Įkraunama...
Įkraunama...

Darbovietė. Kada pranešti apie nėštumą?

Karšta diskusija pas jus smile.gif)))

Pranešiau iki tol, kol fiziškai galima pastebėti. Labai anksti su visais dalintis nesinori, kol neturi pati reikiamos ir pakankamai informacijos apie nėštumo eigą ir būklę. Per vėlai, jau patys žmonės konstatuoja faktą.
Iki tol buvau kalbėjusi, koks laikotarpis yra saugus darbovietei, kad rastų naują žmogų mane pakeisti ir grandis nenutrūktų. (Didelė kompanija, atsakomybė).
Kokį atsakymą darbdavys nurodė- bent 2-3 mėn, tada ir pranešiau.
Atrankos terminus pozicijai, rekomendacijas, ir terminus kartu ir žmoniškai dėliojome kaip bet kokį kitą darbinį klausimą.

Su neigiamu požiūriu ar patirtimi neteko susidurti.

Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
4,5men
Atsakyti
As pranesiau 12 sav. bet virsininkas sake, kad jau itare biggrin.gif O kita kolege sake, kad jau matesi ant manes biggrin.gif
Atsakyti
As pranesiau po pirmo trimestro smile.gif su pirmu ir pasake, kad jau matesi, o su antru jau patyrus slapuke buvau biggrin.gif
Atsakyti
Karstos diskusijos cia verda biggrin.gif As dar ne nestuke.gif , bet darbdaviui anksciau nei prades matytis pilvukas, sakyti neketinu nieko.
Siaip tai anksciau maniau, kad i darbdavi reikia atsizvelgti, man atrode baisiai nepatogu butu pastot, nepriklausomai nuo to, kiek metu atidirbai darbovieteje. Gal itakos turejo vadoviu moteru poziuris i kolegiu nestumus, mazus vaikus, svaidydavosi zaibais nesislepdamos. Bet....kai as daug energijos, pastangu, sveikatos atidaviau darbdaviui, veziau dideli kruvi ir visa skyriaus veikla ant savo kupros, spresdavau savo direktoriaus nekompetencija pridarytas klaidas, o darbdavys man pamojavo rankele net nepadekojes ir vien del to, kad kazkas is auksciau prastume savo giminaiti i ta pozicija, as supratau, kad man turejo buti giliai nusispjaut i darbdavio interesus, vaikas gal pas mane bus tik vienas, o darbdaviu gali buti daug. Jei nenores, kad grizciau, as ir nesiversiu, nes esu principinga moteris ir verciau jau duonos kriaukslele pagrausiu menesiuka kita, nei leisiuosi engiama del to, kad drisau gimdyti vaika.
Pasimokiau is savo patirties, kad darbdaviui dazniausiai esi tik melziama karvute, kuria progai pasitaikius pakeis kazkuo kitu, vos tik tam tikras menulis pasvies, tai kokio velnio man turi rupet ju interesai, jei jiems nerupi manieji.
Atsakyti
As gana anksti pranesiau, nes jau itartinai i mane visi ziuret pradejo ir klausineti kodel tas o kodel anas biggrin.gif
na ir taip jau mano gyvenima gavosi, kad reikejos lb greitai atsokti vestuves, tai nebuvo jau ka slept lotuliukas.gif
Atsakyti
Man nei pranesti nereikejo,koleges pacios suprato ir labai greit,nes greit pilvelis lyst pradejo,be to buvo kaledinis darbo vakarelis, tai jau nebegeriau kokteiliu,nebesokau ir suprato smile.gif
Atsakyti
Pranešiau, kai buvo 16 savaičių biggrin.gif
Atsakyti
O ar nereikia pranešti t.y pateikti pažymą apie nėštumą kuo anksčiau? O tai dar netyčia paims ir iš darbo sugalvos atleisti? Ar darbdavys negali atleisti net jei dar gydytoja nepateikė pažymos? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Wildhoney @ 2014 02 24, 11:59)
O ar nereikia pranešti t.y pateikti pažymą apie nėštumą kuo anksčiau? O tai dar netyčia paims ir iš darbo sugalvos atleisti? Ar darbdavys negali atleisti net jei dar gydytoja nepateikė pažymos?  unsure.gif

Atleisti gali, kol nėra pažymos. O pažymą ne visos gydytojos išduoda vos pamačius dvi juosteles nėštumo teste.
Iš kitos pusės - neduok Dieve įvyksta nelaimė anksti darbdaviui pranešus ir vaikiukas pabėga. Jei darbdavys ne kažką, tai tada irgi atleisti gali supratęs, kad jo darbuotoja planuoja šeimos pagausėjimą ir ilgai vis tiek neužsibus. Visokių gi tų darbdavių yra ir tikrai ne visi geranoriškai žiūri į vaikų gimdymą.
Žodžiu, ir taip blogai, ir taip negerai rolleyes.gif
Atsakyti
Jei darbovietė "lieva", tai aišku, kad geriau apie nėštumą pranešti kartu pateikiant pažymą (ir dar pasidaryti jos kopiją, ant kurios raštinė/buhalterija/direktorius uždeda "Gauta").
Šiaip, jei praneštumėt be pažymos, o direktorius sugalvotų atleisti - vėlgi, yra tam tikri terminai per kuriuos darbuotojas atleidžiamas, tą pačią ar kitą dieną jūsų negalėtų atleisti (jei, aišku, nesugalvosit parašyti prašymą atleisti atgaline data). Todėl pažymai suorganizuoti turėtumėte pakankamai laiko.
Darbo kodekse konkrečiai nurodyta, kad:
132 straipsnis. Garantijos nėščioms moterims ir darbuotojams, auginantiems vaikus
1. Darbo sutartis negali būti nutraukta su nėščia moterimi nuo tos dienos, kai darbdaviui buvo pateikta medicinos pažyma apie nėštumą, ir dar vieną mėnesį pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms, išskyrus šio Kodekso 136 straipsnio 1 ir 2 dalyse nustatytus atvejus, taip pat trumpalaikę darbo sutartį pasibaigus jos terminui.
Atsakyti
Reikės paslapukauti tada kurį laiką, bet jaučiu bus nelengva kai savijauta visai pasikeitus, o kolegės ir vadovė pastebi kiekviena smulkmeną, nuo išdygusio spuogo iki kitokios nuotaikos. schmoll.gif
Atsakyti