Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 9 dalis, viskas apie

QUOTE(rumsasr @ 2012 01 03, 12:43)

na o kokie butu jusu pastebejimai?

Patalpa Nr. 2 - ne sandėliukas, o paprasčiausias koridorius su sienine spinta. Atmetus praėjimą iš jos ne kas ir belieka.
Papildyta:
QUOTE(cezas @ 2012 01 03, 17:58)

Lietuvoje lauke baltos meskos negyvena ir pasidarius pavesine sujungta su namu, galima patekti i nama ir nesuslapus ir neapsnigus ir masiniukas nei apsninga, nei apsala, nei rasoja  smile.gif  isbandes savo kailiu, jeigu lesu pakanka patogiam namo irengimui ir garazui tai kitas reikalas  biggrin.gif

Ar teisingai supratau: jei taupai, statyk namą su stogine. Garažą daryk tik tuo atveju, jei leidžia finansai.

Beje gal kas galite pasakyti kiek apytiksliai kainuoja garažo statybos, pvz., kokių 36 kv? Bendra kainą sakykite arba kainą už kvadratą.
Atsakyti
QUOTE(rumsasr @ 2012 01 03, 13:43)
na o kokie butu jusu pastebejimai?

Man patinka jūsų namas, tik nepatinka židinio vieta. Sėdint ant sofos, jis nebus matomas.
O dėl sanmazgų. Tai ne tiek jau daug ten laiko praleidžiama. Tik ar tilps skalbyklė, džiovyklė? Gal ją kitur statysit?
Dar dėl lango drabužinėje pamąstyčiau. Man patinka kai šviesu, bet jūs gal turite kitus argumentus, nes matau, kad gerai viską apsvarstėte.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 01 03, 20:25)
Beje gal kas galite pasakyti kiek apytiksliai kainuoja garažo statybos, pvz., kokių 36 kv? Bendra kainą sakykite arba kainą už kvadratą.

Tarkim manuoju atveju prastas gruntas, viso pirmo auksto apie 110kv jiem reiks 36 poliu po 5.5m kuriu kaina grandiozine. Tai + 40kv garazui dar durti kokius 20 poliu jokios logikos...
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 01 03, 20:16)
Tarkim manuoju atveju prastas gruntas, viso pirmo auksto apie 110kv jiem reiks 36 poliu po 5.5m kuriu kaina grandiozine. Tai + 40kv garazui dar durti kokius 20 poliu jokios logikos...

na musiskiu atveju gruntas yra geras,turint nuosava nama ir neturet garazo yra labai didelis minusas,kalbu is savo patirties todel jo tikrai neatsisakysim,buvo mintis truputeli mazint,bet velgi negalima pamirsti to jog bus daigtu kaip zoliapjove,dviraciai ir panasiai tad vietos tikrai reikes o kur jos daugiau rasti negu garaze?

Del baldu isdestymo kad zidinys matytusi bus koreguojama,cia tik sumete architekte viska ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rumsasr: 04 sausio 2012 - 00:09
QUOTE(rumsasr @ 2012 01 04, 00:07)
na musiskiu atveju gruntas yra geras,turint nuosava nama ir neturet garazo yra labai didelis minusas,kalbu is savo patirties todel jo tikrai neatsisakysim,buvo mintis truputeli mazint,bet velgi negalima pamirsti to jog bus daigtu kaip zoliapjove,dviraciai ir panasiai tad vietos tikrai reikes o kur jos daugiau rasti negu garaze?
Del baldu isdestymo kad zidinys matytusi bus koreguojama,cia tik sumete architekte viska ir tiek.

kazkaip viskas labai nerimtai, zidinys ten arba ten, is baldu atrodo, kad braize megejas, o ne profesionalas, tokiem daiktam kaip zoliapjove, dviraciai ir pan. pilnai tinka lauko sandeliukas smile.gif as tai sau asmeniskai projektuojuosiu trecia nama, tai net minties nebuvo darytis garaza, per tiek metu visai neprisireike smile.gif bet cia diskutuojam ,o ne gincijames ir kiekvienas manau gali issakyti savo nomone, priimdamas kito smile.gif
Atsakyti
na štai, pradedam projektuotis ir mes. Mano braižytas projektas turės gerokai koreguotis, nes po toponuotraukos paaiškėjo, kad per sklypo vidurį eina melioracijos rinktuvas...ir iš abiejų pusių- po 15 metrų apsaugos zona!!!! Košmaras... jei atkasam ir randam konkrečioje vietoje vamzdį prieš visus projektavimus, tada įkala 5 m apsauginę zoną... tik kas dabar kasinės žiemą sad.gif

