Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas.III tema.

QUOTE(Magnifique @ 2011 11 21, 12:31)
Nu va,ryt einu pas angichirurgą dar vieną.Jau antras gydytojas pasiteiraut bandė mandagiai ar nesinarkašinu aš  blink.gif  lotuliukas.gif  Nežinau kodėl,bet man tai iššaukia juoko priepuolį  lotuliukas.gif  doh.gif  Tai kalbėjau su gydytoju ir negalėjau nustot žvengt  doh.gif  blush2.gif

Tai gal del to, kad tu niekaip negali nustot zvengus, uztai gyd. ir galvoja, kad tikrai apsirukius atejai ir iraso kur nors mazu sriftu i tavo ligos istorija biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ahama @ 2011 11 21, 15:50)
Tai gal del to, kad tu niekaip negali nustot zvengus, uztai gyd. ir galvoja, kad tikrai apsirukius atejai ir iraso kur nors mazu sriftu i tavo ligos istorija  biggrin.gif

Mes telefu kalbėjom su juo ir žvengt nepradėjau,kol jis nepaklausė ar nesibadžiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ahama @ 2011 11 21, 14:11)
Tai vis tiek, gal kitoki gydyma siulys reumatologe. Yra gi tu vaistu visokiausiu RA gydymui, ne tik Metotreksatas ir Sulfasalazinas. Juk be vaistu su musu bukle labai greitai nelinksma pasidaro.... Laikykis  4u.gif

Niu man šitie išvardyti nepadėjo Aš arava geriu.
O neskiria kitu vaistu Magnifique kol opos nepraeis tofdėl, akd nuo aravos ir taip pūlinukus išmeta.Tiesa jie nedicki , spuogo dydžio, bet visgi.

Niu sakitau Magnifique klajones ir pikta, nejuokinga ..... jo kas tiem daktaram belieka, kaip tik paklaust ar nesinarkašina.NU bet negi negalima žmogaus greičiau ištirt ir aplopyt...................
Kažkaip save prisiminiau. lotuliukas.gif neperseniausiai teko lankytis pas kauno daktarus,. tai tei labai nepatenkinti būuvo, jog gydaus Paneėvžy.............Kai paaiškinau,kad ten eiliu nėr vistiek nesuprato...... tipo tik kaunas gerai gydo. Niu kaip paklausau kokias jūs eiles laukiat ir kokiu klajoniu patiriat, tai aš labai greit čia apstabdžiau liga.Tiokslaiu daktarė apstabdė.
Ar man remisija ar ne nežinau bet tyrimai jau nuo birželio geri. Skausmų kaip ir nėr.Jei koks dantis neišlenda.Sanariai ramūs kaip niekad.
Noėrjau darbo ieškot...vyras rėkia, kad tik namie sėdėčiau.sako padirbsi metelisu ir nusibaigsi, geriau normaliai jaustis ir namie sėdėt. Nežinau ka darysiu...........
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2011 11 21, 17:33)
Niu man šitie išvardyti nepadėjo Aš arava geriu.
O neskiria kitu vaistu Magnifique kol opos nepraeis tofdėl, akd nuo aravos ir taip pūlinukus išmeta.Tiesa jie nedicki , spuogo dydžio, bet visgi.

Niu sakitau Magnifique klajones ir pikta, nejuokinga ..... jo kas tiem daktaram belieka, kaip tik paklaust ar nesinarkašina.NU bet negi negalima žmogaus greičiau ištirt ir aplopyt...................
Kažkaip save prisiminiau. lotuliukas.gif neperseniausiai teko lankytis pas kauno daktarus,. tai tei labai nepatenkinti būuvo, jog gydaus Paneėvžy.............Kai paaiškinau,kad ten eiliu nėr vistiek nesuprato...... tipo tik kaunas gerai gydo. Niu kaip paklausau kokias jūs eiles laukiat ir kokiu klajoniu patiriat, tai aš labai greit čia apstabdžiau liga.Tiokslaiu daktarė apstabdė.
Ar man remisija ar ne nežinau bet tyrimai jau nuo birželio geri. Skausmų kaip ir nėr.Jei koks dantis neišlenda.Sanariai ramūs kaip niekad.
Noėrjau darbo ieškot...vyras rėkia, kad tik namie sėdėčiau.sako padirbsi metelisu ir nusibaigsi, geriau normaliai  jaustis ir namie sėdėt. Nežinau ka darysiu...........

