Įkraunama...
Įkraunama...

Tuštinimosi (išmatų) bėdos, netipinės

QUOTE(Cikityta @ 2012 07 01, 12:45)
Sveikos mamytes smile.gif
turiu tokia beda - mazasis berniukas (3 men) daro kakaliuka tik karta per savaite.  Anksciau darydavo po kelis kartus per diena, po to kas 2 dienas, o dabar tik po 7-8 dienu sad.gif Maitinu pati. Gal kas zino, ar toks pokytis negali buti susojes su tuo, kad isgeriu vidutinio stiprumo puoduka kavos per diena? Svarstau, gal privalau jos atsisakyti? Jei kas ka nors zinot apie tai, lb prasau pasidalinkit smile.gif Lauksiu

Nemanau kad vienas kavos puodukas turetu itakos viduriu uzkietejimui. Maitinu savo pienu dukryte jau metai laiko ir isgeriu po 2 puodukus kavos ax.gif Daug priklauso ka tu valgai, stengis valgyti daugiau vaisiu tokiu kaip slyvu svieziu ar dziovintu,obuoliu, persiku,braskiu,avieciu ir jei imanoma gauti svieziu figu (ne dziovintu!).Taip pat gerk daugiau skysciu. Pasiskaityk internete ko galima ir ko negalima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikityta @ 2012 07 01, 11:45)
turiu tokia beda - mazasis berniukas (3 men) daro kakaliuka tik karta per savaite.  Anksciau darydavo po kelis kartus per diena, po to kas 2 dienas, o dabar tik po 7-8 dienu sad.gif Maitinu pati. Gal kas zino, ar toks pokytis negali buti susojes su tuo, kad isgeriu vidutinio stiprumo puoduka kavos per diena? Svarstau, gal privalau jos atsisakyti? Jei kas ka nors zinot apie tai, lb prasau pasidalinkit smile.gif Lauksiu

Tokiam amziuj yra normalu,kad kas 3-4 dienas, nes gerai pasisavinamas pienukas.Bet visa savaite tai jau daugoka, reiktu sekti, ar priauga normaliai svoris, gal pienuko per mazai.Nors galiu pasakyti is patirties - reikia labai sekti maziuka ir jo savijauta, jei jis ramus, patenkintas gyvenimu ir tuo nesiskundzia, reiskia, tai jam normalu, kad ir kaip kas gasdintu.Kavos puodelis labai nustebciau, jei turetu tam itakos, bet labai lengva patikrinti - negerk bent 10 dienu ir pamatysi.
Atsakyti
QUOTE(Cikityta @ 2012 07 01, 12:45)

Stebėkit vaikiuko savijautą 4u.gif 3 mėn yra tipinis laikas, kai viskas keičiasi, tiesiog kūdikis paauga ir žymiai daugiau pasisavina ir nieko nebelieka pampiams wink.gif Jei gerai jaučias, gerai valgo, ir svoris auga, reiški viskas kaip turi būti, po kiek laiko vėl grįš į kasdieninį režimą 4u.gif
Atsakyti
oho, kaip smagu rasti atsakymu thumbup.gif aciu visoms, nuraminote smile.gif del pienuko, tai manau, kad jo sociai, nes sisioja vaikis kaip reikiant ir siaip berniukas atrodo ramus, linksmas..smile.gif skysciu megstu gerti daug, tad galbut irgi netruksta. Is tiesu, del kavos - lengviausias budas patikrinti - tiesiog kuri laika negerti (sunku atsisakyti, nes tai vienintelis budas kuri visa diena sukdamasi galiu panaudoti, kad bent kiek jegu pasipildyciau, kai nuovargis pakerta)... pabandysiu daugiau uogu, vaisiu, nors zalumynu lyg ir nemazai valgom rolleyes.gif
Atsakyti
labas mamytes

uzpuole problemytes ir kaip tycia savaitgali... tie karsciai varo i nevilti verysad.gif
Vakar apie pietus mazylis pradejo viduriuoti su gana gausiomis kraujingomis gleivemis, taciau daugiau nieko blogo ir nebuvo skambinausi budinciam gydytojui patare smecta/rehidrona/bakerijas ir stebeti. I vakara jau reciau dare bet nakti uzkilo temperatura, nedidele apie 38 zvakute numusiau. Nakti issibudines tik viena kart pridare. Ryte temperaturos nera, nuotaika kaip ir nebloga, nesakyciau kad gulineja - vaikstineja, karstosi, knygutes skaito, tik kad vis viduriuoja, gerai bent tai kad nebera kraujingu gleiviu. Apetitas dinges, galetu matintis tik duoniukais, nelabai zinau ka ir duoti esant tokioms bedoms. Skysciu geriam gausiai, tikiuosi pakankamai g.gif Taigi vis ziuriu i savo mazyli ir galvoju ar gerai darau dar iki siol nenuveziau i ligonine. Labai jau nenoriu i ta infekcine, bet jei vaziuoti tai tik ten.. jei nuvaziuosim faktas kad uzdarys, o gydymo vargu ar kokio kitokio sulaktumem, na gal tik del dehidratacijos butu aiskiau gal jei rektu lasaline statytu... Ka patarsit, laukti ryto, ar vistik vaziuoti prisiduoti doh.gif
Atsakyti
Sveikos gal kam taip buvo? 2 metų vaikiukas pradejo šviesiai beveik baltai tuštintis, konsistencija kaip košes. Kas čia gali būti? niekuo daugiau nesiskundžia.
Atsakyti
Manyčiau, kad sutriko virškinimas, nes maniškiui panašiai yra buvę, skyrė tuomet gerti virškinimo fermentus "Kreon" ir greit pagerėjo. Čia tik mano nuomonė, bet mano jei tokios išmatos, visada negalvojus duodu Kreon. Tik dozavimo mažiukams nebepamenu, maniškiui jau tuoj 6m. Pirmąkart skyrė, kai buvo 6mėn.
Atsakyti
QUOTE(dezita @ 2014 04 23, 16:27)
Mamytės, gyvenančios Anglijoje, gal galite man padeti. Mano zuikis šešių mėnesiu jau mėnuo laiko tustinasi žaliai, dabar pradėjo dar ir su daug šviesiu gleiviu, kartais randu kraujo gysluciu ismatose. Daktarai išrašė gerti elektroninius ir viskas. Bet ir taip turejau pakovoti kad kažką paskirtu. Ar matau kad tie milteliai nepadeda. Kaip galėčiau išsireikalauti žarnyno tyrimo.. Nes ir svoris nu stojęs augti..

