Įkraunama...
Įkraunama...

Šilauogės

QUOTE(Paladė @ 2013 03 10, 16:40)
o kaip derlius?

Nežinau kaip bus šiemet pernai tik pasodinau, uogų buvo kokios kelios saujos tik. Bet kaip pirmi metai man atrodo gerai, džiaugėmės, kad paragavom. O va, sausmedžius tuo pat metu sodinom, tai uogų nebuvo, nors praugo šilauoges.

Aišku vieno gailiuosi, kad neapdengiau, bet iš klaidų mokomės smile.gif smile.gif , tai turbūt ir derlius šiemet nukentės, matysim
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2013 03 10, 15:45)
Nežinau kaip bus šiemet pernai tik pasodinau, uogų buvo kokios kelios saujos tik. Bet kaip pirmi metai man  atrodo gerai, džiaugėmės, kad paragavom. O va, sausmedžius tuo pat metu sodinom, tai uogų nebuvo, nors praugo šilauoges.

Aišku vieno gailiuosi, kad neapdengiau, bet iš klaidų mokomės smile.gif  smile.gif  , tai turbūt ir derlius šiemet nukentės, matysim

jų nereikia dengt, nebent tinklu nuo laukinių žvėrių, nes tai delikatesas stirnoms ir zuikiams.
Atsakyti
[quote=Juračiuks,2013 03 10, 15:07]
[quote=Asta ir G,2013 03 09, 21:53]

Mergaites kuo jas pamatinti pavasari, gal kuri patars. pas mane auga jau du metai as ju niekuo netresiu. ax.gif
[/quote
Bet kaip sakė prof.Amšiejus, rodos, sodų laidoje, kad tai pati ekologiškiausia uoga ir jokių trąšų ypač pirmus 5 metus nereikia. Jai reikia saulės ,vandens ir jūsų šypsenų. biggrin.gif
Sakė labai nepatinka jai trąšos schmoll.gif . Tai aš netręšiau jos ir netręšiu schmoll.gif
[/quote]

Krumai uzauga iki 1,8-2,0 m. dar priklauso nuo genejimo.
Trasu silauogems daug nereikia, kaip sake profesorius, bent kelis metus po sodinimo, bet Ph sumazinimas, tai ne tresimas. ir tai butina, nes kitaip silauoges nustos augti ir vesti. Ph zeminam rugscia durpe, spygliais, arba siera. Jei du metus augo puikiai, tai treti metai jau tokie gali nebuti, nes rugscia durpe lietus isplauna ir ji neutralizuojasi (Ph arteja prie 7), o tai silauogei tikrai nepatiks...
Atsakyti
Rugštinti tai reikia -mes durpes rugščias pylėm į duobę, kav0s tirščiai ten keliaudavo ir šiemet , tikiu,kad papildysim durpėm.

Dėl zuikių, tai taip, sakė, kad jos jų skanėstas biggrin.gif
Atsakyti

mačiau abejotiną (mano požiūriu, bet aš ne profesionalas) poelgį su šilauogėmis. kaimynai užvertė pomedžius rūgščiais obuoliais žiemai. man tai kažkaip tie puvėkai pasitikėjimo nekelia, ir neatrodo, kad tai ta rūgštis, kurios reikia šilauogėms g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 11 kovo 2013 - 09:05
QUOTE(Paladė @ 2013 03 11, 10:05)
mačiau abejotiną (mano požiūriu, bet aš ne profesionalas) poelgį su šilauogėmis. kaimynai užvertė pomedžius rūgščiais obuoliais žiemai. man tai kažkaip tie puvėkai pasitikėjimo nekelia, ir neatrodo, kad tai ta rūgštis, kurios reikia šilauogėms  g.gif

