Na, kas del pasakymo darbdaviui, tai cia individualu. Man tai teko pasisakyti, iskart kai pati suzinojau... Visada eidavome rukyti. Nemanau, kad butu patikeje, kad meciau siaip sau nieko apie tai anksciau nekalbejus. Taigi, pasiryzau ir pasakiau. Priime manau normaliai, jau kokius 0.5 metu vis bendradarbes, na, tau jau laikas apie vaikus galvot... as ir pagalvojau

QUOTE(JVana @ 2008 02 12, 10:34)
O pas mus idomi situacija darbe
As pastojau pirma ir po 3 men visiems pranesiau, po manes uz poros menesiu pastojo mano virsininke, po jos dar 2 pranese, kad laukiasi ir siandienai esu dekretinese, kai suzinojau, kad dar 3 moterys laukiasi
Visas DEPARTAMENTAS NESCIAS!!!
Per metus visos issivaisksios i dekretines
Manau, kad bosas mane keikia, nes moterys darbe juokauja, kad nuo manes uzsikrete

Per metus visos issivaisksios i dekretines

Manau, kad bosas mane keikia, nes moterys darbe juokauja, kad nuo manes uzsikrete

Papildyta:
QUOTE(Laura_online @ 2008 05 11, 17:05)
teko pasakyti kai buvau tik 5 savaiciu
nenorejau taip greitai sakyti, bet kai norejo sisuiti i kvalifikacijos kursus ir pakelti pareigose, tai pasisiakiau, nes norejau buti sazininga, nes kursai brangus o ir skubiai reikejo zmogaus tose pareigose ....aisku galejau tyleti, bet nenoriu buti egoiste....
nenorejau taip greitai sakyti, bet kai norejo sisuiti i kvalifikacijos kursus ir pakelti pareigose, tai pasisiakiau, nes norejau buti sazininga, nes kursai brangus o ir skubiai reikejo zmogaus tose pareigose ....aisku galejau tyleti, bet nenoriu buti egoiste....
manau labai teisingai pasielgei...saunuole...

o as apie nestuma pasakiau vakar. is tiesu visai nesiruosiau taip greit pasisakyti,bet.. taip jau nutiko, kad siuo metu man gresia persileidimas (tfu tfu tfu)
, todel ginekologe israse nedarbingumo lapeli.ta pacia diena paskambinau sefui,pasakiau,kad jau siandien nebegrisiu i darba,nes biuleteni turiu. pradejo klausineti, kas man, taciau nieko nepasakojau.na, o vakar turejau dar i darbeli trumpam nuvykti,direktorius pasikviete mane i kabineta,uzdare duris.galvoju vsio,klausines jau
na ir sako: "pasakok"
nu ir ka, dar truputi pasilauzius ir pasakiau, kad
jis taip normaliai sureagavo. sekantis klausimas buvo, kada to dziausmo sulauksiu
na ir, galu gale uzmetes aki i kalendoriu pasake,kad kaip ir reiketu greitu laiku alga pakelti truputi
supratingas tas mano direktorius - pats vasario pradzioj antros dukreles susilauke
zodziu, is valdzios pavyzdi imu

zodziu, is valdzios pavyzdi imu

Sveikos,
gal ir ne itema paklausiu, bet jus man pasakykit kaip dabar su tuo nauju istatymu, kur nuo 2009 sausio skaiciuos uz uzpraeitus 6 men. Tai jei as iseinu dekretiniu tarkim gruodzio pabaigoj, tai skaiciuojasi, dar padgal sena istatyma pasalpa uz Balandi, geguze, birzeli. O jei Iseinu dekretiniu sausi, tada skaiciuojasi Balandis, geguze, birzelis, liepa , rugpjutis, rugsejis.
Ar as teisingai viska suprantu, jei ne padekit susigaudyt.
gal ir ne itema paklausiu, bet jus man pasakykit kaip dabar su tuo nauju istatymu, kur nuo 2009 sausio skaiciuos uz uzpraeitus 6 men. Tai jei as iseinu dekretiniu tarkim gruodzio pabaigoj, tai skaiciuojasi, dar padgal sena istatyma pasalpa uz Balandi, geguze, birzeli. O jei Iseinu dekretiniu sausi, tada skaiciuojasi Balandis, geguze, birzelis, liepa , rugpjutis, rugsejis.
Ar as teisingai viska suprantu, jei ne padekit susigaudyt.

