Įkraunama...
Įkraunama...

Šilauogės

QUOTE(saintlina @ 2013 04 22, 13:38)
Rūgštinu specialiu dirvožemio rūgštintoju, pirkau šilauogių ūkyje Dargužiuose. Taip, toks skaidrus skystis. Trąšos Vilmorin, šilauogėms. Va tokios http://www.senukai.l...id=000051043946

na na, rūgštini dirvą specialiu skystimuku, dar ir trąšos, rūgštinančios dirvą. Tai kokiam pH šilauogės auga, a? bigsmile.gif

QUOTE(*barbora* @ 2013 04 22, 18:43)
O tos naujos sakeles buvo spejusios sumedet? Pas mane turbut analogiska situacija, kad jauni ugliai nerodo gyvybes, bet as matyt velai juos prikirpau kad maziau stiebtusi, galvoju kad nespejo sumedet, tada tai tikrai ziemos neatlaiko.

tai, kad ne dėl prikipirmo medėja ar nespėja sumedėti wink.gif Paskutinis tręšimas turėtų būti ne vėliau rugpjūčio pradžios. Jei tręšiama vėliau, tokiu atveju jauni ūgliai nespėja iki žiemos sumedėti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 22 balandžio 2013 - 18:41
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 22, 18:40)
na na, rūgštini dirvą specialiu skystimuku, dar ir trąšos, rūgštinančios dirvą. Tai kokiam pH šilauogės auga, a?  bigsmile.gif

sakai, gali būti, kad per daug ir to, ir to?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 04 22, 19:58)
sakai, gali būti, kad per daug ir to, ir to?

geriausia būtų su pH matuokliu patikrint, apie 4,5 turėtų būti. Matai, jei naudoji rūgštų vandenėlį, tuomet reiktų vaiskrūmiams įprastas trąšas naudoti. Tačiau, jei to skystimėlio nenaudotum, tuomet Vilmorin turėtų ir patręšti, ir tuo pačiu dirvą rūgštinti wink.gif

Jei anas pabaigei, pabandyk Compo firmos, kur paveiksliuką buvau įdėjus, vieno karto pavasarį užtenka.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 22, 19:45)
Jei anas pabaigei, pabandyk Compo firmos, kur paveiksliuką buvau įdėjus, vieno karto pavasarį užtenka.

pabaigiau. Pabandysiu šitas.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 04 22, 18:38)
matosi, ar žalios šviežios šakelės, ar sumedėjusios. Tręšt šilauoges reik iki birželio, berods, kad išaugusios naujos šakelės spėtų sumedėt.

Bet pas mane, kad ir žinau ir taip darau, vistiek silpnai auga. Kaip buvo žemi krūmeliai, taip ir yra.

Tai, kad siemet pirmi metai trasas pirkom. IS nevilties smile.gif Niekada ju nesu naudojusi schmoll.gif
Atsakyti
Skaitau tema ir matau, kad kaikas is forumieciu svelniai tariant "per stipriai myli" savo silauoges smile.gif Juk cia silauoge - skurdziu aukstapelkiu augalas, miskinio vaivoro gimainaitis... Per tankiai prei jo isviso einate ir be reikalo pilate ten viska is eiles... trasos visokios, parukstintojai, siera ir dar velniai zino kas... gal jau ten tik 3 PH... Jei neauga, istirkite PH, ir, jei tinkamas, tai pamirskite bet koki tresima dviems metams, tai gal atsistatys. "Is kaimo" gerai rase neseniai - iskase grabe, pripyle durpiu ir sukiso sodinukus... lotuliukas.gif Kuo reciau prie jos eisite, tuo ji geriau augs... na, gal isskyrus laistyma vasara... Ir, del Dievo meiles, pamirskite visokias trasas - isbalansuojate elementu pusiausvyra, persudote ir viskas...
Atsakyti
ale kai niekuo netręšiau, irgi taip pat neaugo smile.gif

Šiaip pagalvojau, kad pirkau ir rūgštintoją, ir trąšas šilauogių ūkyje, galėjo įspėt, kad naudot tik po vieną... Na, pabandysiu pamatuot ph, pažiūrėsiu, kas ten per dirvožemis dabar smile.gif
Ačiū už patarimus 4u.gif
Atsakyti
Laba diena
Jungiuosi ir aš. Savaitgaly mugėje nupirkau pirmąjį savo šilauogių daigelį. Parsivežiau sodybon, nutariau palieti, ir beliejant iš po žemių prie kamieno išploviau kažkokių geltonų rutuliukų krūvą.
Ar čia kažkoks parazitas kiaušų pridėjo ar čia kažkokios trašos, ar dar kažkas gali būti?
Atsakyti
QUOTE(runchikas @ 2013 04 23, 08:27)
Laba diena
Jungiuosi ir aš. Savaitgaly mugėje nupirkau pirmąjį savo šilauogių daigelį. Parsivežiau sodybon, nutariau palieti, ir beliejant iš po žemių prie kamieno išploviau kažkokių geltonų rutuliukų krūvą.
Ar čia kažkoks parazitas kiaušų pridėjo ar čia kažkokios trašos, ar dar kažkas gali būti?

Letai tirpstancios trasos. Be reikalo isplovet.
Atsakyti
Dekui MRD uz konsultacijas, as ir butinai pamatuosiu dirvozemio ph.
Atsakyti
gėda pasisakyt, bet manąsias jau dvejus metus augusias šilauoges rudenį zuikiai ar stirnos apgraužė. gera šeimininkė, ane? Kai susiruošiau žiemai tinklu apdengt, kad neapgraužtų, tai jau radau apgraužtas. o buvo tik lapkritis, sniego dar nė lašo, bet tie laukiniai svoločiai vis tiek skaniau nerado. tai vat, kol kas be gyvybės styro, kaži, ar beatžels. iš pusmetrinių augalų liko pusė.
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2013 04 23, 09:29)
Letai tirpstancios trasos. Be reikalo isplovet.

Aš jų neišmečiau, palikau vazone, tik ant paviršiaus. Ok sukišiu atgal žemėn smile.gif
Ačiū, bo bijojau kad kokie vabalai dauginasi smile.gif
Papildyta:
Dar vienas... gal kvailokas klausimas. O galima šilauogę auginti kartu su spanguolėmis? Pas mus spanguolių lysvė gal 3x2 medinėm lentom įreminta. Galvonu, visai gražu jei šiauriniame jo kame augtų šilauogė... gruntas (durpės) gi tas pats. Vienintelis kad šilaguogę apraizgys spanguolės su savo šakelėmis.
Atsakyti