Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas.III tema.

Pas mane matomi iškrypoe po 2 pirštus , ranku, bet nelabai į akis kliūva, nes labai išteistų rankų enrodau, , o kai pirštai suleknkiti biški, tai i akis nekrenta.
čiurnose ,man jau matomi pakitimai, ir batus ne visus galiu apsiaut, viskas per čiurna ankšta, bet po kojine ir batuose nesimato.

va kai pavargstu , tai eidama kryuoju, o šitai tai jau matosi. Ir kai pavargus labai būnu, geriau jau prie stikliniu daiigtu nelyst, kažkaip savaime pasileidžia........

Pim, man nuo tos veiklos kuria susiradau, nepablogės sveikata thumbup.gif ten darbas su vaikais, šilta labai, tai aš galiu ir sėdom darbuotis. Svarbiausia pailsiu morališkai labai, jaučiuosi naudinga. O įsitaisiau aš savanore .... žmonės pas kuriuos dirbu labai geri , tai nemanau,kad bus problemų jei ir susuks kada.

O žandikauli man yra skaudėje, 2 kartus po 3 dienas.... ir tai mislijua nupušiu, nes valgyt tai beveiki nieko negalėjau.Pradžioj tai ent nesupratau ,kad čia nuo RA... antra kart tik,kai susuko, tai jau man daėjo.

Stengiuosi dabar nenusivaryt nuo koju.Ir taip po praeitos savaitės maratono šyrit temperatūra sukilo.Niu jau iš kliniku gryžau, tai pagulinėsiu, atsigausiu........
Atsakyti
Labas 4u.gif
QUOTE(Ahama @ 2011 12 09, 10:55)
Kurie tavo sanariai akivaizdziausiai matosi? Irgi rankos?

na man matosi alkūnės, nes ne iki galo susilenkia. Bet čia jau sunkiau svetimam pastebima, o dabar naujai atsirado ir nemoku paaiškinti kur, tai įkeliu paveikslėlį, raudonai apvedžiau smile.gif Tai man tas kauliukas yra į viršų išlipęs ir paskauda.
user posted image

QUOTE(rimulėėė @ 2011 12 09, 14:00)
va kai pavargstu , tai eidama kryuoju, o šitai tai jau matosi.

Stengiuosi dabar nenusivaryt nuo koju.Ir taip po praeitos savaitės maratono šyrit temperatūra sukilo.Niu jau iš kliniku gryžau, tai pagulinėsiu, atsigausiu........

aš raišuojau jau labai seniai. Pamenu pareidavau iš mokyklos ir mama sakydavo, kad jau skauda man kojos. Nežinodavau iš kur ji žino, o pasirodo per langą matydavo, kaip grįžtu raišuodama..

o ką klinikose? unsure.gif
Atsakyti
ai i klinikas uošvi tarnzavau

tai jaučiuos bent teik naudinga, jog nusivežu ligoni, pravarau pro daktarus ir niekam iš dirbančių išeiginiu imt nereikia

Atsakyti
QUOTE(Ahama @ 2011 12 09, 12:55)
Pas mane ranku pirstai jau matosi - visi viduriniai sanariai istine. Vestuvinis ziedas per sanari nebeuzsimauna  verysad.gif Bet cia mano pacios kalte, nes pastaruosius metus pragyvenau be jokiu vaistu, kol pati maitinau savo  2.gif, tai per tuos metus sitaip ir atsitiko...

Kurie tavo sanariai akivaizdziausiai matosi? Irgi rankos?
Papildyta:
Tai kiek tu vaiku priziuri? visa darzelio grupe turbut?  biggrin.gif

Dabar 3 vienoj šeimoj (ne ištisai,bet dabar vidurinėlis plaučių uždegimu serga,tai kasdien).Plius kasdien po 4-6 val. 6 mėnesių klecką.
Atsakyti
[quote=Ahama,2011 12 09, 12:55]
Pas mane ranku pirstai jau matosi - visi viduriniai sanariai istine. Vestuvinis ziedas per sanari nebeuzsimauna verysad.gif Bet cia mano pacios kalte, nes pastaruosius metus pragyvenau be jokiu vaistu, kol pati maitinau savo 2.gif, tai per tuos metus sitaip ir atsitiko...

bet kas keisciausia, kad istine pirstai buna, o va rentgenas nieko blogo nerodo..
Atsakyti
Merginos..įsivaizduojat..pas mane su tom žaizdom vėl viskas iš naujo.... sad.gif šian pamačiau,kad jau viena pūslė yra ir daug raudonų dėmių-ten bus dar pūslių,o tada-žaizdų,minimum 8 turbūt verysad.gif verysad.gif Žodžiu,džiugu tiek,kad matyt galėsiu pradėti metotreksatą vartot,bet...klausimas kada ta diena ateis...dabar vėl matyt dafigą sav.sėdėsiu taip..bet pas reumatologę vis tiek nueisiu antradienį...
Atsakyti
QUOTE(pim @ 2011 12 09, 19:20)
na man matosi alkūnės, nes ne iki galo susilenkia. Bet čia jau sunkiau svetimam pastebima, o dabar naujai atsirado ir nemoku paaiškinti kur, tai įkeliu paveikslėlį, raudonai apvedžiau smile.gif Tai man tas kauliukas yra į viršų išlipęs ir paskauda.

