Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *65 Namučiai...

QUOTE(prieplauka @ 2011 09 10, 10:58)
o jus taip ir is tikro galvojat, ar tik pasigirt norit, kad sekso scenos ir vulgarybes knygose piktina? tai ka darot, kai filmuose tas scenas pamatot ?...nu nepatikesiu, kad visas taip jau ir piktina viskas biggrin.gif

Piktina. Piktina kai jų perdaug. Jeigu sekso scenų knygoje daugiau nei bet ko kito, tai tada aš nirštu ir jaučiuos veltui sugaišus laiką.
Atskira kategorija (na čia gal mano "tarakonas") - nepakeliu prievartos scenų, ypač seksualinės, nei kine nei knygose. Tikiu kad žmonių žiaurumas beribis ir paprastai beprasmis, tam man nebūtina perskaityt eilinį įrodymą.

Skelbiu blic temą - "knyga, kurioje man buvo per gausu seksualinių scenų" biggrin.gif.

Man tokios knygos - Elfriede Jelinek "Geidulys" ir Michel Houellebecq "Elementariosios dalelės". Ir viena, ir kita su jų tokiu skaudžiu, šlykščiu požiūriu į seksą man visų pirma apie jų autorius - kokių problemų turi tie žmonės kad viską taip bjauriai pateikti? doh.gif

Esu skaičius turbūt ir daugiau knygų, kurių autoriai atrodo pernelyg susirūpinę dėl sekso, bet šitos atėjo į galvą pirmiausiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo caralaite: 10 rugsėjo 2011 - 11:05
kad E. Jelinek problemų turi, tai visiems daugmaž aišku smile.gif

Houellebecq'as (skaičiau, tiesa, "Platformą") mane papiktino ne sekso scenomis, o apokaliptine vizija pabaigoje.

o į blic temą jokia knyga neatein į galvą. gal kad davatkiškumas mane labiau piktina nei seksas? biggrin.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif

Vakar iš bibliotekos parsitempiau:
„Pokalbiai su Algimantu Čekuoliu“ (nesu susidūrus visai su Čekuoliu, tai smalsu)
Y. Kawabata „Tūkstančiai gervių“ (pamenu kažkada ėmiau, bet nepamenu ar baigiau ar kas ten buvo su ja, tai pasiėmiau vėl)
J. Echenoz „Pianistas“ (gal kas skaitė? Man visai negirdėta, tiesiog sudomino kažkaip)
H. Murakami „Dansu dansu dansu“ wub.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2011 09 10, 12:10)
o į blic temą jokia knyga neatein į galvą. gal kad davatkiškumas mane labiau piktina nei seksas? biggrin.gif

update: kenčiantys knygose nuo perdėto davatkiškumo prašomi paminėti tokių ryškesnius pavyzdžius. Žiūrėsim katrų (knygų) prisirinks daugiau biggrin.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo caralaite: 10 rugsėjo 2011 - 11:24
QUOTE(caralaite @ 2011 09 10, 12:22)
update: kenčiantys knygose nuo perdėto davatkiškumo prašomi paminėti tokių ryškesnius pavyzdžius. Žiūrėsim katrų (knygų) prisirinks daugiau biggrin.gif.

tai čia iš esmės tas pats sąrašas, tik pažiūros skirtingos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2011 09 10, 12:26)
tai čia iš esmės tas pats sąrašas, tik pažiūros skirtingos biggrin.gif

nustok ginčytis, rašyk knygas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 09 10, 12:04)
Skelbiu blic temą - "knyga, kurioje man buvo per gausu seksualinių scenų" biggrin.gif.
Man tokios knygos - Elfriede Jelinek "Geidulys" ir Michel Houellebecq "Elementariosios dalelės". Ir viena, ir kita su jų tokiu skaudžiu, šlykščiu požiūriu į seksą man visų pirma apie jų autorius - kokių problemų turi tie žmonės kad viską taip bjauriai pateikti?  doh.gif

"Elementariosios dalelės" man visai nepasirodė šlykšti knyga. Tiesa, skaičiau anglišką vertimą, tai tos sekso scenos pakankamai normaliai susiskaitė. O paskui paskaitinėjau jas lietuviškai, tai visai kitas įspūdis, labai rėžia ausį, kažkaip net nepatogu skaityti buvo. O šiaip tai ji viena iš pesimistiškausių mano skaitytų knygų, perskaičius tokią visas gyvenimo džiaugsmas gali dingti.
Nors man Houellebecqo knygos visai patinka (bent jau dvi iš trijų skaitytų), visgi manau, kad jose per daug sekso scenų. Kai kurios vien tik tam, kad būtų, jokios vertės siužetui neprideda. Skirtingai nei, pvz. Beigbederio "Gelbėkit, atsiprašau"- joje irgi yra pošlykščių dalykų, bet jie ten visai vietoj, tik dar labiau parodantys mados pasaulio purvą.

