Įkraunama...
Įkraunama...

Osteochondrozė

Merginos, o va toks klausimelis, kaip manot, kai sergama kaklo osteochondroze, ar padetu ortopedine pagalve (tokia netradicines formos)? Gal kas isbande? Kokia rinktis?

Aciu
Atsakyti
Nataliukei - padėtų (jei ji tinka taip, kad pečių, kaklo raumenys būtų visiškai atsipalaidavę ir ilsėtųsi) - čia iš svetimo patyrimo.

Perskaičiau temą, užjaučiu visas, kurioms tenka šitaip vargti, bet rašau dėl kitko. PRAŠAU PERSKAITYTI VISAS DUKTERŲ MAMAS, INFORMUOKIT IR SAVO PAŽĮSTAMAS, TURINČIAS DUKTERŲ: STUBURO OSTEOCHONDROZĖ - LABAI DAŽNA IR VIS DAŽNIAU PASITAIKANTI PAAUGLIŲ MERGAIČIŲ LIGA. [/size][COLOR=red] Susergama ne 20-30 metų, kaip daugelis Jūsų, bet 11-13-15 metų amžiaus. Gal kai kurios Jūsų irgi tada susirgot, tik nežinojot.... Pradžioj simptomai neryškūs - tik nestiprūs nugaros skausmeliai, ypač po fizinio krūvio, ilgesnio stovėjimo, darbo pasilenkus, ko nors sunkaus nešiojimo (pvz., mokyklinės kuprinės). Jeigu Jūsų dukros pasiskundžia nugaros skausmu arba pačios pastebit, kad joms skauda, arba vengia dirbt pasilenkusios (pradžioj daugelis mamų pagalvoja, kad čia tingėjimas... arba greitas nuovargis dėl neįpratimo) - BŪTINAI nuveskit vaiką pas gerą chirurgą. Apžiūra ir rentgeno nuotrauka paprastai parodo, bet reikia žinot, ko ieškot, o šeimos ar vaikų gydytojai dažnai nė neieško. Patikėkit mano skaudžia patirtim - iš mano draugių ratelio , kuriame "iš viso" turim 6 dukteris, net 4 nustatyta osteochondrozė. Tuo metu joms buvo 12-17 metų. Visiškai pasibaigus augimui, procesą galima sustabdyt, savijautą pagerint, bet išgydyt jau nebeįmanoma. O ligos pradžioj dar galima tikėtis gerų rezultatų. O jei - duok Dieve - Jūsų dukrelės sveikos, imkitės profilaktikos: taisyklinga laikysena, mankšta nugaros raumenims stiprint, kas gali - baseinas, pilnavertė mityba, kad netrūktų mineralinių medžiagų, vitamino D, baltymų.
Sėkmės visoms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biologė: 22 kovo 2007 - 11:22
Sveikos, be pasislinkusio slankstelio juosmenyje (bet čia tai baika doh.gif ) , įsitaisiau ir kaklo ostechondrozę.Kaip biologė rašė, viskas prasidėjo nuo mokyklos.Universitete visiškai skausmas įsismagino, bet nelabai kreipiau dėmesį, po to nebuvo laiko.Dabar, kai jau pečių raumenys ir t.t. sutraukti, visas kaklas braška,skausmas nebepakeliams, galva užspausta, pradėjau gydytis doh.gif .10 seansų masažas su įvairiais tempimais padėjo, ausyse nebespengia, galva laisvesnė, lenkiant galvą žemyn mažesnis tempimo-surakinimo jausmas (na, manau žinot apie ką čia aš).Juosmeniui pratimų žinau, nes išmokė kinezeterapeutė, o gal žinot spec. pratimukus kaklui?Apie skaičių rašymą galva žinau smile.gif
Dėl visa tai turėjau pakeisti gyvenimo būdą.Kompiuterį iškeičiu į lauką, judėjimą ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Ūlla @ 2007 03 24, 10:13)
Sveikos, be pasislinkusio slankstelio juosmenyje (bet čia tai baika  doh.gif ) , įsitaisiau ir kaklo ostechondrozę.Kaip biologė rašė, viskas prasidėjo nuo mokyklos.Universitete visiškai skausmas įsismagino, bet nelabai kreipiau dėmesį, po to nebuvo laiko.Dabar, kai jau pečių raumenys ir t.t. sutraukti, visas kaklas braška,skausmas nebepakeliams, galva užspausta, pradėjau gydytis doh.gif .10 seansų masažas su įvairiais tempimais padėjo, ausyse nebespengia, galva laisvesnė, lenkiant galvą žemyn mažesnis tempimo-surakinimo jausmas (na, manau žinot apie ką čia aš).Juosmeniui pratimų žinau, nes išmokė kinezeterapeutė, o gal žinot spec. pratimukus kaklui?Apie skaičių rašymą galva žinau  smile.gif
Dėl visa tai turėjau pakeisti gyvenimo būdą.Kompiuterį iškeičiu į lauką, judėjimą ir pan.