Nu geras. Man irgi toj pacioj vietoj kauliuka skauda smile.gif Bet tik kaires rankos. Ir patines visas riesas siek tiek. Bet skauda tik ta viena kauliuka. Ir dar pastebejau, kad mano kaire ranka labiau ir patinusi, ir skaudanti nei desionioji. Cia kazin del to, kad ja maziau naudoju, ar kaip... g.gif

QUOTE(Adreta @ 2011 12 10, 00:15)
bet kas keisciausia, kad istine pirstai buna, o va rentgenas nieko blogo nerodo..

Tai turbut dziaugtis reikia, kad rentgenas nerodo nieko blogo. Kiek suprantu, rentgenas rodo, kada jau buna paveikti kaulai (prasideda ju erozija, ar kas ten...). Pataisykit mane, merginos, jei klystu.

QUOTE(Magnifique @ 2011 12 10, 12:03)
Merginos..įsivaizduojat..pas mane su tom žaizdom vėl viskas iš naujo.... sad.gif šian pamačiau,kad jau viena pūslė yra ir daug raudonų dėmių-ten bus dar pūslių,o tada-žaizdų,minimum 8 turbūt  verysad.gif  verysad.gif  Žodžiu,džiugu tiek,kad matyt galėsiu pradėti metotreksatą vartot,bet...klausimas kada ta diena ateis...dabar vėl matyt dafigą sav.sėdėsiu taip..bet pas reumatologę vis tiek nueisiu antradienį...

O tu pradejai vel Metotreksata savavaliskai, ar ne? Na ka, bent zinosi, nuo ko tos zaizdos... Laikykis, anksciau ar veliau sugis jos. Geriau, kad kuo anksciau 4u.gif
Atsakyti
Negeriu metotreksato...Geriu tik Relifex nuo skausmo,nuo spaudimo ir nuo neuropatinio skausmo vaistus...visus juos jau seniai geriu...
Atsakyti
Magnifique reiškias tavo žaizdos yra enaiškios kilmės............ žinai nors aišku, kad ne nuo vaistu. O tai nupušt galima be vaistu.

žinot juoka klinikose apturėjau.Diedukui mūsų tyrimus darys, niu paprasti : dviratis ecoskopas, žiūrės ar reikia stimuliatoriaus. Niu ir daktarė sakė vaistu neduos, nes vaistai gali iškraipyti rezultatus. O tyrimam eilė tik po 5 mėnesiu.......................tai aš kažkaip apie mūsų merginas galvojau. NIu diedukui tai skausmu nėr, niu numisrs nesulaukes ir tiek... o va su mūsų liga ir mūčijasi žmonės skausmuos..... kol tuos tyrimus padaro, kol paskui vaistus gauna. Baisu. Ir ligonninėj atrodo dirba visi, nesėdi, kavos negeria, bet aiškiai per mažai pinigu aparatūrai ir juos atliekančiam personalui skiriama. Jei pas daktara eilė 2-3 mėn tai tyrimam išvis ilgai.Kažkoks sabotažas.Toks jausmas ,kad išmarint pensininkus nori..................... ir šeip ligotus. Tipo natūrali atranka.
Atsakyti
QUOTE(Ahama @ 2011 12 10, 12:40)
Nu geras. Man irgi toj pacioj vietoj kauliuka skauda  smile.gif Bet tik kaires rankos. Ir patines visas riesas siek tiek. Bet skauda tik ta viena kauliuka. Ir dar pastebejau, kad mano kaire ranka labiau ir patinusi, ir skaudanti nei desionioji. Cia kazin del to, kad ja maziau naudoju, ar kaip... g.gif

man irgi kairės drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2011 12 10, 14:03)
Merginos..įsivaizduojat..pas mane su tom žaizdom vėl viskas iš naujo.... sad.gif šian pamačiau,kad jau viena pūslė yra ir daug raudonų dėmių-ten bus dar pūslių,o tada-žaizdų,minimum 8 turbūt  verysad.gif  verysad.gif  Žodžiu,džiugu tiek,kad matyt galėsiu pradėti metotreksatą vartot,bet...klausimas kada ta diena ateis...dabar vėl matyt dafigą sav.sėdėsiu taip..bet pas reumatologę vis tiek nueisiu antradienį...

sveika, gal as tau jau ikyrejau-prasyk Dadonienes, kad imtu biopsija is zaizdu, negali taip be jokios priezasties jos kilti,
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2011 12 11, 13:52)
sveika, gal as tau jau ikyrejau-prasyk Dadonienes, kad imtu biopsija is zaizdu, negali taip be jokios priezasties jos kilti,

Dadonienė nifiga ne tai,kad nesidomi žaizdom,bet jų priežasties aiškintis tikrai nenori...Nufotkino ir liepė ateit,kai sugis...kadangi jau maniau,kad esu daugmaž sugijusi,tai nusprendžiau,kad eisiu poryt,tai nors atsirado (įdomu,kad pilna raudonų plėmų,bet pūslės kotais nekyla,tik viena sukilo ir vakar nusilupo...)..Tai nežinau,nueisiu,pasakysiu,kad man dzin ir tegu vėl skiria metotreksatą,o tai skauda viską..Keliai traška stringa skausmingai labai,pirštai sustingę,nugarą dar vis skauda... sad.gif(
Atsakyti