Įkraunama...
Įkraunama...

Šilauogės

Uzvakar nusipirkau pabandymui ir as pora krumeliu. Viena Spartan, kita Bluegold ar kaip ten vadinas g.gif blush2.gif Jauni dar krumeliai. Nesumedeja ugliai dar. Tai iskasiau duobes, pridejau durpiu maisytu su spygliuocio pjuvenom ir zievem. Aplink krumeli gausiai pamulciavau pjuvenom ir spygliais prigriebusi po egle. Dar palaisciau. Skaiciau,kad norint,kad pjuvenos greiciau irtu, tai reikia azoto trasu. Turiu namuose azoto trasu su siera. Tiktu tokios? Sakiau po sauksta koki paberti gal galima aplink krumeli? g.gif
MRD, labai gaila,kad i Alytaus puse neuzsukat. Tikrai noreciau bent poros krumeliu is Jusu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 04 25, 07:14)
... Jauni dar krumeliai. Nesumedeja ugliai dar. ...... Sakiau po sauksta koki paberti gal galima aplink krumeli?  g.gif
MRD, labai gaila,kad i Alytaus puse neuzsukat. Tikrai noreciau bent poros krumeliu is Jusu  smile.gif

Salietros ar kt. azotiniu trasu jaunam krumeliui priklauso 15 g. Reikia ivertinti, kad jos dar gali tureti letai tirpstanciu trasu, todel rekomenduoju nepersistengti...
I Alytu yra rezervuota vienai forumietei 5 Patriot, todel, tikiuosi, kad pavyks kazkada atvaizuoti ir iki Alytaus...
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2013 04 25, 08:22)
Salietros ar kt. azotiniu trasu jaunam krumeliui priklauso 15 g. Reikia ivertinti, kad jos dar gali tureti letai tirpstanciu trasu, todel rekomenduoju nepersistengti...
I Alytu yra rezervuota vienai forumietei 5 Patriot, todel, tikiuosi, kad pavyks kazkada atvaizuoti ir iki Alytaus...

Aisku 4u.gif

Kai planuosite vaziuoti i Alytaus puse, tai garsiai rekite cia 4u.gif Butinai ir as tada isigyti ju noreciau.

O gal kas dar nori ir Alytaus mamyciu silauogiu??? Jei susikoperuotume cia daugiau, tai butu MRD proga musu kraste apsilankyti bigsmile.gif
Atsakyti
Sveiki! Bauhofo parduotuvej maciau pirkti zeme silauogems-tai tada jau nebereikia papildomai nei spygliu,nei zieviu,nei pjuvenu ir trasu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(zemec @ 2013 04 25, 08:56)
Sveiki! Bauhofo parduotuvej maciau pirkti zeme silauogems-tai tada jau nebereikia papildomai nei spygliu,nei zieviu,nei pjuvenu ir trasu?  g.gif

Rekomenduoja kasti duobes ir pilti buten rugscia zeme-i ja sodinti ir nieko papildomai nereikia... As tik barsciau pusu zieves kaip mulca, kad ilgiau dregme laikytusi...
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 04 25, 08:26)
O gal kas dar nori ir Alytaus mamyciu silauogiu??? Jei susikoperuotume cia daugiau, tai butu MRD proga musu kraste apsilankyti  bigsmile.gif

Aš kokių bent 2 krūmelių šilauogių dar norėčiau 4u.gif
Atsakyti
Labas visiems,
MRD, sakykit prašau, kokios dvi naujos jūsų šilauogių veislės, anksčiau Jūsų turėtos keturios puikiai auga 4u.gif .Norėčiau dar poros krūmelių, tik liko apsispręsti ar naujai turimas veisles rinktis, ar iš jau auginamų.
Atsakyti
Sveikos, mamytes, ir as nusipirkau viena silauoges krumiuka maza, bet matosi kad jau zydes viena kekyte, veisle Northblue, gal kas auginat tokia kaip jinai? skaiciau kad gera veisle
Atsakyti
QUOTE(zemec @ 2013 04 25, 09:56)
Sveiki! Bauhofo parduotuvej maciau pirkti zeme silauogems-tai tada jau nebereikia papildomai nei spygliu,nei zieviu,nei pjuvenu ir trasu?  g.gif

mes praeitais metais sodinom 5 krūmelius, tai aš paskaičiavau kad man pigiau pirkti paprastas rūgščias durpes - na pvz praeitais metais pirkom durpetos. Laukdavom 30 proc akcijos ir vežėm. Nes vienam krūmui mes naudojom 250 l. maišą. Kadangi dar pas mus sklypas gan drėgnas, tai kasėm duobę kažkur 60-70 cm gylio ir apačioj dėjom žvyro suoksnį, kad nestovėtų vanduo. Bet net ir į tas rūgščias durpes aš makalavau spyglių - negi sunku jų prisigrėbt kai pušynas šalia smile.gif vistiek manau pasigerina žemutė, pasilengvina. Ir pirmais metais jokių trąšų nenaudojau. Juk šviežia žemė, maisto medžiagų tikrai manau pakanka. o ant viršaus kelių cm sluoksnį spyglių mulčo krovėm. Rudeniui šiek tiek pastorinom sluoksnį. Bijau pasakyti bet šilauogių žemės supakuotos būna ar ne po 80 litrų? kad primečiau kad vienam krūmui reikia 3 maišų doh.gif
Atsakyti
Ar silauoges jau rodo kokius nors gyvybes zenklus,mano dar nerodo,gal nusale? ir pumpurai, kur buvo is pernai, kazkokie nudziuve
Atsakyti
QUOTE(Eliza68 @ 2013 04 25, 09:56)
Labas visiems,
MRD, sakykit prašau, kokios dvi naujos jūsų šilauogių veislės, anksčiau Jūsų turėtos keturios puikiai auga  4u.gif .Norėčiau dar poros krūmelių, tik liko apsispręsti ar naujai turimas veisles rinktis, ar iš jau auginamų.

Anksciau tikrai neturejau North Country. Ji noksta kaip ir Toro, liepos gale ir yra zemesne uz kitas (iki 1 m.), nors derlingumu nelabai nusileidzia (6 kg.).
Kitos nezinau kokios jus nepirkot, ens esu kazkada visas turejes: Duke, Patriot, Toro, Bluecrop, Chandler, Spartan... Tokiomis esu prekeves ir anksciau.
Atsakyti
tikrai labai aktualus klausimas - ar jau rodo gyvybę jūsų šilauogės? mano irgi kažkokios be gyvybės. turiu spartan, bluecrop ir duke
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jovovič: 26 balandžio 2013 - 07:36