Įkraunama...
Įkraunama...

Breketai...45 tema

QUOTE(drieziuxx @ 2011 08 29, 15:09)
Iskilo man toks klausimas smile.gif gal buvo daug apie tai kalbeta, bet vistiek paklausiu... ar norint detis briketus, butinai dantukai turi buti sutaisyti?na jei db jie yra taisomi, ar butina pirma pabaigti taisytis ir tik tada detis, ar galima ir db?aciu uz atsakyma thumbup.gif

Man sake susitvarkyt pries dedant, taciau dejimo diena dar buvo kelios skylutes ant danties sono, tad 2-ju breketu neuzklijavo ir tiek. Po to dar nesiojant breketus taisiau viena danty.
Papildyta:
QUOTE(Novia @ 2011 08 29, 16:45)
cia matyt nuo ortodontes nuomones priklauso.. viena man sake gali protinius susidejus issirauti, kita sake pirma issirauk - po to desim. Trecia sake, kad taisytis jei ne is sono, o tik is virsaus skylute uzlopyti reikia galima ir susidejus, o kitos rekomenduoja pries tai.. tai va nesuprasi kaip cia reikia  biggrin.gif  aisku manau tikrai geriausia pirma susitaisyti, o po to jau graziai sypsena puostis  thumbup.gif

Del protiniu tai man nei viena ortodonte per konsultacijas neliepe raut. Bet kai jau nueme breketus vienas stovejo kreivai tai ji operavo, o kiti pradejo i skruostus augt.roviaus tik del to, kad paciai trukde, o sake dantim nebutu pakenke, nes plokstele nesiojau.
Atsakyti
Labas mergytės 4u.gif

galvoju ir aš susidėti briketukus, aišku metą pasirinkau super palankų, nes neseniai pagimdžiau smile.gif
Norėjau paklausti ar pirmomis dienomis savaitėmis reikia gerti kokius nors vaistus nuo skausmo, kiek laiko maždaug užtrunka breketų viršutiniam žandikauliui uždėjimas? Pirmas klausimas aktualus nes maitinu MP, o antras, kad negaliu vaiko ilgam palikti sad.gif
Atsakyti
Labai, labai ačiū visoms, kurios pasidalino nuomone apie keramikinius breketus 4u.gif
Dėl susidėjimo virš 30 metų, tai manau, kad gal individualiai. Mano atveju tai gavosi taip, kad jau pati buvau apsisprendusi ir susitaikiusi su esamu dantų kreivumu, bet va prisieis juos tiesinti, kadangi reikia taisyti sakandį. Sakandį reikia taisyti dėl periodonto. Taigi rirmiausiai susitvarkiau dantenas, o dabar beliko apsigydyti truputuką ir išsirinkti pas ką toliau tvarkytis.
Atsakyti
QUOTE(~Artemidė ~ @ 2011 08 29, 14:35)
smile.gif tai man ir viskas normaliai ejosi iki siol, progresas geras ir t.t. Tik kai pradejo galinius perstumdyti ir iskilo problemos su dantenomis - is pradziu is vidines lanko puses susidare "kisene", o dabar is isorines puses nusileido dantenos iki breketo, remiasi i ji, skauda, gavosi uzdegimas stiprus unsure.gif

eina sau kaip negerai. ar jau labai stiprus uzdegimas? jokie antiseptiniai skalavimo skysciai nepadetu? su azuolo zieves ekstraktu yra gerai nuo uzdegimu. Yra toks lesnoi balzam. dar sako gerai yra su vandens ir druskos tirpalu skalauti... jei kisenes gavosi, gal ten nesvarumu prilindo ir uzdegimas isejo? g.gif tu su siulu valai tarpdancius?
Atsakyti
QUOTE(ajaja @ 2011 08 29, 17:59)
eina sau kaip negerai. ar jau labai stiprus uzdegimas? jokie antiseptiniai skalavimo skysciai nepadetu? su azuolo zieves ekstraktu yra gerai nuo uzdegimu. Yra toks lesnoi balzam. dar sako gerai yra su vandens ir druskos tirpalu skalauti... jei kisenes gavosi, gal ten nesvarumu prilindo ir uzdegimas isejo?  g.gif  tu su siulu valai tarpdancius?