Kaune šiaip nėra labai geri gydytojai.Mano draugė nuvarė ten,tai gerai gydo,nuėmė visus vaistus (movalį,metotreksatą ir prednizoloną) ir viskas lotuliukas.gif doh.gif
kažkada kažkokiam žurnale buvo surašyti kuriam mieste kurios srities gydytojai geriausi,tai reumatologai Vilniuje pripažinta,kad geriausi smile.gif Negalvojai Rimule,kada į Vilnių atlėkt?Nu,narkaša aš tikra.Šniaukščiu 3 kart per dieną lotuliukas.gif lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti
Ai man siūlė i Vilniu. Į 3 lygi pasikonsultuot lotuliukas.gif KOl kas manau kad gerai , tai nelekiu. drinks_cheers.gif
o tiu žėk nenusinarkašink net 3 kart per diena.
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2011 11 21, 19:48)
Ai man siūlė i Vilniu. Į 3 lygi pasikonsultuot lotuliukas.gif KOl kas manau kad gerai , tai nelekiu. drinks_cheers.gif
o tiu žėk nenusinarkašink net 3 kart per diena.

Bet manau verta nuvaryt kada žinok,pas mus Vilniuj dauguma daktarėlių geri,tai kaip aš sakau,dar viena nuomonė niekada nepakenks.O kieno klausyt galima pačiam spręsti.
Gal nenusišnapšiu g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Niu jo daugaiu nuomoniu visad gerai. Niu bat man tai šiuo metu nėr ko aiškintsi.vaistus gaunu, ankstesni neveikė. aišku jei ilgiau būčiau vartojus gal būtų ir suveikę.......... Bet ka aš žinau. niu man visai ger air maniškės politika. Bet kas žino gal kada aisiu tikrint
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2011 11 20, 23:58)
Žinokit panikės aš matyt jau pamiršt galiu artrito gydymą... sad.gif pripažino jau prieš kurį laiką,kad čia trofinės opos.Priežasties nežino-jauniems žmonėms būna tik jei yra diabetas arba rimtų problemų su kojų venom.Nors ir chirurgė ir angiochirurgas ir visos chirurgės seselės sakė nematę trofinių opų pas 19 metų žmogų... sad.gif
O reumatologė dar naiviai pasakė,kad iki gruodžio užgis ir tada,kad ateičiau.Čia gali mėnesių mėnesiais negyti.Bet kokiu atveju anksčiau sausio laaabai abejoju,kad bus apgijusios..turint omeny,kad jos visos dar šlapios.. sad.gif

sakyk Magnifique, kokia tavo emocine busena, is kur tu semiesi stiprybes? net nerealu, kai jaunai merginai tiek tenka iskest.. nors kazkaip jauciasi Tavo optimizmas smile.gif ar esi seima sukurusi? o gal ta pirmine depresija uzklumpa tik ligos pradzioje kol vyksta susigyvenimas su ta liga?
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2011 11 20, 23:26)
na be mėsos tai tikrai dar ir krauja stiprinsim. Daktarė saėk, kad teoriškai geriau būtų be mėsos, bet praktiškai tada hemoglobinas krenta.Liepė valgyti daugiau naminė mėsa........... paukštiena, namie auginta o ne parduotuvine.

Aš bandžiau sėst ant tos artrito dietos. kueliom dienom kaip ir geriau pasidarydavo, bet paskui paaiškėdavo,kad nėr sveikatos ir vėl valgydavau viska.Tuo labiau pasiilgdavau varškės            niu vien ant kruopu atsisėdus irgi nieko gera.

jeigu pas mane butu tokie nepakeliami sanariu skausmai, o vaistai nepadetu, tai tikrai bandyciau pakeisti mityba. Tik neisivaizuoju kaip reiketu seimai gaminti vienoki maista, o sau - kitoki.. bet siaip tai gal nebutu sunku ryztis sitam zingsniui-juk ne del savo figuros reiketu tos mitybos attitinkamos laikytis, o del sveikatos, ir svarbus butent nusistatymas kaip nori gyvent toliau - su begaliniu skausmu ir sociu pilvu, ar atsisakyt tu skanumynu..reiketu isbandyt.

Turiu tokia drauges paskolinta knygele "Padek pats sau. Naturalus gydymas. Sanariu ligos."Vos keleta dar puslapiu praverciau. Cia surinkti ivairus vokietijos zmoniu, serganciu sanariu ligomis patarimai, kaip jie palengvino savo liga. Netgi vienas is patarimu buvo, kad - 6-8 sav nevartot produktu, kuriuose yra baltymu-mesos, desros, zuvies, varskes, pieno ir t.t., kol atsikratysite nuosedu sanariuose. Nes del tu nuosedu kaupimosi jie ir skauda. o po to jau siek tiek leidziama vel ju vartoti, bet kuo maziau ir saikingai..
Atsakyti
QUOTE(Adreta @ 2011 11 22, 00:33)
sakyk Magnifique, kokia tavo emocine busena, is kur tu semiesi stiprybes? net nerealu, kai jaunai merginai tiek tenka iskest.. nors kazkaip jauciasi Tavo optimizmas smile.gif ar esi seima sukurusi? o gal ta pirmine depresija uzklumpa tik ligos pradzioje kol vyksta susigyvenimas su ta liga?

