Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 9 dalis, viskas apie

QUOTE(cibulis @ 2012 01 04, 16:08)
Nepraktiška tai, kad antro aukšto tūris "atkabintas" nuo pirmo aukšto tūrio. Tai reiškia, kad reikės papildomai daugiau šiltinti vata ar EPS tuos pasuktus tūrius. O tai ne tik papildomi pinigai, bet ir papildomas statybinis brokas. 

Be to šiluma kyla iš apačios į viršų. Todėl ta antro aukšto dalis, kuri kabo ore negaus papildomos šilumos iš pirmo aukšto, todėl grindys bus natūraliai šaltesnės, o ir šildymo išlaidos - didesnės.

Garažas taip pat kaip taisyklė dažniausiai būna nešildomas, todėl antras aukštas po ja - vėlgi šaltesnė erdvė.

Mano projekte, kurio tambūras 3,49 m2, sakėte, kad jis per mažas, o šiame namo projekte tambūras tik 2,75 m2. Dar mažesnis ir nepraktiškas.

Pirmo aukšto koridorius per siauras ir per ilgs.

Pirmame aukšte WC per toli nuo pagrindinės erdvės - daug vaikščiojimo.

Drabužinė prie katilinės. Man atrodo absurdų absurdas. Nebent tai bus georterma.
Antrame auktše koridoriuje liko per daug erdvės, todėl įkalėte papildomą darbo zoną. Kam - gal čia ofisas?

Antrame aukšte į terasą negalima papulti iš tėvų kambario. Blogai.

Net du balkonai, terasos. Kam?

Namo išorės faktūra - visiškai neskani.

Vienu žodžiu: girti statybininkai per klaidą vieną darbo vagonėlį užkėlė ant kito. Rezultatą matome.

jeigu statybinikai brokdariai tai suk kaip nori vistiek prichalturins smile.gif nematau problemu apsiltinti sprendimai nepigiausi, bet man grazu smile.gif
antrame ne darbo zona, o hobio - vaiku, tevu tapybai siuvimui ir kitai bendrai kurybinei veiklai
du balkonai nes is abieju atsiveria grazus vaizdas smile.gif
pirmo auksto laiptai atviri ir bendras erdves plotis 2.2 m nesutikciau, kad siaura
pasivaikscioti nera blogai smile.gif
namas mieste taigi sildymas dujinis ir drabuzine salia puikiai dera smile.gif
namo isore varines cerpeles su medziu manau, kad geras derinys smile.gif
gali neblogai atrodyti net juriniai konteineriai sudeti vienas ant kito svarbu, kad butu ideja-koncepcija
http://www.pilotas.l...-rikos-kalnuose
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezas: 04 sausio 2012 - 16:35
QUOTE(cezas @ 2012 01 04, 16:28)
jeigu statybinikai brokdariai tai suk kaip nori vistiek prichalturins  smile.gif nematau problemu apsiltinti sprendimai nepigiausi, bet man grazu  smile.gif
antrame ne darbo zona, o hobio - vaiku, tevu tapybai siuvimui ir kitai bendrai kurybinei veiklai
du balkonai nes is abieju atsiveria grazus vaizdas  smile.gif
pirmo auksto laiptai atviri ir bendras erdves plotis 2.2 m nesutikciau, kad siaura
pasivaikscioti nera blogai  smile.gif
namas mieste taigi sildymas dujinis ir drabuzine salia puikiai dera  smile.gif
namo isore varines cerpeles su medziu manau, kad geras derinys  smile.gif
gali neblogai atrodyti net juriniai konteineriai sudeti vienas ant kito svarbu, kad butu ideja-koncepcija
http://www.pilotas.l...-rikos-kalnuose

Matot kiek žmonių, tiek nuomonių. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 01 04, 16:36)
Matot kiek žmonių, tiek nuomonių.  biggrin.gif

drinks_cheers.gif del grazu negrazu tai tikrai negaliu gincytis jei kam negrazu tai negrazu biggrin.gif
Atsakyti
Pasipiešiau planelius. Patinka išplanavimas tik va su langais problema sad.gif. Nesuprantu kur geriaus juos daryt ir kokio dydžio. Gal patartumėt? blush2.gif

Kad būtų aiškiau kur šiaurė, kur pietūs pridedu ir sklypo planą.