Na, bet mano klausimas apie kai kurias architekto pastabas. Ar tikrai kyla bėdų su suderinimais,kai įėjimas į tėvų vonią iš miegamojo? Ir kad katilinė NE Šiaurėje? (pirminiame projekte mes braižėmės kad ji būtų už svetainės sienos, nes prie jos turėjo stovėti krosnis, tai kad būtų vienas kaminas, katilinė atsirado vakarinėje pusėje.
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2012 01 04, 11:30)
na štai, pradedam projektuotis ir mes. Mano braižytas projektas turės gerokai koreguotis, nes po toponuotraukos paaiškėjo, kad per sklypo vidurį eina melioracijos rinktuvas...ir iš abiejų pusių- po 15 metrų apsaugos zona!!!! Košmaras... jei atkasam ir randam konkrečioje vietoje vamzdį prieš visus projektavimus, tada įkala 5 m apsauginę zoną... tik kas dabar kasinės žiemą sad.gif

Na, bet mano klausimas apie kai kurias architekto pastabas. Ar tikrai kyla bėdų su suderinimais,kai įėjimas į tėvų vonią iš miegamojo? Ir kad katilinė NE Šiaurėje? (pirminiame projekte mes braižėmės kad ji būtų už svetainės sienos, nes prie jos turėjo stovėti krosnis, tai kad būtų vienas kaminas, katilinė atsirado vakarinėje pusėje.

tikrai del suderinimu bedu neturetu kilti, sia savaite buvau pas gaisrininkus III kategorijos pastatu konstrukcijom praktiskai jokiu reikalavimu nera smile.gif
Atsakyti
https://picasaweb.go...gCOau34y9gYD0JA
nauja vizija namui mieste smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2012 01 04, 13:44)

Labai nepraktiškas dėl tų dviejų į skirtingas puses nusuktų tūrių. Kam kurti architektūrą vardan architektūros, jei niekas (arba beveik niekas) tokių nesąmonių Lietuvoje nestatys. Žmonėms reikia pragmatiškos architektūros, o ne meno vardan meno.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 04 sausio 2012 - 13:48
O kur virtuve?
Ir man rodos, kad tuos san mazgus kampuose sunkoka butu suprojektuoti.. Kazkaip atrodo,kad jie ore kybo.

QUOTE(cezas @ 2012 01 04, 14:44)

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 01 04, 13:47)
Labai nepraktiškas dėl tų dviejų į skirtingas puses nusuktų tūrių. Kam kurti architektūrą vardan architektūros, jei niekas (arba beveik niekas) tokių nesąmonių Lietuvoje nestatys. Žmonėms reikia pragmatiškos architektūros, o ne meno vardan meno.

vienas i pietus, kitas i rytus-vakarus ir kuom cia nepraktiska smile.gif kuriama konkreciai vietai, kas suvokia arcitektura kaip mena statysis meniska nama, kas suvokia kaip statybiniu medziagu logiska isdeliojima statysis "praktiska" nama biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(*Vasare* @ 2012 01 04, 13:51)
O kur virtuve?
Ir man rodos, kad tuos san mazgus kampuose sunkoka butu suprojektuoti.. Kazkaip atrodo,kad jie ore kybo.

virtuve bendroje erdveje, nematau sunkumu sanmazgus daryti kampuose smile.gif pora metru atsumas iki pirmo auksto sienos vamzdis pasisleps perdangoje smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezas: 04 sausio 2012 - 14:27
QUOTE(cezas @ 2012 01 04, 14:24)

vienas i pietus, kitas i rytus-vakarus ir kuom cia nepraktiska  smile.gif  kuriama konkreciai vietai, kas suvokia arcitektura kaip mena statysis meniska nama, kas suvokia kaip statybiniu medziagu logiska isdeliojima statysis "praktiska" nama  biggrin.gif

Nepraktiška tai, kad antro aukšto tūris "atkabintas" nuo pirmo aukšto tūrio. Tai reiškia, kad reikės papildomai daugiau šiltinti vata ar EPS tuos pasuktus tūrius. O tai ne tik papildomi pinigai, bet ir papildomas statybinis brokas.

Be to šiluma kyla iš apačios į viršų. Todėl ta antro aukšto dalis, kuri kabo ore negaus papildomos šilumos iš pirmo aukšto, todėl grindys bus natūraliai šaltesnės, o ir šildymo išlaidos - didesnės.

Garažas taip pat kaip taisyklė dažniausiai būna nešildomas, todėl antras aukštas po ja - vėlgi šaltesnė erdvė.

Mano projekte, kurio tambūras 3,49 m2, sakėte, kad jis per mažas, o šiame namo projekte tambūras tik 2,75 m2. Dar mažesnis ir nepraktiškas.

Pirmo aukšto koridorius per siauras ir per ilgs.

Pirmame aukšte WC per toli nuo pagrindinės erdvės - daug vaikščiojimo.

Drabužinė prie katilinės. Man atrodo absurdų absurdas. Nebent tai bus georterma.

Antrame auktše koridoriuje liko per daug erdvės, todėl įkalėte papildomą darbo zoną. Kam - gal čia ofisas?

Antrame aukšte į terasą negalima papulti iš tėvų kambario. Blogai.

Net du balkonai, terasos. Kam?

Namo išorės faktūra - visiškai neskani.

Vienu žodžiu: girti statybininkai per klaidą vieną darbo vagonėlį užkėlė ant kito. Rezultatą matome.

Atsakyti