Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 9 dalis, viskas apie

QUOTE(Subjektyvi @ 2011 09 28, 08:27)
Cezas, mums minėjo, kad gali suktis apie 50 000 už pilną su viskuo, ir kad tai "labai normali kaina". g.gif Kosmosas?

doh.gif Na nebent jus statysit kokiame "Lauru" kvartale, ir ne nama o pili lotuliukas.gif
Atsakyti
Prajuokinai biggrin.gif Ne pilį, tai jau tikrai, bet kažkur apie +-300 kv.
Atsakyti
Teko bendrauti su keliais architektais, tai galiu pasakyti kelis savo apibendrinimus. Jei žmogus išmano savo amatą, t.y. sukuria kliento poreikius atitinkantį projektą ir dar iš pirmo karto, tai toks architekas nebus pigus: apie 12 000-15 000 Lt už eilinį maždaug 200-250 kv. namą.

Jei architektas dažnai šaudo pro šalį, tai invidualaus projekto kaina bus apie 7000-8000 Lt.

O štai vienam pažįstamui daugiau mažiau invidualų projektą (iš esmės kartotinė dėžė, bet visgi pritaikyta sklypui ir užsakovo skoniui) šių metų pradžioje Vilniuje su viskuo suderino už 3500 ar 4500 Lt. Tiesa, man tas architektas be itin geros kainos daugiau simpatijų nelabai ir paliko.

Tuo tarpu esu kalbėjęs telefonu su vienu itin gerai Lietuvoje žinomu architektu (nepamenu pavardės). Jis kainos telefonu neįvardijo, bet supratau, kad 150-200 kv. namo be 35 000 -50 000 Lt jis net nepradės daryti ir netiesiogiai davė suprasti, kad aš nesu jo lygio klientas.

Štai kaip viskas sloksniuota toje mūsų Lietuvoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 28 rugsėjo 2011 - 09:09
QUOTE(cibulis @ 2011 09 28, 09:08)
Teko bendrauti su keliais architektais, tai galiu pasakyti kelis savo apibendrinimus. Jei žmogus išmano savo amatą, t.y. sukuria kliento poreikius atitinkantį projektą ir dar iš pirmo karto, tai toks architekas nebus pigus: apie 12 000-15 000 Lt už eilinį maždaug 200-250 kv. namą.

Jei architektas dažnai šaudo pro šalį, tai invidualaus projekto kaina bus apie 7000-8000 Lt.

O štai vienam pažįstamui daugiau mažiau invidualų projektą (iš esmės kartotinė dėžė, bet visgi pritaikyta sklypui ir užsakovo skoniui) šių metų pradžioje Vilniuje su viskuo suderino už 3500 ar 4500 Lt. Tiesa, man tas architektas be itin geros kainos daugiau simpatijų nelabai ir paliko.

Tuo tarpu esu kalbėjęs telefonu su vienu itin gerai Lietuvoje žinomu architektu (nepamenu pavardės). Jis kainos telefonu neįvardijo, bet supratau, kad 150-200 kv. namo be 35 000 -50 000 Lt jis net nepradės daryti ir netiesiogiai davė suprasti, kad aš nesu jo lygio klientas.

Bet manau, kad truputi netiesa, kad jei jau architektas kuris ismano savo darba viska padaro is pirmo karto..nu negali taip buti..cia jau galioja dar ir kiti faktoriai, o pagrindinis turbut yra uzsakovas..gali buti ir labai patyres architektas , bet jei biolaukai nesutampa ir ne velnio nesigaus viskas turbut is pirmo karto lotuliukas.gif
Girdejau ir as apie toki architekta (nezinau ar tas pats gal kitas) ..zinau, kad jo objekteliai visi Turniskese, visokios ambasados ir pan..na nezinau ar jis ten antiek jau geras , kiek ispustas tas reikalas su juo ir jo klientams matyt prestizas , kad jis projektuoja viska..
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2011 09 28, 10:08)

Labai sluoksniuojasi.. Teko girdėti, čia faktas, ir apie tai, kad individualus (bet labai ypatingas) projektas vienam užsakovui kainavo ir apie 150 000 ax.gif

Tai štai, kalba eina apie kokybiškus ir patirties turtinčius architektus, ir ne tipinį a la individualų proj., kai tipo individualus, tik atrodo kaip kartotinis masinės gamybos.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 09 28, 10:05)
Labai sluoksniuojasi.. Teko girdėti, čia faktas, ir apie tai, kad individualus (bet labai ypatingas) projektas vienam užsakovui kainavo ir apie 150 000 ax.gif

Tai štai, kalba eina apie kokybiškus ir patirties turtinčius architektus, ir ne tipinį a la individualų proj., kai tipo individualus, tik atrodo kaip kartotinis masinės gamybos.