čia jau apie tai buvo kalbėta ne kartą. Tikrai tai nėra tinkamas būdas parūgštinti žemę. Man tai žinokit tiesą pasakius širdis sustotų jei kas padarytų su mano taip krūmeliais. Investicija į jas pakankamai nemaža. Taip grubiai viena šilauogė gaunas 50 lt. Juk didelis pokas vien durpių eina. Tada dar bėgi miškan spyglių grėbt. Kasi duobes, makaluoji tuos spyglius su durpėm. Juk ir patrs krūmelis kainuoja.Tas vargas gal toks vienkartinis bet visvien darbo kiek įdėta. Tikrai širdis sustotų blink.gif
Atsakyti
o pjuvenos netinka? blush2.gif
Atsakyti
ar darete kas gyvatvore is silauogiu ? Gal zinote kokia rusis tam labiausiai tiktu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Džigė @ 2013 03 11, 20:58)
ar darete kas gyvatvore is silauogiu ? Gal zinote kokia rusis tam labiausiai tiktu?  4u.gif

O jums teko matyti serbentu ar agrastu gyvatvore?
Juk tai ne "gyvatvoriniai" augalai - jie nepakencia stipraus karpymo. Geneti suaugusius rekomenduoja tik kas du metai...
O be to, gan nepigi gyvatvore butu... cia neseniai kazkas labai paprastai paskaiciavo - 1 krumeli pasodinti apie 50 Lt. Gyvatvorei reiketu dvieju i metra... 1 metras gyvatvores - 100 Lt. Uogu nebus, taip kad siaipsau sumanymas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MRD: 11 kovo 2013 - 21:33
QUOTE(MRD @ 2013 03 11, 23:29)
O jums teko matyti serbentu ar agrastu gyvatvore?
Juk tai ne "gyvatvoriniai" augalai - jie nepakencia stipraus karpymo. Geneti suaugusius rekomenduoja tik kas du metai...
O be to, gan nepigi gyvatvore butu... cia neseniai kazkas labai paprastai paskaiciavo - 1 krumeli pasodinti apie 50 Lt. Gyvatvorei reiketu dvieju i metra... 1 metras gyvatvores - 100 Lt. Uogu nebus, taip kad siaipsau sumanymas...

As ne taip issireiskiau, mums reikia biskuti atitverti terasa nuo sodo, vidury sklypo, tai butu kokie 15 metru. Tai ir galvojame, kad reiktu jog ir naudos butu is pasodinamu augalu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Džigė @ 2013 03 11, 22:05)
As ne taip issireiskiau, mums reikia biskuti atitverti terasa nuo sodo, vidury sklypo, tai butu kokie 15 metru. Tai ir galvojame, kad reiktu jog ir naudos butu is pasodinamu augalu.  smile.gif

Tuomet tai bus ne gyva tvora (karpoma), o tiesiog vaiskrumiu juosta. Taip sodinamos visos (visu rusiu) silauoges ne tik privaciuose ukiuose, bet ir dideliuose silauogynuose. Sodinama eilemis kas 0.8-1.0 m. Butu gerai, kad pietus butu is tos juostos galo... O veisles tinka visokios. Susideliokite nokimo laika, kad uogu butu nuo birzelio pradzios iki rugsejo. I 15 m. galima sodinti 5-8 veisliu 20 sodinuku. Tarpai bus kas 0.8. Pats tas zaliai juostai.
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2013 03 12, 09:04)
Tuomet tai bus ne gyva tvora (karpoma), o tiesiog vaiskrumiu juosta. Taip sodinamos visos (visu rusiu) silauoges ne tik privaciuose ukiuose, bet ir dideliuose silauogynuose. Sodinama eilemis kas 0.8-1.0 m. Butu gerai, kad pietus butu is tos juostos galo... O veisles tinka visokios. Susideliokite nokimo laika, kad uogu butu nuo birzelio pradzios iki rugsejo. I 15 m. galima sodinti 5-8 veisliu 20 sodinuku. Tarpai bus kas 0.8. Pats tas zaliai juostai.

Aciu uz toki issamu paaiskinima 4u.gif
Atsakyti