Įkraunama...
Įkraunama...

Darbovietė. Kada pranešti apie nėštumą?

na manau kad pasakysiu kokia 14 savaiteliu.
Atsakyti
Vakar mano partnere per susirinkima (as jame nedalyvavau) pasake kolektyvui, kad nuo liepos menesio jai reikes naujos porininkes (liepa man pagal grafika nusimato isejimas i dekreta), tai visi viska iskart suprato.... smile.gif Dar nebuvau darbe, tai nezinau, kokios bus reakcijos, bet turbut viskas bus gerai...
Atsakyti
As tai siulau is karto pazyma pristatyti kai tik suzinote, kad laukiates. Bet kuriuo atveju geriau, jeigu virsininkai nekokie jie jokiais budais negales jusu ismesti is darbo(pavelavus galima prarasti darba, jeigu jie pirmi isakyma del atleidimo parasys negu jusu pazyma bus pristatyta). Jeigu virsininkai geri tai galesite susitarti kad jusu "popierini" atlyginima "pakeltu" taip piniguciu daugiau gausite, nes nestumo pasalpa skaiciuojasi beveik nuo pirmos pastojimo dienos.(uzpraeitas ketvirtis kai iseinate i dekretines). Taip kad kazka slepti ar laukti ne jums naudinga. schmoll.gif
Atsakyti
Aš pasakiau, kai buvo 10 sav. Būčiau ilgiau nesakius, bet reikėjo didesnio balto atlyginimo. Mano viršininkai tikrai nėra iš tų, kurie padėtų nėštukėm, turėjau daug problemų, kol išsikovojau man priklausantį atlyginimą.... Todėl tikrai siūlyčiau pirmiau įvertint kokie viršininkai yra ir tik tada spręst: sakyt jau ar dar palaukt.
Atsakyti
QUOTE(Mis @ 2006 03 17, 18:28)
Apie  nestuke.gif  dar su vyru niekam nesakėm, net artimiausiems, nes dar tik 11sav.  nestuke.gif  tad artimiesiems pasakysim per velykas, o darbe tai dar net ir nežinau.
Ir dar nelabai suprantu kaip čia tie dekretiniai skaičiuojasi? pastojau apie sausio 11d. gimdyti apie spalio 10d., tiksliai nežinau, nes dar ehoskopijos nedarė, centro poliklinikoj tik apie 18-19sav. darys sad.gif
Tai nuo kurio mėnesio pasiskaičiuoti pinigėlius?

Nagi paskaičiuokim nuo kurio laikotarpio pinigėlius Sodra skaičiuos. cool.gif
Gimdyti spalį, į dekretą leidžia maždaug 70 dienų iki gimdymo, vadinasi turėtum išeiti apie liepos pabaigą - rugpjūčio pradžią. Taigi turim III ketvirtį. Iš to išeina, kad biuletenį apmokės pagal I ketvirčio vidurkį, taigi iš sausio-vasario-kovo mėnesių.
Biuletenis po gimdymo tesiamas 56 dienas. Vadinasi bus užbaigtas gruodžio pradžioje. Taigi vaiko priežiūros atostogas imsi gruodžio mėnesį, o čia jau turim IV ketvirtį. Todėl motinystės (tėvystės) pašalpą skaičiuos iš II ketvirčio t.y. balandis-gegužė-birželis.
Va ir visa matematika bigsmile.gif
Atsakyti
Aš pasisakiau darbe kai suėjo 12 sav. Iš pradžių tik vadovui..O po to potruputį visiems...Ech kokie rūpestingi visi dabar thumbup.gif thumbup.gif Tai vienas kolega šokoladą atnešu ( nesvarbu kad jo jau nebemėgstu ) , kitas arbatos padaro..O merginos nuolat klausinėja kaip augame ir kas darosi..Dauguma dar nėra patyrę to jausmo mirksiukas.gif
Atsakyti
as tai galvoju kad gal irgi neskubesiu. kadangi valstybine institucija - atlyginimo man nieks nepakels biggrin.gif atleist irgi neatleis ax.gif o apkalbu ir taip netruksta. baisu kad kas nenukalbetu , bo negeru ir pavydziu tetu ten yra . vat taip.
bet gal kas ir itaria, bo jau pora savaiciu kaip nedarbinguma turiu blink.gif
tiesa, o del del to dekretiniai pinigeliai juk nenukencia, nes ten gi skaiciuoja, pagal tai kiek ant popieriaus, ane?
Atsakyti
laukine, nesijaudink, tikrai nenukenčia. Nes vidurkis skaičiuojamas iš dirbtų dienų. Ką tu faktiškai uždirbsi ant popieriaus padalis iš dirbtų dienų skaičiaus ir gaus tavo vidurkį, pagal kurį mokės pinigėlius.
Atsakyti
Labai dziaugiuos, kad mano atlyginimas "baltas", o dar kovo menesi ir pakele! Smagu, kad nors tas rupestis atkrenta. Ziuriu, kiek dar daug pas mus vis delto atlyginimus gaunanciu vokeliuose...
Atsakyti
As dar niekam darbe nesakiau.Pasakysiu kada jau matysis labiau.Bet zinoma priklauso nuo situacijos,kai kurios dirba ne biurini darba,tai toms reiktu gal geriau pasisakyti,kad nereiketu sunkiu daiktu kilnoti. nestuke.gif
Atsakyti
as darbe pasakiau, kai buvo 12 sav. is pradziu tik direktoriui, na o per savaitele ir kiti suzinojo smile.gif
Atsakyti
Kadangi aš dar nežinau, bet jau panikuoju (nes tai man būtų 4-tas vaikas), nes mano dienos vėluoja vėluoja, tai aš iš anksto apsisprendžiau niekam nieko nesakyt, kol tiesiai šviesiai kas nors nepaklaus (vadinasi iki gerų 20 savaičių). Bet aš tikroje panikoje, nes visiškai neplanavau turėti tokio būrio vaikų, aš ne ta mamelė, kuri jaučia euforiją prižiūrėdama kniaukiančius mažylius... O jie kaip tyčia - renkasi būtent mane. Ir kai lemta, tai nors 5 rūšių tabletes gerk ir 2 prezervatyvus maukis - ateis mažylis ir tiek.
Bet gal dar ne, negražu sakyti "nenoriu vaiko", bet mažų mažiausiai aš dar jaučiuosi pavargusi nuo 3...
Atsakyti