Lygiai taip jaučiuosi ir aš žinoma nesidžiaugiu tuo,kad ir tau skauda ax.gif tačiau kai kalbama apie visiškai tą patį-lengviau susikalbėti.
Apie kokius pratimus(skaičių rašymą galva)kalbi.Aš tik eilinius kaklo masažus darausi ir viskas.Paaiškink,gal padėsi man įveikt skausmą ir man.
Atsakyti
Sveiki, atsitiktinai radau šią temą... Man nustatė osteochondrozė juosmenyje 21 metų amžiaus verysad.gif Dabar dažnai paskauda nugara, kai dukrytę patampau ant rankų doh.gif , bet vis tikiuosi, kad liga neprogresuos iki tuo, kad negalesui is lovos pasikelti verysad.gif Jeigu žinote , patarkite prašau, kokius reikia daryti pratymus, kad sumažinti skausmą juosmenyje g.gif

Dar man įdomu pasidarė: jus rašote apie kompiuterines tomografijos... O ar galima osteochondrozę diagnozuoti iš papastos rentgeno nuotraukos? g.gif Kai seniau kreipiausi pas chirurga, tai man padarė tik rentgena ir tuo remiantis diagnozavo šią ligą unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natalija*: 24 kovo 2007 - 23:53
QUOTE(*ramunė* @ 2007 03 24, 23:04)
Lygiai taip jaučiuosi ir aš žinoma nesidžiaugiu tuo,kad ir tau skauda ax.gif tačiau kai kalbama apie visiškai tą patį-lengviau susikalbėti.
Apie kokius pratimus(skaičių rašymą galva)kalbi.Aš tik eilinius kaklo masažus darausi ir viskas.Paaiškink,gal padėsi man įveikt skausmą ir man.

kaip malonu rasti tokio pat likimo draugių drinks_cheers.gif
Rašymas skaičiais labai paprastas:nejudinant pečių reikia rašyti skaičius galva nuo vieno iki 10 ir taip keletą kartų.Skubėti nereikia, nors kai įsitreniruoji, tai visai nsunku.Pamatysi, kaip dirba kaklas thumbup.gif
Dar darau tokį pratimuką:sėdžiu ant kėdies, pečiai tiesūs, rankos nuleistos, kaklą suku į vieną pusę 10 kartų (pasuki ir atgal), po to į kitą pusę 10 kartų.Dar darau tempimo pratimus, sėdi tiesiai, tempi kaklą kiek įmanoma aukštyn, pajusi, kaip įsitempia pečiai ir kaklas.taip keletą kartų.
Žinau daugiau pratimų, bet pradžiai užteks.Gal kas galėtų pasidalinti savo pratimukų patirtimi biggrin.gif