unsure.gif as valausi su Waterpick aparaciuku tarpdancius, naudoju istisai skalavimo skysti, o dabar dar papildomai ir i aparata pildama vandeni isipilu Dentosept skyscio, jis irgi su azuolo zieves ekstraktu ir kitom zolem pries uzdegiminis toks. Kuri laika dabar buvau uzsienyj, tai ten papildomai su druskingu vandeniu skalavausi unsure.gif - niekas nepadeda. Uzdegimas tai didelis manyciau: net nezinau priezasties, gal nesvarumu prilindo ir gerai neisivaliau, gal skersvejis pratrauke, gal dar kas nors g.gif
Turiu vilties kad gal pageres ir apsieisiu be jokiu ten invaziju blush2.gif Bet noretusi ir skausmas kad mazetu, nes as aplamai nusistaciusi pries vaistus, o dabar kasdien nuskausminamieji - net nejuokinga schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Artemidė ~: 29 rugpjūčio 2011 - 17:58
baisiai skamba, tikiuosi viskas Tau susitvarkys ir nereikes breketuku nusiimti unsure.gif
Atsakyti
[quote=~Artemidė ~,2011 08 29, 13:23]

Klausimas toms, kurios breketus susidejo 30+ metu - ar jums nekyla jokiu problemu del breketu, del dantu stumdymo ir pan g.gif
[/quote]
Labuks, nu ma tai nieka del amziaus nesaki. As mislijau, ka pasius kur nors toli toli...
Sveik greiciau! 4u.gif

[quote=Smiltele82,2011 08 29, 17:59]
Norėjau paklausti ar pirmomis dienomis savaitėmis reikia gerti kokius nors vaistus nuo skausmo, kiek laiko maždaug užtrunka breketų viršutiniam žandikauliui uždėjimas? Pirmas klausimas aktualus nes maitinu MP, o antras, kad negaliu vaiko ilgam palikti sad.gif
[/quote]
Ma pvz nereikeja bent jau pakolkas gert nuskausminanciu po vielu pakeitima. Yr kam teka. Cia jau labai individualiai.

[/quote]
Atsakyti
QUOTE(Smiltele82 @ 2011 08 29, 17:59)
Labas mergytės  4u.gif

galvoju ir aš susidėti briketukus, aišku metą pasirinkau super palankų, nes neseniai pagimdžiau smile.gif

breketu sudejimas trunka max 1val.... o vaistuku daugeliui neprireike...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sau_lu_te: 29 rugpjūčio 2011 - 18:13
Interneto platybese radau, kad keramikiniai breketai nusidazo.. kad gumytes dazosi jau supratau is jusu pokalbiu, o ar gali keramikiniai dazytis? ar cia gandu ir ismyslu lygis? g.gif Nes nelabai isivaizduoju kaip jie gali keisti spalva..
Atsakyti
QUOTE(Novia @ 2011 08 30, 10:46)
Interneto platybese radau, kad keramikiniai breketai nusidazo.. kad gumytes dazosi jau supratau is jusu pokalbiu, o ar gali keramikiniai dazytis? ar cia gandu ir ismyslu lygis?  g.gif Nes nelabai isivaizduoju kaip jie gali keisti spalva..

Dazosi tik gumytes, breketai schmoll.gif per du metus nepakeite spalvos smile.gif
Atsakyti
Interneto platybese radau, kad keramikiniai breketai nusidazo.. kad gumytes dazosi jau supratau is jusu pokalbiu, o ar gali keramikiniai dazytis? ar cia gandu ir ismyslu lygis?  g.gif Nes nelabai isivaizduoju kaip jie gali keisti spalva..

Gumkės tai tikrai nusidažo. Jei mėgsti kavą - po kelių dienų turėsi kremines gumytes:)
bet breketai tai tikrai nenusidažo:) būk rami:)

norėčiau kad ir gumytes tokias darytų, kurios būtų atsparios spalvoms unsure.gif
Atsakyti
Interneto platybese radau, kad keramikiniai breketai nusidazo..

Kur skaitei?
Atsakyti