QUOTE(cibulis @ 2011 09 28, 09:08)
Teko bendrauti su keliais architektais, tai galiu pasakyti kelis savo apibendrinimus. Jei žmogus išmano savo amatą, t.y. sukuria kliento poreikius atitinkantį projektą ir dar iš pirmo karto, tai toks architekas nebus pigus: apie 12 000-15 000 Lt už eilinį maždaug 200-250 kv. namą.
Jei architektas dažnai šaudo pro šalį, tai invidualaus projekto kaina bus apie 7000-8000 Lt.
O štai vienam pažįstamui daugiau mažiau invidualų projektą (iš esmės kartotinė dėžė, bet visgi pritaikyta sklypui ir užsakovo skoniui) šių metų pradžioje Vilniuje su viskuo suderino už 3500 ar 4500 Lt. Tiesa, man tas architektas be itin geros kainos daugiau simpatijų nelabai ir paliko.
Tuo tarpu esu kalbėjęs telefonu su vienu itin gerai Lietuvoje žinomu architektu (nepamenu pavardės). Jis kainos telefonu neįvardijo, bet supratau, kad 150-200 kv. namo be 35 000 -50 000 Lt jis net nepradės daryti ir netiesiogiai davė suprasti, kad aš nesu jo lygio klientas.
Štai kaip viskas sloksniuota toje mūsų Lietuvoje.
Bet manau, kad truputi netiesa, kad jei jau architektas kuris ismano savo darba viska padaro is pirmo karto..nu negali taip buti..cia jau galioja dar ir kiti faktoriai, o pagrindinis turbut yra uzsakovas..gali buti ir labai patyres architektas , bet jei biolaukai nesutampa ir ne velnio nesigaus viskas turbut is pirmo karto
Girdejau ir as apie toki architekta (nezinau ar tas pats gal kitas) ..zinau, kad jo objekteliai visi Turniskese, visokios ambasados ir pan..na nezinau ar jis ten antiek jau geras , kiek ispustas tas reikalas su juo ir jo klientams matyt prestizas , kad jis projektuoja viska..