Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas.III tema.

QUOTE(grima @ 2011 12 14, 12:37)
o tu homeopatinius vartoji kartu su kitais vaistais ar ne?

Homeopatinius nutraukiau kol kas. Geriu tik bambouflex. Man buvo pradeje nugara skaudeti - galvojau, kad isvarza, bet tie vaistai sutvarke visiskai. Bet sanariams per daug nepadeda - rytais vis tiek skauda.
Atsakyti
niu vaistai en homiopatiniai, bet ir jeims normaliai suveikt irgi laiko reikai. gaila aišku, bet mūsų liga ne grip[as, greit nepraeina.............
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2011 12 15, 00:35)
niu vaistai en homiopatiniai, bet ir jeims normaliai suveikt irgi laiko reikai. gaila aišku, bet mūsų liga ne grip[as, greit nepraeina.............
Tai va, ir bandau suderinti tradicini ir netradicini gydyma. Sako, kad tai nesipjauna tarpusavyje.
O kaip jums yra su rytiniu sastingiu, Pvz.: plastaku? Man rytais buna sukaustyta desine plastaka, negaliu pilnai sulenkti pirstu, bet per kokia valanda atsileidzia.

Atsakyti
dabar sastingiu man nebėra. kol jie buvo gėriau medrili tai budavo geriau.

idomiausia kad sastingiai man tai su kraujo tyrimais tiesiogiai susije. kol tyrimai prasti buvo, tai stingo viskas, o gerėjant tyrimam sastingio laikas trumpėjo. paskui baigėsi sastingis, medrooli nuėmė. tyrimai laikosi geri. kol kas jau 6 mėn kaip geri ax.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(grima @ 2011 12 14, 10:16)
O tai, ar as klystu, bet man atrodo is ankstesniu tavo zinuciu, tai tu gydeisi pas  Dadoniene. Pakeitei gydytoja?

Aš ilgiausiai pas Stropuvienę gydžiausi.Tiesiog,kai buvau pas vieną neurologą,jis paskambino Dadonienei ir pasakė,kad ateisiu..Nu tai neturėjau kur dėtis.Tai va,tipo pakaitaliojo vaistus per 3mėn. ir,kaip jau minėjau,po 4mėn.vėl pas Stropuvienę lėksiu.Ji man širdžiai mielesnė,nors apie Dadonienę irgi blogo žodžio pasakyti negaliu rolleyes.gif
Atsakyti
Sveiki, noreciau prisijungti prie jusu. Siandien diagnozavo reumatoidini artrita. RF ir anti-CCP teigiami.
Negaliu nieko galvot ir daryt, didziulis shokas. Kaip suprantu, ligos prognoze individuali, vieniems progresuoja greitai, kitiems letai. Be to, kiek perskaiciau, jeigu abu RF ir anti-CCP teigiami, liga progresuoja greitai. Ir kaip suprantu vienintele rimtesne iseitis yra biologiniai vaistai? Gal kas bandet jais gydytis? Ar sunku juos gauti, ar ilgai reikia stoveti eileje?
Atsakyti
Lor@ 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

\Na Nepanikuok. 4u.gif 4u.gif Nu nieks neskiria jokiu biologiniu vaistų neišbandę paprastesnių.
Nepamiršk vieno, kad kuo vaistai arčiau biologiėns terapijos, tuo šalutinis poveikis didesnis.

Taip gydimas ilgas. Bet gertk saujom paskirtuis nuskausminamuosius ir gyvenimas bus šviesesnis.

man prireikė 9mėn iki pagerėjimo, dabar 6 mėn tikrai normalaii jaučiuos.
Aišku būna silpnumu, pavargstu, greičiau nei anksčiau.Bet aš vairuoju, pati suvežioju vaikus, uošvi ir visus reikaliukus sutvarkau. Šeip i sostine po 2 kart i savaite nulekiu.
Kol kas jokiu matomų ryškiai pokyčių nėra. Bent jau kiti enpastebi.Pati aišku jaučiu, bet tyrimai nerodo. Nu ir tiek gerai. Nors aš irgi pradžioj maniau,kad man greit labai progresuoja liga............. bet dabar sustojo ir tikiuosi ilgam
remisijos dar nieks nepaskėlbė ir apie ja nieks nekalba....................kol kas
Kas leičia vaistus .Aš geriu arava, tai 3 vaistai palei eile,spec vaistu RA gydyti ir pirmi su kuriaiis man kas mėnesi daro tyrimus kepenų būklei nustatyti. O av biologine gauna mano brolis.Žinok tikrai tai nėra toks gėris, akip apie jiuos rašoma. Tai yra išsigelbėjimas, kai kiti vaistai neveikia, kai be ju negalima apsiet.

na tikiuos supratai ka norėjau pasakyt

o kokie tavo tyrimai. ir ką skauda.
Atsakyti
Dekui uz apsvietima ir palaikyma smile.gif Kaip suprantu biologiniai vaistai nera geris del salutinio poveikio? O kas nuo ju buna tavo broliui?

O dar norejau paklausti del tos savijautos. Kai tarkim ateina pagerejimas, tai zmogus jauciasi kaip sveikas ir nieko neskauda? Ar vis tiek skauda, tik maziau?

