Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas.III tema.

QUOTE(Magnifique @ 2011 09 30, 01:03)
nu nepamenu.tiesiog buvo parašyta tarkim gert 2k.per d.po 1tab.tai aš gerdavau po 2 tabl. Matuoja tai sąnarių judėjimo amplitudes..
tabletes tai tabletes, bet idomu kiek gramais . as geriau gliukozamin retard po 1,5 g 1xd keleta men. is pradziu atrode, kad gerai, bet toliau nieko
man atodo,kad tai tik farmacininku "serimas".
Atsakyti
[/B]Magnifique[B]
Zuiki turiu kalausimą tau. Tu čia pas mus Jaunatviniu artritu žinovė.
mano draugės dukrai 16.... siunčia pirmadieni i klinikas gult.. nu i reumatologijos skyriu. Nuėjau šiandien, visai enbepaeina, kojos per sanarisu neišsitiesia, skauda dar klubai skauda ir apie kulną. turi reumatojogai ištirt. Man įdomu tau prie jauntvinio artrito kokie pirmi požymiai buvop. nes jei nei patine nei ka, tik nesilenkia ir skaquda.

Na kas leičia invaliduma, tai aš ji imsiu išsišiepus.Praeita žiema teko visų darbū atsisakyti..... ir ne dėl to kad išeit laukan negalėjau. Vienam darbas stovimas......... o man ir gulėt silpna buvo. Kitam kur sėdima, tai taip šalau ir taip mirgėjo akys, kad po darbo dienos 2 savitėm atguldavau. Paskui vėl sveika galiu eit. Nu ir gaunasii ax.gif Tiesiog nėjau ir viskas.
. Žinot man labiausiai tai reik, mašinai ženkliuko, nes apsipirkt sunku, aikštelėj gerai būtu palei duris pasisatyt. o tai žiema nupušt galima ........ o i darba vyras nebeleidžia. Nes kai buvom abu slaugos namuos pas teta matėm 1 vėžime apyjaune moteri, o kita visisškai gulinčia(net kaklas nesisuka) tai vsio maniškis pareiškė,kad geriau jau šiltai namie tupėčiau.Visteik visų pasaulio pinigų neuždirbsim. Tipo sveikata brangiau. Tai va sėdžiu ir tikiuos ,kad sveikatos pakaks bent anūkam paaugint padėt. doh.gif
Atsakyti
Sveikos. Kitą sav. einu pas reumatologę, kaip visada tikiuosi geriausio ax.gif Jaučiuosi gerai, tiesą sakant puikiai. Vieną dieną su vyru pakalbėjom apie mano ligą, prisiminėm savijautą ligos pradžioje, kažkas baisaus.. Nenoriu, kad visa tai kada nors sugrįžtų verysad.gif
apie invalidumą.. O ar jį lengva gauti LT? Kažin kokiai grupei priskiriama mūsų liga, ar čia pagal kiekvieną atvejį skirtingai? blush2.gif g.gif Išvis nenusimanau nieko apie tai, kaip jis skiriamas unsure.gif
Atsakyti
gydytojai vaikų ligoninėj manė,kad mano artrito istorijos pradžia buvo 2004metais,kai turėjau klubo gūžduobės uždegimą smarkų,bet tada diklaką pagėriau porą sav.ir praėjo viskas.tada spalio gale 2008m.pradėjo skaudėt kelius,tada plaštakas ir klubus.patinimas nedidelis buvo,karšti kartais sąn.būdavo ir viskas,tada nuo gruodžio patinimų ir karščio nebuvo,tik skaudėjo.tada iki 2009m.kovo vis vengiau ligoninės,kol užkniso skausmas ir atsiguliau.kraujas tada dar rodė uždegimą,rentgenas sakroileitą rodė nu ir įrašė diagnozę..
Atsakyti
NA apie invaliduma ir as nenutuokiu, tik zinau, kad dar nelaikas....

skauda verysad.gif pavaiskciojau ciut daugiau ir vsio. man baisisuasiai skauda ciurnas, o visi kiti sanariukai skauda, bet kenteti galima, buna labiau, buna maziau, zinau tik tiek siandien nakti bus sunku sad.gif
Atsakyti
Sveikos. Ateinu pasiguosti verysad.gif Eilinį kartą prieš vizitą pas reumatologę man ištinsta sąnariai. Vėl mano koja pilna skysčių doh.gif Ir vėl girdėsiu, kad mano tyrimai l. geri, bet akimi nematomi doh.gif Siaubas, kada baigsis šis užburtas ratas.. Kada gi ta laukta remisija ateis? verysad.gif Jau ir taip nieko neveikiu, saugau save, kaip kiaušinį ir nieko..