Labai teisingai. Aš vienam pažįstam parodžiau vieną individualą man kurtą projektą. Tai tas ir sako: čia invidualus projektas ir dar už 12-14 000 Lt? Taip, projektas iš esmės nesiskiria nuo kartotinio, tačiau jis beveik 100 proc. atitinka mano poreikius. Kartotiniai projektai, kuriuos žiūrėjau, labai panašūs, bet iki mano poreikių realizavimo trūksta tai ten, tai šen.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2011 09 28, 10:18)
Labai teisingai. Aš vienam pažįstam parodžiau vieną individualą man kurtą projektą. Tai tas ir sako: čia invidualus projektas ir dar už 12-14 000 Lt? Taip, projektas iš esmės nesiskiria nuo kartotinio, tačiau jis beveik 100 proc. atitinka mano poreikius. Kartotiniai projektai, kuriuos žiūrėjau, labai panašūs, bet iki mano poreikių realizavimo trūksta tai ten, tai šen.

O tai kaip namas turi atrodyti, kad jis butu visai nekartotinis g.gif (nes cia apie tokius kur ateini ir perki jau sukurta namo visa papkute " Janyte" "Maryte" ar "Antanas" nekalbame)..o siaip is esmes namai vistiek daugiau ar maziau yra kartotiniai...ir jus galvojate, kad tik uz 12-14tuks. jums galejo sukurti nama atitinkanti jusu poreikius 100%..jei jau zinai savo poreikius, tiksliai kas, kaip ir kur tai gal ir uz maziau galima sukurti ta namuka, tuo labiau kaip supratau jis nera kazkuo ypatingas..
O siaip jei zmogus turi daug pinigu, tai jis ir kreipiasi pas brangius architektus, o tie tai zinodami kokio mokuma klientas, atlaisvina visa vaizduote...na ir gaunasi sedevrai ne "kartotiniai" su daug ir brangiu mazgu, kurie matyt eiliam zmogui neigyvendinami... g.gif bet tai matyt nera blogai...kaip sakoma kievienam savo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 09 28, 10:05)

musu firma brangiausia individualaus namo projekta daro uz 70 000 Lt kazkam gal atrodo ir daug, bet jeigu i nama su sklypu investuojama apie 2 000 000 Lt tai procentaliai ne tokia jau ir didele suma biggrin.gif
Atsakyti
Cia matomais 2007 - 2008 metais smile.gif

QUOTE(cibulis @ 2011 09 28, 09:08)

Atsakyti
QUOTE(Purpurine @ 2011 09 28, 11:37)
O tai kaip namas turi atrodyti, kad jis butu visai nekartotinis g.gif (nes cia apie tokius kur ateini ir perki jau sukurta namo visa papkute " Janyte" "Maryte" ar "Antanas"  nekalbame)..o siaip is esmes namai vistiek daugiau ar maziau yra kartotiniai...ir jus galvojate, kad tik uz 12-14tuks. jums galejo sukurti nama atitinkanti jusu poreikius 100%..jei jau zinai savo poreikius, tiksliai kas, kaip ir kur tai gal ir uz maziau galima sukurti ta namuka, tuo labiau kaip supratau jis nera kazkuo ypatingas..
O siaip jei zmogus turi daug pinigu, tai jis ir kreipiasi pas brangius architektus,  o tie tai zinodami kokio mokuma klientas, atlaisvina visa vaizduote...na ir gaunasi sedevrai ne "kartotiniai" su daug ir brangiu mazgu, kurie matyt eiliam zmogui neigyvendinami... g.gif bet tai matyt nera blogai...kaip sakoma kievienam savo ax.gif

Kabinėjates tik, kad kabinėtumėtes. Aš keliems architektams surašiau savo viziją/norus. Tą pačią užduotį visi išsprendė ganėtinai skirtingai. Man labiausiai patiko brangiausio architekto darbas. Štai ką norėjau pasakyti.
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2011 09 28, 11:45)
musu firma brangiausia individualaus namo projekta daro uz 70 000 Lt kazkam gal atrodo ir daug, bet jeigu i nama su sklypu investuojama apie 2 000 000 Lt tai procentaliai ne tokia jau ir didele suma  biggrin.gif

O tai jus klausiate kliento uz kiek pirkote sklypa ir kiek skirsite pinigu namo statyboms pries pradedant projektuoti? nes jai taip, na tada zinoma galima ir nepasikuklinti su projekto kaina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Purpurine @ 2011 09 28, 11:53)
O tai jus klausiate kliento uz kiek pirkote sklypa ir kiek skirsite pinigu namo statyboms pries pradedant projektuoti? nes jai taip, na tada zinoma galima ir nepasikuklinti su projekto kaina  biggrin.gif

o kaip kitaip aisku, kad klausiam, pagal tai ir siulom variantus turi atitikti norus ir galimybes biggrin.gif darom tipinius projektus ir po 8000 Lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezas: 28 rugsėjo 2011 - 11:58