Iš paskutiniais metais skaitytų galėčiau išskirti Irvine Welsh knygas- gal ir nėra baisiai šlykščios, labiau, nežinau kaip pasakyti, purvinos. Labai nemalonus jausmas po jų liko. Ir dar Burroughs "Nuogas kąsnis"- nemėgstu tokių ir nesistengiu jose ieškoti prasmės, man ten daugiausia tik šlykštūs kliedesiai.

Atsakyti
Kol kuopiausi namus biggrin.gif , biškutį pamąsčiau apier zoofilijos temą literatūroje biggrin.gif Šiaip dabar sugalvojau, kad labai mažai tos zoofilijos knygose aš ir radusi g.gif (o filmuose tai iš viso kažkaip nė neprisimenu ). Darau sau išvadą, kad galbūt zoofilija kaip toks reiškinys mane šiurpintų realiame gyvenime . O va knygose matyt tik tas vienas atvejis "Storame sąsiuvinyje" užkliuvo (na bet ten juk miksas - mažas vaikas + zoofilija). Pvz. dar iš skaitytų knygų zoofiliją prisimenu Peter Høeg knygoje "Moteris ir beždžionė", bet ta anei kiek manęs nepapiktino. Viskas ten buvo savo vietoje ir netrikdė, autoriui jokių priekaištų neturiu smile.gif

QUOTE(marakeš @ 2011 09 10, 11:10)

QUOTE(caralaite @ 2011 09 10, 11:22)

Įdomi užduotis biggrin.gif lotuliukas.gif
Bet tikrai kažkaip nieks dabar neateina į galvą. Jei ką prisiminsiu, parašysiu smile.gif
Nors į vulgarokų knygų sąrašą galbūt įtraukčiau Ugnės Barauskaitės "Dešimt". Kai pradėjau ją skaityti, visai patiko. Bet kuo toliau skaičiau, tuo labiau ėmė rodytis, kad seksualumu joje pernelyg piktnaudžiaujama. Toks įspūdis , kad apart atsivėrimų šia tema autorė pasakyt daugiau neturėjo ką cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 10 rugsėjo 2011 - 12:06
Sveikos smile.gif

Seniai buvau užbėgus - va ką daro prasidėjusi mokyklą, mokyrojai iš visų pusių užmėtė namų darbais doh.gif

Bet vakar šiaip ne taip pabaigiau Guillermo del Toro, Chuck Hogan „Padermę“.

Skaičiau, skaičiau ir žiūriu, kad nieko nebesuprantu blink.gif O gi lapų knygoje trūksta blink.gif Kaip manot, ar verta rašyt į leidyklą ir prašyt kitos, nes knyga ne iš knygyno, o iš level.lt g.gif Visgi gaila sumokėt tiek pinigų ir gaut ne visą knygą unsure.gif
Atsakyti
O tarp knygų apie perdėtą davatkiškumą galėčiau paminėti Sigrid Undset "Kristina Lauranso duktė". Bet autorei jokių priekaištų neturiu, manau, ji tiesiog autentiškai pavaizdavo to laikmečio visuomenės požiūrį. O va ta davatkiška visuomene skaitydama tai tikrai piktinausi cool.gif Atrodo, sugriešijai ir jau viskas, iš to purvo nėkokiomis priemonėmis nebeišbrisi doh.gif unsure.gif
Į tą pačią temą būtų ir mūsų chrestomatinė Vienuolio "Paskenduolė" (vėlgi kaltinimai ne autoriui, o tiems, apie kuriuos jis rašė).
Manau, į tokį sąrašiuką pagalvojus būtų galima įtraukti ir daugiau knygų.
Atsakyti
sveikos 4u.gif

Leveret, siūlyčiau pabandyti parašyti, gal pakeis mirksiukas.gif Jei nepakeis, tai bent jau žinosi, kad bandei.
Atsakyti
Laba, smile.gif
Temos gale registras su knygom. Perskaičiau Judo padermę ir dabar pradėjau Kaukiantį malūnininką. Dar tik pirmi puslapiai, bet jau patinka
Atsakyti