir su kaupu i ta suma thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2011 08 12, 08:42)
Bendradarbė du kartus šiemet , du atskirus savaitgalius bandė ,,pagauti '' orą, abu kartus net neužsidėjo maudymuko. Taupo dabar kelionei kitai vasarai kažkur į šiltus kraštus, sesuo nuvažiavo savaitei, išbuvo tris dienas, nes tapo beprasmiška sėdėti , kai merkė lietus ir pūtė vėjas, grįžo. tokios šios vasaros aktualijos.

draugai gyvenantys ne LT savaite praleido Sventojoje,orai buvo ne kokie ir dar erke ikando,Laimo liga verysad.gif
Atsakyti