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Vyriukas @ 2012 01 05, 22:00)
Pasipiešiau planelius. Patinka išplanavimas tik va su langais problema sad.gif. Nesuprantu kur geriaus juos daryt ir kokio dydžio. Gal patartumėt?  blush2.gif

user posted image

user posted image

user posted image

planiukai tikrai logiski paprasti ir neblogi smile.gif laikas eiti pas architekta, kad padarytu grazu namo vaizda su visais langais smile.gif
Atsakyti
Tai kai jis paklaus kokie pageidavimai dėl langų - aš nežinosiu ką atsakyt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyriukas @ 2012 01 06, 10:07)
Tai kai jis paklaus kokie pageidavimai dėl langų - aš nežinosiu ką atsakyt  unsure.gif

Pagalvokit apie baldus - kur ir kokie turetu buti. Tada langu isdestymas bus aiskesnis. Na,dar ir ka bei kur matyt noresit ziuredami pro langa ..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilnera: 06 sausio 2012 - 10:41
QUOTE(Vyriukas @ 2012 01 05, 22:00)
Pasipiešiau planelius. Patinka išplanavimas tik va su langais problema sad.gif. Nesuprantu kur geriaus juos daryt ir kokio dydžio. Gal patartumėt?  blush2.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Čia šito namo kopija - tik darbo kambarį panaikinot. Negražu taip copy-paste.

http://www.haus.lt/k...rojektai/varena
Atsakyti
Prieko čia gražu/negražu. Varėna man netinka. Stogas bus vienašlaitis su parapetais šonuose. Žodžiu gaunasi visiškai kitoks namas.

Aš taip suprantu pietinėj pusėj reikalingi dideli langai ir Ia. didelis langas su stiklinėmis durimis į kiemą (terasą)...
Atsakyti
QUOTE(Vyriukas @ 2012 01 06, 11:15)
Prieko čia gražu/negražu. Varėna man netinka. Stogas bus vienašlaitis su parapetais šonuose. Žodžiu gaunasi visiškai kitoks namas.

Aš taip suprantu pietinėj pusėj reikalingi dideli langai ir Ia. didelis langas su stiklinėmis durimis į kiemą (terasą)...

nera prasmes langu delioti kol nezinai kokie fasadai bus smile.gif
Atsakyti
Ar štai tokiame projekte (o gal nebūtinai ir tokiame) garažas gali būti visiškai neapšiltintas.

Tarkim šiltą projekto namo pusę (didesnis kvadratas) statau labai šiltą, o kitą, mažesnę pusę (kur garažas ir pagalbinės dvi patalpos) visiškai neapšiltintą vata ar putplasčiu.

Šilta namo puse eina, pvz., 25 cm keramika ir 25 cm neoporo, o šalta namo pusė garažas) - tik 25 cm keramika. 25 cm Rokų keramikos blokelio varža R-1,4.

Ar yra čia kažkokių reikalavimų STR'e garažams, kurie prijungti prie gyvenamųjų plotų?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 01 06, 18:04)
Ar štai tokiame projekte (o gal nebūtinai ir tokiame) garažas gali būti visiškai neapšiltintas.

Tarkim šiltą projekto namo pusę (didesnis kvadratas) statau labai šiltą, o kitą, mažesnę pusę (kur garažas ir pagalbinės dvi patalpos) visiškai neapšiltintą vata ar putplasčiu.

Šilta namo puse eina, pvz., 25 cm keramika ir 25 cm neoporo, o šalta namo pusė garažas) - tik 25 cm keramika. 25 cm Rokų keramikos blokelio varža R-1,4.

Ar yra čia kažkokių reikalavimų STR'e garažams, kurie prijungti prie gyvenamųjų plotų?

apsiltinimo reikalavimai yra tik gyvenamom patalpom ir komercinem smile.gif garazai sandeliai ir pan. gali buti neapsiltinti
Atsakyti