Aš sutinku, kad negalima lyginti skirtingos klasės vežimų pagal kokybę
Neginčiju, kad gerų firmų brangūs modeliukai yra kokybiški ir tai akivaizdu lyginant su lenkiškais ar kitais pigesniais modeliukais... Bet jei kalbėti ne apie kokybę, manevringumą, svorį ir kitas technines savybes, o apie
patogumą vaikeliui, tai šis kriterijus manau tinka visiems vežimams ir visus šiuo atžvilgiu galima lyginti

.
Gerai nelyginsiu konkrečiai Xplory ar Bugaboo, nes aš jų neišbandžiau realiai...
Aš turėjau kitą aukštos klasės vežimą. Pasakysiu tiesiai - Bebe Confort Trophy rėmą, Windoo lopšį ir Loola kaip sėdimą variantą. Manau, kad jį galima priskirti prie aukštos klasės vežimų pagal kainą, firmą, kokybę ir dizainas neblogas (ar sakysit kad čia kinietiškas š....

). Tikrai rėmas puikiai važiuoja, minkštas, manevringas, gera amortizacija.. Priekaištų jokių - kokybė akivaizdi.. Lopšys irgi kokybiškas, hipoalerginis čiužinukas, superinė ventiliacija... Bet ar dėl visų šitų navarotų vaikelis jautėsi patogiai

. Vasarą kol lauke buvo +30 ir mano zuikis buvo vos poros mėnesiukų mes labai džiaugėmės tuo lopšiuku, bet atėjo ruduo, mano zuikis paaugo ir į lopšiuką net nesulaukęs 4 mėn. praktiškai netilpo..

. Iš ilgio dar lyg ir būtų tilpęs, bet iš pločio lopšiukas labai siauras, apsirengus pirmąjį kombinezoną vaiko pečiai buvo įsprausti, rankytės iškeltos į viršų.. Mažius muistėsi, jam trūko erdvės, pradėjo lauke prastai miegoti, o kai dar labaiu atvėso, tai jokios kaldrytės užkloti nebepavyko, nes į šonus nebegalėjau nieko įsprausti.. Vaikas ir taip buvo kaip kokiam lovy įgrūstas

. Taigi net nesulaukę keturių mėnesių turėjom kraustytis į sportinę dalį (pas mus buvo LOOLA).. Deja, BC sportinė dalis nepritaikyta tokiam mažam leliui (net instrukcijoj rašo, kad tik nuo 6 mėnesių).. Ten padarius gulimą padėtį gaunasi gana status kampas, kojyčių atrama pilnai neišsiteisina... Mažo kūdikėlio, kurio stuburas dar nesutvirtėjęs aš nedrįsau taip guldyti (o aš į lauką minimum keliom valandom eidavau ir vaikas visą tą laiką miegodavo)... Todėl staigiai pardavėm visus BC pirkinius ir ieškojom kito vežimo. Kadangi lopšinio jau neapsimokėjo pirkt, neilgam būtų užtekę, tai ėmėm Graco Deluxą su pilnai gulima padėtimi.. Gulimas plotas erdvus, daug vietos, vaikiukui patogu rankytes judinti.. Nors aišku Graco kokybė kiek prastesnė nei BC, bet vaikiukui daug patogiau
Tuo tarpu mano kaimynė turėjo paprastą vežimą pirktą gariūnuose.. Važiuojant po kurio laiko ratai cypti pradėjo ir kiti nekokybiškumo elementai išlindo, bet kalbant apie vaikelį jis jautėsi patogiai, komfortabiliai: daug erdvės lopšyje.. O vėliau ir sėdima dalis plati, pilnai gulima padėtis.. Vaikas miega patogiai.. Vasaros metu net ir metukų sulaukęs miegodavo kieme daugiau nei pusdienį.. Nemanau, kad tokiame Bebe Conforto vežime tas pats metukų vaikiukas būtų patogiai pusdienį miegojęs..
Man kažkaip Bugaboo ir Xplory lopšys bei sėdima dalys panašios į BC, todėl būtų labai įdomu išgirsti tuos vežimus turinčių mamų nuomonę po kurio laiko, kai jos baigs vežimukus naudoti ir bus išbandžiusios visais metų laikais, nes dabar pastebėjau, kad tos mamos dar tik laukiasi

ir pačios negali pasakyti ar vežimas patogus vakui, iki kiek mėnesių telpa leliukas ir pan. .
Bent jau man asmeniškai kol dar laukiausi BC vežimai buvo idealas, bet kai nusipirkau ir realiai pavažinėjau su Windo lopšiu, tai teko nusivilti.. Tiksliau buvau nustebusi, kad geros firmos vežimas gali būti nepatogus vaikui

. Pirkau pasitikėdama firma ir kokybe.. Bet patogumo pasigedau ir dabar nusipirkau gal ir ne tokios jau superinės kokybės, bet patogų sportinuką, erdvų su pilnai gulima padėtimi...
Mano prioritetas yra patogumas vaikeliui... Žinoma natūralu, kad kitoms mamoms prioritetai kiti, nes visokių mamų būna ir galiausiai skirtingi mūsų poreikiai ir t.t.
Bet savo nuomonę bei patirtį aš irgi turiu teisę išsakyti.. Ir esu tolerantiška kitaip manančioms

. Kiekvienas vežimą renkasi pagal savo poreikius, skonį, gyvenimo būdą ir t.t.
Man labai gaila, kad dabar mažai tokių erdvių vežimų, kurie atitiktų aukštą klasę, būtų kokybiški, geros firmos, bet patogūs.. Na, galbūt Peg Perego, Emaljunga turi didelius kokybiškus klasikinius lopšius. Bet išties pasirinkimas mažas.. Viskas dabar orientuojama į stilių, kad tik vežimas būtų išskirtinesnės išvaizdos, kompaktiškesnis, lengvesnis... Lopšiai siaurinami, trumpinami, nes taip mažiau svorio... Bet tokiu būdu prarandamas komfortabilumas vaikiukui... Aš galėčiau ir 2000 Lt mokėti, kad tik vežimas būtų ne tik kokybiškas, manevringas, bet ir patogus... O tuose naujuose, kompaktiškuose, originalios išvaizdos vežimuose patogumo tikrai pasigendu.. Nekritikuoju aš tų vežimų iš techninės pusės, manevringumo, kokybės ir kitų savybių.. Galų gale išvaizda tai skonio reikalas, bet patogumas abejotinas...