QUOTE(dangira1 @ 2014 06 07, 15:37)
Gaila,kad nesat bande to visannetto,nes baugu-kaip?kas?
Manau bet kuriuo atveju gydytoja bus pakankamai kompetetinga, kad atsakytu i visus klausimus

QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 06 09, 23:23)
Manau bet kuriuo atveju gydytoja bus pakankamai kompetetinga, kad atsakytu i visus klausimus
. Kur kas geriau nei mes, dauguma be medicininio issilavinimo.

na zinot daktares sako "ar turi kiti pasirinkima",bet as ligu maišas,tai man kyla visokiu pasvarstymu

QUOTE(dangira1 @ 2014 06 13, 11:10)
na zinot daktares sako "ar turi kiti pasirinkima",bet as ligu maišas,tai man kyla visokiu pasvarstymu 

As irgi esu ligu maisas. Draugiu moralus apie KT poveiki kepenims ir kitoms kuno dalims as praleidziu pro ausis, nes endometriozes poveikis vaisingumui ir gyvenimo kokybei man atrodo kur kas baisesnis, nei GALIMI KT salutiniai poveikiai.
Jeigu buciau 40 m, jau pagimdzius vaikus ir su 2os stadijos endometrioze, tada gal ir zaisciau. Dabar geriu KT be jokiu klausimu

Beje, as susiradau mokslinius straipsnius apie Endo ir mityba (moksliniai straipsniai reiskia, kad buvo atliekami moksliniai tyrimai, daroma statistika ir tik is to kazkokios isvados, bei skelbiami straipsniai zurnaluose, kuriuos visada pris tai tikrina toje srityje kompentingi zmones).
Isvada tokia, kad endo tikimybe didina raudona mesa, kumpis, trans -unsaturated riebalai (jei gerai suprantu tai cia nesotieji riebalai).
Tikimybe mazina darzoves (ypac zalios), vaisiai ir pieno produktai.
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 06 16, 12:10)
As irgi esu ligu maisas. Draugiu moralus apie KT poveiki kepenims ir kitoms kuno dalims as praleidziu pro ausis, nes endometriozes poveikis vaisingumui ir gyvenimo kokybei man atrodo kur kas baisesnis, nei GALIMI KT salutiniai poveikiai.
Jeigu buciau 40 m, jau pagimdzius vaikus ir su 2os stadijos endometrioze, tada gal ir zaisciau. Dabar geriu KT be jokiu klausimu
.
Beje, as susiradau mokslinius straipsnius apie Endo ir mityba (moksliniai straipsniai reiskia, kad buvo atliekami moksliniai tyrimai, daroma statistika ir tik is to kazkokios isvados, bei skelbiami straipsniai zurnaluose, kuriuos visada pris tai tikrina toje srityje kompentingi zmones).
Isvada tokia, kad endo tikimybe didina raudona mesa, kumpis, trans -unsaturated riebalai (jei gerai suprantu tai cia nesotieji riebalai).

del mitybos - beveik metai jau laikausi mitybos. nzn ar padeda del endo- ar cia KT reikalaia, bet tokiu skausmu kuriuos turejau pries OP nera
QUOTE(jaicy @ 2014 06 17, 08:45)

del mitybos - beveik metai jau laikausi mitybos. nzn ar padeda del endo- ar cia KT reikalaia, bet tokiu skausmu kuriuos turejau pries OP nera
Kokios mitybos laikaisi?
As vakar susiradau dar nauju straipsniu, tai dabar nagrineju.
Man pirmosios menesines su KT (laparo daryta pries 2 men) buvo beveik visiskai neskausmingos, net negeriau ibuprofeno ir rudu isskyru beveik nebuvo

QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 06 17, 09:43)
Kokios mitybos laikaisi?
Man pirmosios menesines su KT (laparo daryta pries 2 men) buvo beveik visiskai neskausmingos, net negeriau ibuprofeno ir rudu isskyru beveik nebuvo
. Dabar tikiuosi, kad pienlige neistiks nuo KT, bet imuosi visu atsargumo priemoniu.

man ir pienglihe nuo KT buvo ziauri.. bet atsisakiau cukraus beveik visuose pavydaluose- ty jokiu grudu, saldumynu ir pan.
zenkliai pagerejo ir su pienlige reikalai
QUOTE(jaicy @ 2014 06 17, 10:03)
man ir pienglihe nuo KT buvo ziauri.. bet atsisakiau cukraus beveik visuose pavydaluose- ty jokiu grudu, saldumynu ir pan.
O kada tau pienlige prasidejo? Jau geriant KT? Kada endometrioze?
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 06 17, 09:43)
Kokios mitybos laikaisi?
. Dabar tikiuosi, kad pienlige neistiks nuo KT, bet imuosi visu atsargumo priemoniu.

mityba idomu

QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 06 17, 12:12)
O kada tau pienlige prasidejo? Jau geriant KT? Kada endometrioze?
endo diagnozavo pernai metu kova.
o pienlige buvo biski ir pries tai.. bet labiausiai po operacijos, kai pradejau gerti KT
Papildyta:
QUOTE(dangira1 @ 2014 06 17, 15:46)
mityba idomu
o jums skrandys nereguoja i endometriozes pasispardymus?man refliuksas,tai ir jis suumeja
siandien pradedu gerti visannette.

buvo man ir refliuksas ir gastritas pries endo.
po endo - sunkumai su zarnynu ir eijimu i wc.
dabar viskas pasibaige
QUOTE(jaicy @ 2014 06 18, 08:45)
endo diagnozavo pernai metu kova.
o pienlige buvo biski ir pries tai.. bet labiausiai po operacijos, kai pradejau gerti KT
Papildyta:
dabar viskas pasibaige
Papildyta:
dabar viskas pasibaige
su zarnynu ir wc pas mane irgi blogai

QUOTE(dangira1 @ 2014 06 18, 16:00)
su zarnynu ir wc pas mane irgi blogai
pagerejo po KT?o kiek laiko gerete ar nenutrukstamu rezimu?

jau apie metus geriu. su 1sav pertrauka. kaip iprasta.
nzn ar nuo KT pagerejo, ar nuo mitybos