Kaip kitoms sekasi? 4u.gif Jau turbūt visos apsibubutavusios vaikštot? hihihi.gif Nors pas mus dar +20, bet jau pradedu ieškot šiltų šlepečių namams, batų žiemai rolleyes.gif
Atsakyti
aš tai va,pasidariau tyrimus,jie aišku kaip visad,idealūs.bet gal gydytoja pagaliau supras,kad mano kraujas visad geras,nes turiu labai labai didelį uždegimą gerklėj..plius dar akytėse uveitas nedidelis,o skauda viską..
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2011 10 06, 12:20)
aš tai va,pasidariau tyrimus,jie aišku kaip visad,idealūs.bet gal gydytoja pagaliau supras,kad mano kraujas visad geras,nes turiu labai labai didelį uždegimą gerklėj..plius dar akytėse uveitas nedidelis,o skauda viską..

o kaip susiję geri kraujo tyrimai ir gerklės uždegimas? blush2.gif

už skausmus 4u.gif 4u.gif aš guliu lovoj, užsidėjau įtvarą, prisirengiau ir džiaugiuosi saulute per langą rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(pim @ 2011 10 06, 13:38)
o kaip susiję geri kraujo tyrimai ir gerklės uždegimas? blush2.gif

už skausmus 4u.gif  4u.gif aš guliu lovoj, užsidėjau įtvarą, prisirengiau ir džiaugiuosi saulute per langą rolleyes.gif

mano gydytojai nesuvokia,kad man skauda,nors kraujo tyrimai net menkiausio uždegimo nerodo.bet mano kraujas nerodo jokio uždegimo.šeimos gyd.sakė,kad su tokiu baisiniu gerklės uždegimu,dėl kurio net žaizdos atsivėrė,kraujas normaliam žmogui,turėtų rodyt didelį uždegimą,o pas mane leukocitų mažokai,eng 2,crb 0..tai gal gyd susipras,kad kad ir koks būtų uždegimas,kraujas pas mane bus geras.ir tai visai nereiškia,kad man viskas ok ir man nieko negali skaudėti.
Atsakyti
Magnifique, o kodėl taip yra? Atleisk už durnus klausimus blush2.gif Gal dėl to, kad imunitetas iš tiesų labai stiprus, todėl nerodo uždegimo? g.gif blush2.gif

ir dar, čia toks pasamprotavimas - aš jau taip seniai sirgau ar buvau peršalus. Nesuprantu, gal tai irgi susiję g.gif Tikrai nepamenu kada slogą turėjau, kosėjau ar pan. tfu tfu tfu..
Atsakyti
QUOTE(pim @ 2011 10 06, 14:58)
Magnifique, o kodėl taip yra? Atleisk už durnus klausimus blush2.gif Gal dėl to, kad imunitetas iš tiesų labai stiprus, todėl nerodo uždegimo? g.gif  blush2.gif

ir dar, čia toks pasamprotavimas - aš jau taip seniai sirgau ar buvau peršalus. Nesuprantu, gal tai irgi susiję g.gif Tikrai nepamenu kada slogą turėjau, kosėjau ar pan. tfu tfu tfu..

mano kaip tik silpnas.aš vis sergu.
Atsakyti
jau sušalusios visos patvoriuos gulit? Aš vakar buvau pas reumatologę.sakė su gerkle labai blogai ir kažkaip kuo toliau,tuo blogiau.tik tiek,kad kažkaip neužkrėčiama aš.o gerklė visa raudona,žaizdom nuėjus,skauda.dar vakar sloga didelė prasidėjo,ausys užgulė.pasirodo man reumatologė man nesakė,kad jei apsergi,reik negert metotreksato..o aš per šitą sirguliavimą net 2 kartus jį sugėriau.. sad.gif dėl to negerėja,tai geriausit atveju savaitgalį taisytis pradėsiu.kai nustos metotrekstas.beto dabar tiksliai pasakė reumatologė,kad čia virusas,nes aš 8d.vietinius antibus į gerklę purškiau,nes manė,kad bakterinis reikalas.plius dėl to viruso derinio su metotreksatu,pasigavau stafilokoką ant kojos ir užvakar iškilo 1 didelė pūslė,tada atsirado 2 ir 3 ir 4.tai vakar išrašė dermatologė vietinių antibiotikų.jei matysiu,kad plis,tai reiks gert antibus ir po 2 sav.daryt šlapimo pasėlį,ar nebus perėjęs stafilokokas į šlapimo pūslę.ir dar ant rankos sakė streptokokas,o ne baltmė,kaip kiti dermatologai sakė... Žodžiu.dabar pas savo reumatologę tik po 3mėn!ir sulfasalaziną nuėmė man.ir dar liepė būtinai pas endokrinologą nueit,nes šiaip turėjau kovą arba blogiausiu atveju rugsėjį nueit biggrin.gif
Atsakyti