Įkraunama...
Įkraunama...

Šilauogės

QUOTE(MRD @ 2013 05 25, 20:20)
Pirmadieni busiu Klaipedoje... Rytoj per AZ galime susitarti...

MRD, ačiū Jums už šilauogių krūmelius, labai gražūs, lauksime uogų mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš taip pat įsigijau dar vieną Bluecrop ax.gif
Atsakyti
Kaip keista, turiu 2jau brandžias šilauoges, pernai abi labai gausiai derėjo, o šiemet viena žydi, o kita - nė žiedelio, kodėl taip? ar jos pramečiuoja? Nenušalo, nes šakelės gražios, žaliuoja...
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 05 27, 10:56)
na jau naują šilauogę sodinau pagal visas rekomendacijas. Iškasiau plačiausią duobę, virš desėtko kibirų durpės pritempiau. Mulčiavau spygliuočių pjuvenom ir žieve. Tegu tik pabando neaugt  doh.gif 
Nors kai prisimenu, tai ir anas panašiai sodinau  unsure.gif
Bet šiemet laisčiau rododendrams skirtomis trąšomis, tai pagaliau tikrai gražiai lapoja ir ūglius auginasi  wub.gif

mers Ermitaže "Akropolio" kai buvom gegužės 25 dieną per Jamam, ai nusipirkom už 20,99 lt (- 25 proc.) "Compo" firmos trąšų rododendram 1 kg. Jos ir parūgština ir patręšioa trims mėnesiams. Rašo, kad reikia 40 g vienam kv. metrui, tai pakelis geriem 25 krūmams tada gaunasi.

O žaluioje stotelėje mačiau 1 kg Schulz trąšų rododendrams, neilgalaikių už 32 lt. jos irgi rūgština sakė pardavėja. Ale brangios pasirodė, kaži ar vertos pinigų ...
Atsakyti
Sveikos.Sakykit,kodėl mano dvi šilauogės,kurios buvo nušalusios,ant gyvų dar kotelių pradeda leisti lapukus,o tie ir nugelsta mažiukai būdami iš karto,kas čia joms netinka,ar mineralų kokių reikia,nors tręšiau jas anksti pavasarį unsure.gif ?
Atsakyti
QUOTE(TaiRa** @ 2013 05 29, 22:58)
Sveikos.Sakykit,kodėl mano dvi šilauogės,kurios buvo nušalusios,ant gyvų dar kotelių pradeda leisti lapukus,o tie ir nugelsta mažiukai būdami iš karto,kas čia joms netinka,ar mineralų kokių reikia,nors tręšiau jas anksti pavasarį  unsure.gif ?

Ne tokie jau ten ir gyvi tie koteliai, jei medziagomis negali lapus aprupinti... Be to tikriausiai ir saknys pasalo - liko gal trecdalis, tai ir neaugina ugliu... Neverta is ju tiketis kazko...
Siuo metu silauoges jau turi tureti 10-15 cm uglius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MRD: 30 gegužės 2013 - 06:46
QUOTE(MRD @ 2013 05 30, 06:45)
Siuo metu silauoges jau turi tureti 10-15 cm uglius.

kaip nekeista, maniškės mažne visos maždaug tokius ir turi. O jie šiemet ir toliau dar turi augti? Ar ūgliukai ant esamų šakelių iki 60 cm per metus ūgteli? Ar tik naujai iš žemės išaugę?
Atsakyti
aš irgi žinokit nuvažiavau o per dvi svaaites jos taip stipriai ūgtelt spėjo, kad pažint neina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 05 30, 06:53)
kaip nekeista, maniškės mažne visos maždaug tokius ir turi. O jie šiemet ir toliau dar turi augti? Ar ūgliukai ant esamų šakelių iki 60 cm per metus ūgteli? Ar tik naujai iš žemės išaugę?

Tik nauji is zemes ar storuju saku apacioje, o virsuje - apie 20-30 cm paprastai buna.
Atsakyti
nauji iš žemės pas mane kol kas augt nenori. Bet jei viršuje 20-30 cm užaugs - super bus. Pirmi metai kai sugalvojo jos visgi augt.
Turbūt Gaudvilės rekomenduotos rododendrų trąšos padeda smile.gif

Gavau jau savo matuoklį, ryt pulsiu ph apie kiekvieną krūmelį tyrinėt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 05 30, 12:22)
nauji iš žemės pas mane kol kas augt nenori. Bet jei viršuje 20-30 cm užaugs - super bus. Pirmi metai kai sugalvojo jos visgi augt.
Turbūt Gaudvilės rekomenduotos rododendrų trąšos padeda  smile.gif

Gavau jau savo matuoklį, ryt pulsiu ph apie kiekvieną krūmelį tyrinėt  rolleyes.gif

o iš kur gavai? jaučiu ir man reiks įsigyt. Kolkas auga jos..... ale kad nenugrybaust berūgštinant gal reiktų kartais pamatuot smile.gif po žiemos spygliai tai perpuvo, paklojom naują sluoksnį ant viršaus kad negaruotų drėgmė taip ir šaknų nekaitintų.
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 05 30, 12:11)
o iš kur gavai? jaučiu ir man reiks įsigyt.

per e-bay pirkau.
Atsakyti