Emocinė būsena labai įvairi.Kartais viskas ok,o kartais jaučiuosi jau netoli depresijos.Tiesiog liūdna būna ir gaila savęs,bet manau,kad pagailėti savęs sveika,bet viskas su saiku...Ne,man tik 19 metų,ne šeima galvoj man...Pradžiai išvis neėmiau į galvą,nu artritas,tai artritas.Kadangi gydžiausi vaikų ligoninėj,dažnai gulėjau,daug draugų turėjau,tai net į ligoninę su mielu noru guldavausi,nes su draugėm susitardavom,kad tuo pačiu metu gultumėmės.Tai ten kvailiodavom iki negalėjimo,tai kažkaip ir nesijautė ilgiau nei pusmetį.Aišku panervuodavo skausmas.Blogiau pasidarė,kai judesių amplitudės mažėt pradėjo,tada dar širdies problemos.Pastarieji 1,5 metų tokie mano psichiką veikiantys labai.Sakė,kad reiks keist klubo sąnarį,tada nebereiks,perėjau pas suaugusius gydytis,tada kojos aptirpimas atsirado,širdy dar visko naujo,dabar tos opos.Kartais rodos,kad taip gera numirt būtų,jokių problemų,nieko...
Mama labai liūdi mano,jei mato,kad man blogai,kad aš liūdna,tai stengiuosi namie,prie tėvų normaliai būt,nes kai opos atsirado pirmos 2 jau mama nerimavo,kai trečia atsirado,tai iš nevilties apsiverkė... unsure.gif Negaliu žiūrėt į mamą verkiančią,tai kai blogai būna visai,paprašau tėčio pinigų ir einu apsipirkt.Man skudurų pirkimas depresijas tam kartui išvaiko.Va,jau praėjusios sav.gale taip liūdna buvo,dar penktadienį angiochirurgas pravirkdė blush2.gif ,tai šeštadienį nuvariau apsipirkt,kelnes,megztuką ir suknelę prigriebiau,jau geriau buvo,tada dar teoriją išlaikiau ir depresijos vėl nėra,ale rods vėl plaukia bloga nuotaika...kovoju su ja...
Jei kas tikit hipnotizuojančiom,ar kaip čia jas pavadinus,knygelėm paskaitykit Sinelniovo (rodos tokia pavardė) "Pamilk ligą savo".Ne visiems patinka ta knyga (man visai netiko,nepatiko,vien sužinojus pavadinimą)...
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2011 11 22, 10:57)
Emocinė būsena labai įvairi.Kartais viskas ok,o kartais jaučiuosi jau netoli depresijos.Tiesiog liūdna būna ir gaila savęs,bet manau,kad pagailėti savęs sveika,bet viskas su saiku...Ne,man tik 19 metų,ne šeima galvoj man...Pradžiai išvis neėmiau į galvą,nu artritas,tai artritas.Kadangi gydžiausi vaikų ligoninėj,dažnai gulėjau,daug draugų turėjau,tai net į ligoninę su mielu noru guldavausi,nes su draugėm susitardavom,kad tuo pačiu metu gultumėmės.Tai ten kvailiodavom iki negalėjimo,tai kažkaip ir nesijautė ilgiau nei pusmetį.Aišku panervuodavo skausmas.Blogiau pasidarė,kai judesių amplitudės mažėt pradėjo,tada dar širdies problemos.Pastarieji 1,5 metų tokie mano psichiką veikiantys labai.Sakė,kad reiks keist klubo sąnarį,tada nebereiks,perėjau pas suaugusius gydytis,tada kojos aptirpimas atsirado,širdy dar visko naujo,dabar tos opos.Kartais rodos,kad taip gera numirt būtų,jokių problemų,nieko...
Mama labai liūdi mano,jei mato,kad man blogai,kad aš liūdna,tai stengiuosi namie,prie tėvų normaliai būt,nes kai opos atsirado pirmos 2 jau mama nerimavo,kai trečia atsirado,tai iš nevilties apsiverkė... unsure.gif  Negaliu žiūrėt į mamą verkiančią,tai kai blogai būna visai,paprašau tėčio pinigų ir einu apsipirkt.Man skudurų pirkimas depresijas tam kartui išvaiko.Va,jau praėjusios sav.gale taip liūdna buvo,dar penktadienį angiochirurgas pravirkdė blush2.gif ,tai šeštadienį nuvariau apsipirkt,kelnes,megztuką ir suknelę prigriebiau,jau geriau buvo,tada dar teoriją išlaikiau ir depresijos vėl nėra,ale rods vėl plaukia bloga nuotaika...kovoju su ja...
Jei kas tikit hipnotizuojančiom,ar kaip čia jas pavadinus,knygelėm paskaitykit Sinelniovo (rodos tokia pavardė) "Pamilk ligą savo".Ne visiems patinka ta knyga (man visai netiko,nepatiko,vien sužinojus pavadinimą)...