Mano tyrimai mazdaug tokie: RF 24, anti-CCP 112, CRB 27, visi kiti normalus. Dar tiesa ASO 370, del ko pavasari buvo ispjauta angina. Iki siol daktarai galvojo, kad cia reaktyvinis artritas ir ispjovus angina susitvarkys, bet nesusitvarke verysad.gif Beje, ASO ir liko toks pats praejus 6 men po anginos operacijos. Dabar geriu antibiotikus, kad sumazetu. Diagnoze pakeite i reumatoidini artrita.

Skauda is esmes keliai (del ko sunku lipt zemyn, aukstyn viskas ok) ir vienos rankos riesas. Kiti sanariai (2 pirstu ir vieno peties) kartais duoda apie save zinot, bet labai svelniai. Deformaciju kol kas nera, bet labai ju bijau.

Rentegnograma rodo, kad sumazejes tarpsanarinis tarpas viename pedos pirsto sanaryje (ji skaudejo pries 4 metus, bet po puses metu praejo ir iki siol neskauda, turbut todel neskauda, kad jau artritas pagrauze verysad.gif ) ir viename rieso sanaryje, visi kiti sanariai pagal rentgenograma ok.
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2011 12 17, 00:47)
Lor@ 4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

\Na Nepanikuok.  4u.gif  4u.gif Nu nieks neskiria jokiu biologiniu vaistų neišbandę paprastesnių.
Nepamiršk vieno, kad kuo vaistai arčiau biologiėns terapijos, tuo šalutinis poveikis didesnis.

Taip gydimas ilgas. Bet gertk saujom paskirtuis nuskausminamuosius ir gyvenimas bus šviesesnis.

man prireikė  9mėn iki pagerėjimo, dabar 6 mėn tikrai normalaii jaučiuos.
Aišku būna silpnumu, pavargstu, greičiau nei anksčiau.Bet aš vairuoju, pati suvežioju vaikus, uošvi  ir visus reikaliukus sutvarkau. Šeip i sostine po 2 kart i savaite nulekiu.
Kol kas jokiu matomų ryškiai pokyčių nėra. Bent jau kiti enpastebi.Pati aišku jaučiu, bet tyrimai nerodo. Nu ir tiek gerai. Nors aš irgi pradžioj maniau,kad man greit labai progresuoja liga............. bet dabar sustojo ir tikiuosi ilgam
remisijos dar nieks nepaskėlbė ir apie ja nieks nekalba....................kol kas
Kas leičia vaistus .Aš geriu arava, tai 3 vaistai palei eile,spec vaistu RA gydyti ir pirmi su kuriaiis man kas mėnesi daro tyrimus kepenų būklei nustatyti. O av biologine gauna mano brolis.Žinok tikrai tai nėra toks gėris, akip apie jiuos rašoma. Tai yra išsigelbėjimas, kai kiti vaistai neveikia, kai be ju negalima apsiet.
na tikiuos supratai ka norėjau pasakyt

o kokie tavo tyrimai. ir ką skauda.

Butu idomu suzinoti, kiek laiko buvo praeje nuo pirmu tavo ligos simptomu ir kiek jie buvo pazenge iki gydymo pradzios . Man jau praejo kokie metai pasitikint vietiniu daktaru.
Atsakyti
Dar noriu klausti ilgai besigydanciuju. Kaip jums skiria movali? Kokiom dozem ir kiek laiko mazdaug vartojate? Mano daktaras sako, kad jis veikia tik nuskauminamai ir jokio gydomojo poveikio neturi, panasiai,kaip alkoholis ar narkotikai...O juk tai yra nesteroidinis vaistas nuo uzdegimo. Nebesuprantu
Atsakyti
QUOTE(grima @ 2011 12 17, 20:05)
Dar noriu klausti ilgai besigydanciuju. Kaip jums skiria movali? Kokiom dozem ir kiek laiko mazdaug vartojate? Mano daktaras sako, kad jis veikia tik nuskauminamai ir jokio gydomojo poveikio neturi, panasiai,kaip alkoholis ar narkotikai...O juk tai yra nesteroidinis vaistas nuo uzdegimo. Nebesuprantu

Man kol kas gydymo neskyre, bet as savarankiskai geriu movali nuo skausmo ir uzdegimo po 7,5 mg kas antra diena. Tokiu budu visiskai nejauciu sanariu skausmo. O tavo gydytojas teisus, movalis veikia panasiai kaip pvz nimezilis, t.y. mazina skausma ir uzdegima, taciau nestabdo ligos progresavimo.
Atsakyti
QUOTE(grima @ 2011 12 17, 20:05)

Aš gerdavau 15mg.po 2-3 tab.per dieną doh.gif doh.gif Labai retai,kada vienos užtekdavo..vartojau metus,kol nepasireiškė šalutinis poveikis-pradėjo opėti burna ir gerklė.Užtekdavo negert movalio tarkim 3 sav.išgert 1 tab.ir kitą dieną burna jau opomis nusėta.... Skirta Movalio realiai buvo 15-30mg.per dieną.Aišku gydytoja pageidavo,kad man 15mg.užtektų...Tada pakeičiau į Relifex,kurį geriu iki šiol (pavasarį bus 2 metai).Retkarčiais ir nuo jo paopėja,tai turiu savo gelbėtoją Brexin.Pats realiai stipriausias nuo skausmo (aišku kalbant apie ne narkotinius ar psichotropinius vaistus)...Jie nuskausmina ir slopina uždegimą.Ligos nestabdo,bet uždegimą mažina ir tuo pačiu nuima skausmą.
Atsakyti