aisku cia nereikia labai tiketi, bet gal pabandysite. Kai mano drauges vaikas (tokio pat amziaus) kakojo zaliai ir visom kitom spalvom, gydytoja skyre pangrol fermentus, ten po kelis grudelius per diena. Ir viskas susitvarke. Dar galite pabandyti gerasias bakterijas. Aisku nerasote kuo vaikas maitinasi, pienu ar misineliais?
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2014 04 23, 19:55)
aisku cia nereikia labai tiketi, bet gal pabandysite. Kai mano drauges vaikas (tokio pat amziaus) kakojo zaliai ir visom kitom spalvom, gydytoja skyre pangrol fermentus, ten po kelis grudelius per diena. Ir viskas susitvarke. Dar galite pabandyti gerasias bakterijas. Aisku nerasote kuo vaikas maitinasi, pienu ar misineliais?

Vaikutis valgo mano pieneli ir menuo laiko pradejus primaitinti kosytem kad svoris nors kiek augtu. Duodu kreono grudeliu ir geruju bakteriju.. bet nematau gero poveikio sad.gif
Atsakyti
QUOTE(dezita @ 2014 04 23, 20:10)
Vaikutis valgo mano pieneli ir menuo laiko pradejus primaitinti kosytem kad svoris nors kiek augtu. Duodu kreono grudeliu ir geruju bakteriju.. bet nematau gero poveikio sad.gif

tai kreonas ir yra fermentai.
Atsakyti
QUOTE(viki22 @ 2011 04 17, 14:43)
sveikos mamytes, 4u.gif
reikia patarimo nes nebezinau ka ir bedaryti, mano dvieju menesiu dukryte tustinasi labai keistai, pirma menesi viskas buvo tvarkoj, matinau mp. geltonos ismatos daznai vos ne po kiekvieno maitinimo ir t.t
na va ir nuo kovo 20d prasidejo smagumai, pradejom tustintis tamsiai zalia spalva, su kiekvienu tustinimusi db mazoji pradeda zirsti verkti,ispucia akutes  ir leidzia keista gerklini garsa lyg trauktu ora, pilvukas tuo metu kol daro kaku irgi spazmuoja,issitustinusi jauciasi geria iki sekancio darymo, zinokit tas garsas man kelia didziausia baime nes atrodo baisiai, abu su vyru bijom kad neuzdustu ar dar kas nors,beje mums yra ryskus meteorizmas (daug duju ir labai smardziai leidzia)viena karta isisgandus buvau isiskvietus greitaja kai kakojo isveze padare kraujo tyrimus slapimo viskas ok.gydytoja dar state klizmute irgi iskakojo zaliai sako normali spalva viskas ok gleiviu nera.seimos gydytoja irgi sako normoj viskas, pilvelio garsu gali buti tustinantis, nors tas garsas is gerkles ne pilvelio,ir butent tik tustinantis. nejaugi vaikas visada kakos su tokiu garsu ir verks?geriam probiotikus bifolac
db maitinu dukryte tik misinuku beveik, viena arba du kartus gauna mp,misinukas aptamil ha1,nes nuo mazens beria,valgom geria po 150ml. taip pat atpylinejam,pas neurologe buvom viskas lyg ir ok. tik db berimas paryskejes apie pilvuko sriti ir ant veiduko gausus berimas atsirado neseniai pries savaite...
as jau puolusi i panika nebezinau ka daryti bijau tos minutes kai ji pradeda kakoti,nezinau ar man paranoja ar cia normalu, beje savo nuoziuria pries kelias dienas padariau privatu ismatu paselio tyrima, laukiu atsakymu is medicinos centro... prasau patarkit gal kam panasiai buvo nes as kuo toliau tuo daugiau blogu minciu prisigalvoju.

Papildyta:
Sveikute norejau pasiteirauti ksip su tuo tustinantis garsu baiges,mano suneliui taip yra labai pergyvenu nesuprantam kas cia gali but:((daktarai nieko nesako tai taip ruri but ur pan.mane jie gasdina nemanau,kad tai normalu nezinau kur kreiptis siuo klausim:(
Atsakyti
Sveikute norejau pasiteirauti ksip su tuo tustinantis garsu baiges,mano suneliui taip yra labai pergyvenu nesuprantam kas cia gali but:((daktarai nieko nesako tai taip turi but ar pan.mane jie gasdina nemanau,kad tai normalu nezinau kur kreiptis siuo klausimu:((((
Atsakyti