O tu tik kaklo masažus daraisi?Aš tai ir dalies galvos, kaklo ir pečių, nes viskas surišta g.gif Dar ir visos nugaros dariausi, tai dabar skraidau lotuliukas.gif Tik klausimas, ar ilgai unsure.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Natalija* @ 2007 03 24, 23:51)
Sveiki, atsitiktinai radau šią  temą... Man nustatė osteochondrozė juosmenyje 21 metų amžiaus verysad.gif Dabar dažnai paskauda nugara, kai dukrytę patampau ant rankų doh.gif , bet vis tikiuosi, kad liga neprogresuos iki tuo, kad negalesui is lovos pasikelti verysad.gif Jeigu žinote , patarkite prašau, kokius reikia daryti pratymus, kad sumažinti skausmą juosmenyje g.gif

Dar man įdomu pasidarė: jus rašote apie kompiuterines tomografijos... O ar galima osteochondrozę diagnozuoti iš papastos rentgeno nuotraukos? g.gif Kai seniau kreipiausi pas chirurga, tai man padarė tik rentgena ir  tuo remiantis diagnozavo šią ligą unsure.gif

Čia patys primityviausi pratimukai, beje, rasi ir patarimų, kaip saugoti stuburą mirksiukas.gif

http://www.medicinav...?...77&subj=str

Jei tau ostechondrozė, tai kuo daugiau mankštinkis ir darykis masažus, man yra pasislinkęs slankstelis, tai galiu toli gražu daryti ne visus pratimus.Beveik visus pratimus atlieku gulint doh.gif
Tad visų pirma tiksliai išsitirk savo stuburą smile.gif
Atsakyti
kur visos biggrin.gif Negi jau ataugų nebeturit lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ūlla @ 2007 03 26, 18:27)
kur visos  biggrin.gif Negi jau ataugų nebeturit  lotuliukas.gif

Nagi mankštinuosi net akyse žalia lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*ramunė* @ 2007 03 26, 18:27)
Nagi mankštinuosi net akyse žalia  lotuliukas.gif

Ar mano pasiūlytų pratimukų nors vieną išbandei lotuliukas.gif
Galiu dar prirašyti lotuliukas.gif Tik paprašyk lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ūlla @ 2007 03 25, 10:09)
Papildyta:
Čia patys primityviausi pratimukai, beje, rasi ir patarimų, kaip saugoti stuburą mirksiukas.gif

http://www.medicinav...?...77&subj=str

Jei tau ostechondrozė, tai kuo daugiau mankštinkis ir darykis masažus, man yra pasislinkęs slankstelis, tai galiu toli gražu daryti ne visus pratimus.Beveik visus pratimus atlieku gulint  doh.gif
Tad visų pirma tiksliai išsitirk savo stuburą  smile.gif

Ačiū, labai geras straipsnis thumbup.gif Reiks pradėt daryti pratymus, nors baisiai tingiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ūlla @ 2007 03 27, 19:51)
Ar mano pasiūlytų pratimukų nors vieną išbandei  lotuliukas.gif
Galiu dar prirašyti  lotuliukas.gif Tik paprašyk  lotuliukas.gif

Išbandžiau,rašiau skaičius,tai todėl net akyse žalia lotuliukas.gif Parašyk daugiau,čia jie tavo sugalvoti ar gyd.skirti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*ramunė* @ 2007 03 29, 15:16)
Išbandžiau,rašiau skaičius,tai todėl net akyse žalia lotuliukas.gif Parašyk daugiau,čia jie tavo sugalvoti ar gyd.skirti? ax.gif

Kaip pirmą kartą, tai baisiai neužsiplėšk su tais pratimais biggrin.gif
Nesugalvoti, o gyd. rekomenduoti mirksiukas.gif Parašysiu pratimų visai nugarai ir presui siprinti biggrin.gif Ale dabar labai tingiu doh.gif Vistik susikaupimo reikia lotuliukas.gif
Atsakyti