O man irgi teko savo tiesioginei virsininkei pasisakyt, nors ir kaip nenorejau,nes dar labai mazas nestumas, bet darbe taip bloga pasidare, prakaitas ispyle, sirdis pradejo dauzytis, silpna, bet labai prasiau, kad daugiau niekam nesakytu
Zinot, vakar pagaliau pasakiau savo sefei, kad laukiuosi,
jin pasveikino ir paklause tai kiek savaiteliu, sakau spekit, jin sako, 'kad pilvuko tik vos vos, tai bus koki 12'.
as sypsaus ir nieko nesakau, jin sako 'sakyk sakyk, gal per daug duodu'
, as sakau 'ne, man patinka kai mane pajaunina, mum jau beveik 17 savaiteliu.
butumet maciusios jos reakcija, gerai kad salia kede buvo, tai atsisedo.
o paskui kad prades juoktis. Klausiu 'kas nutiko', jin sako 'bandau isivaizduot musu ofisa po 3-4 menesiu, esam 6 darbuotojai, 2 vyrai ir 4 moterys, o is tu keturiu moteru 3 laukiasi, (sefe 15 savaiciu, man - 17 savaiciu, dar vienai asistentei - 24 savaites)
Tai labai skaniai mes su ja pasijuokem, vargsiukai musu tie du vyrai, be laiko prazils
Dabar kaip akmuo nuo sirdies, nes labai bijojau pasakyt, nes pradejau dirbt ten nuo vasario, ir iskart netiketai apnestejau
, na bet nieko, sefe supratinga, tai dabar taip gera
jin pasveikino ir paklause tai kiek savaiteliu, sakau spekit, jin sako, 'kad pilvuko tik vos vos, tai bus koki 12'.

o paskui kad prades juoktis. Klausiu 'kas nutiko', jin sako 'bandau isivaizduot musu ofisa po 3-4 menesiu, esam 6 darbuotojai, 2 vyrai ir 4 moterys, o is tu keturiu moteru 3 laukiasi, (sefe 15 savaiciu, man - 17 savaiciu, dar vienai asistentei - 24 savaites)
Tai labai skaniai mes su ja pasijuokem, vargsiukai musu tie du vyrai, be laiko prazils

Dabar kaip akmuo nuo sirdies, nes labai bijojau pasakyt, nes pradejau dirbt ten nuo vasario, ir iskart netiketai apnestejau

QUOTE(<emigrante> @ 2008 06 08, 09:13)
Zinot, vakar pagaliau pasakiau savo sefei, kad laukiuosi,
, as sakau 'ne, man patinka kai mane pajaunina, mum jau beveik 17 savaiteliu.
, na bet nieko, sefe supratinga, tai dabar taip gera 

O man tai isvis tokia istorija iseinu is darbo ir ir ein i nauja nuo rugpjucio 1 dienos, bet i valstybine istaiga.Ir suzinau sinadien kad laukiuos.Ka patartumet ?Kada sakyt darbdaviui?Nemaloni padetis.Dar idomu kaip su tais pinigeliais bus.Kiek reik isdirbt naujam darbe?
QUOTE(Lina.Marija @ 2008 04 12, 11:20)
Kazkur buvau radusi smaikstu atsakyma i ta klausima: "Kodel negeri?". - "Ogi todel, kad isgerusi klausineju zmoniu netaktisku klausimu"

[
Va cia tai geras

Siaip tai logishkiausia manau pasakyti, kai 12 sav sueina, kai jau tas kritinis laikotarpis praeina. Bent jau as galvoju taip daryti
QUOTE(gustas @ 2008 07 22, 14:07)
O man tai isvis tokia istorija iseinu is darbo ir ir ein i nauja nuo rugpjucio 1 dienos, bet i valstybine istaiga.Ir suzinau sinadien kad laukiuos.Ka patartumet ?Kada sakyt darbdaviui?Nemaloni padetis.Dar idomu kaip su tais pinigeliais bus.Kiek reik isdirbt naujam darbe?
Sveikute, pirmiausia nesinervink - tu gi laukiesi! Nervinimasis sveikatos neprideda!