atsibodo turbut tau uzuojautu klausytis, bet kazkaip tikrai pagailo taves... ir skaudziausia sergant sia liga yra tai, kad ji i tavo gyvenima atejo labai anksti, net ne jaunystej, o vaikystej... Bet gi gera naujiena yra ta, kad tai ne mirties nuosprendis, kaip tarkim paskutiniu stadiju vezys.. As manau, kad vistiek greitu laiku medicina isras ir vis bando sukurt nauju, efektyvesniu vaistu siai ligai, ir gelesi ja kontroliuoti wink.gif Beje, kazkur buvau skaiciusi senesniu metu supermamos forume, kad viena moteris atrado vieninteli jai padedanti gydymo buda nuo artrito-tai vazinejimas kasmet i Azerbaidziana, i sanatorijas, kur pajausdavo pagerejimus. Gal verta pabandyt?
Atsakyti
adreta 4u.gif 4u.gif man rodos tau depresija. ax.gif
niu ens esi stovyje, aki tikeis,jog maistas ar sanatorijos išgydis.
Taip sanatorijos padeda ir maistas kogero, bet tik prie vaistų..............nepyk, bet čia psichologiškai kažkoks etapas... niu kol dar su liga nesusitaikes žmogus.
Šiaip mes tuos etapus praeinam visos. Vienom greičiau kitom lėčiau viskas. Visos paverkiam pasiguodžiam, nes tik mes pačios tokias pat ir suprantam. Bet liga yra liga, kiekvienai ji eina savu keliu ir skirtingai.Pirmiausia turim džiaugtis tuo ka turim gero. Nes jei nematysim gerų smulkmenų tai iš depresijos liūno neišsikapstysim.............

Na jei šneki ,kad gaminsies sau ir šeimai atskirai, tai dar gerai jautiesi. nes kai man prastai tai aš jau valgyt nepadarau. o tada gaunasi kad mano meniu iš vis nėr kam padaryt. Džiaugiuos tokiom diėnom, jog vaikai pasidaro tai ką moka, ir dar mane pamaitina.
Šeip sanatorija tai super........ bet dižiausia mūsų stiprybė yra tai kad mes jau esam čia kartu, ir galim palaikyt viena kita tada kai nieks daugiau nesupras.
O vyrai aišku palaiko mus , remia. ar tėvai. na kas ką turi.Bet yra specifinių dalykų ka sveikas nesupranta ir negali nei išsakyt nei paaiškint. o mes kadangi visos tuo keliu einam tai suprantam viena kita.

O vaistai eina priekin, reikia džiaugtis. Nes močiutės mūsų vargo žymiai baisiau ...... mačiau tokiu susuktu ant patalo. Mums tas negresia. dabar daro visokias lazerio korekcijas ir kitka. Aišku liga baisi. Bet... mano daktarė karta mane paguodė :"sakė džiaukis kad liga nemirtina" ir žinai kai visai prastai tai ir pasidžiaugiu, kad nemirtina, kad vaikštau, kad vaikais džiaugtis galiu, kad vyras geras, supranta. O tai jau teigiami dalykai ir neviltis nepuola.
Šia savaite einu savaoriaut padėsiu dirbt su vaikais ,kurie tėvų neturi.NIu gausis gal padėsiu labiau sau, nes mažiau kreipsiu dėmesio i savo bėdas. O katrtu vaikams nauda bus.

O ta knyga turiu ir dandžaiuir nekartą. bet rimtesnių pagerėjimu nepastebėju. Šiaip sakua man kai prastai enlabai išeina valgyt daryt. o nedarant palei ta knyga nepavalgysi.Va dešra pramist ir varške tai galima ir iš lovos neišlipant.
Niu galvoju gal palei ta knyga ir gerai laikytis, kai jau atkunti, valgyt darytis gali. Bet visai be baltymu yra negerai, graiunam organizmo pusiausvyra..................
Atsakyti