O ką daryti su darbu, čia jau daug priklauso nuo pačios sprendimo. Šiaip pagal įstatymus - jei jau pasirašei darbo sutartį, tave negali atleisti iš darbo vien dėl to, kad esi neščia (svarbiausia turėti būtinai pažymą apie neštumą prieš tai, kai tave norės atleisti iš darbo), bet sudaryti tau visas sąlygas, kad išeitųm iš darbo pati, gali net ir valstybės įstaigoje. Viskas priklauso nuo tavo konkrečių sąlygų, padėties (ar išėjei iš pirmo darbo ar ne), kokie santykiai pirmame darbe (ar gali su jais tartis kol išeisi dekretinių dar pasilikti sename darbe), ką tu žinai apie kitą darbą (ar jau pasirašei darbo sutartį, ar ryžtumeisi jiems prisipažinti apie savo padėtį, juk jie anksčiau ar vėliau visvien sužinos, kad tu jau galėjai žinoti dar prieš ateinant pas juos, ar galėtum po to atėjus po savo ilgų atostogų pas juos dar dirbti net jei jie priešiškai būtų nusistatę).
Toks jau būna likimas, mėgsta primesti galvosūkių.

Bet ką nuspręstųm - tu pati kuri savo gyvenimą, svarbiausia tavo ir vaiko sveikata. Sekmės!

QUOTE(knatalja @ 2008 07 25, 16:13)
Sveikute, pirmiausia nesinervink - tu gi laukiesi! Nervinimasis sveikatos neprideda!
Pirmiausia tavo vietoj pasiskambinčiau į Sodrą (http://www.sodra.lt/index.php?cid=325) ir tiksliau viską sužinočiau apie pašalpas šiuo atveju.
O ką daryti su darbu, čia jau daug priklauso nuo pačios sprendimo. Šiaip pagal įstatymus - jei jau pasirašei darbo sutartį, tave negali atleisti iš darbo vien dėl to, kad esi neščia (svarbiausia turėti būtinai pažymą apie neštumą prieš tai, kai tave norės atleisti iš darbo), bet sudaryti tau visas sąlygas, kad išeitųm iš darbo pati, gali net ir valstybės įstaigoje. Viskas priklauso nuo tavo konkrečių sąlygų, padėties (ar išėjei iš pirmo darbo ar ne), kokie santykiai pirmame darbe (ar gali su jais tartis kol išeisi dekretinių dar pasilikti sename darbe), ką tu žinai apie kitą darbą (ar jau pasirašei darbo sutartį, ar ryžtumeisi jiems prisipažinti apie savo padėtį, juk jie anksčiau ar vėliau visvien sužinos, kad tu jau galėjai žinoti dar prieš ateinant pas juos, ar galėtum po to atėjus po savo ilgų atostogų pas juos dar dirbti net jei jie priešiškai būtų nusistatę).
Bet ką nuspręstųm - tu pati kuri savo gyvenimą, svarbiausia tavo ir vaiko sveikata. Sekmės!

Matysim kaip cia bus.Pratemsiu koki menesi o tad aplanuoju pasakyt, siaip malonus darbdavys labai pasirode , gal viskas gerai bus.
Dar idomu kaip su tais pinigeliais bus.Kiek reik isdirbt naujam darbe?
Sveiki
sodra jums ziures jusu bendra darbo staza (per paskutinius 12 men reikia kad jus isdirbtumet nemaziau kaip 3 men., arba per paskutinius 24 men. nemaziau kaip 6 men), svarbiausia kad butu reikalingas stazas, o kokioj darbovietej, tai visiskai nesvarbu.
Naujam darde galit nors ir 1 diena pradirbt, jei turit pakankamai stazo
Sveiki

O as tik ana sav. pasakiau, tiksliau sakant pamate tik ana sav., nes pries men. isejau atostogauti ir visai dar nesimate
, o kai grizau jau matesi
Na ir ka, ir nieko, pasveikino, visi laimingi ir t.t. Kadangi apie savo sefa nieko blogo negaliu pasakyti, todel taip ir issitempe ta guma
manau cia tas pasisakymas priklauso nuo darbdavio, nuo darbo koki dirbi ir t,.t.